Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Nasz Foma stwierdzi, że dzięki temu Rosja będzie produkować dużo więcej trawy, co spowoduje że w kwestii trawy uniezależni się od Zachodu, któremu nie sprzeda ani ździebełka.

Artykul porownywal produkcje w Rosji do ZSRR i podobno spadek ponizej przedwojennego osiagneli. Produkcja przemyslowa w Polsce w porownaniu ze szczytem PRL'u zmalala o kilkadziesiat procent, niektore galezie produkcji wogole znikly. Przybylo za to iles montowni tego i owego.

Co do Rosji to od stycznia do sierpnia produkcja przemyslowa wzrosla o 6% a we wrzesniu i pazdzierniku spadla o 1% w stosunku do sierpnia czyli na dzis sa 5% do przodu.

pozdrawiam,

• Redaktorzy

Produkcja przemyslowa w Polsce w porownaniu ze szczytem PRL'u zmalala o kilkadziesiat procent, niektore galezie produkcji wogole znikly. Przybylo za to iles montowni tego i owego.

Czy mogę zobaczyć źródło tych danych? W świetle faktu, że polski eksport pierwszy raz od XVII wieku równoważy się z importem wydaje mi się to mało prawdopodobne. Sądzę, że kolegi informacja jest tylko pobożnym życzeniem.

No proszę: rubelek leci na ryj aż miło... TYLKO TAK DALEJ! JESZCZE TAŃSZA ROPA I JESZCZE WIĘCEJ SANKCJI!

Zaczyna działać! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

"Federalna Agencja Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego wprowadziła zakaz wwozu wołowych: kiełbas, pieczeni i gulaszu. Jak tłumaczą rosyjscy inspektorzy, zakaz jest spowodowany wykryciem w niemieckich sklepach laseczek wąglika. Te zwierzęce bakterie są również niebezpieczne dla ludzi. Rosyjskie służby twierdzą, że pierwsze przypadki zarażenia bydła wąglikiem stwierdzono we wrześniu na farmach w Polsce i na Słowacji. Embargo ogłoszone przez Rossielhoznadzor dotyczy większości krajów Unii Europejskiej, w tym Polski."

Słyszał ktoś o jakichś zatruciach w Niemczech?

Jestem Europejczykiem.

Czy mogę zobaczyć źródło tych danych? W świetle faktu, że polski eksport pierwszy raz od XVII wieku równoważy się z importem wydaje mi się to mało prawdopodobne. Sądzę, że kolegi informacja jest tylko pobożnym życzeniem.

Nalezy czytac materialy zrodlowe i rzetelne opracowania naukowe. Polecam poszperac tam gdzie sa. Dla chcacego nic trudnego. I w tym swietle faktu to akurat w 1923 i 1926 saldo handlu zagranicznego II RP bylo dodatnie. W swietle innych faktow Krolestwo Kongresowe i to co z niego zostalo tyz mialo na ogol dodatnie saldo handlu zgranicznego dzieki exportowi do Rosji.

pozdrawiam,

"W środę rano tuż przed otwarciem giełdy w Moskwie Centralny Bank Rosji ogłosił, że ogranicza interwencje na rynku walutowym do 350 mln dol. dziennie. Do tej pory nie było takiego limitu, a w zeszłym tygodnia Bank Centralny Rosji wydawał nawet blisko 3 mld dol. dziennie na obronę rosyjskiej waluty. Nagłe i tak gwałtowne ograniczenie skali interwencji może rodzić podejrzenia, że Centralny Bank obawia się o stan rezerw walutowych Rosji.

Zmiana polityki interwencji natychmiast osłabiła rubla i rosyjska waluta raz za razem biła kolejne rekordy niskiego kursu. Już na otwarciu giełdy za 1 dolara, po raz pierwszy w historii, trzeba było zapłacić ponad 44 ruble, a kilka minut później - już 44,98 rubla. Kwadrans po otwarciu giełdy 1 dolar kosztował około 44,5 rubla."

Read more:

Ukryta Zawartość

Zdaje się, że padają kolejne teorie Tommiashiego.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"Wygląda na to, że cała misterna strategia USA w Syrii jeszcze na dobre się nie zaczęła, a już zdążyła ponieść klęskę. Dwa najważniejsze ugrupowania umiarkowanych rebeliantów, które były szkolone i zbrojone przez Amerykanów, by stawić czoła dżihadystom, poddały się syryjskiej filii Al-Kaidy. Co gorsza, Waszyngtonowi udało się to, czego nie dokonał nawet reżim Asada - zjednoczył większość syryjskiego społeczeństwa pod sztandarami islamskich radykałów."

Ukryta Zawartość

Kolejne bardzo inteligentne działanie USA.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Nalezy czytac materialy zrodlowe i rzetelne opracowania naukowe.

Wykręt. Pytałem skąd opinia, jakoby w Polsce obecnie spadała produkcja przemysłowa. W zeszłym miesiącu rok do roku było o ile pamiętam 4% na plus, stąd się zaciekawiłem.

Jak tłumaczą rosyjscy inspektorzy, zakaz jest spowodowany wykryciem w niemieckich sklepach laseczek wąglika. Te zwierzęce bakterie są również niebezpieczne dla ludzi.

Rosjanie wykryli wąglika w niemieckich sklepach.

Rosjanie wykryli wąglika w niemieckich sklepach.

Oczyma wyobraźni widzę, jak rosyjscy agenci w niemieckich sklepach ukradkiem pobierają próbki do badań.

Rzewne jaja!

Jestem Europejczykiem.

Rzadko zgadzam się z Dźambem, ale idiotyzm ma swe granice.

Nie w putinowskiej propagandzie. A ciemny lud to kupuje.

Jestem Europejczykiem.

Samo stwierdzenie że w "najbliższym czasie" mnie cieszy.

Czyli nie w ogóle ale w niedalekiej przyszłości uda się uzupełnić to co do tej pory się importuje.

Całe to embargo to nic innego jak próba pobudzenia rynku Rosji do uruchomienia produkcji.

Zachodnie koncerny aż się trzęsą za tym aby w Rosji w chwili obecnej inwestować , bo boją się iż jeśli tego nie zrobią to stracą cały rynek na rzecz Azjatów.

Cały mechanizm jest bardzo prosty i genialny.Putin ma w d... to co sądzą o nim politycy.

Polityka w dobie tak kolosalnych zmian globalizacyjnych powoli przegrywa z biznesem.

Na naszych oczach tworzy się nowa rzeczywistość , jeśli zachód i jego przywódcy nie nadążają za zmianami to trudno , ważne że biznes wie o co chodzi...........

Ruski powiem Ci tak gdyby chociaż twoi bracia chcieli i umieli czyms zastąpić te towary na ktore dają embargo to cos by z tego moglo wyjsc a tak to tylko zmienia dostawce z x na y a niektórych rzeczy w ogóle nie dostana bo nie ma zamiennika.

Metoda dobra ktora zachod tez powinien zaczac oraktykowac celem wzrostu gospodarczego u siebie ale nie ograniczajac ale nakladajac podatek od sprowadzanych towarow mtory by wymuszal stawianie zakładów u siebie nie w chinach mozna by sie wzmocnić i oslabic konkirencje z azji.

Ale ruscy i rozwoj to dwie rozne sprawy ruscy i zniszczenie i bandytyzm i totalitaryz to jedyna droga. Nic sie nie zmieniło i tylko dlatego dobrze ze cos z nimi robią bo warto by zmienić ta dzicz w jakis sposób.

Edytowane przez antymalkontent

chwilowy brak działalności w audio.

Ruski powiem Ci tak gdyby chociaż twoi bracia chcieli i umieli czyms zastąpić te towary na ktore dają embargo to cos by z tego moglo wyjsc a tak to tylko zmienia dostawce z x na y a niektórych rzeczy w ogóle nie dostana bo nie ma zamiennika.

Metoda dobra ktora zachod tez powinien zaczac oraktykowac celem wzrostu gospodarczego u siebie ale nie ograniczajac ale nakladajac podatek od sprowadzanych towarow mtory by wymuszal stawianie zakładów u siebie nie w chinach mozna by sie wzmocnić i oslabic konkirencje z azji.

Ale ruscy i rozwoj to dwie rozne sprawy ruscy i zniszczenie i bandytyzm i totalitaryz to jedyna droga. Nic sie nie zmieniło i tylko dlatego dobrze ze cos z nimi robią bo warto by zmienić ta dzicz w jakis sposób.

Bełkot. W jakim to języku?

Oczyma wyobraźni widzę, jak rosyjscy agenci w niemieckich sklepach ukradkiem pobierają próbki do badań.

Rzewne jaja!

Skoro Niemcy mogą zdobywać we Francji tajne przepisy kulinarne to Rosjanie mogą w Niemczech próbki wąglika! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Bełkot. W jakim to języku?

Co jest niejasne postaram sie wytłumaczyć z Polskiego na Rosyjski w miarę możliwości.

chwilowy brak działalności w audio.

Co jest niejasne postaram sie wytłumaczyć z Polskiego na Rosyjski w miarę możliwości.

Nie musisz. Wystarczy, że napiszesz to samo jeszcze raz. Po polsku.

Nie w putinowskiej propagandzie. A ciemny lud to kupuje.

Ciemny Lud kupuje takie bzdety którymi ciągle nas karmią PL media.

Ciemny lud już nie potrafi analizować faktów, wmówiono mu że prezydent Rosji Putin to kat i morderca mimo że na nikogo nie napadł i nikogo nie skrzywdził.

Napadają , mordują i grabią państwa NATO , ze Stanami i Izraelem na czele.

Za nic mają prawo do życia , zabijają niewinne dzieci , kobiety i starców.

Media milczą co najwyżej stwierdzają że "Zachód jest bezdusznie obojętny" na poczynania np.Izraela. Lub używają stwierdzenia o " Nieproporcjonalnych atakach"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale to oczywiści Putin jest diabłem i złem wcielonym na tym świecie .

Ciekawe czy w nowym muzeum w stolicy zostanie zrobiona wystawa

upamiętniająca lipcowe mordowanie 59 palestyńskich dzieci które spłonęły w wyniku bandyckich nalotów na strefę gazy.

No i teraz napiszcie kto powinien dostać sankcje ?

Hipokryzja Zachodu jest Porażająca...........

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Nie tyle hipokryzja, ile głupota - sznur Lenina się kłania w pas.

Ukryta Zawartość

Dewotczenko publicznie manifestował swoją niechęć do Kremla. W marcu oficjalnie przeciwstawił się aneksji Krymu.

- Wydaje się, że nie był groźny dla systemu - komentował jednak doniesienia o śmierci aktora w rozmowie z TVN24 Biznes i Świat w czwartek korespondent "Faktów" TVN w Moskwie, Andrzej Zaucha.

Jego zdaniem "antyputinowskie gesty" Dewotczenki w tym "odrzucenie dwa razy Nagrody Państwowej", dlatego że tę wręcza zawsze właśnie Putin, nie świadczyły o tym, że był "liderem opozycji".

Czyli wszystko po staremu...

No popatrz Putin niczego się od nas nie nauczył.

Milicja podejrzewa że dokonano morderstwa.!!

W PL facet by "popełnił samobójstwo".

Ehhh znowu Putin zły.......

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Włodek zaraził sie od Tommiashiego ;-).

Jeszcze raz powtórzę: rozumiem, że komuś nie podoba się kapitalizm i jego najwyższe stadium, czyli imperializm (mówiąc językiem klasyka), ale dlaczego niektórym odbija tak, że alternatywą ma być azjatycki bandyta Putin i jego dyktatura? Przecież to kompletny idiotyzm!

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Włodek zaraził sie od Tommiashiego ;-).

Jeszcze raz powtórzę: rozumiem, że komuś nie podoba się kapitalizm i jego najwyższe stadium, czyli imperializm (mówiąc językiem klasyka), ale dlaczego niektórym odbija tak, że alternatywą ma być azjatycki bandyta Putin i jego dyktatura? Przecież to kompletny idiotyzm!

Jeżeli twierdzisz, że nie ma dowodów na to, iż NATO zabija bezbronnych ludzi: dzieci, kobiety i starców - to za grosz nie masz obiektywizmu.

Zapraszam równiez do dyskusji o murzyńskim bandytyzmie Obamy lub prezydentów USA - białasów.

Dyktatura Putina? Na wielu polskich uczelniach nauczają, że w USA nie ma demokracji, tylko rządzi oligarchia wielkich korporacji - w tym tych lansujących GMO. Poczekaj jeszcze trichę, jak UE zaklepie umowę o wolnym handlu z USA. Zamorski sąd zakaże ci krytykowania czegokolwiek. Europejczyku.

Jeżeli twierdzisz, że nie ma dowodów na to, iż NATO zabija bezbronnych ludzi: dzieci, kobiety i starców - to za grosz nie masz obiektywizmu.

Zapraszam równiez do dyskusji o murzyńskim bandytyzmie Obamy lub prezydentów USA - białasów.

Dyktatura Putina? Na wielu polskich uczelniach nauczają, że w USA nie ma demokracji, tylko rządzi oligarchia wielkich korporacji - w tym tych lansujących GMO. Poczekaj jeszcze trichę, jak UE zaklepie umowę o wolnym handlu z USA. Zamorski sąd zakaże ci krytykowania czegokolwiek. Europejczyku.

Masz zwyczaj wmawiania, że powiedziałem coś, czego nie powiedziałem. Po czym dyskutujesz z poglądami których nie wypowiedziałem, czyli de facto sam ze sobą.

Przy czym wszystko kompletnie nie na temat. Powodzenia.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Masz zwyczaj wmawiania, że powiedziałem coś, czego nie powiedziałem. Po czym dyskutujesz z poglądami których nie wypowiedziałem, czyli de facto sam ze sobą.

Przy czym wszystko kompletnie nie na temat. Powodzenia.

Ratujesz się fotelem wyrzucanym klasy 0-0.

• Redaktorzy

Te kuriozalne wyjaśnienia, z których ma wynikać, że Rosja ma prowo podbijać kogo jej sie żywnie podoba, coraz bardziej bezradne... I to świństwo jakie USA zrobiły Rosji wybierajac czarnego prezydenta - trudniej teraz argumentować, że "u was Murzynów biją". Ale widzę, że mimo to starania są.

Wykręt. Pytałem skąd opinia, jakoby w Polsce obecnie spadała produkcja przemysłowa. W zeszłym miesiącu rok do roku było o ile pamiętam 4% na plus, stąd się zaciekawiłem.

Napisalem, ze produkcja przemyslowa w obecnej Polsce w porownaniu ze szczytem PRL'u spadla a wiele galezi zniknelo zupelnie. Pojawilo sie za to iles montowni tego i owego tyle, ze one do Polski nie naleza. Nie mowilem o zmianach poziomu biezacej produkcji przemyslowej. Podstawowe zrodla danych dotyczacych Polski powojennej kazdy zna. Pomijajac poziom rzetelnosci trzeba zwracac dokladna uwage na jednostki w jakich sie produkcje mierzy.

pozdrawiam,

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.