Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Nat audio oferuje na stronie monobloki na GM 100. Ciekawe czy to sieje czymś oprócz temperatury np. Gamma :)

Na wszelki wypadek nie ''siedź'' za długo na ich stronie:)))

Zapomnieliście o:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Racja - fakt firma coraz bardziej znana.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

No dobrze, dużo tego na zdjęciu, ale co jest źródłem? Jak Metronom to OK. Przy czym ta dystrybucja sygnału po dwóch pokojach na pewno nie odbywa się bez uszczerbku dla dźwięku, związanego z transmisją.

Póki co źródłem jest Linn jako transport plików i DAC Gryphona. Uszczerbku przy transmisji na 2 pokoje czy na jeden nie zauważyłem. Przepustowość sieci 1000Mbit jest bardzo duża. Jeden Linn ciągnie pliki z NAS a drugi matrycuje tego pierwszego. To jest fajne np jak są goście i ma grać cała chata albo jak siedzę trochę tu, trochę tam, a muzę mam wszędzie identyczną i idealnie w tym samym czasie. Oczywiście do poważnych odsłuchów to potrzebne nie jest.

Amplifon? A jak go mam podłączyć z Thraxami? Musieliśmy odstawić i teraz…śpi… :-)

Starcie Tytanów trwa. Grzeją się Thraxy Spartacusy i już grają wyśmienicie.

Gsus, Sly, u Ciebie jak na wystawie hi-endowej. Masz trochę gratów!

Parker's Mood

Jeszcze nie wiem. Takie porównanie będę robił za tydzień jak Thraxy dobrze się wygrzeją. Na pewno się różnią i to już słychać ale na dziś nie wiem na ile i który wypada lepiej. Pamiętaj jednak że mój Amplifon jest nieco inny od pozostałych.

Spokojnie, wszystko będzie ale dziękuję za chęć pomocy…. :-)

A co do naszych sporów to oczywiście moje poglądy też są tylko moimi, prywatnymi opiniami. Uważam, że każdy ma prawo lubić co chce. Natomiast czym innym są ogólne opinie np że coś jest lepsze od czegoś. Dla ciebie może tak, dla kogoś innego lepsze jest coś innego.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ale jasne, ja też tak do tego podchodzę:-) Na tym polega to hobby. Najgorsze jest to, że Piano się chyba na mnie śmiertelnie obraził za tego MBLa:-) A ja mam w sobie taką dziką niechęć do tej firmy, aż się sam tego wstydzę:-)

Ale masz prawo mieć niechęć do tej czy innej marki ale chyba nie do końca jest to uzasadnione, tym bardziej, że z tego co pisałeś masz obiekcje do tego czy tamtego właściciela firmy. Owszem, niektórzy właściciele firm audio mają nieźle pojechane pod deklem ale to dwie różne sprawy. Czym innym jest walnięty czy nadęty właściciel, a czym innym sprzęt, która ta firma oferuje. Firmy wielu przesympatycznych gości oferują nędzny sprzęt… :-)

Co do MBL to mnie zawsze podobała się seria Referenze. Mam pewne zastrzeżenia do kolumn w kwestii budowania sceny i namacalności przekazu ale to może być i raczej na pewno jest kwestia pomieszczenia i ustawienia kolumn. Natomiast sprzęt z serii Ref. jest wg.mnie super. Ten czarno złoty design to nie moja bajka ale można sobie zamówić inny rodzaj wykończenia. W sumie nie mogę pojąć jak komuś może się nie podobać topowa seria MBL. Kosmiczna cena jest powodem dla którego nie jest tego sprzętu dużo ale chyba wszystkim się podoba. Piano jest zakochany w MBL i nie dziwię się, że się wkurzył. Sam też wolałbym MBL niż topowe Arc, VTL, CAT itd.

Kiedyś też miałem niechęć do niemieckiego audio ale byłem głupi.To durne uprzedzenia nie mające uzasadnienia w rzeczywistości. Powiem tobie, że poza nielicznymi wyjątkami to sprzęt audio z USA nie ma startu do niemieckiego.A piszę to jako sympatyk USA…(HD,samochody,wieżowce,krajobrazy itd)

Sly,

Grubo na ten fotce:)))(!) Gratuluję, a i można się pobawić:)

Ps.To to ten regał (>300kg) o którym był wątek jakiś czas temu?

Bardzo ładny.

Jeszcze nie wiem. Takie porównanie będę robił za tydzień jak Thraxy dobrze się wygrzeją. Na pewno się różnią i to już słychać ale na dziś nie wiem na ile i który wypada lepiej. Pamiętaj jednak że mój Amplifon jest nieco inny od pozostałych.

Bardzo ciekawy jestem porownania integry Amplifona do Spartacusa (35tys$ )a cena Aplifona ?prosze przypomnij nam ile kosztowal twoj wzm? specjalnie wykonany dla Ciebie?potem przeczytamy chetnie jak wyszlo porownanie ich miedzy soba.Wiadomo ze beda graly super tylko inaczej i kazdemu co innego moze sie podobac, ale zawsze cos gra lepiej i ta innosc moze byc piekniejsza, dlatego z ciekawiscia przeczytam twoja recenzje.Bylem bardzo zaskoczony wypowiedzia znanego zagranicznego recenzenta ktory zauwazyl ze fora internetowe hi-end maja bardzo duzy wplyw na sprzedaz sprzetu ,wiekszy niz sklepy audio i wystawy audio,dlatego tez mysle ze dostajesz tyle tak znanego i drogiego sprzetu do testow,obys caly czas zachowal obiektywizm i szczerosc w tych rekomendacjach!

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Bylem bardzo zaskoczony wypowiedzia znanego zagranicznego recenzenta ktory zauwazyl ze fora internetowe hi-end maja bardzo duzy wplyw na sprzedaz sprzetu

Nie żartuj :)

Wiesz...trudno o prawdziwy obiektywizm ponieważ każdy ma swoje preferencje i swój gust. Zawsze "koszula bliższa ciału". Lubię dźwięk gesty, soczysty, barwny ale teź przestrzenny. Z drugiej strony ciągle się uczę i staram się być otwarty. Pewnych rzeczy nigdy nie zaakceptuje np trzasków z czarnej płyty, ale lampy, szczególnie te dobrze zrobione to....why not? Co do dystrybutorów to mam z nimi dobry kontakt choć wiem, że nie są zadowoleni z moich wpisów na forum. Ale taka jest wolność słowa.

Wiesz...trudno o prawdziwy obiektywizm ponieważ każdy ma swoje preferencje i swój gust. Zawsze "koszula bliższa ciału". Lubię dźwięk gesty, soczysty, barwny ale teź przestrzenny. Z drugiej strony ciągle się uczę i staram się być otwarty. Pewnych rzeczy nigdy nie zaakceptuje np trzasków z czarnej płyty, ale lampy, szczególnie te dobrze zrobione to....why not?

Zasadniczo nie powinieneś tak stanowczo stawiać sprawy-bo

Za mało miałeś u siebie dobrze zrobionych lamp,oraz gramofonów z prawdziwego zdarzenia.z wkładką porządną.

Sprzedaj mi tego Bernarda-mam Fryderyka .............zrobimy starcie tytanów!!

Wiesz...trudno o prawdziwy obiektywizm ponieważ każdy ma swoje preferencje i swój gust. Zawsze "koszula bliższa ciału". Lubię dźwięk gesty, soczysty, barwny ale teź przestrzenny. Z drugiej strony ciągle się uczę i staram się być otwarty. Pewnych rzeczy nigdy nie zaakceptuje np trzasków z czarnej płyty, ale lampy, szczególnie te dobrze zrobione to....why not? Co do dystrybutorów to mam z nimi dobry kontakt choć wiem, że nie są zadowoleni z moich wpisów na forum. Ale taka jest wolność słowa.

Przynajmniej nie piszesz ze wszystko super gra, jak to robia nasi profesjonalni recenzenci ,ale im za to placa!ale to co zrobiles dla producenta Amplfona to .....!!!mam nadzieje ze obroni sie i wszyscy co go kupia nie zawioda sie i nie sprzedaca szybko?

A te spartacusy to kosztuja 35tys ale euro!ile kosztowala twoja specjalna wersja Amplifona?czy dostales w prezencie i nie wiesz jaka cena!

Nie żartuj. Wersja Signature kosztuje 36tys. A moja Limited ok 42tys. Gniazda głośnikowe Furutecha ze sprzęgłem, dumpery Herbie's i wew.okablowanie dostarczyłem sam Panu Andrzejowi ale przecież musiałem to kupić.

Nie żartuj. Wersja Signature kosztuje 36tys. A moja Limited ok 42tys. Gniazda głośnikowe Furutecha ze sprzęgłem, dumpery Herbie's i wew.okablowanie dostarczyłem sam Panu Andrzejowi ale przecież musiałem to kupić.

Nie mów, pociąłeś Acrolinka;którego? ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.