Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A kopy dostał od małych chińczyków w trampkach.

Najwyraźniej niczego się tam nie nauczył ten weteran myślenia.

Edytowane przez Kubri

Czekacie na ruską propagandę? Proszę bardzo:

"Moskwa ma kolejne poważne problemy. Ceny surowców nie odrabiają strat, a ma być jeszcze gorzej. - Do końca roku z naszego budżetu może przez to wyparować 180 mld dol. - mówi kremlowski minister finansów Anton Siluanow. Europejskie sankcje to tylko źdźbło w oku Putina. Prawdziwym gwoździem do trumny może stać się jego największy dotychczasowy atut - ropa.

Według oceny kremlowskiego ministerstwa finansów Rosja, drugi co do wielkości eksporter ropy na świecie, może stracić aż 180 mld dolarów, w tym 32 mld dol. samych wpływów podatkowych, z powodu spadku cen ropy. Innymi słowy, jej budżet uszczupli się o równowartość 8 proc. PKB (2014 r. - 2 bln dol.)"

Jestem Europejczykiem.

Etam. Tomaszkowe Kamazy z nawiązką wystarczą na odrobienie strat.

Będą przerzucać jabłka z Syberii do Moskwy i na Krym. W tym roku wyjątkowo obrodziły ;-).

Jestem Europejczykiem.

To może jeszcze podawaj źródło i datę publikacji bo na razie masz takie pierdu pierdu kontra link do analizy ekonomicznej.

Czyżby kremlowskie portale nie cytowały wiceministra własnego rządu? Niemożliwe, przecież Sputnik, Russia Today i inne to krynice wiedzy najprawdziwszej z prawdziwych.

Jestem Europejczykiem.

Wiec je podaj jeśli cytujesz. Chyba że musisz odwalić tylko wierszówkę za którą ci płaci SITE.

Straszny pajac z ciebie Kubri. A kto pociąga za sznureczki?

Co do słów Siluanowa to powiedział to 28 stycznia w Moskwie, żeby nie było, że w niewoli u imperialistów.

Zaglądam na RT po niemiecku i rzeczywiście, ani słowa na ten temat. Ale w angielskim wydaniu już jest:

"The Russian economy is going through a crisis caused by plummeting oil prices and Western sanctions. The cost to Russia's economy is estimated at $200 billion, Russian Finance Minister Anton Siluanov said Wednesday.

"The effect of external shocks for the current account balance is around $200 billion. First of all it's the drop in oil prices, we are receiving less currency. All experts admit this situation will continue in the long term,” he said."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może być?

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

W polskim wydaniu nie było pajacyku? To taka tajemnica straszna że tylko po angielsku ją wydrukowali?

A przecież twoim zdaniem to też jest ruska propaganda. Wiec skad wiesz czy nie obliczyli jej na takich polskich pajaców - może nawet dla ciebie dedykacje napisali? Wczytaj się uważnie.

W polskim wydaniu nie było pajacyku? To taka tajemnica straszna że tylko po angielsku ją wydrukowali?

A przecież twoim zdaniem to też jest ruska propaganda. Wiec skad wiesz czy nie obliczyli jej na takich polskich pajaców - może nawet dla ciebie dedykacje napisali? Wczytaj się uważnie.

Nie pajacuj Kubriczku! Specjalnie podałem ci cytat z kremlowskiej gadzinówki żebyś nie jęczał, że ktoś coś przekręcił. A ty jak widzę bardziej promoskiewski od samego Russia Today jesteś.

Nie trybisz, że to międzynarodowe wydanie? Pajacujesz bo ci teraz łyso?

Jestem Europejczykiem.

Jaruś, najpierw plujesz na putinowską propagandę, a potem sam przyklejasz z niej informacje niczym prawdy objawione - skrzętnie ukrywając pochodzenie bo ci się z pracą dyżurnego opluwacza nie skleja.

Schizofrenię się leczy. Skorzystaj z poradni zdrowia psychicznego póki jeszcze nie stwarzasz zagrożenia dla siebie i otoczenia.

Poniewasz masz zasadnicze problemy z myśleniem i logiką wytłumaczę po raz ostatni prostym językiem, żebyś zrozumiał.

Normalnie posługuję się uznanymi źródłami. Forumowi putinowcy uważają jednak, że to imperialistyczna propaganda.

Czasem poddają w wątpliwość nawet wypowiedzi kremlowskich urzędników. Wtedy specjalnie dla nich staram się znaleźć potwierdzenie w kremlowskich gadzinówkach.

Tak też zrobiłem tym razem, ponieważ nasz dyżurny putinowiec, Tommiashi poddał w wątpliwość moje tezy. Specjalnie dla niego i dla ciebie znalazłem wypowiedź rosyjskiego wiceministra podaną przez Russia Today.

Z czym masz problem Kubriczku? Z tym, że wyszło na to, że mam rację?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

podaną przez Russia Today.

Ale przecież to ruska propaganda jest. Co się z tobą dzieje, gdzie ta twoja anty-rosyjskość ? Rura ci zmiękła, przedstawiciele ambasady cię odwiedzili ?

Ale przecież to ruska propaganda jest. Co się z tobą dzieje, gdzie ta twoja anty-rosyjskość ? Rura ci zmiękła, przedstawiciele ambasady cię odwiedzili ?

Pajacujesz bo wyszedłeś na głupka?

Jestem Europejczykiem.

Prokremlowskie ugrupowanie Rodina zorganizowało zjazd Europejskich ugrupowań partii ultraprawicowych i neonazistowskich :

Ukryta Zawartość

Czyli parafrazując Hitlera można powiedzieć ? że ten jest faszystą którego ja tak określę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

Amerykański Peacemaker

Fajny zlepek :)

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Nie pamiętam który idiota zachwalał tu Putina, że taki uczciwy, wystarcza mu skromna pensja itd.

Dziś telewizja pokazała ciekawy film na ten temat. Wówiąc łagodnie - wiatomości na temat skromności i uczciwości Putina są mocno przesadzone.

Linka do filmu nie mam, pewnie ktoś podrzuci, w zastępstwie to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Nie pamiętam który idiota zachwalał tu Putina, że taki uczciwy, wystarcza mu skromna pensja itd.

Dziś telewizja pokazała ciekawy film na ten temat. Wówiąc łagodnie - wiatomości na temat skromności i uczciwości Putina są mocno przesadzone.

Linka do filmu nie mam, pewnie ktoś podrzuci, w zastępstwie to:

Ukryta Zawartość

Obejrzałem ten film wczoraj i moje zdanie jest takie, że jeśli chociaż 20% z informacji tam podanych jest prawdziwych, to kolo faktycznie zrobił sobie prywatne państwo, a odpowiedź na zadane w tytule wątku pytanie brzmi : zdecydowanie nie.

Najlepszy jest pałac nad Morzem Czarnym z tunelem wykutym w skale i łączącym tę budowlę z morzem :-)))))))) Jedynie miliard dolarów, ale co tam...baza na starość jest :-)))) Takie typowo ruskie "zastaw się, a postaw się" :-)))

Taka mentalność i to czy weźmiemy na tapetę ruskiego prezydenta, czy jakiegoś lokalnego gangstera z prowincji :-)

Żałosne to wszystko, ale...ponoć pieniądz rządzi światem :-)

Ukryta Zawartość

Smuga cienia spowija..;-)

"Co dziś w Rosji piszczy? Moskwa weteranom nie wierzy. Będzie ich odławiać i deportować.

Przed 70. rocznicą Zwycięstwa Moskwa szykuje się na odparcie inwazji weteranów frontów Wielkiej Wojny Ojczyźnianej, jak tu nazywają zmagania ZSRR z hitlerowskimi Niemcami. Zorganizowała do tego nawet specjalny sztab.

Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej

Przed 9 maja, kiedy Rosja ma bardzo uroczyście i z wielkim rozmachem świętować 70. rocznicę Zwycięstwa (to słowo tu piszą obowiązkowo wielką literą), jej stolica szykuje się do inwazji weteranów.

Kombatanci, z których najmłodsi dochodzą do 90-tki, chcieliby - co zrozumiałe - być na defiladzie na Placu Czerwonym. A ona, jak obiecuje Ministerstwo Obrony, ma być w tym roku wspaniała. Pod Kremlem pokażą się zupełnie nowe rodzaje broni, nie mające, jak kochają podkreślać w Moskwie, "odpowiedników na świecie całym". One już biorą udział w próbach defilady na poligonie w podmoskiewskim Alabino.

Ale tam co ciekawsze i bardziej tajne z nich, jak chociażby nowy czołg T-14 "Armata" jeżdżą okryte maskującym sekrety brezentem.

Weterani chcą na paradę tym bardziej, że to dla nich już, niestety, ostatnia okrągła rocznica zakończenia wojny. Po kolejnej dekadzie, zostanie ich tylko garstka, jeśli w ogóle ktoś z nich wciąż jeszcze żyć będzie. Przecież i dziś jest ich niewielu.

Nic dziwnego, że kombatanci, którzy czują się na siłach, niczym trzy siostry Czechowa pragną "Do Moskwy!". Tym bardziej, że z okazji rocznicy należy się im bezpłatny bilet lotniczy.

Ale nie dla nich, jak to mówią w Rosji, to "święto życia".

Defiladzie z trybun honorowych, które pomieszczą tylko 5 tys. gości, mogą się przyglądać jedynie oficjalnie zaproszeni weterani, a liczba zaproszeń jest srogo limitowana.

A co zrobić z tymi, którzy bez zaproszenia zjawią się na dworcach i w portach lotniczych stolicy, by licząc na wywołujący szacunek blask swych bojowych orderów, przedrzeć się przez kordony ochrony pod Kreml.

Ich zawczasu i jeszcze na przedpolach Placu Czerwonego się odłowi i zneutralizuje.

Mnie tutaj stale leją w uszy potoki peanów na cześć zwycięzców, obelgi pod adresem tych, co ośmielają się "fałszować historię", obietnice że "niczego nie zapomnimy, nikt nie będzie zapomniany". Nie dowierzałem więc oczom, kiedy przeczytałem w gazecie "Kommierstant": - "Jak informuje członek komitetu organizacyjnego obchodów 70-lecia Zwycięstwa, wicemer Moskwy, Leonid Pieczatnikow, zostaną podjęte kroki, żeby przybywający do stolicy na Dzień Zwycięstwa weterani nie chodzili po mieście, nie wiedząc gdzie się podziać. W dniach świętowania (czyli od 1 do 9 maja) będzie pracować sztab dla . Będą ich spotykać na dworcach i odprawiać autobusami do Kliniki Chorób Dróg Oddechowych w Zwienigorodzie (1,5 godziny jazdy od stolicy), gdzie będzie pracować 20 ochotników".

Władze stolicy zdecydowały się na taki krok nauczone doświadczeniem poprzednich lat, kiedy to nachalni weterani ściągali do Moskwy na 9 maja i nie bacząc na zakazy pchali się na Plac Czerwony. Wpuścić jednak ich tam nie wolno, jak podkreśla wicemer Pieczatnikow, "ze względów bezpieczeństwa".

A Plac Czerwony 9 maja jest miejscem pod szczególnie szczególną ochroną. Choć czasem, trzeba przyznać - nieszczególnie to wychodzi.

Trzy lata temu na trybunie dla gości honorowych niedaleko od miejsca, gdzie stał Władimir Putin, siedziała sobie pani łżegenerał w mundurze ozdobionym gwiazdą Bohatera ZSRR. Ona przyszła tu bez żadnego zaproszenia w otoczeniu takich samych, jak ona przebierańców w mundurach i przy orderach.

Wtedy jednak nie przypadała rocznica okrągła, a paradzie nie przyglądał się, jak będzie teraz, sam Kim Dżong Un, przywódca Korei Północnej, drogi gość, któremu w Moskwie włos z głowy spaść nie może.

Władze stolicy po publikacji w "Kommersancie" zorientowały się, że wicemer powiedział coś nie tak i przysięgają, że bohaterowie są ich oczkiem w głowie, a w dni świąteczne otoczą ich opieką. Nie dementują jednak informacji o tym, że patrole ochotników będą na dworcach "odsiewać" niezaproszonych i o tym, że szykują dla nich miejsca w Zwienigorodzie.

I co ciekawe, nikt, poza blogerami, nie staje w obronie "naszych kochanych weteranów", nie straszy merostwa stołecznego rakietami Iskander, nie krzyczy o tym, że wyławianie ich na dworcach i odstawianie, jak to w ZSRR postępowano z przestępcami i włóczęgami, daleko poza granice stolicy, poniża dawnych żołnierzy, którzy "ocalili świat" i "przed którymi mamy wieczny dług wdzięczności".

Nikt nie proponuje, by - jeśli już na trybunach brak miejsca - zebrać wszystkich chętnych weteranów, posadzić ich na samochody i przewieźć nie jako widzów, lecz pełnoprawnych uczestników defilady przez Plac Czerwony. Oni o tym marzą, im się to należy.

Ale Moskwa tym razem milczy. Bo nie ci starcy są ważni na defiladzie. Na defiladzie najważniejsza jest sama defilada i straszny T-14 "Armata", który ma przerazić świat. I jeszcze przyjaciel Rosji Kim, którego bomby atomowej świat już się boi."

Wytłuszczenie moje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ty też masz przerwę w lekcjach? Tym razem z mediów mosadu będziesz ciągnął ?

Napisali wyraźnie przecież ze chodzi im o unikniecie "fałszywek".

W Polsce przyznano jakieś odznaczenie publicznie oszustowi, który stawiał się w mundurze na różne parady. I nadal by się stawiał gdyby nie pomylił szarży. Potem smród sie zrobił do najwyższych wojskowych, bo czym można uzasadnić jakikolwiek brak kontroli osobowej w wojsku i służbach mundurowych ?

Jak ta Rosja może się tak "bezwstydnie" panoszyć w AFRYCE??????????

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość

(Konto usunięte)

Będzie ich odławiać i deportować.

Obrzydliwa antyrosyjska propaganda sięga już dna. "odparcie inwazji weteranów", "zmagania ZSRR z hitlerowskimi Niemcami", "przedrzeć się przez kordony ochrony pod Kreml", "odłowi i zneutralizuje", ... bad.gif

На 9 мая ветеранов, прибывших без приглашения, поселят в Звенигороде

Dla tych weteranów, którzy przyjeżdżają do Moskwy mając zaproszenia władzę Moskwy zarezerwowały hotele w mieście. Dla tych, którzy przyjadą bez zaproszeń zorganizowane są miejsca w centrum rehabilitacji w Zwienigorodzie. Na koszt budżetu miasta. Będą też zorganizowane darmowe autobusy do Moskwy, kursujące co półgodziny.

Nie wszyscy weterani będą mogli oglądać paradę bezpośrednio na Placu Czerwonym, ale oprócz parady w Moskwie (oraz w wielu innych miastach Rosji) przez kilka dni będzie odbywało się wiele innych imprez z udziałem weteranów.

JuG to jest akurat "żydowska" propaganda z Gazety Wyborczej przyklejona - typowy dla nich język nienawiści i generowania sensacji tam gdzie jej nie ma. Są w GW różne teksty, ale w Internecie zostają powielone w większości te najgłupsze z nich - jak to w Internecie.

Jeśli dyskutujesz na tym forum to musisz brać poprawkę, że większość wypowiedzi na tematy polityczne, społeczne i historyczne pochodzi od gimnazjalnych matołów i patologicznych nastolatków, piszących podczas przerw miedzy lekcją religii, a lekcją wychowania fizycznego.

Niestety tak to jest na tym forum i nic się w tej mierze nie zmieni.

Chyba że rosyjscy hakerzy nauczą administrację tego forum konieczności moderowania wypowiedzi nastoletnich jełopów.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.