Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa KT120

Milimetr

Rekomendowane odpowiedzi

A i jeszcze jedno ta Mingda nie ma odcięcia prądu anodowego czyli pali od razu zimne lampy. To że potencjometr zjeżdża po włączeniu na 0 i po chwili ustawia się na godzinie 9-tej to tylko taki bajer :)

• 4 miesiące później...

Panowie i jak, KT120 Wam się nie znudziło ? Nie kusi powrót do SE, klasy A , innych opcji w lampach ?

Jestem przed zakupem pierwszej swojej lampy i zastnawiam się właśnie nad opcją KT120 jako dość uniwersalnego rozwiążania, ale ostatnio usłyszałem kilkuwatowca na 300B wraz z kolumnami audio note i nie mogę spać przez to. Fakt, że dopiero po zmianie cd na gramofon oniemialem z wrażenia, ale jednak.

• 3 miesiące później...
  • Moderatorzy

Jestem przed zakupem pierwszej swojej lampy i zastnawiam się właśnie nad opcją KT120

Gorszej lampy jak KT120 jeszcze nie słyszałem a miałem okazję posłuchać w kilku wzmacniaczach i systemach. Grająca jakoś chaotycznie, natarczywie z jakimś takim zapchanym środkiem, bas silny ale barwowo ubogi.

Po kilku minutach ma się ochotę wyłączyć sprzęt. Zero przyjemności ze słuchania. Już lepiej poszukać w rodzinie KT88 pasującego nam brzmienia.

ostatnio usłyszałem kilkuwatowca na 300B wraz z kolumnami audio note i nie mogę spać przez to.

I to jest właściwa droga.

Fakt, że dopiero po zmianie cd na gramofon oniemialem z wrażenia, ale jednak.

Dobry DAC (np. z wyjściem lampowym jeśli analog Ci pasuje) i transport rozwiązałby ten problem.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

awykonalne

Wiem, że trudno, ale może jakiś czyn społeczny:) I się uda.

Może dwie dobre dusze się znajdą.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

porównywał ktoś lampy KT-120 z KT-150....domyślam się że może być lepsza dynamika,bas itd

ale czy koś robił takie porównanie....

Miroslav1 z tego co widziałem gdzieś na forum masz Jadisa na KT150. Co możesz powiedzieć o takim połączeniu ?

Miroslav1 z tego co widziałem gdzieś na forum masz Jadisa na KT150. Co możesz powiedzieć o takim połączeniu ?

..co mogę powiedzieć....chyba tylko że to jestem zadowolony... ;-)

poprzedniego Jadisa miałem na KT120 teraz na mam na KT150

poprzedni miał 60W w kasie A....obecny ma 90W w A klasie

lepsza dynamika, kontrola, bas, większa swoboda grania...ogólnie jest lepiej ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.