Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, ze ta "solidarność" zaboli kiedyś uczciwych Polaków tak samo jak ich bolała "solidarność" z ZSRR.

A jednak w swej goryczy powodowanej brakiem miłości Polaków do Putina, życzysz nam i Polsce tak zwyczajnie po rusku jak najgorzej. Prawda Jurku? :-)))

Dlaczego jak najgorzej? Według niego jak najlepiej, tzn. żebyśmy wreszcie porzucili podstępnych imperialistycznych krwiopijców i rzucili się Putinowi w objęcia.

Według niego to debry scenariusz.

Jestem Europejczykiem.

"Kto z was podniesie skargę, dla mnie jego skarga

Będzie jak psa szczekanie, który tak się wdroży

Do cierpliwie i długo noszonej obroży,

Że w końcu gotów kąsać rękę, co ją targa".

Jurikowi, z życzeniami, coby całość przeczytał.

Gość

(Konto usunięte)

Na te wszystkie kretyńskie "oceny" i "wnioski" bocznicowych "analityków" zamiaru odpowiadać nie mam.

Wątek z powodu cenzury i osobistych wycieczek można zamknąć - odpowiedź na postawione pytanie jest oczywista. :)

Hihihi...

Biedny Jurij nie ma dobrego wyjścia. Potwierdzi - niedobrze. Zaprzeczy - skłamie, a przecież Człowiek Radziecki nie kłamie.

Jednym słowem zugzwang.

Jestem Europejczykiem.

Czy wontecek zamknąć, czy kontynuować - musisz ustalić z 'ojcem założycielem'.

Masz niedaleko - klepie przy biurku obok.

• Redaktorzy

Na te wszystkie kretyńskie "oceny" i "wnioski" bocznicowych "analityków" zamiaru odpowiadać nie mam.

Wątek z powodu cenzury i osobistych wycieczek można zamknąć - odpowiedź na postawione pytanie jest oczywista. :)

Zapomniałem dodać, ze wszyscy znani mi Rosjanie mają też poczucie humoru. Tutaj mamy chyba do czynienia z jakimś impostorem.

No tak. Skoro wszyscy na Bocznicy to kretyni, domniemywam że oprócz kilku Twoich prorosyjskich popleczników, to rzeczywiście jako wybitny rosyjski analityk i specjalista w dziedzinie geopolityki światowej, nie będziesz się zniżał do dalszej z wyżej wymienionymi dyskusji.

A to dlatego że:

- odpowiedź na postawione pytanie jest oczywista. :)

Oczywiście w tym przypadku odnosisz się do tytułu tego wątku.

I nic lepiej i dosadniej nie określa rosyjskiej mentalności i postawy wobec innych Narodów niż właśnie to co tutaj swymi wpisami i postawą prentujesz.

Brawo Jurij.

Twój Car powinien być z Ciebie dumny :-))) Czy nie???!

Wątek z powodu cenzury i osobistych wycieczek można zamknąć

Niestety będziesz musiał się pogodzić z faktem, że nie Ty będziesz decydował o zamykaniu wątków na tym Forum.

Natomiast ograniczanie kłamliwej propagandy i przekłamywania historii mojej Ojczyzny, jest moim obowiązkiem. I nie jest to cenzura jak i to raczysz falszować.

Gość

(Konto usunięte)

I nie jest to cenzura jak i to raczysz przekłamywać.

Usuwanie publikowanych faktów z polskich, zachodnich czy rosyjskich źródeł cenzurą jest. Z nią się "pogodzę" jak zdalny patriota usunie razem z moimi wpisami i mnie. Lub kiedy ostatecznie przejdzie mi chęć do zabierania głosu.

Zapomniałem dodać, ze wszyscy znani mi Rosjanie mają też poczucie humoru.

Które się przejawia dopiero przy odpowiednim poziomie żartów. ;)

Aby było fair napisałem wyraźnie prośbę do wszystkich aby nie dyskutować tutaj sprawy otrucia w Londynie.

Oprócz założyciela tego watku i Ciebie nikt mojej prośby nie lekceważył.

WYŁĄCZNIE wam koniecznym jest przedstawianie "faktów z polskich, zachodnich czy rosyjskich źródeł" aby wmówić nam przed zakończeniem śledztw w tej sprawie że Rosja nie ma nic wspólnego z tym otruciem!

I ta super inteligencja rosyjska nie podszeptuje ci, że tak czyniąc w oczywisty sposób dowodzicie po co tutaj jesteście??? :-)))

A ci bocznicowi kretyni natychmiast to dostrzegają?

To właśnie ta rosyjska zarozumiałość, buta i pogarda dla reszty Świata was zgubi Jurij. Nie super wróg USA :-) Sami się wykończycie jak komunizm :-)

Oczywiście ten wymagany poziom żartów przejawia się wyłącznie wtedy, gdy śmiejesz się z polaczków. Kiedy przy tym polaczki się nie śmieją a zaczynają nazywać te ruskie żarty bezczelnością, to oczywiście nie wina ich poziomu tylko polaczków.

Doprawdy stajesz się żałosny :-(

• Redaktorzy

Aha. "Bo do mnie to niemożliwe, a ze mnie zabronione"...

mam jedną prośbę do wybitnego, wszechstronnego znawcy, specjalisty i analityka - proszę o wskazanie kraju który osiągnął szeroko rozumiany dobrobyt dzięki bytności w strefie wpływów radzieckich a teraz rosyjskich.

Edytowane przez rasputin

NRD :-) Ale przynajmniej ideowo byli czyści :-))

Ale to również zasługa W.W. Putina. Był tam namiestnikiem boga. Owa wschodnioniemiecka czystość ideowa, to również jego osobista zasługa.

• Redaktorzy

Pucował ich ideowo do połysku. Aż wreszcie, kiedy w końcu mogli, dali zbiorowo nogę do krainy kapitalistycznej brutalności i wyzysku człowieka.

Ale na przyszłej Merkelowej się nie poznał.

Ona dla płk. W.W. Putina, była nikim.

Natomiast sama Anielka wystarczająco musiała poznać metody jakimi pod nadzorem Wowy działał Honeckerowski reżym. Będąc studentka Anielka działa w opozycji.

Tak, ja wcale nie żartuję. W końcowej fazie istnienia DDR młodzi ludzie działali w opozycji do władz.

Wiem że trudno Wam w to uwierzyć, że w Narodzie w którym brat donosił na brata, rodzic na dziecko, byli młodzi ludzie którzy oprócz heroicznych ucieczek przez mur, działali w tajnej opozycji do władzy dającej im tak doskonały, demokratyczny i sprawiedliwy ustrój ludowy.

Miałem okazję współpracować z kilkoma z nich.

Gość

(Konto usunięte)

Doprawdy stajesz się żałosny

Nie wykluczam tego. Ale otuchy dodaje mi to, że dookoła mam znacznie więcej żałosnych rzeczy. Żałosne są te Twoje prymitywne chwyty erystyczne. Żałosne jest Twoje przypisywanie mi słów, które nigdy nie wypowiadałem. Żałosne jest Twoje przypisywanie określonych cech negatywnych całemu narodowi. Żałosna jest ta ciągła stadność - My/Wy. Żałosna jest obecna Bocznica, na której prawo do wypowiadania się maja tylko te użytkownicy, poglądy których zgodne są z poglądami Pierwszego Sekretarza z brzytwą. ...

Aby było fair napisałem wyraźnie prośbę do wszystkich aby nie dyskutować tutaj sprawy otrucia w Londynie.

Niby dlaczego? Strach Cie ogarnia, że może być podważona Twoja wiara w prawdomówność zachodnie propagandy? Dysonans poznawczy Ci doskwiera?

Czy werdykt w sprawie zatrucia wyda ta sama organizacja, która upewniała wszystkich w istnieniu broni chemicznej w Iraku?

Może napiszesz prośbę o nie zabieranie głosu w sprawach PiS-u do czasu zmiany władzy i wydania wyroków skazujących na obecną?

Co związanego z otruciem Skripali było np. w tym moim wpisie usuniętym cenzurą?

Rosyjski gaz konsumują nie tylko Niemcy. W najbliższym 10-leciu brak jest alternatywy dla tak dużych ilości gazu. Projekt NS 2 jest jak najbardziej komercyjny, ale konkurencja (USA, które same ostatnio kupują rosyjski LNG) wraz z satelitami zwalcza go jak najbardziej politycznymi metodami.

http://www.gazpromexport.ru/en/statistics/

f7ef125756b4.jpg

631ad7a21a00.jpg

Ty jak i większość bocznicowych dyskutantów ze mną (wyjątkiem jest np. Adalbert95) nie stosujecie żadnych kontrargumentów/faktów - jedynie obelgi i szydzenie, które nazywacie żartami. Oczywista oczywistość nie jest żadnym argumentem. Wstawianie :) po obeldze nie czyni z niej żartu. Dyskutujecie nie ze mną a z waszym urojonym wyobrażeniem o straszliwym rusku. Cóż, jaki dyskutant taki jest i poziom argumentacji i żartów.

Edytowane przez JuG

Żałosne są te Twoje prymitywne chwyty erystyczne. Żałosne jest Twoje przypisywanie mi słów, które nigdy nie wypowiadałem. Żałosne jest Twoje przypisywanie określonych cech negatywnych całemu narodowi. Żałosna jest ta ciągła stadność - My/Wy. Żałosna jest obecna Bocznica, na której prawo do wypowiadania się maja tylko te użytkownicy, poglądy których zgodne są z poglądami Pierwszego Sekretarza z brzytwą.

Odpowiedz mi zatem co ZMUSZA Ciebie do takiego cierpienia na tym żałosnym z Twojej perspektywy forum??? W internecie założyliście mnóstwo miejsc kultu i propagandy mateczki Rosji. Tam będzie ci łatwiej. Tak bardzo doskwiera Tobie - Rosjaninowi wychowanemu w CCCP tak bardzo wielbiącemu obecnego wodza, który jest zwyczajnym bandytą łamiącym wszelkie umowy i porozumienia jakie zawarła Rosja i mającego krew na rekach ludzi, którzy za czasów CCCP byli jego rodakami i I nie tylko nie tylko tych, fakt że wprost tutaj o tym mówimy?

Zaraz odpowiesz mi że w Ameryce tez bija murzynów. Tak biją, ale to nie jest usprawiedliwienie dla Twojego cudownego wodza i Narodu Rosyjskiego!

Ta erystyczna technika jest stara jak Lenin i dawno oceniona jako zwyczajne sk***ysyństwo! Każdy zbrodniarz tak sie tłumaczy!!!

Ty mnie/nam zarzucasz, że według Ciebie mogą tutaj wypowiadać się jedynie użytkownicy mający w sprawie putinowskiej Rosji zgodne z moimi poglądy. A jak jest w Twojej ukochanej Rosji? Ilu wypowiadających się przeciw Putinowi jeszcze żyje???!

A jak widać TY możesz się tutaj wypowiadać szerząc swą proputinowską propagandę, a chyba nie zarzucisz mi że jestem jej zwolennikiem. To gdzie w takim razie jest ta Twoja ruska "prawda"? Możesz się tutaj wypowiadać, czy nie???

Niby dlaczego? Strach Cie ogarnia, że może być podważona Twoja wiara w prawdomówność zachodnie propagandy? Dysonans poznawczy Ci doskwiera?

Ja nie wierzę żadnej propagandzie. Widziałeś abym epatował tutaj tak jak Ty/Wy wklejkami zachodniej propagandy??? Dlatego wymagam aby w tym wątku nie zajmować stanowiska w sprawie otrucia dopóki nie zapadnie werdykt międzynarodowy w sprawie wskazania winnego. Ja się do tego stosuję, Ty/Wy nie możecie, ponieważ waszym zadaniem jest propagandowa obrona Putina! I widać jak bezsilność wobec brzytwy którą ja dzierżę gotuje ci żółć, która w takich obelżywych wpisach na mnie wylewasz.

Czy werdykt w sprawie zatrucia wyda ta sama organizacja, która upewniała wszystkich w istnieniu broni chemicznej w Iraku?

Oczekuje na werdykt wydany i uznany przez cała społeczność międzynarodową Świata zachodniego.

Na Twoje "prawdy" i "prawdę" rosyjską nie oczekuję. Według waszej prawdy, to tysiące moich bliskich pomordowanych na ternie CCCP to zbrodnie faszystowskich Niemiec, przez dziesiątki lat czyniliście wszystko abyśmy sie o tym nie dowiedzieli i do tej pory czynicie wszystko aby Polacy i Świat szybko o waszej sprawczości zapomnieli! Czterdzieści pięć lat waszej "prawdy" w mojej ojczyźnie nauczyło mnie aby NIGDY w ruskie prawdy nie wierzyć, dla własnego dobra i dobra mojej Ojczyzny!

Dyskutujecie nie ze mną a z waszym urojonym wyobrażeniem o straszliwym rusku. Cóż, jaki dyskutant taki jest i poziom argumentacji i żartów.

Znów się mylisz.

Ja nie dyskutuje z urojeniami bo to co putinowska Rosja uczyniła i nadal czyni z byłymi krajami CCCP i obecnie wokół UE nie jest urojeniem! Zatem ja dyskutuję wyłącznie z realnym rosyjskim propagandystą Jurijem, na całkowicie realnym Forum AS, w całkowicie realnym wątku utworzonym przez jednego z propagandystów rosyjskich w celu zakłamywania prawdy o putinowskiej Rosji!

A argumentów na zbrodnicze działania Putina nie widzisz, bo po to tutaj jesteś, abyś sam ich nie widział i wmawiał wszystkim że ich nie ma! Nie lżyj bezczelnie, że ja przypisuję putinowski bandytyzm całemu Narodowi Rosyjskiemu!

Bardzo już upadłeś w moich oczach!

• Redaktorzy

Jura, stanowisz niezły przykład, że demonstrowanemu na zewnątrz poczuciu wyższości towarzyszą zwykle kompleksy i poczucie bycia krzywdzonym. To też sowieckie dziedzictwo, w Polsce mamy go aż nadto, obecnie u władzuni naszej ukochanej. Odpocznij, jabłko zjedz. Nikt cię tu nie prześladuje ze względów rasowych, tylko ludzie krytykują kocopały, które jesteś łaskaw wypisywać.

Gość

(Konto usunięte)

Nie lżyj bezczelnie, że ja przypisuję putinowski bandytyzm całemu Narodowi Rosyjskiemu!

ta rosyjska zarozumiałość, buta i pogarda dla reszty Świata was zgubi

ruskie żarty

super inteligencja rosyjska

I nic lepiej i dosadniej nie określa rosyjskiej mentalności i postawy wobec innych Narodów niż właśnie to co tutaj swymi wpisami i postawą prentujesz.

Twoje wpisy z bieżącej strony tylko - ale i tak doskonale obrazują kto jest łgarzem.

Ty mnie/nam zarzucasz, że według Ciebie mogą tutaj wypowiadać się jedynie użytkownicy mający w sprawie putinowskiej Rosji zgodne z moimi poglądy.

Nie udawaj, że nie zrozumiałeś że pisałem o całej Bocznice - na Bocznice zostały same antyPiS-owe, antykościołowe i antyrosyjscy użytkownicy.

Tak Jurij. Tylko racz zauważyć, że ja wyłącznie Ciebie przypisuje do tych stereotypów postrzegania rosyjskiej mentalności.

Nie wypowiadam się o Narodzie Rosyjskim a wyłącznie o zakłamanym propagandyście Juriju.

Nie zauważyłeś że odnoszę się w każdym z tych wpisów WYŁĄCZNIE do Twojej postawy?

Znów przekłamujesz sprawdzalna natychmiast rzeczywistość??? Znów czysto ruski subiektywizm i zaprzeczanie w żywe oczy? :-)))

• Redaktorzy

na Bocznice zostały same antyPiS-owe, antykościołowe i antyrosyjscy użytkownicy.

Znamienne połączenie, nieprawdaż? Warto zwrócić uwagę, ze drugą stronę w takim układzie tworzy kto? Użytkownicy popierający PiS, Putina i kościół. I przyznam racje Jurikowi - to sie nawet zaczyna składać w całość.

Gość

(Konto usunięte)

WYŁĄCZNIE do Twojej postawy?

Nie brnij w te kłamstwa.

To właśnie ta rosyjska zarozumiałość, buta i pogarda dla reszty Świata was zgubi Jurij.

Chcesz powiedzieć, że "was" to rosyjski zwrot grzecznościowy w stosunku do mnie? To musisz wtedy pisać "Was" - w liczbie pojedynczej pisze się z dużej litery.

Wyłazi z Ciebie drogi Włodku rusofobia w sposób niekontrolowany - nieświadomie, musisz bardziej się pilnować. Jakbyś nie wiedział, to zarozumiałość, buta, pogarda, subiektywizm, ... nie są cechami, specyficznymi dla konkretnego narodu, w tym dla Rosjan. Możesz pisać o mojej bucie, głupocie, brzydocie, ... jako o cechach konkretnego forumowicza a nie o cechach mojej narodowości.

Znamienne połączenie, nieprawdaż?

PiS i Kk są mi co najmniej głęboko obojętne ale nie lubię cenzury i jednostronnej propagandy.

Edytowane przez JuG

(wyjątkiem jest np. Adalbert95

Doprawdy nie wiem czy mam się z tego "wyróżnienia" cieszyć czy wręcz przeciwnie...

A jak już jesteśmy przy tych danych Gazpromu; o tym że Rosja dalej rozumuje w kategoriach dawno już padłego CCCP świadczy choćby to, że tzw. byłe demoludy to dla nich dalej nie Europa, a Europa wschodnia czyli ich była dominanta. Turcja(sic!) i Grecja to Europa Zachodnia, Czechy, Węgry, Słowenia i my już nie...

Chcesz powiedzieć, że "was" to rosyjski zwrot grzecznościowy w stosunku do mnie? To musisz wtedy pisać "Was" - w liczbie pojedynczej pisze się z dużej litery.

Nie Jurij.

Was - w sensie grupy jaką tworzycie na naszym forum. Was - proputinowskich apologetów i propagandystów. Ja na łamach tego wątku nie rozmawiam z Narodem Rosyjskim, a wyłącznie, przede wszystkim z Tobą. Chyba że występujesz tu w roli rosyjskiego trybuna??? Masz do tego jakieś plenipotencje? Ja wiem Jurku jaką literą pisać kiedy zwracam się do konkretnego interlokutora, do grupy także. Skoro napisałem z małej litery, to tak miało być!

PiS i Kk są mi co najmniej głęboko obojętne ale nie lubię cenzury i jednostronnej propagandy.

Twoja postawa na tym Forum i Twoje wpisy całkowicie temu przeczą.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.