Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

W takim razie wytłumaczcie mi proszę, jaki sens ma upsampling pcm do dsd?

Sygnał wejściowy nie jest poddawany klasycznemu dekodowaniu do analogu przy pomocy kości

układu scalonego i jego układów, a jedynie potraktowany jest jedynie filtrem dolnoprzepustowym.

Im wyższy upsampling, tym teoretycznie więcej "sprawdzonych" informacji, a i charakterystyka filtra

nie ma narzuconego ostrego reżimu, upraszczając - staje się bardziej precyzyjny w swojej robocie.

DXD to PCM, na którym można łatwo pracować w studio. Nagranie DSD nie ma takich możliwości

edycyjnych bez transformacji, ale jeśli nagrania dokonuje się w technice DIRECT DSD, to zapis

nie ma sobie równych, co zapewe Kol. Marslo potwierdzi własnym doświadczeniem.

Tytuły nagrane jako DSD można odszukać na stronie sa-cd.net , wybierając z prawego okna wyboru

zakładkę DSD RECORDINGS (aktualnie 1777 tytulów)

To insynuacja, proszę zrezygnować

Ależ to nic wstydliwego zdjęcie krajowej placówki uczelnianej z pracownią na poddaszu.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość

(Konto usunięte)

Mam kilka dsd...fajnie brzmią, ale ja niedopuszczalnie dla niektórych stosuje downsampling wszelkich formatów, w tym dsd do lpcm 16/44...po tym zabiegu są dalej różnice między poszczególnymi formatami...wychodzi na to, że downsampling nie degraduje dźwięku...a wydawać by się mogło, że jest degradacja i zatarcie różnic jak w przypadku kompresji...

Co tam znowu StasioPie nabazgrałeś...?

....Aaa, rozumiem.

Wystarczy cie poczytac lub podyskutowac zeby stwierdzic ze masz zaburzona mocno osobowosc i poklady ogromnych kompleksow, to twoj problem wiec nie wylewaj go na forum bo ludzie czytaja, posadzasz innych o problemy z psyche a akuratnie twoje zachowania sa bardzo typowe, mnie nie oszukasz, zacznij pisac do rzeczy i badz mily dla innych bo coraz wiecej ludzi poznaje sie na twojej osobie

Ależ Ja jestem miły dla wybranych! Jestem niemiły tylko w stosunku do ciebie i hajendowca 747 - czasami się napatoczy jeszcze ktoś po drodze, ale oni się nie liczą i w ich przypadku to tylko turystyka powiatowa - generalnie lubię jazzowy świat i być może tak ciężko jest ci zrozumieć, że akcent kładę na dwójkę i czwórkę - zrozumiałeś? Zapewne nie, ale nie przejmuj się.

To tylko zyczliwa rada! :)

Díky moc

Jestes prostym czlowiekiem co tu nie rozumiec...;)

Jak widać, ten prosty przekaz jest ci jednak ciężko skumać, niemniej jednak, jsem rád, že jsem pomohl.

Chicago fajne miasto, mieszkalem kolo Burr-Ridge to chyba bylo poludnie miasta

Tak, Burr Ridge to południowe, nowobogackie przedmieścia - nic specjalnego dookoła z wyjątkiem Hinsdale. Czy ktoś cię zabrał na wycieczkę do Chicago? Byłeś w Chicago?

Parker's Mood

... a wydawać by się mogło, że jest degradacja i zatarcie różnic jak w przypadku kompresji...

Poruszyłeś ciekawy, poboczny wątek grania DSD - chodzi oczywiście o jakość transportu.

Marslo po zmianie S10 na W20 poczuł zdecydowaną poprawę jakości strumienia, a co za

tym idzie, także grania. Na rynku pojawia się dużo nowych urządzeń, które potrafią czytać

pliki DSD (a nawet czyste ISO) i przesłać taki strumień w formie DoP na wejście DAC-a, ale

nikt jeszcze nie pokusił się o to, aby "zniżyć" się do tego poziomu i z ciekawości przetestować

taki transport " z pod strzechy". DSD można już strumieniować choćby Xperią Z3, czy też

Samsungiem Note 3, jak i wieloma playerami typu Fiio. Technika i miniaturyzacja mocno

przyspieszyła, zamykając w chipach niesamowicie skomplikowane rozwiązania, jest postęp.

Postęp w funkcjonalności, ale czy także w jakości takie urządzonka "zbliżyły się" do Aurendera ? :)

A propos Aurendera ... firma poszerzyła swój asortyment o DAC , nawet ze wzmacniaczem słuchawkowym.

Wejścia SPDIF i USB ( dekoduje także DSD). I mega ciekawostka - można zainstalować w nim 1TB dysk SSD.

Przyciski funkcyjne niby posiada, magazyn na pokładzie, więc co - najmniejszy player+dac+ amp ? :)

Potraktujcie to jako odprężający przerywnik, bo to, co się tutaj porobiło, to zakrawa na skandal ... :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8913-0-86406700-1426466691_thumb.jpg

post-8913-0-98742700-1426466703_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marslo proszę posprzątaj trochę albo niech to zrobi moderacja. Stasiop i MarkN proszę o przeniesienie dyskusji na PW.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Gość jt211

(Konto usunięte)

Nie widze narzedzi do usuwania postow, moge jedynie upominac i banowac.

Nie jestem pewny ale chyba z banem jest opcja usunięcia wpisów zbanowanego.

Ban to Twoje narzędzie więc tym trzymaj trolli i innych na dystans.Chyba już masz pojęcie kto jest kto tutaj ?

Dla mnie ban jest narzedziem ostatecznym ,powinien byc uzywany rzadko i po udzieleniu upomnien.

Wolnosc slowa jest wartoscia sama w sobie, nalezy jej pozbawiac tylko osoby, ktore swiadomie i w zlych intencjach ja naruszaja ( np proby zalatwiania swoich prywatnych interesow kosztem innych i manipulowanie uzytkownikami). No i oczywiscie karane banem winno byc uporczywe naruszanie zasad forum, ktore kazdy przyjal do stosowania , rejestrujac sie tutaj.

Konto w trakcie usuwania

Wolnosc slowa jest wartoscia sama w sobie

Wolność słowa jest ideą obowiązującą w przestrzeni publicznej.

Ale nawet tam nie jest ani absolutna, ani nieograniczona.

Nie obowiązuje w domach prywatnych, w firmach ani nawet w mediach masowego przekazu. Tzn. media wolność może mają, ale ich pracownicy już nie.

Nie ma powodu, żeby w jej imię znosić uciążliwych osobników w "swoim" wątku.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Wolność słowa jest ideą obowiązującą w przestrzeni publicznej.

Ale nawet tam nie jest ani absolutna, ani nieograniczona.

Nie obowiązuje w domach prywatnych, w firmach ani nawet w mediach masowego przekazu. Tzn. media wolność może mają, ale ich pracownicy już nie.

Konstytucja RP zapewnia PELNA wolnosc slowa i znosi wszelka cenzure, jedyne co jest zabronionie to nawolywanie publiczne do nienawisci i nietolerancji.

Konstytucja RP zapewnia PELNA wolnosc slowa i znosi wszelka cenzure, jedyne co jest zabronionie to nawolywanie publiczne do nienawisci i nietolerancji.

Życie pokazuje ze konstytucja nic nie zapewnia!!! Wszystko musimy zapewnić sobie sami!

EOT

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jt211

(Konto usunięte)

Konstytucja niestety nie mówi nic o takich jak Ty.Zauważ ile błota tu wywołujesz pracując jako "starszy ruchowy" bo tak to chyba można określić ??? Ruch to jedyny cel i bazowanie na tolerancji np. Marisza na tym wątku.Po co była tutaj ta dysputa o jakości remasterów ? Masz własny wątek na ten dokładnie temat chyba że o nim zapomniałeś.Powiedz co ma mertorycznie remaster z DAC-em Lampi DSD ?

Marsio! Testowałem Lampiego LV 5 i muszę powiedzieć bardzo dobry przetwornik. Jestem zachwycony jego brzmieniem. Całkowicie się z tobą zgadzam, że Lampizator jest urządzeniem wybitnym. Dźwięk zachwycił mnie niesamowitą przestrzenią oraz aksamitną barwą. Nie boję się wręcz napisać analogową barwą. Szkoda, tylko że mogę na nim odtwarzać pliki DSD i nic więcej. To chyba jego największa bolączka. Ale na szczęście są nowsze modele. Mam teraz do testu Myteka Manhattan też przetwornik świetny, szczegółowy, detaliczny ale brakuję mu tej analogowej barwy jaką ma Lampizator. Szkoda, że ten wątek zamienił się w głupią wojenkę często nie na temat związany z tym przetwornikiem. Bo jest naprawdę o czym pisać. Spróbujcie go najpierw posłuchać, a potem się wypowiadać, bo mam wrażenie, że wielu piszących w tym wątku wcale nie słuchało Lampizatora. Chyba nawet go nie widziało na własne oczy. Cóż, kultury niektórych już nie nauczymy. Takie czasy. Niech Muzyka nas jednoczy, a nie dzieli. Pozdrawiam - Oszołom.

Cóż, kultury niektórych już nie nauczymy. Takie czasy. Niech Muzyka nas jednoczy, a nie dzieli.

piękne :))

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Marsio! Testowałem Lampiego LV 5 i muszę powiedzieć bardzo dobry przetwornik. Jestem zachwycony jego brzmieniem. Całkowicie się z tobą zgadzam, że Lampizator jest urządzeniem wybitnym. Dźwięk zachwycił mnie niesamowitą przestrzenią oraz aksamitną barwą. Nie boję się wręcz napisać analogową barwą. Szkoda, tylko że mogę na nim odtwarzać pliki DSD i nic więcej. To chyba jego największa bolączka. Ale na szczęście są nowsze modele. Mam teraz do testu Myteka Manhattan też przetwornik świetny, szczegółowy, detaliczny ale brakuję mu tej analogowej barwy jaką ma Lampizator. Szkoda, że ten wątek zamienił się w głupią wojenkę często nie na temat związany z tym przetwornikiem. Bo jest naprawdę o czym pisać. Spróbujcie go najpierw posłuchać, a potem się wypowiadać, bo mam wrażenie, że wielu piszących w tym wątku wcale nie słuchało Lampizatora. Chyba nawet go nie widziało na własne oczy. Cóż, kultury niektórych już nie nauczymy. Takie czasy. Niech Muzyka nas jednoczy, a nie dzieli. Pozdrawiam - Oszołom.

Dzieki za ten merytoryczny post, jeden z niewielu niestety.

Ciesze sie, ze podziela kolega moja opinie nt wyjatkowosci dsd z lampiego.

Postanowilem nie zwracac uwagi na hejt uprawiony z luboscia prze wielu uzytkowanikow, tylko delektowac sie muza z lampi dsd dac.

Moja kolekcja liczy ponad 100 pozycji i szybko rosnie.

Wczoraj kupilem na native dsd symfonie Brucknera z Reference Recordings, dzisiaj zaladuje swietnie nagrany jazz.

A przejawem sukcesu marki jest fakt, ze od kilku tygodni nie moge sie doprosic big 7 dsd lub GG na odsluch.

Powodem jest fakt, ze mimo, ze Lukasz ma 8 szt dostepnych , wszystkie sa na 110V.

Konto w trakcie usuwania

Dobrze to pokazuje kierunek produkcji.

Już w Ewangelii napisane jest, że najtrudniej być prorokiem we własnym kraju.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Po odsłuchach jakie wrażenia, czy daje się usłyszeć różnice między dsd x2, a dsd x4?

Odnośnie wcześniejszych moich pytań dotyczących pracy dsd i spdif z ominięciem pcm dowiedziałem się, że nie będzie problemu wyłączenia modułu pcm z zachowaniem odtwarzania przez spdif. Odłączenie pcm ma skutkować poprawą przy odtwarzaniu dsd. Chciałbym odtwarzać sygnał pcm (obraz z dźwiękiem, koncerty dvd) prowadząc dźwięk przez zewnętrzny konwerter usb>spdif. Okazuje się, że jriver nie potrafi upsamplować do dsd gdy chcemy odtwarzać obraz z dźwiekiem.

Sa pierwsze zdjecia Lampizatora Golden Gate od uzytkownikow, post nr 24 :

Ukryta Zawartość

Jesli tym razem wszystko sie uda, bede mial GG DSD na odsluch w najblizszy wtorek.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Zwrotnica nowych kolumn Fikusa:

5Natfr.jpg

(zaraz znowu się ktoś znajdzie, mówiąc że coś krzywo polutowane)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Bardzo ładna zwrotnica, pozostaje pytanie, czy nie za mała? Ale kolumn trza posłuchać, no ciekawe, ciekawe...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zwrotnica nowych kolumn Fikusa:

5Natfr.jpg

(zaraz znowu się ktoś znajdzie, mówiąc że coś krzywo polutowane)

"przestraszylem sie jak ta wielka zwrotnice zobaczylem,w moich kolumnach nie ma zwrotnicy, co to bedzie" czy to znaczy ze moje kolumny sa "be" hi hi

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.