Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety musze miec singla i to dluzszego. Sly ma za krotkiego weza ale za to z dwiema koncowkami. Ponoc jest bi, wire. Jakbym kupowal kable to wylacznie robione przez gruba babe, ktora jedna reka lutuje a druga karmi dziecko ogladajac tvshop. Bardzo lubie kobiety przy kosci. Moja zona jest tego przykladem :)

Zapytaj grubej baby to Ci opowie o najwyzszych modelach Transparenta. Seria Reference jest 3 od gory.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Impedancja wyjściowa wzmacniacza Amplifona jest 10 ohmów...............chyba ciut za duża-tu jest pies pogrzebany.....należy ciut ująć.

AMPLIFON OD MPW RÓŻNIŁ SIĘ IMPEDANCJĄ WYJŚCIOWĄ........WIĘC NIE MIAŁO PRAWA TO DOBRZE ZAGRAĆ-TO TYLE

Proszę zmniejszyć impedancję w swojej integrze jest za duża.

Ostatnia prośba to czytaj ze zrozumieniem mój wpis bo wychodzi na to że masz manie za technicznego idiotę.

Mam zatem prośbę o sprostowanie tego.

Nie odzywał bym się już w tym temacie ale miałem już tel w tej sprawie od zaniepokojonego klienta ewidentnie wprowadzonego w błąd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Taki z Ciebie Maxi Kaz?

Najwięcej smaku jest w...

Ostatnia prośba to czytaj ze zrozumieniem mój wpis bo wychodzi na to że masz manie za technicznego idiotę.

Nie odzywał bym się już w tym temacie ale miałem już tel w tej sprawie od zaniepokojonego klienta ewidentnie wprowadzonego w błąd.

Satry pomylił impedancję wejściową w kohm z impedancją wyjściową, która jest bardzo mała i jednakowa z monosami Maka 501. Na początek trzeba by ustalić impedancję wejściową MPW i wyjściową daczka Maka. Preamp Maka ma 220 Ohm impedancji wyjściowej czyli jak na lampę to całkiem przyzwoicie. Jak wszystkie dane będą znane to będzie wiadomo czy było jakiekolwiek niedopasowanie od strony elektrycznej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

miałem już tel w tej sprawie od zaniepokojonego klienta ewidentnie wprowadzonego w błąd.

"Teraz Polska !!!"

Brak słów na to co się dzieje w tym wątku.

Nie dalej jak przed kilkoma dniami ostrzegałem Pana,że dyskusja z niektórymi osobnikami może źle się skończyć.

No to voila'...

Szymon, taki ze mnie maxi kaz, ale tylko jeden raz:))

Moze gdybym mial wiecej puszek...:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Przetrwają tylko najsilniejsi :)

Niedługo będą monoski na 833 to SE posłucham. To jest prawdziwe wyzwanie. Poniżej 100W z lampki to nie ma zabawy :)

Szymon, taki ze mnie maxi kaz, ale tylko jeden raz:))

Moze gdybym mial wiecej puszek...:)

Ale masz tajną broń, BATERIE w swoim kablu! Możesz się doładować w razie potrzeby. Ja się staczam i zbieram puszki :)

Zgadzam sie..."ostatnich gryza psy":))

U Ciebie to i z 1000 by sie przydalo.

U mnie wystarczy 40.

Przetrwają tylko najsilniejsi :)

Niedługo będą monoski na 833 to SE posłucham. To jest prawdziwe wyzwanie. Poniżej 100W z lampki to nie ma zabawy :)

Ale masz tajną broń, BATERIE w swoim kablu! Możesz się doładować w razie potrzeby. Ja się staczam i zbieram puszki :)

U mnie bateria naladowana i zawsze gotowa do wystrzalu, mam tez puszki z amunicja, jedne miedziane a drugie srebrne (srebne fadele) na wilkolaki.

tzn. wilkoklaki:)

Dobra nie ma co pogody marnowac...

Gość cybant

(Konto usunięte)

Panowie wszyscy pieprzycie od rzeczy.

Do mnie przyjechali ................goście audiofile amatorzy z nie swoją gm-ką.

Otóż gm-ka Amplifona gra jako końcówka u kolegi Cybanta z dość dziwnymi kolumnami z dodatkowym modułem basowym,który napędza

wzmak cyfrowy Behringera podłączony pod referencyjne kable klotza ca. 20 pln/metr bieżący..........to jest dla mnie kpina

Wzmak nie jest cyfrowy , cyfrowa to jest zwrotnica , a kable Klotza poszły na kloca....jest Audioqest ...i Mit do reszty ......Misiaczku..;)))

Coś ci Twoi informatorzy słobiii trochu....

A mówili , że Szymon miesza;)))

:)))

Gentelman relax, na rozluznienie.

szkoda ze nie ma firmowej strony z wiarygodną informacja techniczną - a tak mity i legendy forumowe

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

ćzemu sie tak tego klotza czepiacie? Muli?

Typowy stereotyp - jak się zasłoni oczka to okazuje się, że gra jak mit ;-) - sprawdziłem na paru osobach. Niektóre do dziś ze mną nie rozmawiają .....

Gość cybant

(Konto usunięte)

ćzemu sie tak tego klotza czepiacie? Muli?

Typowy stereotyp - jak się zasłoni oczka to okazuje się, że gra jak mit ;-) - sprawdziłem na paru osobach. Niektóre do dziś ze mną nie rozmawiają .....

Szczególnie do 50 Hz...to słychać;)))

Klotzem był podpięty jeden z zestawów, który W. Pacuła uznał za "najlepszy dźwięk" Audio Show.

W tym wypadku nie zaliczył wpadki, bo w tym pokoju muzyka grała wybornie.

Nie można się było dopchać, żeby posłuchać. Polski producent.

Ale napinka u Was wyznawcy.............podpuszczam Was,a Wy jak ruskie wojsko.......fanatycznie wszyscy razem .........huuuuuuuurrrrrrrraaaaaa!

Wszyscy raz chcą porównań,potem już nie chcą,a ja tylko czytam i się smieję.Wszyscy chcą teraz u mnie słuchać....dzwonią do mnie od samego

rańca,az mi telefon padł całkiem.

Czy tak trudno się ogarnąć ze względu na upał?

Czy Pan się chyba za bardzo nie rozhulał.w stosunku do mojej osoby........niczym pański wzmak na gm-70.??

A jeszcze nie tak dawno gm-70 miała być na toroidach.......za to wyleciałem na urlop w wątku Amplifonowym-ciekawe co będzie teraz.?

Pełna kultura widzę z pańskiej strony z powodu pisania przeze mnie prawdy.........niestety w sekcie nie jestem i nie byłem i nie będę.

Jak komuś zależy na renomie to daje do testowania nie do Pacuły,lecz do porzadnego audiofilskiego i zagranicznego pisma.

To ten klient co już zmienił cztery żródla?.............bo mu nie gra!

A JA GŁUPI MYŚLAŁEM ,ŻE kASZPIROWSKI JUŻ BYŁ!!

Czy to jest filmik ze starcia tytanów

strasznie się tam działo.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Za pół roku nie będziemy o tych sporach jak i o tym filmie który kiedyś oglądałem pamiętać, ot burza w szklance wody.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość cybant

(Konto usunięte)

Ale napinka u Was wyznawcy.............podpuszczam Was,a Wy jak ruskie wojsko.......fanatycznie wszyscy razem .........huuuuuuuurrrrrrrraaaaaa!

Wszyscy raz chcą porównań,potem już nie chcą,a ja tylko czytam i się smieję.Wszyscy chcą teraz u mnie słuchać....dzwonią do mnie od samego

rańca,az mi telefon padł całkiem.

Czy tak trudno się ogarnąć ze względu na upał?

Celebrytą zostałeś , ciesz się grzej w blasku fleszy :))

Zmień nick na Stara Gwiazda:)

Nie jest tak źle, przy jego ego mógł wzmakiem wysterować dobrze turbinę w elektrowni.

Celebrytą zostałeś , ciesz się grzej w blasku fleszy :))

Zmień nick na Stara Gwiazda:)

Sprawdż-chyba Ci się Cybanty poluzowały)

Tak szukacie wszyscy przyczyn słabego grania integry Amplifona w moim systemie..............to kable,to kolumny-czy to nie jest smieszne wprost?

Thiele 3.7 były za trudne?..................to w takim razie znajdżcie kolumny dedykowane i sprzedawajcie w pakiecie.

Wzmacniacz,który jest w pierwszej trójce wzmaków lampowych na swiecie nie pociągnie thieli 3.7....to po co go nabył kolega Sly mający

kolumny 6x cięższe od thieli?Po prostu tych farmazonów już się odechciewa czytać,a błaznów wciąż przybywa.

Ile wyniósłby koszt GM-ki po doliczeniu wszystkich przeróbek, jeśli policzymy 150 zł za godzinę pracy fachowca? Liczymy każdą zmianę zaistniałą w jego historii...

Czy aby nie wyjdzie, że porównano kosmicznie drogi wzmacniacz z dużo tańszym?

:-)

To fachura z niego ;'))

Nie chodzi tu o pomyłkę .....to było zwykłe przejęzyczenie się tylko o fakt,że impedancja wyjściowa jest w tej konstrukcji za duża-ja to wiem.

Ile wyniósłby koszt GM-ki po doliczeniu wszystkich przeróbek, jeśli policzymy 150 zł za godzinę pracy fachowca?

Ta stawka to z autopsji?

Ile wyniósłby koszt GM-ki po doliczeniu wszystkich przeróbek, jeśli policzymy 150 zł za godzinę pracy fachowca? Liczymy każdą zmianę zaistniałą w jego historii...

Czy aby nie wyjdzie, że porównano kosmicznie drogi wzmacniacz z dużo tańszym?

:-)

Napewno taniej niz Amplifon..z drugiej strony Amplifon konkurowal z najlepszymi wzmacniaczami swiata wiec powinien sie obronic bez trudu:)

Niech kazdy z broniacych SET42 go sobie kupi i cieszy sie muzyka. Po co to smedzenie? Sami sobie w tej chwili szkodzicie, ale co ja tam sie bede madrzyl, Andrzej wie jak napedzic sobie kupujacych, wiec pewnie i tak juz nic mu nie zaszkodzi.

Piecyk wyglada ladnie, robi wrazenie solidnego. Ludzie i tak dzisiaj kupuja oczami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.