Skocz do zawartości
IGNORED

Zniszczyli dzial analog............

wojtek41

Rekomendowane odpowiedzi

A o so chodzi,bo przespałem?Znaczy sie dawno mnie tu nie było.Polska konfidencją stoi a wy się dziwicie,że tu jest....też?

Kurde jak zniszczyli,jak jest.Może mnie fatamorgana...dopadła?

A może stworzyć dział High End Analog. Cały pic polega na tym że grupa zasranych audiofilów analogowych nie może pogodzić się z myślą że człowiek z tańszym sprzętem może być szczęśliwy i słuchać swojej muzyki. Tak Was to boli? Excel trolluje? Wystarczy jeden post excela i zaraz mamy kilkunastu obrońców zasranego japończyka, którzy robią wszystko żeby mu tylko dosrać i z radością dzielą się punktami. Patrzajta, jacy my ważni, my dostajema po ileś tam piwków za posta, my to mądrość Audio Stereo.

Tu powinno być miejsce dla każdego, bez względu na czym słucha, jakich wydań i co mu się najbardziej podoba. Ale nie, tu jest miejsce tylko dla wybranych, obalić wątki excela i wpadać do pmcompa, bo przecia łon wydaoł grube tysioki to siem zna.

Powodzenia analogowcy, niby jedna rodzina a tak wiele nas różni, niby słuchamy tych samych płyt, wydań a jednak innych.

Kolejny palant, co w dupie był i gówno widział.

Ale mądrzyć się będzie.

Przepraszam za dosadność, kilka butelek wina robi swoje.

Pozdrawiam

Edit mod

Obelżywy język wobec innych współdyskutujących. Ostrzeżenie + 3 punkty.

Proszę powstrzymać się od takich zachowań gdyż stanowią istotne naruszenie regulaminu forum.

Jak się na to patrzy z boku, to widać że strasznie sobie spinacie szelki Panowie,

że jak? Jakiś dyletant pisze na forum? Tylko jeden? I co trzeba go za to rozstrzelać, nie wystarczy ignorować?

więcej luzu i zdrowego podejścia

pamiętacie klasyka?

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem

No i właśnie to jest jakieś dziwne podejście, chyba zaszłość z mrocznych czasów w których przyszło nam żyć dawniej, gdzie jeden na drugiego "kablował do władzy" żeby samemu coś ugrać. A w tym przypadku to jest kompletnie pomieszanie z poplątaniem pojęć.

Moderatorzy zasadniczo nie powinni być od tego, aby oceniać merytoryczną treść dyskusji i poglądy dyskutujących, a pilnować jej co formy prezentacji tychże poglądów.

Jeśli moderator weźmie się za ocenianie kto ma rację i czyje poglądy na daną kwestię są słuszne i nie daj Boże, zacznie stosować moderację kierując się tym kluczem, to jest to prosta droga nad krawędź przepaści.

To rozmijamy się nieco w definicji pojęcia honoru. I trudno się dziwić, że później pojawiają się takie wątki wylewające frustracje.

DZIECKO DROGIE PRZESTAŃ PISAĆ NATYCHMIAST TE SWOJE DYRDYMAŁY.......TYLKO POKAŻ SWÓJ SYSTEM-KIM JESTEŚ W AUDIO?

jEŚLI TEGO NIE ZROBISZ SAM TO ZROBIĘ-MASZ CZAS NA TO DO KOŃCA DNIA DZISIEJSZEGO

JESLI NIE TO PRZEPROŚ TU WSZYSTKICH ZA SWOJE GŁUPOTY...........ALBO IDŻ NA KSIĘDZA-TU NIE AMBONA!!

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

DZIECKO DROGIE PRZESTAŃ PISAĆ NATYCHMIAST TE SWOJE DYRDYMAŁY.......TYLKO POKAŻ SWÓJ SYSTEM-KIM JESTEŚ W AUDIO?

JESLI NIE TO PRZEPROŚ TU WSZYSTKICH ZA SWOJE GŁUPOTY...........ALBO IDŻ NA KSIĘDZA-TU NIE AMBONA!!

Caps Lock naprawiam, szybko i tanio ;)

Całą winę za obecny stan zakładki Analog nie ponosi tylko jeden forumowicz jak tu niektórzy starają się dowieść.Zawsze traktowałem go z przymrużeniem oka i raczej wywoływał u mnie uśmiech na twarzy niż złość.Jest kilku innych znawców tematu, którzy batami smagają myślących inaczej niż oni, a sami sobie punktują i stawiają tezę,że bez nich to byłoby towarzystwo wzajemnej adoracji, do którego z resztą sami należą, aby być zawsze na "nie" i mieć odmienne zdanie niż przedmówca z przeciwnego obozu, bo zamęt musi być!.To forum było odskocznią od codziennych trosk i przepychanek...Było...

Thorogood, największym palantem i zasrańcem na tym forum to ty jesteś ze swoimi zasranymi japońcami na alle, których nikt nie kupuje. Szczerze pisząc to dziwię się excelowi zźe jeszcze na tym forum się udziela, wy tu tworzycie dziadostwo intelektualne pod przykrywką "zobacz jaki mam sprzęt i jak wszystko wiem" Mniejsza z tym. To forum opuściłem juź jakiś czas temu i nie mam zamiaru tu wracać, Tobie excel polecam to samo zrobić. Przecieź tu w dziale analog jest banda ignorantów i oszołomów, zresztą widać jak skaczą jeden za drugim po wątkach i je rozpieprzają. Doslownie jak dzieci neo. Hm, a moźe to jest gimbaza słuchająca disco polo z jamnika na klatce schodowej? Moźliwe. Osobiście źegnam panowie i panie, dziękuję tym, którzy pomogli mi w wyborze sprzętu przekazując swoją wiedzę jak i tym, którzy zaraz zaczną mni cytować i będą dawali upust swojej inteliggencji wyzywając i ośmieszajac moją osobę. No wybaczcie, ale jest tu pewna grupa oszołomów, której po prostu nie znoszę i domyślam się źe nie tylko ja. Widzimy w Polsce wzrost zainteresowania analogiem, płyty schodzą jak świerze bułeczki, sprzęt znika więc analogowców ciągle przybywa. Tylko dlaczego na AS tego nie widać, powinien być wysyp nowych userów? Odpowiedź jest wyźej w tym co napisałem. A teraz źegnam panowie, pouźywajcie sobie, teraz poza "arkuszem" macie drugi obiekt, oj a ile piwek moźe gimbaza sobie podarować. Let's go!

Edit mod

Obelżywy język wobec innych współdyskutujących. Ostrzeżenie + 3 punkty.

Proszę powstrzymać się od takich zachowań gdyż stanowią istotne naruszenie regulaminu forum.

Całą winę za obecny stan zakładki Analog nie ponosi tylko jeden forumowicz jak tu niektórzy starają się dowieść.Zawsze traktowałem go z przymrużeniem oka i raczej wywoływał u mnie uśmiech na twarzy niż złość.Jest kilku innych znawców tematu, którzy batami smagają myślących inaczej niż oni, a sami sobie punktują i stawiają tezę,że bez nich to byłoby towarzystwo wzajemnej adoracji, do którego z resztą sami należą, aby być zawsze na "nie" i mieć odmienne zdanie niż przedmówca z przeciwnego obozu, bo zamęt musi być!.To forum było odskocznią od codziennych trosk i przepychanek...Było...

I przez jednego "biednego" EXELA cały następny wątek o dupie maryni. Sorry Panowanie, ale bicie piany to Wam wychodzi extra.

Jedni się obrażają i odchodzą, inni oceniają człowieka po wydanych " tysiuńcach " na sprzęt, drudzy walą sobie " Piwka " bo tylko oni dobrze prawią i znają się na wszystkim.

Wiecie co, to w całej rozciągłości wątek o popierdółkach i idealne miejsce jest jego na bocznicy..

robiz

Z drugiej strony nie dziwota,że jak tak sobie piwkują to potem podskakują.Tak na niektórych działa ten trunek:)))

AUDIO EXCEL SUPERSTAR !!!

:))))))))))

Coś w tym jest! Chłop się nie daje cyfrowym oszołomom :))))

Mnie nie o wypisywane głupoty Ex'a chodzi, nie o wątek filmowy. Wyłącznie (a to kilka razy powiedziałem mu wprost za co mnie banował) o to, że człowiek który otwiera watek zaprasza wszystkich do dyskusji, jeśli jednak niewygodnych dyskutantów prowokuje, po czym kabluje do moderacji i banuje, to jest tylko miernotą mentalna i mendą, czyli TROLLEM!!!

Teraz z wściekłości zbanował moderatorów zamykając swoje wątki :-))

Taki rozum i zysk z niego :-))))

Włodek.

Ty Pauluś jesteś zbyt dobre i wrażliwe chłopaczysko, wiem że źle się czujesz w tej rozpierdówie.

Serdeczności, Włodek.

- wielka awantura na forum z powodu mojej skromnej osoby....dziwne to i ciekawe ... - na pewno coś napiszę, ale jeszcze nie zdążyłem przeczytać wszystkiego...

(by Excel)

Dzisiaj po raz pierwszy od miesięcy zajrzałem do wątku Excela, tylko na chwilę - zaintrygowany awanturą.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość rochu

(Konto usunięte)

A mnie się wydaje, że w zakładce Analog od dłuższego czasu jest więcej wiary i ideologii aniżeli wiedzy i prawdziwego doświadczenia.

W Analogu dało się odnotować dużo więcej aktów strzelistych i świadectw Wiary aniżeli w innych zakładkach.

To efekt braku pewnego dystansu i bezrefleksyjnej postawy wielu osób.

Kto winny zamieszania?

Excel czy mody.

Z tego co pamiętam, jak wychodzi jakieś zamieszanie to raczej przez modów.

Rzucają mięsko na podłogę i....zaczyna się konsumpcja efektów owego rzutu nie mięsa.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kto winny zamieszania?

Excel czy mody.

Z tego co pamiętam, jak wychodzi jakieś zamieszanie to raczej przez modów.

Rzucają mięsko na podłogę i....zaczyna się konsumpcja efektów owego rzutu nie mięsa.

Co to za pytanie?

Sam jestes winny i rochu i ja i masza i inni

Excel przeca tyle chciał przekazać ze swojej wiedzy analogowej-tyle,że na poziomie kamienia łupanego.

A niektóre mody i ich wywody nigdy nie przyniosą na forum zgody.

Tak na serio to zatrudnił bym sie w salonie Q21...............aby obserwować ciężkie przypadki oszołomstwa i nachalności-będę wtedy cool

Excel to jakiś nawiedzony oszołom z zerowym pojęciem o temacie techniki zapisu analogowego w audio. Zwłaszcza na temat płyt analogowych LP wie tyle co wilk o księżycu. Na Elektrodzie pl dostałby bana już po kilku wpisach za - jak to się tam ujmuje - "zaniżanie merytorycznego poziomu forum".

Nie zaprzątajmy sobie nim więcej głowy, banujmy w każdym wątku, aby nie pisał pierdolet i róbmy po prostu swoje! A Ty Masza odblokuj najlepiej wątek, bo nie warto czegoś zamykać za zachowanie jednego wyjątkowo ograniczonego ...

może i niegłupia jest ta metoda starego milicjanta - banowanie przyszłych troli a priori, już przy zakładaniu wątku,

podpieramy się tą niby demokracją a wiadomo jak ona codziennie się sprawdza

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Demokracja się sprawdza, tego przykładem ten watek. Jeśli ktoś wkurzy większość, ponosi konsekwencje i tyle.

Wolność słowa i wypowiedzi też się w tym mieści.

Na tym polega zycie w społeczności.

Demokracja się sprawdza, tego przykładem ten watek. Jeśli ktoś wkurzy większość, ponosi konsekwencje i tyle.

to nie wynik demokracji tylko pręgierz opinii publicznej

w demokracji wszyscy mogą a nikt za nic nie odpowiada

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Na pewno nie będę z tobą dyskutować na poziomie jaki usiłujesz narzucić.

Mój system audio nie ma nic do tego, że nie zachowujesz elementarnej kultury dyskusji wobec innych współdyskutujących. Już Ci pisałem, żebyś wybił sobie z głowy idiotyczną tezę, którą lansusjesz, jakoby tona sprzętu za plecami miała świadczyć o człowieku i o tym kim jest. I aby uprawniała go do publicznego permanentnego demonstrowania pogardy wobec innych. Co widać i na powyższym przykładzie. Oczekujesz szacunku i normalnej dyskusji, wykaż się tym samym. W przeciwnym razie taka postawa jaką prezentujesz zaprowadzi Cię na manowce.

Bez odbioru.

EDIT

Ostrzegam, że jeśli zamieścisz, bez mojej zgody, jakiekolwiek materiały których jestem autorem, albo mające związek z moim wizerunkiem, to będzie to już grubszy kaliber niż naruszenie regulaminu forum. Będzie to najzwyklejsze złamanie prawa. I na pewno tego nie zostawię bez odpowiedniej reakcji.

III. PRAWA AUTORSKIE

§ 7.

Użytkownicy zobligowani są do rozpowszechniania za pośrednictwem Forum wyłącznie treści (wypowiedzi) własnego autorstwa. W przypadku posłużenia się utworami lub wypowiedziami innych osób, Użytkownicy zobligowani są do jednoznacznego wskazania cytatu zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

W zmian za umożliwienie korzystania z Forum, Użytkownik upoważnia Właściciela Forum do korzystania z Utworu bez ograniczeń terytorialnych i ilościowych, na wszelkich znanych polach eksploatacji, w tym:

w zakresie utrwalania i zwielokrotniania – wytwarzania dowolną techniką egzemplarzy Utworu, w tym techniką drukarską, reprograficzną, zapisu magnetycznego oraz techniką cyfrową, a także do wprowadzania Utworu do pamięci komputera, publikowania Utworu na stronach internetowych, w szczególności na łamach Forum,

w zakresie obrotu oryginałem Utworu albo egzemplarzami, na których Utwór utrwalono – wprowadzania do obrotu, użyczania, najmu lub dzierżawy oryginału albo egzemplarzy,

w zakresie rozpowszechniania Utworu w sposób inny niż określony w pkt b. – publicznego wykonania, wystawienia, wyświetlania, odtworzenia oraz nadawania i remitowania za pomocą wizji lub fonii przewodowej lub bezprzewodowej przez stację naziemną lub za pośrednictwem satelity, a także publicznego udostępniania ww. utworu w taki sposób, aby każdy mógł mieć do niego dostęp w miejscu i w czasie przez siebie wybranym, w tym poprzez udostępnianie go w sieci Internet,

rozpowszechnianie Utworu w prasie oraz za pośrednictwem wszelkich pozostających w dyspozycji Spółki Site S.A. stron internetowych.

Robaczek nawet nie przeczytał regulaminu. Zielony jak moderator.

Ostrzegam, że jeśli zamieścisz, bez mojej zgody, jakiekolwiek materiały których jestem autorem, albo mają związek z moim wizerunkiem, to będzie to już grubszy kaliber niż naruszenie regulaminu forum. Będzie to najzwyklejsze złamanie prawa. I na pewno tego nie zostawię bez odpowiedniej reakcji.

I po starym audiofilu...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

.....

Robaczek nawet nie przeczytał regulaminu. Zielony jak moderator.

Jeśli to było do mnie, to zasady są jasne. Użytkownik umieszczając na forum swoje materiały, jednocześnie ceduje na właściciela forum prawo do ich rozpowszechniania na forum i w innych mediach należących do właściciela tegoż forum. Co jest rzeczą oczywistą, bo inaczej te materiały na forum by być nie mogły w ogóle. Poza tym zapis dotyczy właściciela forum, a nie jego użytkowników, względem innych użytkowników.

Oczywiście właściciel forum ma pełne prawo dysponowania zdjęciami mojego autorstwa jeśli takowe zamieszczę na tym forum, może to robić wedle własnego uznania. Może je powielać, publikować na swoich portalach etc. Ale na tym się te prawa kończą. Chyba, że postanowię inaczej.

Kolejny zapis dotyczący zamieszczenia materiałów z innych miejsc, z zacytowanym źródłem, dotyczy materiałów które posiadają prawo do dalszego rozpowszechniania, właśnie pod warunkiem podania źródła. Co jest tam wyraźnie określone poprzez stwierdzenie "zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa".

Stanowisko co do materiałów będących moją własnością, a znajdujących się w innych miejscach, a co do których posiadam pełną wiedzę i rozeznanie, jaki jest ich status, a także zawierających mój wizerunek, jasno i klarownie określiłem.

Resztę niech każdy sobie kalkuluje po swojemu, czy mu się opłaci próba "dyskusji", taką metodą. Mnie to rybka. Każdy swój rozum ma i każdy jest świadom konsekwencji swoich działań, jeśli "pójdzie o jeden most za daleko".

Można sobie rozmawiać, dywagować, nawet czasem bluzgnąć w gorączce dyskusji, ponosząc tego konsekwencje regulaminowe. Ale są miejsca i momenty, od których żarty i luźne rozmowy się kończą..... Sytuacja jak dla mnie, w tym momencie, jest bardzo klarowna.

Jeśli to było do mnie, to zasady są jasne. Użytkownik umieszczając na forum swoje materiały, jednocześnie ceduje na właściciela forum prawo do ich rozpowszechniania na forum i w innych mediach należących do właściciela tegoż forum. Co jest rzeczą oczywistą, bo inaczej te materiały na forum by być nie mogły w ogóle. Poza tym zapis dotyczy właściciela forum, a nie jego użytkowników, względem innych użytkowników.

Oczywiście właściciel forum ma pełne prawo dysponowania zdjęciami mojego autorstwa jeśli takowe zamieszczę na tym forum, może to robić wedle własnego uznania. Może je powielać, publikować na swoich portalach etc. Ale na tym się te prawa kończą. Chyba, że postanowię inaczej.

To jest nieprawda - właściciel forum nie nabywa żadnych praw i nie może publikować i powielać wedle uznania - polecam lekturę ustawy o paipp

Gość rochu

(Konto usunięte)

Zgadza się.

Art. 53 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych stanowi, że umowa o przeniesienie autorskich praw majątkowych (potocznie zwana umową licencyjną) wymaga zachowania formy pisemnej pod rygorem nieważności.

Czy spółka Site ma coś od kogoś na piśmie?

Rozumiem, taka nostalgia za komuną.

za to ja nie rozumiem co Ci się merda pod czapą

chyba że z braku argumentów próbujesz w ten sposób zdeprecjonować adwersarza, ale taki sposób działa dokładnie odwrotnie do zamierzonego

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.