Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość damboo

(Konto usunięte)

A to dlaczego?

AS jest serwisem społecznościowym.

Czy w ramach tego projektu jakaś mniejsza społeczność nie może się łączyć w jednym wątku?

Jest przecież wątek klakierów lampizatora, wątek zainteresowanych pewną koreańska gwiazdką, wątek przeciwników audio-voodo, wątki polityczne, itd.

W końcu otrzymane punkty są oznaką zainteresowania i troski osób odpowiedzialnych za to forum.

W pewnym sensie punktowani i punktowaniu muszą współżyć w jakiejś symbiozie.

Przecież bez punktowanych życie punktujących byłoby takie puste i nijakie.

Aż strach pomyśleć ale bez punktowanych życie punktujących straciłoby jakikolwiek sens.

Edytowane przez damboo

A to dlaczego?

AS jest serwisem społecznościowym.

Czy w ramach tego projektu jakaś mniejsza społeczność nie może się łączyć w jednym wątku?

Jest przecież wątek klakierów lampizatora, wątek zainteresowanych pewną koreańska gwiazdką, wątek przeciwników audio-voodo, wątki polityczne, itd.

Ujmę to prosto: nie może! Inaczej byś musiał do tego przekonać paltona, a wiesz, że to jest niemożliwe. Jasne, ale ww. to są zupełnie inne kwestie. Nie mieszaj proszę polityki, regligii itp. do AS. Temat punktów dotyczyłby osobiście paltona, więc jest tematem bezprawnie atakującym paltona i administrację. Taki wątek można założyć na forum Hi-Fi, bo tam palton jeszcze nie jest moderatorem :). Klakierów ma tutaj wielu, ma ich SA, Harpia, Lampizator, Elb jak i sam palton :).

Szczęśliwcy.

Wiecie kto i na jakiej podstawie moderuje Wasze wypowiedzi.

W moim przypadku jest to tajemnica.

Bo to właśnie ma być tajemnica :). Modowie, którzy są fair zwykle podpisują się punktami. Nie podpisuje się pod nimi zawsze jeden mod, ...niech kulazgadula odpowie który to :).

Szczęśliwcy.

Wiecie kto i na jakiej podstawie moderuje Wasze wypowiedzi.

W moim przypadku jest to tajemnica.

W moim przypadku nic nie napisałem a dostałem ostrzeżenie i o dziwo inni Moderatorzy jakoś nabrali wody w usta. Czyżby nie czytali tego wątku ?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

W moim przypadku nic nie napisałem a dostałem ostrzeżenie i

No ale wiesz za co i kto Cię docenił! Miał odwagę się pod swoją decyzją podpisać.

To już coś.

No ale wiesz za co i kto Cię docenił! Miał odwagę się pod swoją decyzją podpisać.

To już coś.

Najbardziej mnie nurtuje to tam Palton mógł wyczytać skoro nic nie napisałem ?

Może popełniłem myślozbrodnię i nic o tym nie wiem :)))

Uuuu, nasz UberKonstruktor nie śpi :).

Tutaj jesteś w błędzie drogi SVART. To ja usunąłem Twój bezczelny wpis i nałożyłem odpowiednią karę regulaminową. Poprostu uważam, że sugerowanie na forum, pracy moderatora pod wpływem alkoholu nie mając możliwości udowodnienia tego, jest zwykłym skurwysyństwem i szczeniactwem.

Możesz mi wierzyć, wszak nie jestem ci wrogiem na tym forum. Wypełniłem swój obowiązek jako moderator i człowiek.

Jeśli powtórzysz to gdzieś na tym forum kolejny raz, usunę Cie z tego Forum, możesz mi wierzyć.

Pozdrawiam.

W.

Ps.

Chyba mnie do klakierów Paltona razem z "futrzakiem" nie zaliczacie ? :-)))

Vlado, nie strasz już tak, bo też do Ciebie niczego nie mam, dwa nie jesteś bogiem, żeby usuwać z AS kogokolwiek za jednym muśnięciem, a trzy ...nigdzie nie napisałem, że ktoś był pod wpływem alkoholu (sam to dopisałeś/dopowiedziałeś) - proszę o dokładnie czytanie. Sens wpisu jest taki: moderował jadąc samochodem. Już nie musicie na siłę wmawiać ataki na modrację, do tego intepretując wpisy jak Wam wygodnie. Proszę więc uprzejmie o anulowanie bezpodstawnie nałożonych punktów.

Jeśli powtórzysz to gdzieś na tym forum kolejny raz, usunę Cie z tego Forum, możesz mi wierzyć.

Proszę o dokładne, literalne, doprecyzowanie czego nie mogę powtarzać, bo teraz napiszę cokolwiek i będzie to uznane za powtórzenie. Chciałbym uniknąć późniejszych nieporozumień. Dziękuję za wyjaśnienie z góry.

Ja nic nie mowię :). Szczególnie kto jest kogo klakierem, bo klakierowanie rozpoczął bodajże sam Roberto T., więc i w tym zakresie posida zapewne najszerszą wiedzę - nie śmię po prostu dyskutować w tym zakresie w z takim guru :). Ty za to jesteś moderatorem i wykonujesz swoje obowiązki jak na moderatora przystało i na pewno czynisz to zgodnie z sumieniem oraz regulaminem. Szkoda tylko, że atakujące posty paltona nie są usuwane przez Was tak skutecznie jak posty innych, rzekomo w Redaktora godzące, ale to już mały szczegół.

Serdeczności Włodku!

Edytowane przez SVART

...nigdzie nie napisałem, że ktoś był pod wpływem alkoholu (sam to dopisałeś/dopowiedziałeś) - proszę o dokładnie czytanie. Sens wpisu jest taki: moderował jadąc samochodem.

:-)

Zabawy semantyczne mnie dzisiaj nie kręcą :-) napisałem co napisałem i doskonale wiesz jaki przekaz w tym zawarłem. Jako starzy forumowi koledzy poprzestańmy na tym i proszę abyś jednak wziął sobie moją uwagę do serca, bez odwetowych emocji.

Serdecznie jak zawsze.

Włodek.

:-)

Zabawy semantyczne mnie dzisiaj nie kręcą :-) napisałem co napisałem i doskonale wiesz jaki przekaz w tym zawarłem. Jako starzy forumowi koledzy poprzestańmy na tym i proszę abyś jednak wziął sobie moją uwagę do serca, bez odwetowych emocji.

Serdecznie jak zawsze.

Włodek.

Włodek ja tak tylko dla porzadku pytam co z tym moim ostrzeżeniem za friko ?

Możesz je anulować ? Tylko nie wysyłaj mnie w tej sprawie do Paltona.

Edytowane przez jtvt4c

Jako starzy forumowi koledzy poprzestańmy na tym i proszę abyś jednak wziął sobie moją uwagę do serca, bez odwetowych emocji.

Włodku, Jasne! Ja to zawsze na spokojnie i z uśmiechem :). I żadnych odwetowych emocji nie było, raczej dało się odczuć emocje w Twoim wpisie. Temat więc zamykamy.

Tylko dla pewności proszę o wyjaśnienie poniższego... bo jescze zacznę pisać w np. "Klubie miłośników dobrej whiskey", gdzie pisze Wiadomo Który Konstruktor również, i spotkają mnie jakieś straszne konsekwnecje, o których wolę nawet nie myśleć :).

Użytkownik vlado dnia 25.09.2015 - 16:00 napisał

Proszę o dokładne, literalne, doprecyzowanie czego nie mogę powtarzać, bo teraz napiszę cokolwiek i będzie to uznane za powtórzenie. Chciałbym uniknąć późniejszych nieporozumień. Dziękuję za wyjaśnienie z góry.

To ja usunąłem Twój bezczelny wpis i nałożyłem odpowiednią karę regulaminową. Poprostu uważam, że sugerowanie na forum, pracy moderatora pod wpływem alkoholu nie mając możliwości udowodnienia tego, jest zwykłym skurwysyństwem i szczeniactwem.

Vlado, ochłoń trochę.

Taka osobista interpretacja wpisu w wypadku zwykłego usera skutkowała by stałym banem.

Za delikatniejsze epitety twój funkcyjny kolega wywalał ludzi w kosmos o późnych porach nocnych.

Chcesz iść po tej linii?

Nie poznaję Ciebie.

Tutaj jesteś w błędzie drogi SVART. To ja usunąłem Twój bezczelny wpis i nałożyłem odpowiednią karę regulaminową. Poprostu uważam, że sugerowanie na forum, pracy moderatora pod wpływem alkoholu nie mając możliwości udowodnienia tego, jest zwykłym skurwysyństwem i szczeniactwem.

Możesz mi wierzyć, wszak nie jestem ci wrogiem na tym forum. Wypełniłem swój obowiązek jako moderator i człowiek.

Pozdrawiam.

W.

Ps.

Kto TO JEST TEN FUTRZAK?..........ALE TO ATAK PERSONALNY TAKA MOJA SUGESTIA!!

Vlado

Czy Ty mnie jeszcze lubisz?

Skoro wytłumaczenie oczywistości jest tak wymagane, aczkolwiek już nastąpiło w moim wpisie, to je przytoczę: "Poprostu uważam, że sugerowanie na forum, pracy moderatora pod wpływem alkoholu nie mając możliwości udowodnienia tego, jest zwykłym skurwysyństwem i szczeniactwem."

A że tyczyło Paltona i jest w użyciu już od słynnego Audioszoła, uważam to za nikczemność z rozmysłem używaną wobec niego na tym i tamtym forum.

O to Ci chodziło? Abym nazwał po imieniu powód mojego wkurwienia na Twój wpis?

Więcej wyjaśniać w tej sprawie nie będę i proszę innych kolegów o zaprzestanie erystycznych gierek w stosunku do mnie.

Oczywiście że moje zdenerwowanie nie jest skierowane na Ciebie, lecz wyłącznie na czyn pod postacią tego perfidnego wpisu jakiego dokonałeś.

Włodek.

W.

Kto TO JEST TEN FUTRZAK?..........ALE TO ATAK PERSONALNY TAKA MOJA SUGESTIA!!

Vlado

Czy Ty mnie jeszcze lubisz?

Nie wiesz? To taki gabinetowy-kanapowy mruczuś :-)

Ja Piotrusiu jestem bardzo stały w uczuciach, oczywiście że Cię lubię. Musisz się sam bardzo postarać abym przestał. Trudna młodzież to codzienność mojego życia już od 30stu lat :-) Ja ogólnie kocham ludzi i nikogo nigdy nie przekreślam. Chyba że usilnie o to zabiega :-(

Serdecznosci.

W.

Gość damboo

(Konto usunięte)

A że tyczyło Paltona i jest w użyciu już od słynnego Audioszoła, uważam to za nikczemność z rozmysłem używaną wobec niego na tym i tamtym forum.

Tiberius Claudius Caesar Augustus Germanicus czyli po prostu Cesarz Klaudiusz, powiedział kiedyś, że hańbę można zatrzeć lecz ślad po zatarciu pozostanie.

Może zamiast co rusz zacierać pewne niezbyt chwalebne tematy, co powoduje, że ślad po zatarciu staje się coraz większy lepiej sprawy pozostawić swojemu biegowi?

.

Włodek ja tak tylko dla porzadku pytam co z tym moim ostrzeżeniem za friko ?

Możesz je anulować ? Tylko nie wysyłaj mnie w tej sprawie do Paltona.

Skoro wiesz że to Palton, to najrozsądniej byłoby właśnie do niego. Możliwe że się poprostu pomylił. Jeśli jednak masz wewnętrzne opory, to pozostaje Ci email do Admina.

Inny mod nie może anulować decyzji.

Nagłośniłeś już sprawę i uważam, że słusznie. To olej ten jeden punkt, sam się anuluje po regulaminowym czasie.

Tiberius Claudius Caesar Augustus Germanicus czyli po prostu Cesarz Klaudiusz, powiedział kiedyś, że hańbę można zatrzeć lecz ślad po zatarciu pozostanie.

Może zamiast co rusz zacierać pewne niezbyt chwalebne tematy, co powoduje, że ślad po zatarciu staje się coraz większy lepiej sprawy pozostawić swojemu biegowi?

.

Nie drogi Sokratesie, ślad po zacieraniu byłby mniej szpecący, gdyby rana nie była wciąż rozdrapywana. A jak widać, niektórym grzebanie w przysychającym gównie wciąż odnawia miłą woń. :-)

No, kurde mol...

Włodku - ja podobnie, jak Kolega @grynio - też Cię nie poznaję...:(

No, kurde mol...

Włodku - ja podobnie, jak Kolega @grynio - też Cię nie poznaję...:(

Bo widzisz Jacku, dla mnie jazdy przez kilka lat po jednym człowieku, czynione przez grupę ludzi, to troszkę niemęskie i podłe. Nawet jeśli ten człowiek w jakimś stopniu zasłużył na reprymendę.

Ot takie zwyczajnie ludzkie odczucie, i przez to mnie nie poznajecie???

W.

Bynajmniej.

Ktoś się na człeka z bliżej nieznanych mi przyczyn (i nie ciekaw ich jestem) - zawziął i ciosa kołki...

Nie; mnie raczej chodzi o " operowanie gównami" - to z Haška.

Od TEJ strony Cię nie znałem i - jakoś Ci to chwały nie przynosi.

Choć rozumiem wkurwienie!:-)

Pozdrawiam i fajnego weekendu Wam wszystkim.

-Jacek.

Gość damboo

(Konto usunięte)

Bo widzisz Jacku, dla mnie jazdy przez kilka lat po jednym człowieku, czynione przez grupę ludzi, to troszkę niemęskie i podłe. Nawet jeśli ten człowiek w jakimś stopniu zasłużył na reprymendę.

Gdyby to był normalny user (tak jak my) tego forum przyznałbym Ci całkowitą rację.

Sam dobrze wiesz, że nie jest to normalny user.

Podobnie jest z tym, którego-nicka-wymawiać-nie-wolno.

Jacku ! bo to nie jest już TEN > vlado <

Pazdrówko .

A bo to ktoś wie, kiedy następuje w człowieku przemiana z gatunku - zasadniczych?

Ot, na przykład ja.

Całe życie "miastowy" i "psiarz".

Niedawno walnąłem tym wszystkim; przeniosłem się na wiochę (cztery domy na krzyż, choć bez kościoła) i mam cztery koty!:-)

Krowy, osioł za płotem, kombajny - te sprawy.

I sto kilometrów do Paryżewa.

Milej i - bielej.

O poczuciu bezpieczeństwa wspominać nie trzeba.

Tyż pozdrófko!:-)

Ps - tylko gdy myszowatej braknie - sam wiesz..:(

Ot takie zwyczajnie ludzkie odczucie, i przez to mnie nie poznajecie???

W.

A to co mi robił przez ostatnie lata TEN JEDEN CZŁOWIEK BEZ SWOJEGO SYSTEMU to jest męskie i szlachetne?

Czy to nie jest świństwo po prostu i jeszcze wyzywanie mnie od szkodników,a oponentów od dwulicowych chamów-to akceptujesz?

Nie dam i nie pozwolę siebie napieprzać bezmózgowcom po łbie.Wiecej mnie tu nie było jak byłem,a prawda jest jedna,tylko jedna.

Forum -funkcjonalność,to dobry temat i moment na zadanie pytania,a mianowicie

Czy łączenie funkcji moderatora i redaktora i recenzenta jednocześnie jest etyczne-mamy tu TAKIEGO JEDNEGO CZŁOWIEKA z ta przypadłością.

Włodku oceń to z pozycji bezinteresownej,a przypomnę,ze akurat Ty masz przycisk-a to nie jest atak na moderację tylko proszę o wyjasnienie.mi.

Piotrze, ja nie oceniam człowieka, tylko wyłącznie ludzkie działania. Nie oceniam ani Ciebie, ani Paltona, ponieważ nie znamy się osobiście. Nie wiem jak wielkie złośliwości i krzywdy wyrządziliście sobie nawzajem podczas tej długiej już wendetty. Stanowczo jednak twierdzę, że każda wojna i każdy spór powinny znaleźć swój koniec, pozwalający obu stronom zachować ludzką twarz.

Pytasz mnie o moje zdanie w sprawie łączenia funkcji zbieżnych z moderowaniem, odpowiem zatem.

Moim zdaniem nikt kto jest związany branżowo z biznesem Audio, nigdy nie powinien pełnić funkcji społecznego moderatora na naszym Forum. Takie koligacje natychmiast budzą wątpliwości i stanowią sytuację dwuznaczną w ocenie niezależności takiego moderatora. Takie zdanie przedstawiłem również Administracji.

Pozdrawiam.

Włodek.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Takie zdanie przedstawiłem również Administracji.

Znaczy się wysłałeś message na Berdyczów :)

A administracja tak samo się tym przejmuje jak tematyka tego forum :D

Łune są tylko od spraw technicznych (tzw silnik) i liczenia kasy z kliknięć i reklam a nie od tego kto komu i za ile i po co...

Dość śmieszne jest to ciągłe powoływanie sie moderatorów na wszystko w dupie mającą administrację.

Czuwaj ;)

Edytowane przez masza1968
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dokładnie tak jest.

Przecież administracja już zamieszczała tutaj jasne i klarowne wpisy w których informowała forumowiczów, że wypowiada się tylko na tematy ściśle techniczne.

wszystko w dupie mającą administrację.

Przykład idzie z góry ;)

na

moderatorów

:)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Moim zdaniem nikt kto jest związany branżowo z biznesem Audio, nigdy nie powinien pełnić funkcji społecznego moderatora na naszym Forum. Takie koligacje natychmiast budzą wątpliwości i stanowią sytuację dwuznaczną w ocenie niezależności takiego moderatora. Takie zdanie przedstawiłem również Administracji.

I co na to Administracja? Bardzo jestem ciekaw :).

łączenie funkcji moderatora i redaktora i recenzenta

Staryaudiofilu, zapomniałeś dodać Konstruktora! Może ostrożniej trochę i zastanów się zanim coś napiszesz. Takie pominięcie może zostać potraktowane jako atak personalny i podaważenie autorytetu poprzez zaniechanie nadawania wszystkich należnych tytułów.

Gość damboo

(Konto usunięte)

Chciałem w tym miejscu serdecznie podziękować za dalsze 3 punkty, które właśnie przed chwilą otrzymałem.

Bardzo mi poprawiły one humor i zmotywowały do ostatnich przygotowań przed dzisiejszym odsłuchem.

Naprawdę myślę o tym punktującym z czułością i sympatią.

Nie ukrywam, że postanowiłem zakończyć swój żywot na tym forum właśnie banem bo będzie w tym spora ironia i wyraz przewrotności losu.

Bardzo chciałbym aby to był bezterminowy i od mojego byłego kolegi Ubermoderatora.

Chciałem w tym miejscu serdecznie podziękować za dalsze 3 punkty, które właśnie przed chwilą otrzymałem

Czemżeś się zasłużył "śierściuszku" kochany, jeśli to nie tajemnica? :-)))

I skąd te samobójcze myśli? Depresja jesienna Cię dopadła? Wytrzymasz, aby do marca :-)

W.

I co na to Administracja? Bardzo jestem ciekaw :).

To niestety są wewnętrzne sprawy a tych ujawniać nie nawykłem :-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.