Skocz do zawartości
IGNORED

Co zamiast Roksana

bartoszek32

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Posiadam Roksana kandy k2 . W polaczeniu z moimi Tannoyami DC6 T SE jest zbyt jasno czasami lubi przypylic po uszach.I pytanie co zamiast Roksana.Muzyka jaka slucham jest roznorodna wiec musi to byc wzmak uniwersalny z nie klujaca gora dobra srednica i conajmniej takim dolem jak w Roksanie.Co proponujecie?

https://www.audiostereo.pl/topic/110967-co-zamiast-roksana/

Nie podałeś budżetu. Posłuchaj integrę Arcam FMJ A38 oraz jeden z modeli hybrydowych Vincent - SV-227 lub wyższy model SV-237. Łagodnie, ciepło, ze świetnym wypełnieniem ale delikatniej z basen zagra integra pracująca w czystej klasie A Xindak PA-M.

Przy wyższym budżecie proponuję Lavardin IS.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Co powoduje, że Lavardin kosztuje prawie 10 tys.?

Topologia - przekładająca się na jakość brzmienia.

Jeżeli uważasz że grają kilogramy i ilość zastosowanych elementów to kup 25 letniego japończyka za 300 zł.

Ale nie będzie lepiej ...

Arcamy to padaka - zniknie Ci soft i wzmacniacz do wyrzucenia ...

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam.Posiadam Roksana kandy k2 . W polaczeniu z moimi Tannoyami DC6 T SE jest zbyt jasno czasami lubi przypylic po uszach.I pytanie co zamiast Roksana.Muzyka jaka slucham jest roznorodna wiec musi to byc wzmak uniwersalny z nie klujaca gora dobra srednica i conajmniej takim dolem jak w Roksanie.Co proponujecie?

Baltlab Epoca 2 lub Mingda, już nawet ta najtańsza.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Witam.Posiadam Roksana kandy k2 . W polaczeniu z moimi Tannoyami DC6 T SE jest zbyt jasno czasami lubi przypylic po uszach.

Miałem K2 i dziwi mnie że piszesz o jasnym graniu bo jak dla mnie K2 to łagodnie grający wzmacniacz i nie jest jasny .

Zmienić kolumny? Poprawić akustykę?

Pierwszy raz słyszę by Roksany grały ostro/jasno.

Ja słyszałem o tym ale ni cholery tego nie rozumiem.

Najpierw akustyka pomieszczenia jak nie pomoże kolumny zmienić. Wzmacniacz jest dobry.

skk

Żeby Roksan Kandy K2 zagrał jasno i ostro to trzeba się naprawdę wysilić. Albo coś jest ze wzmakiem albo źle dobrano kolumny. W żadnej konfiguracji K2 nie zagrało u mnie ostro. Roksan K2 to solidny wzmacniacz, który gra równo w całym paśmie, muzykalnie i z dobrym basem.

Jesteś pewny że to przypadłość Roksana? Miałem Tannoy SE tylko mniejsze (monitory). Z lekko ocieplonym MF grały to średnio. Bas w ogóle pomijam, ze względu na wymiary. Góra była dosadna, specyficzna, ale też pozbawiona subtelności. Grało to bez emocji. Szkoda że nie widziałeś mojego wyrazu twarzy kiedy przesiadłem się na małe podłogówki Spedora. ;) Granie z zupełnie innej bajki.

Weź pod pachę ten wzmacniacz i posłuchaj z jakimiś innymi sensownymi kolumnami. Być może że wymiana wzmacniacza niewiele zmieni.

Tannoy DC6 wyglądają znośnie, ale dla mnie szału nie ma żadnego. Być może dobrze grają z jakimś tam dobranym wzmacniaczem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.