Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko wtedy ci, którzy mają starsze modele będą mieć problem. Ale takie życie.

Z tego co czytałem, to każdy posiadacz Lampizatora może odesłać urządzenie do producenta w celu zrobienia upgrade do wyższego modelu, więc nie widzę problemu. Jeśli tak nie jest to proszę mnie poprawić.

Nie chciałem się odzywać ale skoro dyskusja jest przezabawna (prawie jak Monty Python) to może dodam jedno zdanie na ten temat.

Nikt z Was nie słuchał Lampizatora BIG7 i nie porównywał do żadnego innego sprzętu.

Ale dyskusja jest zawzięta i nie wiem co ma ona konkretnie udowodnić ?

Ode mnie mogę tylko dodać ,że Lampizator BIG7 , który mam u siebie w domu i słucham gra jak na swoją cenę bardzo dobrze i jestem pewien ,że nic lepszego w tej cenie nie znajdziecie.

Nie słyszę żadnego zmulenia, ospania , braków w transparentności czy przestrzeni - oczywiście mając na uwadze nadal cenę tego urządzenia.

Może zamiast bić nie potrzebnie piane na forum należałoby najpierw samemu posłuchać u siebie?

Tak będzie chyba bardziej wiarygodnie ?

Oczywiście ,że są lepsze konstrukcje niż ten Lampizator BIG7 ale .... kosztują wielokrotnie więcej niż to urządzenie.

Poza tym lampizator do dac lampowy a nie tranzystorowy a jak wiadomo niektórzy na forum mają pewne uprzedzenia do lamp ;)

Napisałbym dosadniej co o tym sądzę ale nie chcę psuć niektórym osobom humoru ;)

Nic dodać, nic ująć!

Tak jest. Ale gdyby weszła linia w nowych, porządnych obudowach to nie będzie to juź takie proste bo producent musiałby dawać praktycznie całe nowe urządzenie.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Nie chciałem się odzywać ale skoro dyskusja jest przezabawna (prawie jak Monty Python) to może dodam jedno zdanie na ten temat.

Nikt z Was nie słuchał Lampizatora BIG7 i nie porównywał do żadnego innego sprzętu.

Ode mnie mogę tylko dodać ,że Lampizator BIG7 , który mam u siebie w domu i słucham gra jak na swoją cenę bardzo dobrze i jestem pewien ,że nic lepszego w tej cenie nie znajdziecie.

Nie słyszę żadnego zmulenia, ospania , braków w transparentności czy przestrzeni - oczywiście mając na uwadze nadal cenę tego urządzenia.

Może zamiast bić nie potrzebnie piane na forum należałoby najpierw samemu posłuchać u siebie?

Oczywiście ,że są lepsze konstrukcje niż ten Lampizator BIG7 ale .... kosztują wielokrotnie więcej niż to urządzenie.

Poza tym lampizator do dac lampowy a nie tranzystorowy a jak wiadomo niektórzy na forum mają pewne uprzedzenia do lamp ;)

Napisałbym dosadniej co o tym sądzę ale nie chcę psuć niektórym osobom humoru ;)

+1

Gość jt211

(Konto usunięte)

Lampi dowodzi że są jeszcze na świecie audiofile którzy mówiac po

naszemu mają w doopie jak Lampi wygłąda z zewanątrz i z wewnątrz.

Dla nich ważne jest jak Lampi GRA !!

Głosują portfelem i nawet 14 tys wpisów i zdanie montera RTV

tego nie zmieni Bogu dzięki :)))

Dobrze ze wspominasz o tym fakcie bo na tej stronie jeszcze tej informacji nie bylo.

Na jakich lampach wyjsciowych pracuje Twoj egzemplarz??

Nie boj sie, szlag mnie o nic nie trafia tylko nudne to twoje pitolenie, co strona to wywody w kolo macieju o tym samym...wszyscy przyjeli do wiadomosci ze L4 jest do dupy, nie musisz tego co wpis powtarzac.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Napisano dziś, 16:00

Dobrze ze wspominasz o tym fakcie bo na tej stronie jeszcze tej informacji nie bylo.

Napisano dziś, 16:01

A co ciebie tak boli ? To odpowiedź na poprzedni wpis. Grasz może na Level 4, że tak ciebie szlag trafia?

Panowie spokojnie to jest audio.

Wiem że kolidują różnice ....długi stażem vs duży postem .

Ale może merytorycznie i będzie fajnie.

Mam inny pogląd na ten temat oceniając dotychczasową politykę. Pan Łukasz to miły gość i na pewno ma dużą wiedzę. Należy mu się sukces jak psu kość ale dotychczasowa polityka przyszłości nie ma, a przynajmniej w dużej skali sprzedaży. Każde DIY jeśli chce mieć sukces w końcu musi wyjść poza ramy DIY i zacząć oferować perfekcyjną jakość. Nie może być tak, że jak pmcomp ktoś kupuje jakieś graty by poźniej w zasadzie wszystko w nich wymienić. Czyli to co kupił to śmietnik i dopiero to co na bazie śmietnika zbudował jest akceptowalne. Lampizator na zachodzie jedzie trochę na legendzie lampowego geniusza zza żelaznej kurtyny, wychowanego pewnie na słoninie, wódzie i dżemie, który jak Grigori Perelman dokonuje w klitce w bloku genialnych odkryć. Na zachodzie jest taki trend wiary w pojedyńczych geniuszy z Rosji i ogolnie z bloku sowieckiego. I to napędza mu trochę sprzedaż. U nas ten mit nie działa i sprzedaży też zbyt duźej nie ma. Dwa lata temu miałem Lampizatora 4 i wtedy nie chciałem o tym pisać na forum i robić Panu Łukaszowi antyreklamy ale teraz gdy wszyscy piszą co myślą to i ja mogę napisać, że granie tego DAC-a było żenujące. Wtedy kosztował kilkanaście tysięcy, prosiłem o Max wersję, najlepszy wypas jaki potrafi zrobić i dostałem Level 4. Już wtedy za zachodzie było o firmie głośno i firma miała dobrą pozycję, była znana, a na forach zachwyty. A grało to jak DAC za 2 tys. I pytam się kto na zachodzie zachwyca się czymś takim? Masakra.

Nie wątpię, że Big 7 jest lepszy, ale jak widać szału nie ma. Polityka wypuszczania wyższego modelu co rok czy nawet szybciej jest absurdalna i jest to robienie klientów w bambuko. To, że nie ma powtarzalności produkcji i każdy sprzęt gra inaczej to kolejny absurd. Jakość wykonania nieakceptowalna. Tu warto iść za przykładem Amare, Gigawatta, Enerra, Amplifona itd. To powinny być perełki z których właściciel później w domu będzie dumny, a nie zdegustowany zaraz po wyjęciu z kartonu i jeszcze bardziej pół roku później gdy dowie się, że właśnie pojawił się kolejny Level 17, a rok potem Level 28 Mike Tyson Edition, by w jeszcze kolejnym roku pojawił się Level 38 Nostradamus Edition. To jest bardzo wkurzające. Firma ma potencjał, już ma sukces, może mieć jeszcze większy ale to musi inaczej wyglądać.

Sly,

czemu Ty na siłę chcesz mówić Fikusowi jak ma prowadzić swój biznes? To jego sprawa, tylko i wyłącznie. Ma swoją wizję, cele i je powoli realizuje. Tak ja to widzę. I ja mu kibicuję.

Jego produkty, renomę, jakość określasz nie ty czy ja tylko ... rynek. A ten na razie mówi ... rewelacja.

I tyle. Niezależnie co tu zostanie napisane.

Pozdro

... i fałszują jak granie z equalizerem ...

Ta teza z gruntu jest fałszywa. Jesli korektor parametryczny sluzy do wyrownania charakterystyki to jest w torze porządany.

Udowodniłem to u siebie.

Pozdro.

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość cybant

(Konto usunięte)

Kiedyś tak może się stać...

Uporządkowanie oferty i działalności firmy to nic złego.

Mądry ten kto umie słuchać i wyciągać wnioski...

Sly ma absolutną rację co do modelu biznesowego....;)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Panowie. Za żenujące uważam naprawdę uwagi że "w Lampizatorze głośność pierdzi" to taka generalizacja jakby napisać, że marka np. Oldsmobile jest do dupy bo kolega miał i mu gasł na zimno. Przeciez potencjometr drabinkowy skokowy nie ma prawa pierdziec bo to tylko rezystor w torze. Kazdy DAC ma 5 lat gwarancji bez zadnych ograniczen. Jak cos komus pierdzi to niech odesle na gwarancji i 2 dni poźniej dostanie poprawione. Jaka inna firma Wam naprawi wszystko w Polsce na miejscu bez kosztów wysyłki nawet? Czasami elektrolit popuszcza DC i robi sie offset napiecia ale to jest do naprawy w 5 minut. Dopisywanie mi do każdego wątku ze mi coś pierdzi świadczy źle nie o mnie ale o dopisującym. Albo ma problem do mnie, albo nie wie że ma gwarancje i WOLI żyć z pierdzeniem albo niech weźmie ziółka na wzdęcia.

Pozdrawiam forumowiczów.

Panie Łukaszu ,

Może częściej coś Pan tutaj napisze.

Ilość konfabulacji i pomówień jest tutaj jakimś kuriozum...

Prosimy o więcej komentarzy.

Mysle , ze Lukasz nie jest od udowadniania , ze nie jest wielbladem.

Zeby miec wlasne zdanie, trzeba sie troche wysilic i pozyczyc przynajmniej na odsluch jakiegos lampizatora z aktualnej oferty.

Jak ktos nie chce wydac za duzo kasy, a dsd mu pasuje , to za niewysoka cene bedzie mial granie wysokiej proby, konwertujac za pomoca np jriver w locie wszystko do dsd. Komp , jriver i dsd dac z duelundami i mullardami to wydatek ok 10 k pln. Za te cene ma sie granie wysokiej proby hifi, a jesli reszta toru jest hiendowa, mezaliansu nie bedzie. Jak ma wiecej kasy, czeka na niego big 7 , a za chwile golden gate i to wszystko z Polski. Plus 5 lat gwarancji i ewentualne naprawy w tydzien. Chyba za duzo tego dobrego.

A poza tym kazdemu forumowiczowi nalezy sie szacunek, gosciowi, ktory jest konstruktorem tym bardziej.

Kolejny raz potwierdza sie przyslowie, ze najtrudniej byc prorokiem we wlasnym krajuu.

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Mysle , ze Lukasz nie jest od udowadniania , ze nie jest wielbladem.

Zeby miec wlasne zdanie, trzeba sie troche wysilic i pozyczyc przynajmniej na odsluch jakiegos lampizatora z aktualnej oferty.

Jak ktos nie chce wydac za duzo kasy, a dsd mu pasuje , to za niewysoka cene bedzie mial granie wysokiej proby, konwertujac za pomoca np jriver w locie wszystko do dsd. Komp , jriver i dsd dac z duelundami i mullardami to wydatek ok 10 k pln. Za te cene ma sie granie wysokiej proby hifi, a jesli reszta toru jest hiendowa, mezaliansu nie bedzie. Jak ma wiecej kasy, czeka na niego big 7 , a za chwile golden gate i to wszystko z Polski. Plus 5 lat gwarancji i ewentualne naprawy w tydzien. Chyba za duzo tego dobrego.

A poza tym kazdemu forumowiczowi nalezy sie szacunek, gosciowi, ktory jest konstruktorem tym bardziej.

Kolejny raz potwierdza sie przyslowie, ze najtrudniej byc prorokiem we wlasnym krajuu.

Marslo , masz całkowitą rację.

Nie sądzę , żeby Łukaszowi ktoś próbował czegokolwiek umniejszać....

Zobacz z jakim szacunkiem jest traktowany Andrzej Piwowarczyk...czy Harpia ....Andrzej Analogowy...

Nie ma się czego obawiać , jest tutaj wielu inteligentnych ludzi potrafiących wyciągać właściwe wnioski.

A Szymon i Stary ...i tak cały czas są zbanowani;)

A z trollami sobie poradzimy ...:)))

PS.

Też mam dość haterstwa...

Lampy EML45.

Jezeli masz pod reka lub skad pozyczyc to koniecznie posluchaj tego Daca z lampa 2a3 Marconiego, wiem ze po kraju krazy troche tych lamp. Sluchalem u Bazodruta dokladnie takiego setu, tzn. Big7 + Marconi 2a3 (prostowniczej nie pamietam ale chyba PSVane) + wzmacniacz Melody na lampie 2a3 w trybie PP + Sonus Faber Stradivari. Subjektywnie moge powiedziec ze dzwiek byl bardzo wysokich lotow, po zmianie lamp z 2a3 na EML45 nie bylo dramatu jednak nie brzmialo to tak pieknie jak na 2a3 ktora dodawala brzmieniu ostatni szlif w kwestii muzyklanosci przekazu. Co mnie w tym zestawieniu bardzo zaskoczylo to bardzo duza makrodynamika, nie spodziewalem sie ze 20 watowy wzmanciacz bedzie mial taka kontrole nad Sonusami.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jezeli masz pod reka lub skad pozyczyc to koniecznie posluchaj tego Daca z lampa 2a3 Marconiego, wiem ze po kraju krazy troche tych lamp. Sluchalem u Bazodruta dokladnie takiego setu, tzn. Big7 + Marconi 2a3 (prostowniczej nie pamietam ale chyba PSVane) + wzmacniacz Melody na lampie 2a3 w trybie PP + Sonus Faber Stradivari. Subjektywnie moge powiedziec ze dzwiek byl bardzo wysokich lotow, po zmianie lamp z 2a3 na EML45 nie bylo dramatu jednak nie brzmialo to tak pieknie jak na 2a3 ktora dodawala brzmieniu ostatni szlif w kwestii muzyklanosci przekazu. Co mnie w tym zestawieniu bardzo zaskoczylo to bardzo duza makrodynamika, nie spodziewalem sie ze 20 watowy wzmanciacz bedzie mial taka kontrole nad Sonusami.

Nie mam tych lamp , o których wspomniałeś.

Zapytam P.Fikusa , może mi dośle.

Dac gra na EML45 na prawdę dobrze .

Jestem mile zaskoczony.

Fakt ,że względem C8 jest minimalnie mniej rozdzielczy ale nie jest to jakaś przepaść. Może faktycznie na lampach 2a3 pojawi się to czego minimalnie brakuje.

Na razie czekam na nowego Metronome C8 żeby mieć porównanie do obecnego modelu.

Zobaczymy czy w ogóle będzie jakakolwiek poprawa .

Potem wezmę jeszcze raz od P.Fikusa tego Golden Gate ( czy Golden Retriever ) na testy na full wypasie i kto wie co będzie ....

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A kiedy będzie dostępny ten Golden Gate?

Sylwek nie wiem ale mogę dopytać.

P.Fikus jest w USA i wraca dopiero 02 lutego.

Do tego czasu gram na BIG7 a potem wracam do C8.

Zobaczymy jak będzie z przesiadką w drugą stronę :)

Zobaczymy jak będzie z przesiadką w drugą stronę :)

Boleśnie? ;).

A na poważnie zapewne mniej muzykalnie i bardziej "technicznie".

Pozdro

Proszę się niepotrzebnie nie ekscytować, nie zagra na miarę oczekiwań Kolegi.

Żeby zbudować DAC hi end potrzeba wiedzy !

W opisie "o mnie" wspomniales o 30-o letnim doswiadczeniu. Plus ta wiedza powyzej. Jestem pod wrażeniem, o szczegóły już nie śmiem wypytywać.

Ale ... nieśmiało zapytam ... zrobiłeś jakiegos wlasnego DACa na miarę sukcesu rynkowego Lampiego? Bo przeoczyłem. Chyba że np. BADA to Twoja robota. Pytam bo kilkuset zadowolonych klientów Lampiego zapewne bez takiego doświadczenia i wiedzy jak Twoje twierdzi coś zupełnie innego niż Ty. Pewnie mają złe uszy ;).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Proszę się niepotrzebnie nie ekscytować, nie zagra na miarę oczekiwań Kolegi.

Żeby zbudować DAC hi end potrzeba wiedzy !

No proszę i mamy wysyp kolejnych snafców, nie widziałem, nie słyszałem, nie wiem jak to jest zrobione ale wiem, że nie spełni kolegi oczekiwań bo żeby zbudować DAC hi-end'owy potrzeba wiedzy.

no to weź się w końcu szczęśliwy numerku do roboty i zrób a nie permanentnie wypisujesz tu swoje natchnionym tonem mądrości !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.