Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Stwierdzam tylko fakty. Koleś daje innym rady i uważa się za eksperta od dobrego brzmienia ale kolumn prawidłowo ustawić nie potrafi. To są podstawy. Być może ma wiedzę jak ustawić wkładkę ale nie ma elementarnych podstaw w audio,a jeśli tak to reszta jego audio porad jest co najmniej dyskusyjna. Co do psucia innym zabawy, to poczytaj swój wpis:

Wpadło juz tam kilka gwiazd z AS i szybko się znudzili bo nie mieli poklasku.

zapewniam, że o muzyce (stary rock) wie wiele więcej niż 90% tu klepiących o dupie maryni i o kablach.

W kategoriach wyścigu na długość ptaka to masz w zupełności rację. Nikt tam się tą dyscyplina nie para. Więc dla tutejszych hajendowców może być nudno.

Te wpisy poza tym, że są chamskie to jeszcze dyskryminują innych. Ciebie chyba na prawdę kręcą takie sytuacje.

Poza tym skoro tamto forum jest takie super, a to takie złe, to co tu robisz? Ja nigdy nawet nie próbowałem się tam rejestrować bo i po co? Gramofony mnie nie interesują a z reszty tematów audio nie ma tam nic ciekawego.

Edytowane przez sly30

Przynajmniej trolli tam nie ma :)

O nieprawda. Jest jeden taki zbanowany tutaj i wpada tam od czasu do czasu, ale jakoś dziwnie nie ma ochoty nikogo przekonywać, że np. kable nie grają, Ciekawe czemu? :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Stwierdzam tylko fakty. Koleś daje innym rady i uważa się za eksperta od dobrego brzmienia ale kolumn prawidłowo ustawić nie potrafi. To są podstawy. Być może ma wiedzę jak ustawić wkładkę ale nie ma elementarnych podstaw w audio,a jeśli tak to reszta jego audio porad jest co najmniej dyskusyjna. Co do psucia innym zabawy, to poczytaj swój wpis:

Te wpisy poza tym, że są chamskie to jeszcze dyskryminują innych. Ciebie chyba na prawdę kręcą takie sytuacje.

Poza tym skoro tamto forum jest takie super to co tu robisz? Ja nigdy nawet nie próbowałem się tam rejestrować bo i po co? Gramofony mnie nie interesują a z reszty tematów audio nie ma tam nic ciekawego.

Nie wiem o którym kolesiu piszesz ale jeśli nie doradza w kwestii ustawiania kolumn to chyba nic strasznego :)

Sylwek, nie wiem czy chamskie ale na pewno prawdziwe.

Stwierdzam tylko fakty. Koleś daje innym rady i uważa się za eksperta od dobrego brzmienia ale kolumn prawidłowo ustawić nie potrafi.

A ty potrafisz? Śmieszny jesteś ;)

A to jest dobre pytanie.

W sumie masz rację. Przekonałeś mnie :)

Wchodzisz tu i obrażasz ludzi. Ale gdy napisałem tobie, że to chamskie tym bardziej, że tamto forum nic specjalnego nie oferuje to burzysz się, że je dyskredytuję!! Nie widzisz kuriozum tej sytuacji? Tu można wejść i innych opluć ale gdy ktoś skrytykuje tamto, to jest afera na całego, jak ten ktoś śmiał. Nie jest tobie wstyd?

Sylwek, nie wiem czy chamskie ale na pewno prawdziwe.

Na pewno chamskie i obraźliwe dla innych. Twoje sugestie są nie na miejscu. Opisy o rywalizacji na długość ptaka i tego typu wkrętki to po prostu chamstwo. Co do prawdy to każdy ma swoją. Ja nie wchodzę na tamto forum i nie obrażam nikogo. Nie piszę też tam prawdy o kolesiu, który uważa się za eksperta od dobrego brzmienia, nie tylko od gramofonu. Ale kolumn ustawić nie potrafi. Twierdzisz, że ten koleś, który ma fatalnie ustawione kolumny może doradzać w kwestii wkładki gramofonowej. Niby może ale jeśli ustawienie to ocenia ze słuchu na źle ustawionych kolumnach, to na pewno może doradzać w rzeczonej kwestii?

Edytowane przez sly30

To zapewne przykre, ale to co pisze Masza, to niestety prawda. A twoje bajeczki zachowaj dla sibie. Sam nic nie potrafisz i chcesz oceniać innych. Wróć do saloniku, tam cię docenią ;)

Znam jedno i wszyscy się tam modlą żeby nie uzyskało nawet 1/100 takiego statusu.

Ludzie wolą spokój. Wpadło juz tam kilka gwiazd z AS i szybko się znudzili bo nie mieli poklasku.

I dalej jest spokój.

To dokładnie jak w Saloniku. Jest spokój, ludzie normalnie rozmawiają, nie ma chamstwa i nikt nie ściga się z nikim. Trolli też nie ma. Nikt nie szuka też poklasku.

Slaj, no to pokaż swój pokój audio i wtedy się wszyscy przymkną - nie prościej tą drogą?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Sylwek mnie przekonał do tego co już dawno powinienem zrobić.

Czy ktoś może (liczę na pomoc moderatora) wskazać mi właściwy i skuteczny adres z podanych w linku do wypisania się z AS?

http://www.audiostereo.pl/kontakt.html

Masza, ale może lepiej nie, bo PW itp....

Już pokazywałem. Nie cały ale wystarczająco dużo.

Ok, ja tylko sugeruję...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No bo jest naszym trolusiem kochanym :D

To dokładnie jak w Saloniku. Jest spokój, ludzie normalnie rozmawiają, nie ma chamstwa i nikt nie ściga się z nikim. Trolli też nie ma. Nikt nie szuka też poklasku.

To co tu jeszcze robisz?

Zaciekawiłem się wpisem Kolegi Sly na temat źle ustawionych kolumn i kalibracji wkładki gramofonowej . Dla wiadomości innych powiem tylko że ustawianie wkładki na słuch i lusterka to już troszkę przeżytek . Są do tego specjalne programy i płyty testowe . To przez Kolegę wykpiwane forum jest wg mnie bardziej profesjonalne w temacie analogowym . Kolega ostatnio zresztą dzielił się wiedzą wyniesioną na tamtym forum w dziale analogowym AS .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Zaciekawiłem się wpisem Kolegi Sly na temat źle ustawionych kolumn i kalibracji wkładki gramofonowej . Dla wiadomości innych powiem tylko że ustawianie wkładki na słuch i lusterka to już troszkę przeżytek . Są do tego specjalne programy i płyty testowe . To przez Kolegę wykpiwane forum jest wg mnie bardziej profesjonalne w temacie analogowym . Kolega ostatnio zresztą dzielił się wiedzą wyniesioną na tamtym forum w dziale analogowym AS .

Nie wykpiwałem tamtego forum. Napisałem tylko, że jeśli ktoś nie jest fanem analogu to nie ma tam czego szukać. Podałem też 2 przykłady "dyskusyjnego" wkładu w porady, które tam są zawarte.

Kolega ostatnio zresztą dzielił się wiedzą wyniesioną na tamtym forum w dziale analogowym AS .

Jaką wiedzą? Nie pamiętam.

Są do tego specjalne programy i płyty testowe .

Jednak słuch pozostaje ostatecznym, naturalnym miernikiem - z doświadczenia powiem, że te programy niekiedy przeczą mimo dobrych ustawień widocznych na ekranie.

Jaką wiedzą? Nie pamiętam.

Na temat kalibracji wkładki i ustawiania azymutu z użyciem płyty testowej i specjalnego programu . Ale przecież nie interesujesz się analogiem to skąd to zdziwienie . Mnie to nie dziwi wcale . Proponuje nie generalizować .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Jednak słuch pozostaje ostatecznym, naturalnym miernikiem - z doświadczenia powiem, że te programy niekiedy przeczą mimo dobrych ustawień widocznych na ekranie.

Tak nie ma między nami sporu w tym temacie . Ale o wiele łatwiej jest dokonać korekty gdy masz idealnie ustawienia . Wiem z własnego doświadczenia . Nie musiałem robić korekt na słuch choć nie wykluczam że inni mogli by robić . Każdy słyszy inaczej

Ja pisałem coś o ustawieniach wkładki?

Pisał Kolega o tym że na forum wieje nudą . Że user piszący o brzmieniu nie umie ustawić kolumn . Że ekspertem jest małolata nie znająca się na audio . Ergo jest to forum amatorów . Można chyba odnieść takie wrażenie ? .

Swoim wpisem pokazałem tylko że to jest merytoryczne i pomocne forum zwłaszcza dla osób które lubią brzmienie analogowe .

Kawosz, pamiętaj, że wszystkie winyle trzeszczą, a prawdziwych lampowych NOS`ów już nie ma :)

Pisał Kolega o tym że na forum wieje nudą . Że user piszący o brzmieniu nie umie ustawić kolumn . Że ekspertem jest małolata nie znająca się na audio . Ergo jest to forum amatorów . Można chyba odnieść takie wrażenie ? .

Swoim wpisem pokazałem tylko że to jest merytoryczne i pomocne forum zwłaszcza dla osób które lubią brzmienie analogowe .

Bo to prawda co do tych 2 osób. Pisałem też, że jest też tam grupa melomanów. Ale cenne uwagi są tylko dla analogowców. Jeśli kogoś analog nie interesuje to wieje tam nudą.

Edytowane przez sly30

Bo to prawda co do tych 2 osób. Pisałem też, że jest też tam grupa melomanów. Ale cenne uwagi są tylko dla analogowców. Jeśli kogoś analog nie interesuje to wieje tam nudą.

Hmm pozwolę sobie napisać tak . Skoro sprzedałeś magnetofony bo Ci nie pasowała zabawa w analog to faktycznie mogło by Ci tam być nudno . To takie trochę uproszczenie ale rozumiem co masz na myśli choć o kilku cyfrowych bajerach również dowiedziałem się tam . Z mojego punktu widzenia jest to bardzo fachowe forum . Do tego jest spokojnie i nie ma ciągłych sporów . Mnie na forach audio interesuje temat audio stąd mi się tam podoba .

I ok. Co do sporów to po dzisiejszych wpisach maszy wiem dlaczego ich tam nie ma. Gdy jest chęć komuś dokopać lub wyśmiać, to można wlecieć tutaj i innym dowalić. A potem dać dyla... :-)

Edytowane przez sly30
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.