Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba pojde na kajak zamiast sluchac muzy ...

Farciarz:)

Ale mi smaka zrobiłeś.

Zaklepałem kajaczek na next sobotę i beczkę piwa też, a co..!:)

Miłego, M:)

Prośba do moderacji.

Z uwagi na wszechobecny zachwyt produktami MPW i innymi wnoszę o wydzielenie tej części wątku i przeniesienie do odpowiedniej zakładki, to jest DYI.

Dziękuję

Zakładki DYI nie ma,a wnosić to możesz zakupy do domu i co chcesz jeszcze wydzielić-proszę określ się jakoś rzeczowo.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Zobaczcie lepiej powtórkę jak Majka śmiga po Alpach, powtórka 12,30 Eurosport....;))

Tyle lat na to czekałem od czasu jak się Jaskóła z Romingerem i Indurainem uganiał po Alpach i Pirenejach- genialnie!!!

A jeśli chodzi o szum z pre lampowych to jeszcze nie słyszałem takiego który nie ma tej przypadłości. A niektóre renomowane marki to szumią nawet bardzo.

Panie Andrzeju mam cztery pre lampowe i żadne nie szumi..............jak babcię kocham.

A jedno to nawet w Pańskiej obudowie mam)

pozdr.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Tyle lat na to czekałem od czasu jak się Jaskóła z Romingerem i Indurainem uganiał po Alpach i Pirenejach- genialnie!!!

Kwiato też wygra , kwestia czasu...

Ale sprowokowal WLM a teraz go nima:)

Czyli jesteśmy w kręgu wyścigu, rywalizacji...

Co do cytatu, to zawsze możecie na mnie liczyć, choć mam odczucie, iż czasem lepiej, gdy mnie "nima" :-)

Pozdrawiam pobudzonych :)

W taki upal czasami kawa nie wystarcza, trzeba wejsc na audiostereo:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Rywalizacja to jest zawsze:) Ja tam się porównań nie boję :)

Tak że zadaję pytanie kiedy 2 runda ? :)

Tylko tym razem ja też się piszę !!!

Gość cybant

(Konto usunięte)

Rywalizacja to jest zawsze:) Ja tam się porównań nie boję :)

Tak że zadaję pytanie kiedy 2 runda ? :)

Tylko tym razem ja też się piszę !!!

Ja oddaję pomieszczenie do dyspozycji...

W sumie to powinna być tak naprawdę 3 runda gdyby u starego były również podłączone kolumny Szmona z wynikiem wyjściowym 1:1 :)

Oj Szymon, Szymon. Te Twoje kolumny narazie z niczym dobrze nie graja nawet z Twoimi 300W klockami, przeciez wiesz o tym to po co ta sciema?;)

Cybant nic nie gra z Szymonowymi. Natarczywa gorna srednica i tyle. Kolumny siweze i musza pograc. Chcesz sie przekonac to posluchaj osobiscie po co bicie piany na odleglosc?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Ja slyszalem u Szymona a Ty?

Dla mnie bez senu bylo podlaczac niewygrzane kolumny, gdyby one wazyly chociaz z 50kg a to wielkie skrzynie po ponad 100kg jedna, taszczylismy je od Szymona to wiem. Dodatkowo piekny lakier, szkoda byloby podrapac a wszyscy bylismy juz troche dziabnieci.

Czy takie argumenty do Ciebie przemawiaja?

Ja tam ich też słuchałem u Szymona jak były dosłownie "świeżyzny" (a to było w lutym tak że nie wiem ile te kolumny według was potrzebują na wygrzanie?) i nie powiedział bym że nie grały. Fakt uwypuklona góra pasma ale ładna średnica i świetny dynamiczny dół.

Na pewno inne granie niż z elektostatów które były bezpośrednio do porównania ale tak czy inaczej dźwięk wysokiej próby.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Ja slyszalem u Szymona a Ty?

Dla mnie bez senu bylo podlaczac niewygrzane kolumny, gdyby one wazyly chociaz z 50kg a to wielkie skrzynie po ponad 100kg jedna, taszczylismy je od Szymona to wiem. Dodatkowo piekny lakier, szkoda byloby podrapac a wszyscy bylismy juz troche dziabnieci.

Czy takie argumenty do Ciebie przemawiaja?

No jak dziabnięci;)) to przemawiają;)

Ja tam ich też słuchałem u Szymona jak były dosłownie "świeżyzny" (a to było w lutym tak że nie wiem ile te kolumny według was potrzebują na wygrzanie?) i nie powiedział bym że nie grały. Fakt uwypuklona góra pasma ale ładna średnica i świetny dynamiczny dół.

Na pewno inne granie niż z elektostatów które były bezpośrednio do porównania ale tak czy inaczej dźwięk wysokiej próby.

Szymon powiedzial, ze nie wygrzane, ja tylko pisze co slyszalem. Dol bardzo fajny.

No jak dziabnięci;)) to przemawiają;)

Dobrze:)

o wielkie skrzynie po ponad 100kg jedna, taszczylismy je od Szymona to wiem.

Wojtek ... z tego taskania tych kolumn są jednak korzyści ... jak byłeś u mnie to byłeś taki "chudziutki" a teraz po podniesieniu tych kolumn, to zrobiłeś taką masę i rzeźbę, że aż strach ... masz "kaloryfer wielożeberkowy", nawet Stary przypakował ... ma też "kaloryfer" ... ale jednożebrowy :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość cybant

(Konto usunięte)

I jedne i drugie kolumny to ekstremalne wyzwanie dla wzmacniaczy GM 70.

Ilość głośników u Szymona i prądożerne zwrotnice w Thielach to wielkie wyzwanie..

Artur

Szymon mnie tak napasl, najpierw kazal zjesc pizze a pozniej dzwiganko i troche sie mi spuchlo:))

Tak to jest jak sie przerzuca hiendowe klocki, efekt uboczny:)

Artur

Szymon mnie tak napasl, najpierw kazal zjesc pizze a pozniej dzwiganko i troche sie mi spuchlo:))

Tak to jest jak sie przerzuca hiendowe klocki, efekt uboczny:)

No to muszę jeszcze trochę poprzerzucać tych klocków aby choć w połowie złapać takie proporcje :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Po tych licznych od wczoraj wpisach tak się zastanawiam czy towarzystwo było dobrze wygrzane, jeśli tak to kto robił za czarna skrzynkę? może niech zda z odsłuchów relacje.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość cybant

(Konto usunięte)

Po tych licznych od wczoraj wpisach tak się zastanawiam czy towarzystwo było dobrze wygrzane, jeśli tak to kto robił za czarna skrzynkę? może niech zda z odsłuchów relacje.

Z nikim się dogadać nie można .....do dzisiaj...:((

Dla Ciebie jestem Pan Piotr a pokazywałem jak byłem mały teraz jestem już duży.

Hamuj się troszkę ze swoimi dywagacjami-piszesz jak dzieciak-zmień to i troszkę kultury poproszę-wiesz o co chodzi?...jak nie to przemyśl sobie to

Dla Ciebie jestem Pan Piotr a pokazywałem jak byłem mały teraz jestem już duży.

Hamuj się troszkę ze swoimi dywagacjami-piszesz jak dzieciak-zmień to i troszkę kultury poproszę-wiesz o co chodzi?...jak nie to przemyśl sobie to

chlopcze kultury ty mnie masz uczyć? Nie osmieszaj się. Na Pana to trzeba zasłużyc.

Oj Szymon, Szymon. Te Twoje kolumny narazie z niczym dobrze nie graja nawet z Twoimi 300W klockami, przeciez wiesz o tym to po co ta sciema?;)

Cybant nic nie gra z Szymonowymi. Natarczywa gorna srednica i tyle. Kolumny siweze i musza pograc. Chcesz sie przekonac to posluchaj osobiscie po co bicie piany na odleglosc?

Na moich monoblokach nie mogą grać bo to PP na ruskich lampach w razie czego zamulam go Audiomecą :)

Dla Wojtka jak nie ma beczki miodu to nie gra tylko ja wolę neutralność.

MPW miały być lekarstwem na niewygrzana średnicę niestety pacjent przerósł ich możliwości, teraz Piotrek będzie je respirował :)

Kolumny potrzebują jeszcze sporo czasu ale bas, górę i wydajność prądową już można było sprawdzić. Nie będę nic pisał ale dla mnie 3 kwestie w MPW są nie do przyjęcia i tyle. Na pewno moje pomieszczenie i sprzęt towarzyszący przerósł ich możliwości. Żadnych z 3 zaobserwowanych problemów nie zauważyłem na GMce Amplifona. To są wzmacniacze stworzone do zupełnie innych zestawów głośnikowych i posiadają jakże inny balans tonalny. Popatrz na moje 5 punktów i odpowiedz Sobie uczciwie kto próbuje je sumiennie wypełnić.

Jeżeli pojawią się monobloki Amplifona ze sterowaniem 300B to wtedy jakiekolwiek porównanie ma sens. Inaczej znając słabości MPW mógłbym przygotować taki sprzęt, że wyłożą się jak długie i co to udowodni? Karykaturę brzmienia można zrobić z dowolnie drogich elementów a najważniejsza pozostaje dobra zabawa i przyjemność słuchania. Ja tam Was wszystkich lubię i jest mi niezręcznie wchodzić w tą polemikę. Dlatego na tym zakończę i pozdrawiam zdroworozsądkowych bo najlepsze do wszystkiego to istnieje tylko w reklamie.

Jakbym miał Pure Powera zamiast Gigawatta to byś miał co tylko chcesz :)

Z ta beczka miodu to chyba przesada. W koncu u mnie pelno srebra i nordostow...Wiec to sie mocno kloci z tym co piszesz. A ze z Audiomecco mi sie bardziej podobalo to fakt, zwl;aszcza wokale. Zreszta przeciez Ty nie sluchasz dynamicznej muzyki wiec i tak nie ma o czym mowic. Ja slucham wszystkiego i wszystko ma mi system grac.

Co da SET to sam mowiles, ze z tymi kolumnami sieje gora, ja go przeciez tam nie sluchalem a jedynie tego wiekszego i MPW.

Inna sprawa, ze nie uzywasz przedwzmacniacza a ja jednak wole z dobrym pre;)))

Oj Szymon slabosci MPW, Ty to jestes zakochany w tym Amplifonie. Nie mam zamiaru Cie przekonywac. Poprostu zrobimy pare starc i juz.

Z ta beczka miodu to chyba przesada. W koncu u mnie pelno srebra i nordostow...Wiec to sie mocno kloci z tym co piszesz. A ze z Audiomecco mi sie bardziej podobalo to fakt, zwl;aszcza wokale. Zreszta przeciez Ty nie sluchasz dynamicznej muzyki wiec i tak nie ma o czym mowic. Ja slucham wszystkiego i wszystko ma mi system grac.

Co da SET to sam mowiles, ze z tymi kolumnami sieje gora, ja go przeciez tam nie sluchalem a jedynie tego wiekszego i MPW.

Inna sprawa, ze nie uzywasz przedwzmacniacza a ja jednak wole z dobrym pre;)))

Oj Szymon slabosci MPW, Ty to jestes zakochany w tym Amplifonie. Nie mam zamiaru Cie przekonywac. Poprostu zrobimy pare starc i juz.

Wojtek tak samo jak ty w MPW więc jesteśmy kwita. Nikt z nas nie będzie tu obiektywny. Po prostu niech ludzie wiedzą, że taki sam sprzęt nie musi się wszystkim podobać. Słuchasz w małym pokoju to Tobie mocy dość, u mnie była bida. Ja łomotu nie słucham a z dynamicznych kawałków to mi orkiestra symfoniczna wystarczy. Jak będziesz miał dwójkę brzęczących nad głową terrorystów to też poszukasz azylu i spokoju :)

Do łojenia i KD mam 2 inne systemy więc w razie czego można się odchamić.

Pre to jest w Vivaldim i jak znajdę jakikolwiek lepszy dzielony to chętnie nabędę. Póki co na takowy nie trafiłem. Nie lubię bezmyślnie dublować sekcji preampu bo i po co?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.