Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tak? To nie parlament podjął decyzję? Więc jak to konkretnie się odbyło?

Wyraźnie masz kłopoty z percepcją.

Nie, po prostu mam dobrą pamięć.

To nie sprawa pamięci, ja tez mam dobra pamieć. To jest sprawa wypaczania faktów, które miały miejsce na Ukrainie. A ku poprawie twojej - fragment doniesień z tamtych dni, tak napisano na jednym z polskich portali 2014-02-22:

"Można chyba powiedzieć bez cienia przesady, że dokonano dzisiaj na Ukrainie zamachu stanu. Demokratyczne wybrany prezydent został obalony przez siły rewolucyjne. Jednocześnie przegłosowano uwolnienie z więzienia Julii Tymoszenko co jest dodatkowym kuriozum. Wyjaśniono to jako wypełnienie zobowiązań międzynarodowych. Jest ona teraz w drodze do Kijowa i zapewne wkrótce zobaczymy ją triumfującą na Majdanie. Pytanie tylko czy nie jest to zgrana karta i co powie na to tłum.

Parlament przywrócił też dzisiaj konstytucję z 2004 roku, która nie dawała tak dużej władzy prezydentowi. Czyli nie dość, że w drodze decyzji parlamentu pogwałcono aktualną konstytucję, to jeszcze przywrócono poprzednią, odwołano wybranego w wyborach prezydenta i wypuszczono z więzienia osobę oskarżoną o podpisanie skandalicznej umowy gazowej a nawet inne kryminalne sprawy."

Nic nie rozumiesz. Po prostu.

Widzisz Włodzimierzu koledzy niestety podobnie jak większość zmanipulowanego społeczeństwa przyjmują postawę którą delikatnie można określić jako "podwójne standardy".

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

• Redaktorzy

Parlament przywrócił też [...]

Czy koledze mówi coś słowo "parlament"? A co do "w jednym z polskich portali" - na różnych polskich portalach pisze sie różne rzeczy, niekiedy dość skandaliczne, na przykład kolegi Tommiashi wpisy tutaj. Nie określa to Polki jako takiej.

Edytowane przez jozwa maryn

Czy koledze mówi coś słowo "parlament"? A co do "w jednym z polskich portali" - na różnych polskich portalach pisze sie różne rzeczy, niekiedy dość skandaliczne, na przykład kolegi Tommiashi wpisy tutaj. Nie określa to Polki jako takiej.

Kolega, jak widzę zawsze walczy o swoją rację, jak o niepodległość Ojczyzny. Nawet wówczas, kiedy racje kolegi są dalekie od prawdy obiektywnej. To, że na Ukrainie inspirowana i wspomagana przez Zachód rewolta obaliła demokratycznie wybranego prezydenta twierdzą nie tylko portale, ale i osoby o uznanym nazwisku i dorobku. Ich opinie przywoływałem w czasie dyskusji w watkach ukraińskich. Nie zamierzam przekonywać kolegi do krwi ostatniej.

• Redaktorzy

To może jeszcze raz. Czy mówi coś koledze słowo "parlament"? W tym wypadku parlament ukraiński?

To może jeszcze raz. Czy mówi coś koledze słowo "parlament"? W tym wypadku parlament ukraiński?

No to już ostatni raz. Majdan, kolego, Majdan - stanowił wówczas prawo i ci, którzy nim kierowali. Znaczenie i ocena działalności ukraińskiego parlamentu w tamtym czasie byłoby takie same, gdyby zamiast rebelii pod jego murami stały zielone ludziki.

Parlamentarzystom którzy byli przeciwni majdanowi grożono śmiercią i śmiercią ich rodzin , a groźby były na 100 % realne , pretendent do nowej właści zrobiłby to .

niekiedy dość skandaliczne, na przykład kolegi Tommiashi wpisy tutaj.

Zacytuj choć jeden skandaliczny post !!

Póki co nie dostałem ani jednego punktu za moje posty.

Oczywiście zdarzało się dostać ale za "cytowanie ministra Sienkiewicza" czy "za delikatną krytykę moderacji", ale nigdy przenigdy nie dostałem punktów za "własne zdanie", tak więc

"coś co jest skandaliczne" może być oczywiście interpretowane na swój mało obiektywny sposób.

Tak więc proszę się wypowiadać prywatnie a nie z pozycji moderatora--- jeszcze raz podeślę prywatnie.!!

Pozdrawiam

• Redaktorzy

Skandaliczne z punktu widzenia rozsądku, a nie regulaminu. Kolega nie zrozumiał. Na marginesie, zastanawia mnie cały czas jak człowiek, który ubolewa nad likwidacja komunizmu, psioczy na kapitalizm, demonstruje swoje ultralewicowe poglądy, jest w stanie tak się samemu zindoktrynować, że popiera ultrakapitalistyczną, skrajnie korporacyjną Rosję, w której rozwarstwienie społeczne jest na poziomie nieznanym nigdzie w świecie poza może niektórymi państwami afrykańskimi i wyspami na Karaibach.

Skandaliczne z punktu widzenia rozsądku, a nie regulaminu. Kolega nie zrozumiał. Na marginesie, zastanawia mnie cały czas jak człowiek, który ubolewa nad likwidacja komunizmu, psioczy na kapitalizm, demonstruje swoje ultralewicowe poglądy, jest w stanie tak się samemu zindoktrynować, że popiera ultrakapitalistyczną, skrajnie korporacyjną Rosję, w której rozwarstwienie społeczne jest na poziomie nieznanym nigdzie w świecie poza może niektórymi państwami afrykańskimi i wyspami na Karaibach.

Rozwarstwienie nie jest przypisane tylko i wyłącznie Rosji. Jest to jeden z wielkich problemów współczesnego świata. W Polsce również ten problem pogłębia się z roku na rok. W tej chwili w Rosji ogółowi społeczeństwa żyje się dużo lepiej niż za Jelcyna. I za to też ludzie pozytywnie oceniają Putina.

Nie widzę w tym nic skandalicznego. Kolega Tommiashi pisze jak prawdziwy i szczery Rosjanin, kochający swoją ojczyznę. Ja to szanuję. Chciałbym jedynie, żeby trochę bardziej postarał się zrozumieć uczucia i obawy piszących tu Polaków.

• Redaktorzy

Rozwarstwienie nie jest przypisane tylko i wyłącznie Rosji

:-)))) O-czy-wiś-cie. Czy ja twierdziłem coś innego? Napisałem tylko, że w Rosji jest niezwykle wysokie, a także że Rosję cechuje skrajnie duza koncentracja kapitału. Tylko tyle.

W Polsce również ten problem pogłębia się z roku na rok.

A to jest nieprawda. Rozwarstwienie społeczne w Polsce (liczone np. współczynnikiem Giniego) rosło mniej więcej do 2005 roku, następnie zaczęło maleć i od 2011 roku jest w stanie równowagi, na poziomie średniej w UE, mniej wiecej miedzy UK a Danią. Rozumiem osobiste poglądy, ale nie powinny prowadzić do podawania fałszywych informacji, obliczonych na stawianie Polski w złym świetle.

Nie widzę w tym nic skandalicznego. Kolega Tommiashi pisze jak prawdziwy i szczery Rosjanin, kochający swoją ojczyznę. Ja to szanuję. Chciałbym jedynie, żeby trochę bardziej postarał się zrozumieć uczucia i obawy piszących tu Polaków.

No cóż nazwać kogoś Rosjaninem w Polsce to obraza ? czy może pochlebstwo?

Jeśliby przeanalizować cały wątek to wydaje mi się że zdecydowanie pochlebstwo.

Jeśli obejrzeć Polską TV i posłuchać radia, poczytać niektóre komentarze to zdecydowanie "kalumnia".

Tak więc "Twonku" nie bierze mnie to.....

nazwij mnie Ruskim , ja i tak pozostanę przede wszystkim sobą.

A to jest nieprawda. Rozwarstwienie społeczne w Polsce (liczone np. współczynnikiem Giniego) rosło mniej więcej do 2005 roku, następnie zaczęło maleć i od 2011 roku jest w stanie równowagi, na poziomie średniej w UE, mniej wiecej miedzy UK a Danią. Rozumiem osobiste poglądy, ale nie powinny prowadzić do podawania fałszywych informacji, obliczonych na stawianie Polski w złym świetle

Oczywiście rozwarstwienie w Rosji jest i to duże , ale proporcje są znacząco inne niż u nas.

Otóż jeśli mamy do czynienia z miliarderami magnatami Rosyjskimi i weźmiemy pod lupę wielkość ich majątku w zestawieniu z zwykłym obywatelem, to różnica będzie kolosalna.

W PL wystarczy zarabiać marne jak na UE,- 5000 zł żeby być ocenianym jako człowiek zamożny, bo niektórzy żyją za mniej niż 1000 zł.

Proponuję wyjść panowie z korpo - biurowca , czy urzędu w którym pracujecie i przyjrzeć się co się dzieje na ulicach polskich miast....

Może przejażdżka autobusem w ciągu dnia byłaby niezłą odtrutką na waszą percepcje świata przez pryzmat oficjalnej megapropagandy.

Wydaje mi się że większość tu piszących podobnie jak rząd i politycy straciła kontakt z rzeczywistością.

Skandaliczne z punktu widzenia rozsądku,

Rozsądek ...uff bardzo subiektywne, bardzo..

Nazwać kogoś Rosjaninem to obraża wszedzie nie tylko w Polsce

A jak nazwiesz kogoś Amerykaninem to też obraza czy pochlebstwo?

• Redaktorzy

No cóż nazwać kogoś Rosjaninem w Polsce to obraza ? czy może pochlebstwo?

Cóż, osobiście lubię Rosjan. Ostatnio rozmawiałem z jednym znajomym, którego wsadzili tam do pierdla za ochronę przyrody, bo pozwolił sobie opublikować artykuł na temat pałaców finansowej wierchuszki budowanych w rezerwatach przyrody. Po wyjściu z więzienia udało mu się opuścić byłą wielką i nieobjętą, teraz mieszka poza krajem i jest nieocenionym źródłem dowcipów o Putinie. Nawiasem mówiąc, od niego dowiedziałem się, ze w Rosji fanów Putina nazywają "waciakami".

W PL wystarczy zarabiać marne jak na UE,- 5000 zł żeby być ocenianym jako człowiek zamożny

Nie to co w Rosji, nieprawdaż?

Nazwać kogoś Rosjaninem to obraża wszedzie nie tylko w Polsce

Tak? A w jaki sposób?

Cóż, osobiście lubię Rosjan. Ostatnio rozmawiałem z jednym znajomym, którego wsadzili tam do pierdla za ochronę przyrody, bo pozwolił sobie opublikować artykuł na temat pałaców finansowej wierchuszki budowanych w rezerwatach przyrody. Po wyjściu z więzienia udało mu się opuścić byłą wielką i nieobjętą, teraz mieszka poza krajem i jest nieocenionym źródłem dowcipów o Putinie. Nawiasem mówiąc, od niego dowiedziałem się, ze w Rosji fanów Putina nazywają "waciakami".

(...)

Poważnie?

Ostatnio Rosjanie zgubili łódź podwodną pod Sztokholmem.Pewnie w Szwecji niezadługo uaktywni się uciskana mniejszość rosyjska.

Ostatnio Rosjanie zgubili łódź podwodną pod Sztokholmem.Pewnie w Szwecji niezadługo uaktywni się uciskana mniejszość rosyjska.

"Według szwedzkiego dziennika "Svenska Dagbladet" informację o "obcej aktywności podwodnej" przekazała osoba prywatna."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może ktoś z diaspory ukraińskiej w tym kraju?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ostatnio Rosjanie zgubili łódź podwodną pod Sztokholmem

Nie podwodną tylko nawodną , znaleźli i już dogonili .

z16827521Q.jpg

, a tu mają na celowniku .

z16827520Q.jpg

i już po akcji

z16827518Q.jpg

Uderz w stół a obrońcy interesów rosyjskich zaraz się odezwą.

Szanowni miłośnicy geniuszu W.Putina.Czy nie odnosicie wrażenia,że wasz idol mocno ostatnio spuścił z tonu?Że zapędził się w ślepą uliczkę i nie bardzo wie jak z tego wyjść?Miało być jak z Krymem a tu nie wyszło!Trzeba rozmawiać,z "banderowcami"!

Że zapędził się w ślepą uliczkę i nie bardzo wie jak z tego wyjść?Miało być jak z Krymem a tu nie wyszło!Trzeba rozmawiać,z "banderowcami"!

Jeszcze trzeba poczekać może popuścił bardziej nisz myślisz , może nie . Na ostatnim spotkaniu z Porszenko i Melker Putin spóźnił się i powiedział jeśli Ukraina będzie kradła gaz to zakręci dostawy gazu " wszystkim " . Tylko nie wiem czy to opłacalne z punktu technicznego , gdy zakręci się złoże to trzeba wiercić drugi otwór , no chyba że pompować w puste magazyny naturalne lub sztuczne .

Edytowane przez czester15.30

Uderz w stół a obrońcy interesów rosyjskich zaraz się odezwą.

Szanowni miłośnicy geniuszu W.Putina.Czy nie odnosicie wrażenia,że wasz idol mocno ostatnio spuścił z tonu?Że zapędził się w ślepą uliczkę i nie bardzo wie jak z tego wyjść?Miało być jak z Krymem a tu nie wyszło!Trzeba rozmawiać,z "banderowcami"!

Czyjego interesu ty bronisz? Jakoś nigdy tego nie ujawniasz, a tylko mentorujesz. Zaczynam domniemywać, że banderowskiego.

Mnie nie interesuje, jak bardzo Putin radzi sobie na Ukrainie, tylko to, jak bardzo angażują się tam polskie władze - wbrew polskiemu interesowi narodowemu.

czester

Straszenie to podstawa rosyjskiej polityki od zawsze.

Włodzimierz

Pewnie nie uwierzysz ale bronię naszego,polskiego interesu.Tylko inaczej go pojmuję.To nie jest obrona reliktów komunizmu i wielkoruskiej,szowinistycznej polityki rosyjskiej.

Nie widzę nadmiernego zaangażowania naszych władz w kwestię ukraińską.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.