Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

jak ktos nie testował tych siemensów tak jak "jarek i anka"- nie ma pojecia o czym mowa. Święty graal E88CC to ten Siemens.

Co Ty powiesz?

Św. gral i wszedzie gdzie te lampy wstawisz zawsze będzie lepiej? ;)

Poza tym jak piszesz o mnie czy do mnie to nie przekręcaj świadomie nicka.

Trochę szacunku do ludzi .

Nawet na tym forum.

...

i wszystkie nieprzemyślane fabryczne rozwiązania się chowają.

jaka dynamika, przestrzeń, szczegółowość. to jest nie do opisania....

a dac zwykły... tani.... :)

focal jest genialny

im więcej się w niego (i oczywiście otoczenie) wkłada - tym bardziej się odwdzięcza.

jeszcze nie złapałem Imagination na kiksie, granicy wydolności, sensowności inwestycji. oczywiście z głową.

ale ja wolę wydać 2 tys na duele niż 20 na daca :)

Tylko to trzeba umieć. Dużą kasę każdy potrafi wydać, często z mizernym skutkiem. Sam zanim kupiłem właściwą zwrotnicę do JBLi kupiłem trzy inne zupełnie niepotrzebnie.

Trochę już takich audio systemów w domach słuchałem. I nawet u ludzi z tego forum. Na szczęście bywa i odwrotnie. Tylko można lepiej za .... mniej kasy. Tylko trzeba mieć pojęcie o tym jak to działa i jak poukładać te puzzle audio.

I to jest i wiedza i sztuka. A jak się nie wie to warto się i nauczyć i pytać,,pytać, pytać, a nie mundralować :).

Na szczęscie zyjemy w wolnym kraju i każdy wydaje swoje pieniadze jak chce.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość cybant

(Konto usunięte)

Co Ty powiesz?

Św. gral i wszedzie gdzie te lampy wstawisz zawsze będzie lepiej? ;)

Poza tym jak piszesz o mnie czy do mnie to nie przekręcaj świadomie nicka bo tak robią generalnie tylko prostaki a Ty chyba się do nich nie zaliczasz ?

Trochę szacunku do ludzi .

Nawet na tym forum.

Oczywiście , że nie ma referencyjnej lampy wejściowej ...

Choć faktycznie większość starych lamp gra znaczniej lepiej od ich aktualnych zamienników.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Oczywiście , że nie ma referencyjnej lampy wejściowej ...

Dokładnie o to mi chodzi.

Jak masz pięć czy jak u mnie w pre dziesięć lamp to nie jest oczywiste ,że np. Siemens zagra świetnie z np. Mullardem.

Być może będzie za dużo "cukru w cukrze" i np. Sylvania albo nawet taki zwykły Jaan czy Dario zagra w tej konfiguracji lepiej.

Ale jak widać nie dla wszystkich jest to oczywiste.

Wystarczy wstawić konkretna lampę obojętnie gdzie i z czym w torze i hopsala ... mamy referencyjny dźwięk.

prostak i burak to jesteś Ty.

Też Ciebie pozdrawiam.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Dla mnie lampy wejściowe są sposobem na dopracowanie brzmienia systemu .

Można docieplić , można poprawić analityczność...

Sam mam w tej chwili i Mullardy, Siemensy i Telefunkeny choć to EC86...wymieniam sobie zależności od nastroju..;)))

Sam mam w tej chwili i Mullardy, Siemensy i Telefunkeny choć to EC86...wymieniam sobie zależności od nastroju..;)))

Widzimy, widzimy; wyglądasz na awatarze jak by Twój kot usiadł na włączonym Amplifonie po zdjęciu obudowy.

Światłość lamp z pod niego przebija ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość cybant

(Konto usunięte)

Widzimy, widzimy; wyglądasz na awatarze jak by Twój kot usiadł na włączonym Amplifonie po zdjęciu obudowy.

Światłość lamp z pod niego przebija ;)

;)

To nie mój kot tylko Alicji ...z krainy czarów..:)

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Nie za bardzo rozumiem o co Tobie chodzi w Twoich wywodach na temat punktów pracy lamp skoro dokładnie to samo napisałem w poście , do którego się odnosisz?

Czyżbyś miał problemy z czytaniem i rozumieniem prostego tekstu?

Ma ktoś jakiś pomysł jakie lampy E88CC zagrają jak Telefunken ECC803s ?

Właśnie o to chodzi jak możesz nie wiedzieć że ŻADNE.

Ciągnąć temat i o to pytać przy takim “przepale” lampowym. Dziwne.

Może teraz jest jasno i ze zrozumiale....

To nie mój kot tylko Alicji ...z krainy czarów..:)

Futro się od lamp dymi ale uśmiech jest; ot udzieliła Ci się filozofia tamtego kota ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dalej nie rozumiesz ? :)

Napisałem przecież ,że NIE ZNAM lamp E88CC .

Napisałem również ,że BARDZO DOBRZE ZNAM lampy ECC83.

Czy uważasz ,że te dwie lampy są identyczne i graja tak samo niezależnie od producenta?

Zamiast znowu przewalać dziesiątki lamp E88CC tak jak to robiłem z 12ax/at7 spytałem czy ktoś wie jaka lampa E88CC zagra podobnie jak Telefunken ECC803s.

Czy wogóle wiesz o jaką lampę chodzi i jak gra Telefunken ECC803s?

Bardzo w to wątpię , tak samo jak wątpię w to ,że wogóle ta lampę kiedykolwiek miałeś w rękach.

Ponadto napisałem na przykładzie tej właśnie lampy Telefunken ECC803s ,że nie ma oczywistych recept na brzmienie i żadnych holly gral bo wszystko zależy co z czym zestawimy i do czego wetkniemy.

Czy uważasz ,że mając 10 lamp w pre należy kupić 10 Siemensów Gray Plate i to załatwi sprawę?

Pisanie takich dyrdymałów na forum ,że wystarczy kupić konkretną lampę ( bez znaczenia gdzie chcemy ją wstawić i z jakimi lampami ma zagrać) świadczy dokładnie o tym co zarzuca mi tutaj jeden pacjent czyli głupotę ( to nie do Ciebie jest ).

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Czy uważasz ,że te dwie lampy są identyczne i graja tak samo niezależnie od producenta?

Zamiast znowu przewalać dziesiątki lamp E88CC tak jak to robiłem z 12ax/at7 spytałem czy ktoś wie jaka lampa E88CC zagra podobnie jak Telefunken ECC803s.

Bardzo w to wątpię , tak samo jak wątpię w to ,że wogóle ta lampę kiedykolwiek miałeś w rękach.

Ponadto napisałem na przykładzie tej właśnie lampy Telefunken ECC803s ,że nie ma oczywistych recept na brzmienie i żadnych holly gral bo wszystko zależy co z czym zestawimy i do czego wetkniemy.

Czy uważasz ,że mając 10 lamp w pre należy kupić 10 Siemensów Gray Plate i to załatwi sprawę?

Pisanie takich dyrdymałów na forum ,że wystarczy kupić konkretną lampę ( bez znaczenia gdzie chcemy ją wstawić i z jakimi lampami ma zagrać) świadczy dokładnie o tym co zarzuca mi tutaj jeden pacjent czyli głupotę ( to nie do Ciebie jest ).

Wiesz jak działa na dżwięk różne wzmocnienie lamp ecc88 i ecc83 bez względu na firmę i rok produkcji ?

Co się dzieje ze średnimi tonami jak współczynnik wzmocnienia ma 100 i przesiadasz się na 50-60 ?

Wszystko to zmienia brzmienie a Ty ciągle o firmach i rocznikach.

Podam cytat i kończę bo zaczyna być śmiesznie.

Jest to doktryna danego typu lampy w stosunku do grania :

Bufory lampowe.

Wielu producentów wzmacniaczy tranzystorowych stosuje przedwzmacniacze lampowe lub bufory, które mają za zadanie zmienić charakterystykę dźwięku na bardziej "przyjazną" Ty też możesz zrobić prosty buforek na jednej lub dwóch lampach. Użycie różnych lamp da Ci różny dźwięk - najbardziej neutralny da lampa ECC88, ECC82 a bardziej ciepły to już legendarna ECC83 (lub jej odpowiednik). Możesz eksperymentować do woli, pamiętaj żeby stosować odpowiednie napięcia anodowe do danego typu lampy. Jedynie ECC83 ma jeszcze stosunkowo niskie napięcie pracy - 100 V - inne wymagają z reguły ok. 250 V, chociaż dają się zasilać niższym napięciem. Pewną wadą ECC83 jest jej duży opór wewnętrzny, co może powodować problemy z dopasowaniem z niektórymi wzmacniaczami. Trzeba wypróbować praktycznie.

Jak już wspomniałem na samym wstępie, bufora możesz użyć włączając go pomiędzy odtwarzacz CD a wzmacniacz, lub jeżeli Twój wzmacniacz ma rozdzielaną końcówkę mocy (wyjścia pre-out, main-in), to możesz go wpiąć pomiędzy przedwzmacniacz a końcówkę. Uzupełniony o potencjometr będzie tworzył najprostszy przedwzmacniacz (a właściwie tłumik) lampowy.

Bufory charakteryzują się dużą impedancją wejściową i niską wyjściową, co powoduje że nie obciążają źródła sygnału (np. CD) i łatwo dopasowują się do wzmacniacza. Mają wzmocnienie mniejsze niż jeden, czyli tłumią sygnał. Tłumienie sygnału i jednocześnie pasmo przenoszenia zależeć będzie głównie od rezystora R2. Ponieważ zależy nam na jak najmniejszym tłumieniu i jak największym paśmie przenoszenia musimy wybrać złoty środek. Wartości podane na schematach są właśnie tak dobrane - przynajmniej w moim przypadku dla tych konkretnych lamp.

Po prostu nie znajdziesz podobieństwa żadna ecc88 nie zagra jak ecc83 .Żaden nadruk na bańce nie pomoże.

A Ty dalej swoje...

Małej wiary jesteś...

Jeszcze 10, 20 lat temu na lampki kosztujące dziś małe fortuny jak za dwie szklane bańki z niczym w środku ... S. ... pytanie za dwa punkty, co jest w środku lampy elektronowej ? ... stać było każdego, nawet w Polsce. To była tania i przestarzała technologia do kupienia za grosze. Kto kupił odpowiednie lampy w odpowiedniej cenie dostatnią emeryturę ma zapewnioną. Ich nie przybędzie.

Pozdro

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Po prostu nie znajdziesz podobieństwa żadna ecc88 nie zagra jak ecc83 .Żaden nadruk na bańce nie pomoże.

"Przyjmuję zatem do wiadomości to co napisałeś.

Reasumując naszą rozmowę : Wszystkie lampy ECC88 grają ciemnym , mało rozdzielczym dźwiękiem a wszystkie lampy ECC83 grają odwrotnie czyli jasno , rozdzielczo i bez wypełnienia średnicy.

Ew. w tych konkretnych typach lamp może być odwrotnie.

W takim razie faktycznie nie ma co dalej szukać".

Wszystkie czerwone samochody są szybsze niż czarne. ;)

pozdr.

Co ty o mnie myślisz to mi wisi i powiewa. Sprzęt służy do słuchania muzyki, a nie do grzebania w nim lutownicą. Gdybym chciał sobie pogrzebać to mogę kupić małego majsterkowicza. Sprzęt można kupić lepszy albo gorszy. Tak to już jest. To, że ty lubisz grzebać to fajnie i to twoja zabawa. Nie sądź jednak wszystkich wg.siebie. Dla ciebie to grzebanie ma wartość a inni w tym czasie wolą robić inne, dla nich ważniejsze rzeczy. A później gdy mają czas na muzykę to chcą słuchać muzyki a nie lutownicy.

W tym wątku nie piszemy o grzebaniu jak to określasz, chyba bardzo lubisz gdzieś grzebać i tak ci się podoba to określenie. Ani o lutownicy.

Tu mówimy o ... DAC Lampizator. To takie urządzenie elektroniczne, które ma w środku ... lampy elektronowe i trochę innej elektroniki. I służy, w uproszczeniu, do zamiany muzyki zapisanej cyfrowo na sygnał analogowy, po to aby nasze uszy mogły ją usłyszeć. Bo cyfrowo nie dadzą rady. Za słabe są.

I żeby o nim dyskutować i coś mądrego, wartego przeczytania i dyskusji powiedzieć trzeba ... się na tym znać. Trzeba wiedzieć jak takie rzeczy są zbudowane, jakie są wady i zalety stosowanych komponentów, lamp, kondensatorów, jak to działa.

A ty nic, ani w ząb ... niestety.

Warto się douczyć jak się chce zabierać ważny głos na takim portalu. Ludzie cię czytają. Może warto się poduczyć? Polecam. Ale nie o lutownicy, choć ona też się przydaje czasami, nie sądzę żebyś wiedział i kiedykolwiek trzymał w ręku.

Wtedy będzie można z tobą w tym wątku podyskutować. Jak będziesz wiedział o czym mówisz.

A ty wszystko sprowadzasz do ... lutownicy i estradowych JBLi. I do obrażania oponentów jak ci się szybko merytoryczne argumenty kończą. Na prawdę z techniki audio znasz tylko te produkty: lutownicę i estradowe JBLe? Nie wierzę.

A co ci tam wisi to już nie wiem, nie wnikam, co powiewa ... także, zakładam jednak, że jednak coś ... jak piszesz :) :) :).

Do słuchania muzyki mówisz. A kiedy ty Sly napisałeś coś o muzyce ??? Jakoś sobie nie przypominam. Zalinkuj siebie proszę to poczytam, może tam więcej ciekawego poczytam. Co lubisz, czego słuchasz, dlaczego? Co ci się podoba a co ci się nie podoba? Ulubione gatunki, ulubione płyty? Może chociaż to?

Bo w tematach technicznych nic niestety. Goła prawda taka.

Mówisz słuchanie? Żeby pisac i mówić o DAC Lampizator Big 7 trzeba go przynajmniej ... posłuchać. A tu u ciebie też słabo ... nie słuchałeś jak sam napisałeś. Zaraz pewnie zapytasz w rewanżu ... czy ja słuchałem. I owszem. Zapraszam na mój blog to poczytasz. To juz trzeci produkt Łukasz Fikusa, którego słuchałem. Bo warto słuchac muzyki na produktach utalentowanego, polskiego konstruktora, który odniósł sukces w świecie, tylko w naszej audio-piaskownicy ma problem. trzeba to zmienić. Po to jest ten wątek.

Ale ... możemy dyskutować dalej ;).

Ale bez obrażania, zgodnie z regulaminem poproszę. Bo moderatora palec na spuście świerzbi :).

Pozdro

PS. wpadłem dzisiaj na to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I tak mi się skojarzyło ... jestes audiohejterem. Bez obrazy, to komplement ! A już najbardziej w wątkach analogowych :).

Ciebie też pozdrawiam a skoro już się wymieniany grzecznosciami to mi możesz przy okazji skoczyć. .

Szkoda słów, uważaj bo moderator już looka. Po co Ci ostrzeżenia? Szkoda z powodu Sly'a. Szkoda obrażać. Jak po kaczce spłynie. Posty popłyną z prędkością karabinu maszynowego. 14 tysięcy z haczykiem. Merytoryczne :).

BTW a'propos muzyki muszę Ci wreszcie oddać tą płytę DVD bo mnie sumienie gryzie, nie lubię mieć "długów" ;).

Pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oświadczam wszem i wobec i jak tak nie będzie proszę rzucać we mnie kamieniami, że ja z tym Panem dyskutować więcej nie zamierzam !!! Ani w tym wątku ani w innym.

Szkoda mojego czasu. Męczcie się z nim sami.

Moderatorów proszę gorąco o obronę mojej czci i dobrego imienia bo słowa obraźliwe w jego ręku są ulubioną amunicją, zamiast rzeczowych argumentów.

Pa, pa mądry i nieomylny człowieku, do którego zawsze musi należeć ostatnie słowo. 14 tysięcy pierwsze czy któreś tam. Żyj w spokoju.

Mama uczyła ... ustąp, bądź mądrzejszy. Spróbuję.

Sly30, przepraszam cię za wszystkie moje kąśliwe słowa. Żyj w audio-spokoju.

Pozdro

Gość jt211

(Konto usunięte)

Po prostu nie znajdziesz podobieństwa żadna ecc88 nie zagra jak ecc83.

Elektrycznie masz rację ale my tu poruszamy się w towarzystwie ludzi

którzy uprawiają " tube rolling " a nie projektowanie układów.

Więc pieprzysz głupoty że niby nie można dobrać dźwiękowo jakiejś E88CC

do Tele ECC803S ???

Zastanów się mówimy o dźwięku cokolwiek to znaczy a nie o układzie !!!

Panowie, nowy dzien sie zaczal, spuscmy zaslone milczenia na wczorajsza dyskusje zamiast prosic moderacje, aby ja wymazala.

Nowy poczatek, watek lamp uwazam za zamkniety, idzie w zla strone.

Chyba, ze beda to lampy konkretnie do lampiego.

Konto w trakcie usuwania

Gość jt211

(Konto usunięte)

Panowie, nowy dzien sie zaczal, spuscmy zaslone milczenia na wczorajsza dyskusje zamiast prosic moderacje, aby ja wymazala.

Mariusz to nie forum panienek z dobrego domu każdy tu jest dorosły.

Może nie przesadzajmy z tym wzywaniem moderacji po paru ostrych

postach.

Jaki by temat wątku nie był to i tak mamy te same kochające się

inaczej pary :>)))

Wiemy jak to sie konczy, obrazliwymi wpisami nie na temat.

Bywa ,ze napastliwe posty z jednej storny powoduja eskalacje z drugiej i tak bez konca , az sie wszyscy na wszystkich poobrazaja.

I jeszcze ta krytyka ad personam - to jest najgorsze .

Wystarczy juz, to nie jest ring bokserski, zeby sprawdzac kto komu mocniej przywali.

Te posty nic nie wniosly poza klotnia zwasnionych stron.

Konto w trakcie usuwania

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Panowie czy sukces tego daca i jego dobre przyjęcie w stosunku do poprzedników może wynikać z zastosowania stosunkowo dziwnych lamp wyjściowych bo nad miarowo mocnych jak na układ wyjściowy ?

Przecież lampy Emmission Labs 45 i Electro Harmonics Gold 2A3 są to wyborne jednostki do pracy we wzmacniaczach SE jako lampa mocy.

Jest to zupełnie inne podejście w stosunku do większości producentów którzy skupili swoje konstrukcje wokół małomocowych triód...

Marslo Ty nie zauważyłeś że tu przeniósł się inny wątek chyba Starcie Tytanów.

Starty Tytan zbieram ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

do Tele ECC803S ???

Józek , szkoda się wysilać on nie zrozumie ;)

BTW. Słucham Lampiego już kolejny dzień i nie odłączam go wogóle od zasilania.

Im dłużej go słucham tym bardziej widoczne są różnice.

Przesłuchałem kilkanaście różnych płyt i muszę stwierdzić ,że przydałaby się Lampiemu większa rozdzielczość , trochę jej brakuje i to na b.dobrych srebrnych kablach.

Pozostałe aspekty dźwiękowe są na przyzwoitym poziomie.

Może faktycznie należałoby spróbować lamp 2a3 w tym dac tak jak sugerował kol. nookie736 ?

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Elektrycznie masz rację ale my tu poruszamy się w towarzystwie ludzi

którzy uprawiają " tube rolling " a nie projektowanie układów.

do Tele ECC803S ???

bicie pianki....

Użytkownik jt211 dnia 24.01.2015 - 08:41 napisał

do Tele ECC803S ???

Józek , szkoda się wysilać on nie zrozumie ;)

bicie pianki...

Wiemy jak to sie konczy, obrazliwymi wpisami nie na temat.

Bywa ,ze napastliwe posty z jednej storny powoduja eskalacje z drugiej i tak bez konca , az sie wszyscy na wszystkich poobrazaja.

I jeszcze ta krytyka ad personam - to jest najgorsze .

Wystarczy juz, to nie jest ring bokserski, zeby sprawdzac kto komu mocniej przywali.

Przecież grzecznie poprosił...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

bicie pianki...

Kilka osób zwróciło już Tobie wielokrotnie uwagę w tym i innych wątkach żebyś darował sobie dawanie dobrych rad wszystkim i w każdym temacie.

Tak więc mam do Ciebie prośbę abyś swoje dobre rady pozostawił dla siebie.

Ja ich absolutnie nie potrzebuję i nie proszę Ciebie o nie.

Jak na razie są one dla mnie kompletnie bezwartościowe.

Zamiast biegać po wszystkich zakładkach i tematach i pouczać wszystkich proponuję Tobie abyś założył sobie swój wątek np. pt. "Dobre rady wujka dobra rada" i tam pisał swoje objawienia.

Jak ktoś będzie miał potrzebę twojej porady na pewno łatwiej będzie mu znaleźć Ciebie a Ty będziesz mógł petentowi wszystko dokładnie i właściwie wytłumaczyć , tak aby nie było już więcej żadnych wątpliwości.

Liczę na zrozumienie tekstu i mojej propozycji.

P.S.

Wszyscy wiemy kogo klonem jesteś.

Może moderacja zajmie się posprzątaniem tej zakładki od namolnego trollingu klonów ?

Gość jt211

(Konto usunięte)

Wiesz jak działa na dżwięk różne wzmocnienie lamp ecc88 i ecc83 bez względu na firmę i rok produkcji ?

Co się dzieje ze średnimi tonami jak współczynnik wzmocnienia ma 100 i przesiadasz się na 50-60 ?

Wszystko to zmienia brzmienie a Ty ciągle o firmach i rocznikach.

Podam cytat i kończę bo zaczyna być śmiesznie.

Jest to doktryna danego typu lampy w stosunku do grania :

Bufory lampowe.

Wielu producentów wzmacniaczy tranzystorowych stosuje przedwzmacniacze lampowe lub bufory, które mają za zadanie zmienić charakterystykę dźwięku na bardziej "przyjazną" Ty też możesz zrobić prosty buforek na jednej lub dwóch lampach. Użycie różnych lamp da Ci różny dźwięk - najbardziej neutralny da lampa ECC88, ECC82 a bardziej ciepły to już legendarna ECC83 (lub jej odpowiednik). Możesz eksperymentować do woli, pamiętaj żeby stosować odpowiednie napięcia anodowe do danego typu lampy. Jedynie ECC83 ma jeszcze stosunkowo niskie napięcie pracy - 100 V - inne wymagają z reguły ok. 250 V, chociaż dają się zasilać niższym napięciem. Pewną wadą ECC83 jest jej duży opór wewnętrzny, co może powodować problemy z dopasowaniem z niektórymi wzmacniaczami. Trzeba wypróbować praktycznie.

Jak już wspomniałem na samym wstępie, bufora możesz użyć włączając go pomiędzy odtwarzacz CD a wzmacniacz, lub jeżeli Twój wzmacniacz ma rozdzielaną końcówkę mocy (wyjścia pre-out, main-in), to możesz go wpiąć pomiędzy przedwzmacniacz a końcówkę. Uzupełniony o potencjometr będzie tworzył najprostszy przedwzmacniacz (a właściwie tłumik) lampowy.

Bufory charakteryzują się dużą impedancją wejściową i niską wyjściową, co powoduje że nie obciążają źródła sygnału (np. CD) i łatwo dopasowują się do wzmacniacza. Mają wzmocnienie mniejsze niż jeden, czyli tłumią sygnał. Tłumienie sygnału i jednocześnie pasmo przenoszenia zależeć będzie głównie od rezystora R2. Ponieważ zależy nam na jak najmniejszym tłumieniu i jak największym paśmie przenoszenia musimy wybrać złoty środek. Wartości podane na schematach są właśnie tak dobrane - przynajmniej w moim przypadku dla tych konkretnych lamp.

A Ty dalej swoje...

Małej wiary jesteś...

OK a to nie jest pianka ???

Czy zrozumienie słowa ZAGRA to aż taki problem ???

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Może jednak spróbujemy ???

Marslo - jaką masz specyfikacje tego twojego DSD DACa ?

Moduł DSD masz pojedynczy czy podwójny ? Masz dławiki na zasilaniu ? Ile transformatorów ? Jakie kondy ?

Fajne jest to że Fikus daje tyle różnych opcji wyposażenia, ale potem dojść do tego kto jakiej wersji słuchał ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.