Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość passer

(Konto usunięte)

Mozna przeciez miec wiecej sympatii do ludzi i swiata, to ulatwia kontakty , w koncu forum to miejsce spoleczne.

Zgryzliwosc, cynizm i podejrzewanie wszedzie zlych intencji to nie jest najlepsza recepta na skuteczna komunikacje.

No chyba , ze to wynik starzenia sie , wtedy mowi sie - trudno:)

+10

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A co masz do SONY? A słuchałeś kiedyś taki player SONY CDP-701?

Absolutnie nie mam nic przeciwko.

Wręcz przeciwnie uważam ,że SONY robi najlepsze TV (mam ich TV 4K) , jedne z najlepszych lustrzanek (Alpha 99) a i ich telefony komórkowe też nie są złe.

Natomiast firma SONY nigdy nie zajmowała się na poważnie sprzętem z półki hiend.

Robili w latach 80 - tych dobry sprzęt Audio/Video miałem ich kilka modeli różnych sprzętów.

Jeżeli uważasz ,że dla Ciebie stare playery czy wzmacniacze tej firmy są wystarczające to należy tylko się cieszyć z tego faktu.

Natomiast mylisz się twierdząc ,że to jest sprzęt na poziomie obecnych konstrukcji w hiend.

Nie potrzebnie się napinasz bo to nic nie zmieni . Takie są fakty.

Jeżeli Twoja droga w audio zakończyła się na tym pułapie to masz jeszcze wiele do posłuchania i ocenienia czy masz rację twierdząc ,że nie można lepiej - znacznie lepiej.

pozdr.

Kazdy biznes - w tym rowniez audio - dziala podobnie.

Oczekiwanie, ze ludzie zwiazani zawodowa z branza nie beda mieli zadnych preferecji, sympatii i interesow jest naiwne .

Mariusz jak napisałem to naszemu znamienitemu kol. Elberoth to się na mnie obraził i zwymyślał mi od niepełnosprawnych umysłowo.

Ciekawe czemu nasz kolega tak emocjonalnie reaguje na podobne twierdzenia? ;)

Jak ja bym pracował w tej branży to nawet bym się z tym nie krył ,że mogę załatwić coś "po znajomości".

To przecież normalne. Tak działa każda branża.

Bez znajomości możesz iść ew. zbierać jagody w lesie ...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Dobrze ,że to napisałeś .Prawie każdy Lampi jest ponoć mniej lub bardziej trochę inny.

Panowie, mamy z przyjacielem identyczne odtwarzacze CD, które od samego początku grały diametralnie inaczej;-) Różnią się zastosowanymi kondensatorami i rezystorami i to ma dość istotny wpływ na dźwięk. Poza tym urządzenia lampowe mają to do siebie, każda lampa może grać inaczej.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie słuchałem Lampizatorow. Zastanawiam sie tylko dlaczego za granica jest bardzo chwalony a u nas tak krytykowany.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kolego wszystko w normie,Brytole też pewnie zachodzą w głowę dlaczego na rodzimym rynku AN przegrywa z "jakimś" Lampizatorem. Najtrudniej być prorokiem we własnym kraju:)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Zastanawiam sie tylko dlaczego za granica jest bardzo chwalony a u nas tak krytykowany.

Sądzę, że dlatego, że tam w przeciwieństwie do nas; gdzie każdy uważa się za eksperta; ludzie nie doktoryzują się nad tym co w środku urządzenia, tylko cieszą się muzyką;-)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Bez znajomości możesz iść ew. zbierać jagody w lesie ...

Podróżując często na trasie Katowice-Warszawa,muszę uprzejmię donieść ,że i te czasy należą już do przeszłości:))

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Podróżując często na trasie Katowice-Warszawa,muszę uprzejmię donieść ,że i te czasy należą już do przeszłości:))

Zbieraczy jagód nie ma, ale jest za to inna zwierzyna;-) Jak to się nazywało - ssaki leśne? ;-)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Zbieraczy jagód nie ma, ale jest za to inna zwierzyna;-) Jak to się nazywało - ssaki leśne? ;-)

Te są też ale aby w tak zwanym sezonie móc wejść do lasu po jagody lub grzyby,musisz mieć zgodę tzw.grzybowej mafii, w przeciwnym razie można zarobić w palnik i to tak porządnie...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Te są też ale aby w tak zwanym sezonie móc wejść do lasu po jagody lub grzyby,musisz mieć zgodę tzw.grzybowej mafii, w przeciwnym razie można zarobić w palnik i to tak porządnie...

O cholera, czyli regulacje dotknęły i tych wolnych zawodów;-) A tak na serio to nie wiedziałem, że jest u nas w Polsce aż taka bandyterka. W górach tego nie mamy, każdy może zbierać co chce i ile chce. A grzybów było w tym roku za trzęsienie.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

O cholera, czyli regulacje dotknęły i tych wolnych zawodów;-) A tak na serio to nie wiedziałem, że jest u nas w Polsce aż taka bandyterka. W górach tego nie mamy, każdy może zbierać co chce i ile chce. A grzybów było w tym roku za trzęsienie.

Bo w góry chodzą wciąż przyzwoici ludzie,tam cały czas na szlaku można jeszcze usłyszeć "cześć" lub "dzień dobry" Ja już z niecierpliwością czekam na wiosenne rozpoczęcie sezonu:)

Dużo Lampizatorów jest na rynku wtórnym. Nawet kilka sztuk Big7.

Raczej to nie jest rynek wtórny. To Bazodrut sprzedaje.

Pozdro

Nie słuchałem Lampizatorow. Zastanawiam sie tylko dlaczego za granica jest bardzo chwalony a u nas tak krytykowany.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jak to dlaczego?

Bo sprzedaje go bezpośrednio Łukasz Fikus z pominięciem całej dystrybucji. I jest dla tej dystrybucji konkurencją. Jest wrogiem. Podobnie jest np. z gramofonem Zontek i jeszcze kilkoma innymi rodzimymi produktami.

Poza tym Fikus nie daje zarobić na marketingu "prasie branżowej" i internetowi.

Wrogiem społecznym jest ;).

Gdy nie wiadomo o co chodzi to chodzi wiadomo o co.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Bo sprzedaje go bezpośrednio Łukasz Fikus z pominięciem całej dystrybucji. I jest dla tej dystrybucji konkurencją. Jest wrogiem.

Dokładnie tak to działa. Jak nie wiadomo o co chodzi o wiadomo że o kasę;-) Pozdrawiam.

Jeżeli uważasz ,że dla Ciebie stare playery czy wzmacniacze tej firmy są wystarczające,

to należy tylko się cieszyć z tego faktu.

A ja myślę, że właściciel nie jednego setu z tej zakładki musiałby uznać wyższość takiej 15 letniej "popierdułki" od SONY. :)

Bo sprzedaje go bezpośrednio Łukasz Fikus z pominięciem całej dystrybucji. I jest dla tej dystrybucji konkurencją.

Jest wrogiem. Podobnie jest np. z gramofonem Zontek ...

+ 10 :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

właściciel nie jednego setu z tej zakładki

... nie wstawiłby sprzętu do WC ;)

A tak na poważnie to wcale nie twierdzę ,że Sony to popierdółka . Twierdzę ,że można lepiej i pitolenie na forum o tym ,że branża audio stoi w miejscu a nawet się cofa w rozwoju to głupoty klepane z nudów w klawiaturę.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Nie mam doświadczeń z Sony, ale moje szczere uznanie a przede wszystkim zdumienie wzbudził dźwięk bodajże pierwszego CD Revoxa. Przy czym był to sprzęt z definicji profesjonalny, studyjny.

Wiemy ile Fikus sprzedał unitów bo info. jest w necie. Są to setki sztuk. Tylko dlaczego ludzie sprzedają topowy produkt tej firmy? Przeważnie dużo sprzedaje się drugiego modelu od góry bo wszyscy wymieniają go na najwyższy. Najlepsze klocki bardzo rzadko są na rynku S-H zaraz po ich wejściu do sprzedaży.

Juz Ci sugerowalem posluchanie Big 7 , sam mam w planie.

To jest dac pcm , do ktorego mozna ,ale nie trzeba dodac modul dsd.

Najlepiej zadzownic bezposrednio do Lukasza, tel na priv.

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.