Skocz do zawartości
IGNORED

Zniszczyli dzial analog............

wojtek41

Rekomendowane odpowiedzi

Sławku,

mi się wydaje, ze to ze powstal ten watek pokazuje naocznie jak userzy maja dosc takiego trolla jakim jest excel i inni.

Odbieram Twoj wpis jako prosbe o nieprowokowanie trolla.

Znam lepszy sposob pozbycia sie trolla ... pa, pa.

Decyzje podejmiecie Wy moderatorzy.

Niestety obawiam sie, ze nadrzednym celem jest generowanie ruchu, a dzialania excela wlasnie to robia. Wkurzajac innych userow przy okazji.

Ja przypomne, ze forum bez wiodacych userow nie bedzie juz takim samym forum.

Powinniscie sie cieszyc ze taki watek powstal bo pokazuje on jak ludzia maja juz dosc mieszania i wplywu moderacji. teraz nalezy z tego wyciagnac wnioski.

Jakos w moim watku panuje spokoj bo wszyscy wiedza, ze jak ktoś zrobi rozpierduche to od razu nacisne cyngiel. Mozna?

Powodzenia zycze.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Tak wiem że ma więcej wątków i że w innych wątkach też się udzielał ze swoimi teoriami

Kurde czemu nie mogę dodac obrazka "Błąd Wysyłanie zakończone niepowodzeniem" tak już od jakiegoś czasu.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Czy Wam tak trudno zrozumieć, że stosując metodę zatrollowania trolla, robicie dokładnie to co sobie założył i jaki jest jego cel pierwotny?

Zakładając takie wątki jak ten i wylewając w nim steki obelżywych tekstów w stylu "kanalia"i "buc" zachowujecie się dokładnie tak jak Wami steruje troll.

Pierwotnym i jedynym celem trolla jest, sprowokować, doprowadzając temperaturę do granic, aż do wygenerowania tony syfu przez innych użytkowników. Żeby na końcu wykorzystać to przeciw nim, a siebie postawić w roli ofiary. To najbardziej klasyczny trolling jaki tylko istnieje.

A Wy dajecie się wciągać w tę pułapkę i robicie dokładnie to co sobie troll założył. Dobrym przykładem jest bieżący wątek, który zresztą został założony wbrew wszelkim możliwym zasadom, a wręcz wbrew zdrowemu rozsądkowi, do tego w miejscu przeznaczonym na wątki tematyczne. (przenoszę na Bocznicę).

A wystarczy konsekwentnie zgłaszać na panel posty o charakterze trollingu, zamiast samemu dawać się w pułapkę wciągać, reagując na prowokacyjne wpisy, jeszcze większym śmietnikiem i obelżywym językiem.

Używajcie mechanizmów forumowych i uprawnień do ochrony, jakie Wam przysługują, jak każdemu użytkownikowi forum Audiostereo. Zamiast bluzgać i obrażać się na wszystkich wokoło, na system, na moderację i na pogodę za oknem.

Sławciu

Idż na spacer,pogłaszcz psa,przytul żonę...............masz żonę?.....wyrażasz sie o piszących tutaj dość niewyraznie tzn. Wam......to masz w rewanżu

Albo zbanuj.siebie,bo kogo Ty chcesz uczyć rozumu?-masz jakiekolwiek pojęcie o analogu,albo ktoś z WAS?...JESTEŚCIE ZIELONI JAK SZCZYPIOR

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Sławciu

Idż na spacer,pogłaszcz psa,przytul żonę...............masz żonę?.....wyrażasz sie o piszących tutaj dość niewyraznie tzn. Wam......to masz w rewanżu

Albo zbanuj.siebie,bo kogo Ty chcesz uczyć rozumu?-masz jakiekolwiek pojęcie o analogu,albo ktoś z WAS?...JESTEŚCIE ZIELONI JAK SZCZYPIOR

Dokladnie, Sławku, pitolenie. A nas interesuje dlaczego jeden troll, uważany za takiego i przez Was, o czym świadczy Twoj wpis, doprowadził do takiej sytuacji w zakładce analog.

"Oj niedobrze koledzy, niedobrze", biadolicie jak mohery w kolejce do lekarza.

Jak z takim zaangażowaniem wchodzicie w poważną dyskusję z "trollem", i koniecznie "Wasze" zawsze musi być na wierzchu, to macie, czego chcieliście.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Sławku,

mi się wydaje, ze to ze powstal ten watek pokazuje naocznie jak userzy maja dosc takiego trolla jakim jest excel i inni.

Odbieram Twoj wpis jako prosbe o nieprowokowanie trolla.

I prawidłowo go odbierasz. Dodatkowo staram się niektórym uświadomić, że robią dokładnie to co sobie troll zamierzył. Stają się narzędziem w jego rękach.

A to że moderacja stara się tonować eskalację pyskówki, to ochrona zapalczywych forumowiczów przed dalszym dawaniem się wciągać w pułapkę, z której już wydostać się później jest coraz trudniej jak się "pójdzie o jeden most z daleko". A oni w zapalczywości i gniewie brną w to jeszcze dalej i jaki skutek? Ano dokładnie taki jak troll sobie założył, bo tak to działa.

Znam lepszy sposob pozbycia sie trolla ... pa, pa.

Decyzje podejmiecie Wy moderatorzy.

Ok, tutaj po raz kolejny starałem się uświadomić niektórym że na forum są narzędzia do tego. Jeśli jakiś wątek skupia ludzi o podobnych zainteresowaniach.

Jeśli dyskutują oni w nim na określony merytoryczny temat. To i ich rolą jest, jako specjalistów od danego tematu, aby starać się współtworzyć dany wątek i nim wspózarządzać. Do tego są właśnie narzędzia które ma każdy użytkownik to ten magiczny przycisk "zgloś" pod każdym postem.

Rzucanie stekiem wyzwisk pod czyimś adresem jest na odwrotnym biegunie, ba bezwiednie sami dyskutujący szkodą i sobie i samemu wątkowi.

Oczekujecie reakcji od moderacji to zamiast eskalować pyskówkę personalną, po prostu używajcie narzędzi które Wam przysługują. Nie ma nic gorszego dla trolla, niż jego zagłodzenie prze nie generowanie pożywki, którą się karmi.

Ktoś czuje się specjalistą w danej omawianej dziedzinie, to zgłasza treści niewłaściwe w wątku dotyczącym danej dziedziny. Jako specjalista właśnie, władny je ocenić prawidłowo. A nie wyzywa innych od kanalii i rzuca się na moderatorów, że "nie czują atmosfery".

Nie widzisz w takim działaniu jak ma miejsce wzajemnej sprzeczności?

Niestety obawiam sie, ze nadrzednym celem jest generowanie ruchu, a dzialania excela wlasnie to robia. Wkurzajac innych userow przy okazji.

Ja przypomne, ze forum bez wiodacych userow nie bedzie juz takim samym forum.

Mogę Cię zapewnić, że nadrzędnym celem nie jest chwilowe wygenerowanie ruchu, a długofalowe i zdrowe podstawy do dyskusji merytorycznej, które w konsekwencji przyniosą i trwałe generowanie ruchu. A nie takie z tematów o Ukrainie czy o Smoleńsku.

A co za tym idzie, nadrzędnym celem jest zdrowy klimat do dyskusji merytorycznej. Taki cel przyświeca mi przynajmniej, bo za siebie mogę mówić oczywiście.

Powinniscie sie cieszyc ze taki watek powstal bo pokazuje on jak ludzia maja juz dosc mieszania i wplywu moderacji. teraz nalezy z tego wyciagnac wnioski.

Jakos w moim watku panuje spokoj bo wszyscy wiedza, ze jak ktoś zrobi rozpierduche to od razu nacisne cyngiel. Mozna?

Powodzenia zycze.

Pozdro

Oczywiście cieszymy się z każdego wątku w którym rozsądnie się rozmawia, a nie tylko uzewnętrznia się frustrację.

Ale z drugiej strony jest tak jak piszesz "naciskasz cyngiel" bo to Twój wątek tematyczny. Ja napiszę ze swej strony, że bez odpowiedzi nie pozostaje żadne zgłoszenie na panel, szczególnie te z wątków merytorycznych. Ale Koledzy, to jest tak jak w dowcipie "Panie Boże spraw abym wygrał w totolotka, na co Pan Bóg, ok ale daj mi szansę i zagraj :)"

Tu jest tak samo, dajcie nasz szansę, używajcie mechanizmów forumowych we właściwy sposób, jeśli chcecie wygrać z trollem, to zgłaszajcie trollujące posty. A nie rzucajcie się na moderację, że sama z siebie nie analizuje każdej wypowiedzi, słowo po słowie, bo to Mission Impossible. Ja to rozumiem, że niektórym się wydaje, że na forum istnieje tylko ten jedyny wątek w którym akurat oni dyskutują i oczy wszystkich forumowiczów są na niego zwrócone. Ale w realnym świecie tak nie jest.

Poczujcie się gospodarzami w wątku w którym dyskutujecie i zwracajcie uwagę moderacji na niewłaściwe zachowania w nim. Ale czyńcie to we właściwy sposób. A nie jest właściwym "zwróceniem uwagi" moderacji gdy to troll zgłasza na panel Wasze bluzgi. A propos jak myślisz, jak została zwrócona uwaga moderacji na bieżący wątek? Naprawdę nie tędy droga :)

Bo to stawia moderacje w bardzo trudnym położeniu, jak już zwykły użytkownik da się wciągnąć w "bluzgajacą pułapkę". Moderator jeśli ma mieć właściwą legitymację do swoich działań i realną siłę do walki z prawdziwymi trollami, to musi reagować na wszystkie zgłoszenia.

Tyle, że całkiem przypadkiem, tych zgłoszeń na trolla jest tak jakoś zdecydowanie mniej, bo niektórzy wolą sobie pobluzgać, trwonić siły i czas na zakładanie wątków jak obecny, żeby kogoś obrzucić epitetami, zamiast go zgłosić wcześniej. Bo tak lżej im się robi na sercu. Tyle że tym robią krzywdę i sobie i forum jako całości w dłuższej perspektywie. A co ciekawe im bardziej ktoś bluzga na publiku i krzyczy tym mniej się poczuwa do realnego działania. Ci którzy najwięcej tutaj krzyczą, praktycznie nigdy nie spróbowali się pochylić nad przyciskiem raportującym i poczuć się współgospodarzami danej dyskusji od strony moderacyjnej. Myślisz, że nie zauważyłbym takiego zgłoszenia, albo je zignorował?

I naprawdę warto to mieć na uwadze na przyszłość. A wszystko będzie ok.

Gdy winyl stał się popularny, nastapił pewien renesans tego nośnika, zaczął przyciągać do zakładki wojownicze żółwie ninja spod znaku cyfry. Zdziwione, przestraszone chyba rosnącą rolą winyla. Bitwa za bitwą. Polaryzacja poglądów.

Jejku, wielkie mi co... a nie można ich po prostu ignorować? Jak chcecie z nimi dyskutować i o czym?

To przecież jak dyskusja między zwolennikami jazdy samochodem a rowerem... jeden drugiego nie przekona, nie ma na to szans.

Więc gonić wielbicieli syfry z działu Analog a najlepiej po prostu zlewać - nie karmić trolli.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Sławciu

I właśnie o czymś takim pisałem wyżej. To ma być ta właściwa reakcja osoby, która chce się czuć współgospodarzem na forum merytorycznym, w wątkach które ją interesują?

Próba obrażenia drugiej osoby. Jakoś nie zauważyłem, aby Kolega stary audiofil choć raz użył we właściwy sposób mechanizmów forumowych do zgłoszenia niewłaściwych treści. Za to na prawo i lewo stara się obrażać kogo się da, jak tylko się da. I daje tym samym przykład jakiej "dyskusji merytorycznej" oczekuje.

Jeśli wymagamy czegoś od innych, zacznijmy stosowanie tych zasad od siebie. Co mają tony sprzętu za plecami o to czy ktoś jest zielony czy nie, do zwykłego niegrzecznego zachowania i demonstrowania pogardy wobec innych. Czy ja Cię kiedyś próbowałem obrazić uszczypliwymi uwagami i demonstracjami lekceważenia? Czy pozwoliłbyś sobie na taki chamski skądinąd tekst pod moim adresem, gdybyśmy rozmawiali twarzą w twarz? Wiem że byś sobie nie pozwolił, bo rozmawialiśmy już....

Chcecie pacyfikować trolli, a sami dajecie fatalny przykład tego, jak postępować nie należy. Później oczekujecie żeby Wasze postulaty traktować z należytą atencją.

Jeśli komuś się wydaje, że to jest właściwa droga, do zaprowadzenia zdrowych zasad na forum, to ma rację.... wydaje mu się.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

I prawidłowo go odbierasz. Dodatkowo staram się niektórym uświadomić, że robią dokładnie to co sobie troll zamierzył. Stają się narzędziem w jego rękach.

A to że moderacja stara się tonować eskalację pyskówki, to ochrona zapalczywych forumowiczów przed dalszym dawaniem się wciągać w pułapkę, z której już wydostać się później jest coraz trudniej jak się "pójdzie o jeden most z daleko". A oni w zapalczywości i gniewie brną w to jeszcze dalej i jaki skutek? Ano dokładnie taki jak troll sobie założył, bo tak to działa.

Ok, tutaj po raz kolejny starałem się uświadomić niektórym że na forum są narzędzia do tego. Jeśli jakiś wątek skupia ludzi o podobnych zainteresowaniach.

Jeśli dyskutują oni w nim na określony merytoryczny temat. To i ich rolą jest, jako specjalistów od danego tematu, aby starać się współtworzyć dany wątek i nim wspózarządzać. Do tego są właśnie narzędzia które ma każdy użytkownik to ten magiczny przycisk "zgloś" pod każdym postem.

Rzucanie stekiem wyzwisk pod czyimś adresem jest na odwrotnym biegunie, ba bezwiednie sami dyskutujący szkodą i sobie i samemu wątkowi.

Oczekujecie reakcji od moderacji to zamiast eskalować pyskówkę personalną, po prostu używajcie narzędzi które Wam przysługują. Nie ma nic gorszego dla trolla, niż jego zagłodzenie prze nie generowanie pożywki, którą się karmi.

Ktoś czuje się specjalistą w danej omawianej dziedzinie, to zgłasza treści niewłaściwe w wątku dotyczącym danej dziedziny. Jako specjalista właśnie, władny je ocenić prawidłowo. A nie wyzywa innych od kanalii i rzuca się na moderatorów, że "nie czują atmosfery".

Mogę Cię zapewnić, że nadrzędnym celem nie jest chwilowe wygenerowanie ruchu, a długofalowe i zdrowe podstawy do dyskusji merytorycznej, które w konsekwencji przyniosą i trwałe generowanie ruchu. A nie takie z tematów o Ukrainie czy o Smoleńsku.

A co za tym idzie, nadrzędnym celem jest zdrowy klimat do dyskusji merytorycznej. Taki cel przyświeca mi przynajmniej, bo za siebie mogę mówić oczywiście.

Oczywiście cieszymy się z każdego wątku w którym rozsądnie się rozmawia, a nie tylko uzewnętrznia się frustrację.

Ale z drugiej strony jest tak jak piszesz "naciskasz cyngiel" bo to Twój wątek tematyczny. Ja napiszę ze swej strony, że bez odpowiedzi nie pozostaje żadne zgłoszenie na panel, szczególnie te z wątków merytorycznych. Ale Koledzy, to jest tak jak w dowcipie "Panie Boże spraw abym wygrał w totolotka, na co Pan Bóg, ok ale daj mi szansę i zagraj :)"

Tu jest tak samo, dajcie nasz szansę, używajcie mechanizmów forumowych we właściwy sposób, jeśli chcecie wygrać z trollem, to zgłaszajcie trollujące posty. A nie rzucajcie się na moderację, że sama z siebie nie analizuje każdej wypowiedzi, słowo po słowie, bo to Mission Impossible. Ja to rozumiem, że niektórym się wydaje, że na forum istnieje tylko ten jedyny wątek w którym akurat oni dyskutują i oczy wszystkich forumowiczów są na niego zwrócone. Ale w realnym świecie tak nie jest.

Poczujcie się gospodarzami w wątku w którym dyskutujecie i zwracajcie uwagę moderacji na niewłaściwe zachowania w nim. Ale czyńcie to we właściwy sposób. A nie jest właściwym "zwróceniem uwagi" moderacji gdy to troll zgłasza na panel Wasze bluzgi. A propos jak myślisz, jak została zwrócona uwaga moderacji na bieżący wątek? Naprawdę nie tędy droga :)

Bo to stawia moderacje w bardzo trudnym położeniu, jak już zwykły użytkownik da się wciągnąć w "bluzgajacą pułapkę". Moderator jeśli ma mieć właściwą legitymację do swoich działań i realną siłę do walki z prawdziwymi trollami, to musi reagować na wszystkie zgłoszenia.

Tyle, że całkiem przypadkiem, tych zgłoszeń na trolla jest tak jakoś zdecydowanie mniej, bo niektórzy wolą sobie pobluzgać, trwonić siły i czas na zakładanie wątków jak obecny, żeby kogoś obrzucić epitetami, zamiast go zgłosić wcześniej. Bo tak lżej im się robi na sercu. Tyle że tym robią krzywdę i sobie i forum jako całości w dłuższej perspektywie. A co ciekawe im bardziej ktoś bluzga na publiku i krzyczy tym mniej się poczuwa do realnego działania. Ci którzy najwięcej tutaj krzyczą, praktycznie nigdy nie spróbowali się pochylić nad przyciskiem raportującym i poczuć się współgospodarzami danej dyskusji od strony moderacyjnej. Myślisz, że nie zauważyłbym takiego zgłoszenia, albo je zignorował?

Czyli, jak napiszę wulgaryzm to moderacja zainterweniuje z wlasnej woli ale jak ktoś założy wątek, ktorego tytuł bedzie wybitnie działał na wyobraźnie co poniektórych i bedzie potencjalnym przyczynkiem do wasni i swarow, to muszę zaraportowac? Wygodne to dla moderacji i dajace szeroki wachlarz możliwości represji dls piszących wctakim watku i nie zgadzajacym sie z autorem. Bo samo dopuszczenie takiego tematu daie fory i przyzwolenie jego autorowi.

I ponawiam pytanie: kim jest Excel, że traktuje się go jak święta krowę?

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Jejku, wielkie mi co... a nie można ich po prostu ignorować? Jak chcecie z nimi dyskutować i o czym?

To przecież jak dyskusja między zwolennikami jazdy samochodem a rowerem... jeden drugiego nie przekona, nie ma na to szans.

Więc gonić wielbicieli syfry z działu Analog a najlepiej po prostu zlewać - nie karmić trolli.

Zgadzam się z il Dottore. Zaraz napisze, że wyjątkowo i jak rzadko, ale co mi tam ;-).

W każdym razie najlepszym sposobem walki z trollem jest ignorowanie jego wypowiedzi, a w bardziej ostrych przypadkach prowokacji, natychmiastowe zgłoszenie na panel. Ja ze swej strony mogę zadeklarować, że żadne takie zgłoszenie nie pozostanie bez reakcji, jeśli oczywiście będzie oparte na rozsądnych podstawach. Tego obawiać się nie musicie. Od tego tu jestem, żeby na chłodno i nie w emocjach, reagować, jako osoba stojąca z boku danej dyskusji i w nią niezaangażowana. Ale Wasza współpraca jest oczywiście wielce wskazana, jeśli życzycie sobie reakcji moderatorów zgodnie z Waszymi oczekiwaniami, to musicie się do tego nieco przyczynić.

W każdym razie najgorsze co można zrobić, to zareagować agresją słowną. A co niestety Koledzy głównie czynią, dając się tym samym wciągać w pułapkę trolla i realizując jego plan. A później pozostaje tylko miejsce na utyskiwanie jaki ten świat zły. A to niestety sami są sobie po części winni.

Nie dawajmy pożywki trollom to albo zdechną z głodu, albo będą zmuszeni poszukać innego żerowiska.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Napisano dziś, 10:27

Użytkownik frywolny trucht dnia 04.04.2014 - 23:00 napisał

Gdy winyl stał się popularny, nastapił pewien renesans tego nośnika, zaczął przyciągać do zakładki wojownicze żółwie ninja spod znaku cyfry. Zdziwione, przestraszone chyba rosnącą rolą winyla. Bitwa za bitwą. Polaryzacja poglądów.

Nic dodać , nic ująć.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Sławku - mam kilka pytań:

1. czy moderacja jest w jakiś formalny sposób ograniczana w walce z trollingiem ? Czy też działania moderacji jej są mniej lub bardziej - uznaniowe ? Jeśli nie ma żadnych ograniczeń, warunków wstępnych etc, które muszą zostać spełnione, dlaczego po prostu owemu excelowi nie zapoda się wpierw bana ostrzegającego, tymczasowego, a potem ew. ostatecznego ? Czy naprawdę wymagane jest wpierw wysłanie odpowiedniej liczby PMów do moderatora, skoro w całej zakładce widać o co chodzi ?

2. jakiś czas temu postulowałem w wątkach excela, wobec zerowej, a wręcz ujemnej ich wartości merytorycznej - przeniesienie ich na bocznicę, jako że tam i on nikomu i inni jemu nie powinni przeszkadzać.W dalszym ciągu twierdzę, że miejsce tych wątków jest na bocznicy, i (mam nadzieję, że nie będę posądzony o brak skromności) myślę, że nie jestem w tym osamotniony. Czy - znowuż - na drodze do rozwiązania tego problemu stoją jakieś ograniczenia natury formalnej ?

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Czyli, jak napiszę wulgaryzm to moderacja zainterweniuje z wlasnej woli ale jak ktoś założy wątek, ktorego tytuł bedzie wybitnie działał na wyobraźnie co poniektórych i bedzie potencjalnym przyczynkiem do wasni i swarow, to muszę zaraportowac? Wygodne to dla moderacji i dajace szeroki wachlarz możliwości represji dls piszących wctakim watku i nie zgadzajacym sie z autorem. Bo samo dopuszczenie takiego tematu daie fory i przyzwolenie jego autorowi.

I ponawiam pytanie: kim jest Excel, że traktuje się go jak święta krowę?

A ja ponownie napiszę co napisałem. Moderacje reaguje z własnej woli, przeczesując wątki, jak trafia na coś niewłaściwego to oczywiście reagujemy.

Ale co rzecz oczywista, jest mało prawdopodobnym aby udało się wszystkie słowa w każdej dyskusji przeanalizować. Audiostereo to mimo wszystko spore forum, które generuje całkiem sporą liczbę postów wszelkiej maści. I tu zaczyna się Wasza rola, jako osób sprawujących bezpośrednią pieczę nad wątkami o tematyce, która Was interesuje. Jeśli coś zauważacie niewłaściwego to jest przycisk zgłoś i tym samym zwracacie uwagę na dany temat, który zazwyczaj tym samym dostaje status "under review".

A tak jak napisałem żadne rozsądnie uzasadnione zgłoszenie nie pozostaje bez reakcji. Co do wątków, już z tytułu prowokacyjnych w zamyśle, które mają wygenerować wyłącznie kłótnię, to jest to niezgodne z netykietą i powinno podlegać zgłoszeniu z odpowiednim uzasadnieniem. To naturalna rzecz. A już zespół moderatorski podejmie decyzję co dalej z takim wątkiem, albo przynajmniej będzie go mieć w priorytetach do monitorowania. Wszystko oczywiście odbywać się musi na drodze rozsądku. Dlatego każdy raport zawiera komentarz uzasadniający. A mocno kontrowersyjne kwestie są rozpatrywane w szerszym gronie moderatorskim.

Tak czy inaczej, współpraca bezpośrednio zainteresowanych, czyli dyskutujących jest ważna w tym wszystkim i rozsądek. A udział moderacji jest o tyle istotny, że moderator jako osoba niezaangażowana emocjonalnie w dyskusję czy też przepychankę, potrafi bardziej na chłodno dokonać analizy.

Co do pytania o użytkownika Excel, to nie wiem kim On jest. A może dlatego, że nikt z Was nigdy nie zadał sobie trudu aby zgłosić Jego post, jeśli uważał go za kontrowersyjny. Dziwne nie? Jakoś tak dziwnie się złożyło, że woleliście bluzgać... być może realizując tym samym czyjś pierwotny plan. Czego w tym momencie nie oceniam, bo nie mam podstaw gdyż....? Nikomu z Was nie chciało się nigdy skorzystać z mechanizmów ochronnych forum, które Wam przysługują. Za to ktoś inny, z pełnym entuzjazmem i ochotą skorzystał z tych mechanizmów, aby zgłosić Wasze bluzgi. I niestety miał do tego prawo, bo bluzgi są bluzgami, niezależnie od wcześniejszej prowokacji. A mechanizmy ochronne dostępne są dla wszystkich.

I kółko się zamyka, rozumiesz już w czym rzecz. I gdzie tkwi pułapka, w którą sam dałeś się niestety wciągnąć? Ano na tym to polega. Moja rada więc na przyszłość, czujcie się współgospodarzami wątku i korzystajcie z mechanizmów ochronnych, które Wam przysługują. A nie pytaj mnie kim ktoś jest, skoro nie dałeś mi powodów i nie zwróciłeś nigdy uwagi na to, abym poznał kim jest :-). To jest naprawdę prosty mechanizm i warto z niego korzystać.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Zatem pozwolę sobię zgłosić oficjalnie , po raz kolejny wątki :

1. Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

2. Winylmania

jako właśnie owe - kontrowersyjne, gdzie poziom merytorycznej dyskusji jest zerowy, jako kandydatury do przeniesienia na bocznicę.

Jedyną rzeczą gorszą od czytania wątków

kontrowersyjnych, gdzie poziom merytorycznej dyskusji jest zerowy,

- jest nieczytanie ich.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ja nie mam najmniejszej pretensji do rocha, sly, accu bo rozumiem ich działanie. To nie ja i Wy przyciągnęliście ich do zakładki analog aby udowadniali wyższość ŚBN nad ŚWN. Nikomu by to nie przyszło do głowy, gdyby rozmowy toczyły sie na tematy wydań, płyt, wkładek, napędów, doświadczeń, chwalenia się nowymi zdobyczami i upgreadami sprzętu. Takie tematy wzbudzają tylko szacunek i podziw.

Ale nie..., musi się trafić skamielina, która w każdym możliwym miejscu pisze takie głupoty, że skarpetki się rolują WYSTAWIAJĄC NAS WSZYSTKICH - MIŁOŚNIKÓW I UŻYTKOWNIKÓW ANALOGU - NA POŚMIEWISKO. Po harcach excela wstyd się przyznać, że się ma gramofon w domu bo wychodzi sie na jełopa z kolumnami pod biurkiem, ryjącym krzywym gwoździem 10 ton znalezionych w piwnicy łódzkiego wysypiska śmieci płyt Tercetu Egzotycznego.

Ja nie zamierzam być utożsamiany z czymś takim. I ani kablowanie postów moderacji ani ignorowanie trolla nie zmienia tego.

Nie zgadzam się aby przez takiego excela koledzy spod znaku cyfry traktowali mnie jak idiotę.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Sławku, to niedorzeczne co piszesz, w swietle wczorajszych zachowań moderacji Dzialaliscie jak dzieci we mgle. Nie użycie przez innych przycisku raportuj, nie zwalnia moderacji z obowiazku myślenia.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Kolejna żenada!!!!!

Uczestnicy zakładki analog dyskutują o tym, co się stało z tą zakładką i jak ją ratować.

I co? I wyleciał na bocznicę....

Sławku (przepraszam ale muszę!) albo Ty jesteś idiotą albo nas wszystkich traktujesz jak idiotów - innego wytłumaczenia nie widzę.

Mamy rozumieć, że my to zbiorowisko trolli, nic innego nie piszemy tylko atakujemy personalnie arkusz kalkulacyjny i wątek zasługuje na zrównanie go wątkami z gołymi dupami, ufokami i klubem dobrego piwa????

Albo Ty się nie nadajesz na moderatora albo ja na użytkownika tego forum.

Odbywa sie totalne walenie glowa w mur...Jeszcze sie taki nie pojawil, zeby moderacje sklonil do myslenia, w innym niz ich standardzie.

Dlatego moi mili koledzy............Czas przejsc do dzialania - ))) Dosc bezczynnosci - )))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Odbywa sie totalne walenie glowa w mur...Jeszcze sie taki nie pojawil, zeby moderacje sklonil do myslenia, w innym niz ich standardzie.

Dlatego moi mili koledzy............Czas przejsc do dzialania - ))) Dosc bezczynnosci - )))

jestem za :) nie widzę sensu by tu pisać. SlawekR i tak glupa struga a że elokwentny to mu ludki klaszcza. A winowajca parska śmiechem z nas wszystkich.

Przeniesli nas na bocznice, wiec czego mozemy wymagac. Slawem ma takt...Potrafi pokazac, ze jestesmy starymi baranami i tu na bocznicy nasze miejsce. Na pytanie o wiedze na temat winyli, pozostal gluchy jak pien, po wyrebie...)

Tak wiec moi mili....Dbajmy o zdrowie......))))) Bo jesli mam byc nad wyraz powazny, to jebne drzwiami tego forum...Nad czym sie od pewnego czasu zastanawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To nie tylko o jegomoscia Excela chodzi. Bardziej martwi mnie idiotyczne dzialanie moderacji. Traktowanie nas jak nieprzytomnych, sklonnych do kapowania i innych podlych metod bezmozgowcow...

sklonnych do kapowania i innych podlych metod bezmozgowcow...

I tu mamy przykład jak skrzywione jest myslenie. Nie będę kapował...czy to na forum czy to w zyciu..a pózniej wsiada jeden dureń z drugim durniem po pijaku i wjeżdza w tłum ludzi jak ostatnio...no ale zona jest czysta...nie zakapowała męża że pijany...to podłe, nazistowskie...a że 6 ludzi zginęło?? co mnie to obchodzi...ale nie zakapowałem jestem człowiekiem honoru...jak sie to nie zmieni będzie zle albo jeszcze gorzej...to taka dygresja :))

A może stworzyć dział High End Analog. Cały pic polega na tym że grupa zasranych audiofilów analogowych nie może pogodzić się z myślą że człowiek z tańszym sprzętem może być szczęśliwy i słuchać swojej muzyki. Tak Was to boli? Excel trolluje? Wystarczy jeden post excela i zaraz mamy kilkunastu obrońców zasranego japończyka, którzy robią wszystko żeby mu tylko dosrać i z radością dzielą się punktami. Patrzajta, jacy my ważni, my dostajema po ileś tam piwków za posta, my to mądrość Audio Stereo.

Tu powinno być miejsce dla każdego, bez względu na czym słucha, jakich wydań i co mu się najbardziej podoba. Ale nie, tu jest miejsce tylko dla wybranych, obalić wątki excela i wpadać do pmcompa, bo przecia łon wydaoł grube tysioki to siem zna.

Powodzenia analogowcy, niby jedna rodzina a tak wiele nas różni, niby słuchamy tych samych płyt, wydań a jednak innych.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Tu masz Wojtek przykład "działań" moderacji

A ja mam dość tego Q21 - wpieprzają się w każdy wątek i nachalnie namawiają do zakupu swoich klamotów

Są jednak rzeczy na tym świecie, o których największym fizjologom sie nie śniło :)

Czemu ta praworządna moderacja nie przytnie łba trollującemu Q21? Czyżby zgłoszeń nie było?

Ja pierdziele, jakie tu jest bagno...

O właśnie, to jest żywy przykład jakie mózgi przejmują to forum.

Pilot, jeszcze ze dwa takie teksty i śmiało możesz kandydować na moderatora :)

Jak dla mnie już zdałeś egzamin celująco :))

Cały pic polega na tym że grupa zasranych audiofilów analogowych nie może pogodzić się z myślą że człowiek z tańszym sprzętem może być szczęśliwy i słuchać swojej muzyki. Tak Was to boli?

Jak dzieci... Q21 to partner biznesowy firmy Site będącej właścicielem forum.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.