Skocz do zawartości
IGNORED

Lista kato-lekarzy

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

On taki "profesor" jak ja naharadża.

No nie wiem, skoro ktoś mu ten tytuł dał i gość ma kilkadziesiąt lat praktyki w zawodzie, to chyba nie tobie, anonimowy forumowiczu, wypowiadać się o jego kompetencjach.

Widać nie miałeś nigdy do czynienia ani z jednymi, ani z drugimi.

Miałem, dlatego lubię kontakt z tymi pierwszymi zawsze, a z drugimi tylko jako rzadką rozrywkę.

Te rzeczywiście i poważnie naukowe nie mówią nic. Tym się zajmuje tylko pseudonauka zwana teologią.

A jak nauka uzasadnia zakaz zabijania?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Cóż wart będzie temat bez różnicy poglądów w nim reprezentowanych ?

Mimo że jestem po przeciwnej stronie "barykady", to apeluję o zdjęcie banów.

sb

Bardzo szanuję Twoje zdanie, przywołanie ohydnego filmu do tej dyskusji (przy określonej historii mojej Rodziny) poruszyło mnie może nadmiernie.Jestem wyczulony na pochopne używanie symboli tragedii totalitaryzmu (stąd mój wątek o nicku "stalin") .

W imię poszanowania wszystkich opinii zdejmuję bana prosząc o kulturę dyskusji (o ile można prosić zaślepionych?)

To zabawne szczególne w kontekście forumowiczów audiostereo wypowiadających się ze znawstwem o filozofii, etyce, medycynie, prawie i o tym co profesor medycyny powinien a czego nie powinien :)

Szanuję tytuł profesorski, lecz Pan Profesor jest profesorem z medycyny, nie medycyny katolickiej. W dziedzinie zastosowań medycyny katolickiej przez profesora medycyny można mieć podstawy do krytyki jako do prawdopodobnego ignoranta bez tytułów naukowych w tej specjalności.

Ten, kto miał do czynienia z chemią, fizyką i chemią fizyczną zdaje sobie sprawę z rozdzielności tych zbiorów wiedzy.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

źle postawione pytanie, równie dobrze można zapytać, czy to co się urodzi, ma być utrzymywane przy życiu, wychowywane a przede wszystkim leczone z moich podatków?

ktoś mu ten tytuł dał i gość ma kilkadziesiąt lat praktyki w zawodzie

Kolejne tytuły swojej "kariery naukowej" zdobywał w czasach komunistycznych. A wtedy najłatwiejszą drogą wspinania się na coraz wyższe szczeble było albo członkostwo albo kolaboracja z PZPR. Obecnie wiatr wieje z innego kierunku, więc "pan profesor" jest bardziej święty niż sam papież. Ot taka koniunkturalna świnia.

Miałem, dlatego lubię kontakt z tymi pierwszymi zawsze, a z drugimi tylko jako rzadką rozrywkę.

Sam jestem kociarzem, mam ich kilka i nadzwyczaj cenię te zwierzaki. Natomiast spotkania z klerykałami traktuję jako kabaret.

A kto najwięcej zabił? Naziści? Komuniści? Bynajmniej. Mimo tego, że ich "osiągnięcia" na tym obszarze są straszliwe.

Właśnie tego typu wpisy dowodzą, jak panowie antykościelni mało wiedzą o kościele, a dużo o antykościelnej propagandzie.

Przypomnij mi Kolego, kiedy zdjęto z indeksu dzieła Galileusza, Giordano Bruno?

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Bzdura. Jest to jeden z najbardziej jaskrawych przykładów antykościelnej propagandy :)

W zapartego. Jak ZSRR w sprawie Katynia. Najbardziej zabawne jest nazwanie oficjalnych dokumentów watykańskich (bo tam przyznano, że w sprawie Kopernika nie mieli racji) "antykościelną propagandą".

Pranie mózgów przynosi efekty.

W zapartego. Jak ZSRR w sprawie Katynia. Najbardziej zabawne jest nazwanie oficjalnych dokumentów watykańskich (bo tam przyznano, że w sprawie Kopernika nie mieli racji) "antykościelną propagandą".

Pranie mózgów przynosi efekty.

Mogę prosić w takim razie o odpowiednie cytaty za tych materiałów źródłowych? Oczywiście, gdybyś chciał udowodnić, że sam nie jesteś ofiarą prania mózgu.

Nie ma takiego zakazu. Wszystko co żywe zabija się nawzajem od powstania życia na Ziemi.

W takim razie po co zakaz zabijania ustanowiono?

Przypomnij mi Kolego, kiedy zdjęto z indeksu dzieła Galileusza, Giordano Bruno?

Kościół miał problem z uznaniem heliocentrycznego modelu układu słonecznego, nie ma to nic wspólnego z płaskością ziemii, a mit o tym, że ktokolwiek w dziejach świata sądził, że ziemia jest płaska faktycznie został w XIX wieku przez komuchów wymyślony i rozpropagowany,

Gość _avw_

(Konto usunięte)

Żeby zabijac mogli ci którzy go ustanowili, tych dla których go ustanowiono.

W przyrodzie nie ma takich zakazów, a jednak gatunki sie rozwijają i kanibalizm jest wyjatkiem, bez jakichkolwiek zakazów.

A kto najwięcej zabił? Naziści? Komuniści? Bynajmniej.

A kto? Z oficjalnymi źródłami poproszę.

Żeby zabijac mogli ci którzy go ustanowili, tych dla których go ustanowiono.

Więc uważasz, że nie powinno być kary za morderstwo?

wychowywane a przede wszystkim leczone z moich podatków?

a czemu ty masz być leczony z moich?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Bardzo szanuję Twoje zdanie, przywołanie ohydnego filmu do tej dyskusji (przy określonej historii mojej Rodziny) poruszyło mnie może nadmiernie.Jestem wyczulony na pochopne używanie symboli tragedii totalitaryzmu (stąd mój wątek o nicku "stalin") .

W imię poszanowania wszystkich opinii zdejmuję bana prosząc o kulturę dyskusji (o ile można prosić zaślepionych?)

Bardzo Ci dziękuję za przychylenie się do mojej prośby.

Mam tak samo jak i Ty nadzieję, że dalsza polemika w założonym przez Ciebie temacie będzie przebiegała tym razem z poszanowaniem i szacunkiem jakiego wymagałyby od siebie obie strony dyskusji.

Szanujmy się zatem sami, a poszanowanie znajdziemy i u innych.

Gość _avw_

(Konto usunięte)

kara jest i nie z powodu zasług katolików dla szerzenia humanitaryzmu.

Tematy o pomysłach katotalibanu i kabaretowego polityka konserwy-mikke, w których piszą ci sami zwolennicy sa bardfzo przydatne na AS. Umozliwiają weryfikację ich zdolności intelektualnych.

Kościół miał problem z uznaniem heliocentrycznego modelu układu słonecznego, nie ma to nic wspólnego z płaskością ziemii, a mit o tym, że ktokolwiek w dziejach świata sądził, że ziemia jest płaska faktycznie został w XIX wieku przez komuchów wymyślony i rozpropagowany,

Oto jakie spustoszenia w intelekcie czyni pranie mózgów w kruchcie. Ale żeby być z tego dumnym i aż tak ośmieszać?

Oto jakie spustoszenia w intelekcie czyni pranie mózgów w kruchcie. Ale żeby być z tego dumnym i aż tak ośmieszać?

masz cokolwiek na poparcie swoich słów? Bo to już trzeci ras tego krótkiego dnia kiedy zamiast poprzeć czymś swoje twierdzenia wypowiadasz się o moim stanie psychicznym.

Tematy o pomysłach katotalibanu i kabaretowego polityka konserwy-mikke, w których piszą ci sami zwolennicy sa bardfzo przydatne na AS. Umozliwiają weryfikację ich zdolności intelektualnych.

I vice versa :)

masz cokolwiek na poparcie swoich słów? Bo to już trzeci ras tego krótkiego dnia kiedy zamiast poprzeć czymś swoje twierdzenia wypowiadasz się o moim stanie psychicznym.

Mówiłem o zasobie wiedzy. Nie o stanie psychicznym. Więc bądź łaskaw nie manipulować.

Śmieszni jesteście Dzieci Internetu z tym ciągłym oczekiwaniem na linki i materiały źródłowe. Nawet w sprawach najbardziej prostych i oczywistych. Przy okazji: ile jest 2x2? 4? Skąd to wiesz? Proszę o link. Jeśli tego nie zrobisz obwołam Cię gołosłownym.

I vice versa

Nieważne czy z sensem, ważne że coś udało się napisać w odpowiedzi.

najlepiej o kościele to wiedzą ci co nic z nim wspólnego nie mają ale jak powiedział Jezus bramy piekielne go nie przemogą :) miłego dnia

Kolejny kaznodzieja. Dajcie spokój, jest tyle forów bardziej dla tego celu odpowiednich.

mieszni jesteście Dzieci Internetu z tym ciągłym oczekiwaniem na linki i materiały źródłowe.

Ja np. nigdy nie twierdziłem, że 2+2=4, ale proszę bardzo, dowód można znaleźć w 3 sekundy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz poproszę o źródła na poparcie twierdzenia, że kościół w XIX wieku uważał, że ziemia jest płaska.

Ukryta Zawartość

źródła to oni mają urbanowe nie i michnikowa wybiórcza

Pragnę nieśmiało zauważyć, że NIE porusza dziesiątki, jeśli nie setki, tematów. Procesów sądowych miał bardzo niewiele, prawie wszystkie wygrał. To dowód, że w każdej sprawie ma niepodważalne dowody i zainteresowani wolą ciszę w tym temacie.

nie mów mi o sądach ludzkich

niezależna też wygrała wiele spraw i co z tego??

Ukryta Zawartość

tu macie jakieś źródło osoby powszechnie szanowanej

Ukryta Zawartość

Teraz poproszę o źródła na poparcie twierdzenia, że kościół w XIX wieku uważał, że ziemia jest płaska.

Dlaczego kilka lat temu był oficjalny komunikat Watykanu, że Kopernik miał rację? Czego ten komunikat dotyczył?

OMFG.

Najwyraźniej masz problem z edukacją i to na poziomie przedszkola, stąd nie rozumiem twoich zarzutów o to do innych. Trudno mi sobie wyobrazić bardziej kompromitujące pytanie :)

Serio, mam ci tłumaczyć czego dowiódł Kopernik i co zmieniło to w postrzeganiu świata?

a tu jest dowód na rację kato-lekarzy

Ukryta Zawartość

oczywiście jak wygląda aborcja jest mnóstwo filmików w necie ale nie będę ich tu wstawiał, jedynie co to mogę podziękować mojej Mamie że nie miała lewackiej sieczki w głowie kiedy była w ciązy i nosiła mnie pod sercem

Ukryta Zawartość

nie mów mi o sądach ludzkich

Sądy ludzkie niepotrzebne, prawda? Rozwiążmy w ogóle struktury państwa, przecież są kościelne. To Wam się marzy? Nie doczekacie się tego.

tu macie jakieś źródło osoby powszechnie szanowanej

Kogo??? I daruj sobie te materiały propagandowe rodem z kruchty.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"- Jeśli ktoś uważa, że wskazanie innego lekarza kłóci się z jego sumieniem, to nie powinien pracować jako lekarz, zwłaszcza ginekolog. Lekarz musi znać prawo i je respektować - podkreśla ks. prof. Andrzej Szostek, etyk z KUL, komentując sprawę prof. Bogdana Chazana." http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,16136688,Ks__z_KUL_o_Chazanie__Jesli_wskazanie_innego_specjalisty.html

Mądry ksiądz.

Bobcat a dlaczego kiedyś lewica zajmowała się obroną praw pracowniczych i ogólnie ochroną robotników a potem ta " nowa lewica" zaczęła zabierać robotnikom co tylko można a zajęła się biednymi gejami, prawem do zabijania dzieci nienarodzonych, niszczeniem wiary choć tym to zawsze się zajmowała, zwalczaniem patriotyzmu, wdrażaniem globalizacji i tworzenia światowego rządu?

mogę podziękować mojej Mamie że nie miała lewackiej sieczki w głowie kiedy była w ciązy i nosiła mnie pod sercem

Warto nazywać zjawiska których autorem jest buk, po imieniu.

Mama była w stanie błogosławionym.

Ciąża ciąży kobiecie, to jest szowinistyczny termin

jedynie co to mogę podziękować mojej Mamie że nie miała lewackiej sieczki w głowie kiedy była w ciązy i nosiła mnie pod sercem

Zaraz się wzruszę. Gdzie jest moja chusteczka?

I znów wklejasz jakiś ideologiczny bełkot. Nadawał byś się do pracy w aparacie tow. Andreja Źdanowa (szef propagandy u Stalina).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.