Skocz do zawartości
IGNORED

>>> Klasyczne Albumy Polskiego Rocka <<<

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Niemniej jednak osobiście wyżej cenię Noc komety od twórczości Metallicy mimo że zasłuchiwałem się jako gówniarz namiętnie i pozostała mi frajda ich słuchania po dziś dzień .

Niemniej jednak osobiście wyżej cenię Noc komety od twórczości Metallicy mimo że zasłuchiwałem się jako gówniarz namiętnie i pozostała mi frajda ich słuchania po dziś dzień .

"Noc komety" to Eloy :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Zgadza się dla mnie to zawsze przykład jak kopia przebija oryginał :)

Tak jaj Jaskółka i Epitaph .

Z metaliki też najwyżej cenię Garage inc disc II bo I to pomyłka jest .

Jak się posłucha Diamond Head to tam Metallliki sporo jest :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Na żywo warto usłyszeć Jest taki samotny dom w wykonaniu Budki i porównać z nagraniami zagranicznymi raczej nikt się nie podejmie kopiowania bo nie da rady zagra to tylko gorzej .

Jak się posłucha Diamond Head to tam Metallliki sporo jest :-)

Am i Evil w wykonaniu oryginału jak dla mnie zdecydowanie bliżej Black Sabbath . Metallica jednak to straschowała po swojemu i to nawet udanie .

Niestety remastery z kameleon records są nieaudiofilskie (kompresja dynamiki, zbyt silne odszumianie). To bardziej wydania dla kolekcjonerów niż audiofili. Przydałyby się wznowienia polskich klasyków w jakości oferowanej przez MFSL.

To napiszmy do MFSL, żeby wydali coś polskiego

Japońce już coś nam wydali

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dokładnie tak , znakomity przykład to tak jak Ironi bez Dickinsona nie istnieją a AC DC bez no właśnie oni poradzili sobie z Brianem .

Wszystko to, to tylko rzecz gustu. Dla mnie np. najlepsze ich płyty to te z Di'Anno a potem to już nie było wyboru. Wokal Dickinsona przez długi czas mnie drażnił.

Na pewno kwestia gustu jednak pewne rzeczy nawet jak nam się nie podobają to z przyczyn obiektywnych można przyznać że do siebie bardziej pasują muzyka Ironów jest oparta na melodyjności wokal Dickinsona jest bardzo melodyjny czego nie można powiedzieć o reszcie przegadanych a nie zaśpiewanych wokalach . Ja nie cierpię wokalu Lee z Rush jednak trzeba przyznać że pasuje do brzmienia i sposobu grania kapeli .

Takie arcydzieła jak dajmy na to "The Wall" czy "Let There be Rock" w Polsce nie powstały i nie mamy do nich niejako rodzimych zamienników:). Ale tez nie ma co popadać w przesadne kompleksy, polska muzyka rockowa czy szerzej rozrywkowa tworzy na tyle atrakcyjny i zróżnicowany zbiór, ze z powodzeniem może rywalizować z anglojęzyczną "średnią półką", nie mówiąc już o papce serwowanej w radiowym "mainstreamie". Ostatnimi czasy przyszło mi zrobić samochodem trzy dłuższe trasy po kraju, nie wziąłem żadnej swojej muzyki i to był błąd, znalezienie jakiejś sensownej muzyki ot tak na chybił trafił w radio straceńcze zajecie. Rozumiem, gdyby polska muzyka przegrywała z anglojęzyczną klasą światową, ale dlaczego przegrywa z anglojęzycznym chłamem, tego rozumieć nie sposób. Z czego to wynika, z jakichś kompleksów, z głupoty, nie wiem.

• 5 miesięcy później...

Gwoli uzupełnienia:

Voo voo Sno-powiązałka

Obywatel GC Tak-tak

Ponadczasowe superprodukcje - autorzy mieli wtedy dużo czasu na dopracowanie spójnego brzmienia rewelacyjnego materiału.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.