Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Espectro napisał:

jednego pliku 2 mb zaś cały storage profilu to ok 200 mb 

użytkownik + -> 3mb i 400 mb storage 

Premium -> 4 mb i 2 giga storage

Są też grupy specjalne dla zasłużonych w tematach o AUDIO i tam czasami brak limitów jakichkolwiek lub 2 gb itd 

To ja mam jakieś restrykcje bo mogę dodawać tylko 23 kB !!!

• Administratorzy
2 minuty temu, Seyv napisał:

Oczywiście tylko, że dla większości użytkowników audio to tylko hobby a więc rzecz, która ma sprawiać przyjemność i dawać odprężenie. Mało komu będziecie się chciało o to przepychać. Ze swojej strony zachęcam takich użytkowników by zgłaszali posty które wg nich są nie odpowiednie jednak zdecydowana większość ma takie podejście jakie ma.

Prawda. Jeżeli na ulicy ktoś kogoś bije lub kradnie komuś coś, a my tylko popatrzymy i nic nie zrobimy (czy zadzwonić na policję itd) to dajemy przyzwolenie na takie działania i sami w tym się topimy. 

Teraz, mariusz05 napisał:

To ja mam jakieś restrykcje bo mogę dodawać tylko 23 kB !!!

Wykorzystał Pan limit storage ogólny konta całego.

https://www.audiostereo.pl/attachments/

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Auć, to lepiej używać zewnętrznego hosta. 

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Tylko po co? Dopóki nikt nie zgłasza, to znaczy, że jest ok... a przynajmniej tak to powinno działać.

Nie, nie powinno

Edytowane przez J4Z

.

• Administratorzy
2 minuty temu, mariusz05 napisał:

W sumie z 95 stron to spokojnie z 90 można usunąć.  W polityce  wszystko robi się  nie aktualne.

niedługo będziemy czyścić i nowe tematy zakładać aby własnie poczyścić content i fotki które nie są aktualne. 

3 godziny temu, Seyv napisał:

Bo zdecydowana część użytkowników ma inne podejście do zgłaszania postów niż Ty. A 98 % woli się już nie udzielać niż szarpać. Znam osobiście dużo forumowiczów i niektórzy osobiście mówią o problemach na forum ale nigdy nic nie zgłosili oficjalnie i nie zgłoszą.

To przykre. W internetowej dyskusji nie ma ryzyka dostania w mordę, padają więc słowa, które na żywo by nie padły. Jeśli ktoś na zbyt dużo sobie pozwala to zgłaszam, a przyznane mu ostrzeżenie traktuję jako ekwiwalent liścia, którego zapewne dostałby na przywołanie do porządku. W zgłoszeniu usera łamiącego Regulamin jest tyle samo zła, co w zadzwonienie na Policję gdy złodziej sąsiadowi dom plądruje. To w końcu złodziej jest zły, czy ten co go przyłapał?

Dziękuję za wyjaśnienia.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

To przykre. W internetowej dyskusji nie ma ryzyka dostania w mordę, padają więc słowa, które na żywo by nie padły.

Prawda.

9 minut temu, szymon1977 napisał:

W zgłoszeniu usera łamiącego Regulamin jest tyle samo zła, co w zadzwonienie na Policję gdy złodziej sąsiadowi dom plądruje. To w końcu złodziej jest zły, czy ten co go przyłapał?

Trudno powiedzieć. 

• Administratorzy
Teraz, caleb66 napisał:

To wiele by wyjaśniało.

To był sarkazm. Jak można nie wiedzieć kto jest zły w takiej sytuacji. 

Choć rozumiem nawiązanie do ciągłego zgłaszania i bycie takim sąsiadem co lubi sobie napisać "uprzejmie donoszę".

19 minut temu, Espectro napisał:

To był sarkazm. Jak można nie wiedzieć kto jest zły w takiej sytuacji. 

Choć rozumiem nawiązanie do ciągłego zgłaszania i bycie takim sąsiadem co lubi sobie napisać "uprzejmie donoszę".

Pan administrator pomawia mnie publicznie o coś czego nie robię a na pewno nie ciągle. Proszę tego nie robić oraz przestać wymyślać idiotyczne preteksty żeby mi dowalać, punktami karnymi również.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

To przykre. W internetowej dyskusji nie ma ryzyka dostania w mordę, padają więc słowa, które na żywo by nie padły. Jeśli ktoś na zbyt dużo sobie pozwala to zgłaszam, a przyznane mu ostrzeżenie traktuję jako ekwiwalent liścia, którego zapewne dostałby na przywołanie do porządku. W zgłoszeniu usera łamiącego Regulamin jest tyle samo zła, co w zadzwonienie na Policję gdy złodziej sąsiadowi dom plądruje. To w końcu złodziej jest zły, czy ten co go przyłapał?

Dziękuję za wyjaśnienia.

Tak jest, forum to nie ulica, a obsługa forum to nie policja. W mordę nie dasz, a zniżać się do poziomu pyskówki nie ma sensu. Dużo ludzi tego nie rozumie widocznie. Sam czasem się zapominam, ale to przez forum na którym obsługa nie miała pojęcia co robi, na którym już mnie nie ma. 

Edytowane przez J4Z

.

• Administratorzy
2 godziny temu, caleb66 napisał:

Pan administrator pomawia mnie publicznie o coś czego nie robię a na pewno nie ciągle. Proszę tego nie robić oraz przestać wymyślać idiotyczne preteksty żeby mi dowalać, punktami karnymi również.

aha

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Dziękuję za wyjaśnienia.

Atmosfera robi sie tu bagienna , zwłaszcza po wyborach. Kiedyś byl kodeks honorowy Boziewicza. Krótko mówiąc , dali sobie po facjatach i emocje uszly w próżnie i był spokój.

Edytowane przez Wojtek 1959
2 godziny temu, J4Z napisał:

W mordę nie dasz,

Nie chodzi o to czy ja dam bo żadna to satysfakcja, tylko że ktoś nie otrzyma i dlatego czuje się bezkarny.

2 godziny temu, J4Z napisał:

to przez forum na którym obsługa nie miała pojęcia co robi, na którym już mnie nie ma. 

Na tym wszystko zmierza w dobrym kierunku. Wpadki są, ale ten się nie myli kto nic nie robi.

Edytowane przez szymon1977

Widzę admina, który jest i się stara, to już dla mnie sporo. Dobrze działających moderatorów nie musi być widać, może nawet nie powinno. Wygląda mi, że jest ok, ale od niedawna przebywam tu częściej, niż z doskoku. 

Edytowane przez J4Z

.

• Administratorzy
4 minuty temu, J4Z napisał:

Widzę admina, który jest i się stara, to już dla mnie sporo. Dobrze działających moderatorów nie musi być widać, może nawet nie powinno. Wygląda mi, że jest ok, ale od niedawna przebywam tu częściej, niż z doskoku. 

Staram się pomagać. Co do moderacji to lepiej że nie widać bo potem piszą niektórzy żę moderator X ciagle komuś coś robi albo że moderator był w temacie 3 godziny temu i dlatego mam bana teraz. 

To też, ale chodziło mi o zbędne dyskusje typu: "Ty się uspokój, a Ty nie prowokuj" "Ty dostajesz Warna, a Twoje posty usunąłem" itp. Moderator powinien wejść do tematu, usunąć zbędne posty, tłumaczyć na PW, a nie podkręcać offtopic, bo jest prawie pewne, że użytkownik odpowie. 

.

22 minuty temu, J4Z napisał:

Wygląda mi, że jest ok, ale od niedawna przebywam tu częściej, niż z doskoku. 

Nietrudno docenić to co jest teraz będąc świadomym, co było raptem 2-3 lata temu.

5 minut temu, J4Z napisał:

tłumaczyć na PW

Ewentualnie zostawić notkę, ale po usunięciu posta przez obsługę, nie dostaje się tu powiadomienia. 

.

7 godzin temu, Espectro napisał:

Wykorzystał Pan limit storage ogólny konta całego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

7 godzin temu, Espectro napisał:

Mogę coś Panu pousuwać z tematów memy polityczne itd 

Szkoda niszczyć tak zacny dorobek. Przewali Pan z mojego limitu jakieś 1GB i po sprawie.

Ja tylko atakuję Adm i Mod, a twórczość Szanownego Użytkownika mariusz05, to aż miło obejrzeć...

Ściskam łapkę górną [prawą]..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

21 godzin temu, Seyv napisał:

ludzie wchodzą tam by się z czegoś pośmiać - nawet jeśli część żartów nie jest zrozumiała dla każdego.

Czy logicznym tytułem tematu mogłoby być Humor na forum a nie "Brak humoru na forum"?

Pytanie retoryczne

(Tytuły to zwykle klikbajtowe powinny być to może i niech zostanie po staremu, poza tym nie jestem jego autorem i to on decyduje o tytule)

"Brak humoru..." bardziej zachęca i brzmi bardziej tajemniczo...

Ja jednak do tego że tytuł jest z zawartością niezgodny nie przyzwyczaję się, akceptuję tę lokalną specyfikę ale dziwi mnie liczność zaprzeczeń w zdaniach, ja staram się ich w ogóle unikać

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Szanowna administracjo! Ktoś błędnie interpretuje definicje rasizmu... Za Wikipedią:

Rasizm, dyskryminacja rasowa (z fr. racisme od race „ród, rasa, grupa spokrewnionych”) – zespół poglądów opartych na pseudonaukowej teorii przyjmującej wyższość jednych ras nad drugimi[1][2]. Przetrwanie tych „wyższych” ras staje się wartością nadrzędną i z racji swej wyższości dążą do dominowania nad rasami „niższymi”

Mem na temat uprawiania zoofili przez muzułmanów nie nosił ani grama rasizmu. Jest to tylko stwierdzenie faktu nie będącego niczym nadzwyczajnym. Występuje również w Danii (domy publiczne ze zwierzętami) oraz min. w Finlandii. Jedni zwierzęta jedzą a drudzy uprawiają z nimi seks. Czy to rasizm? Raczej dewiacja i wynaturzenie...

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, J4Z napisał:

Na forum się lali? Ciekawe rzeczy...

No dobra wiem, to przenośna. Teraz też się leją... Nic fajnego w tym nie ma. 

Dac każdemu wiadro nabojow i kalasza, z forum zostanie tylko wrażenie. Taka sarkastyczna metafora.

• Administratorzy
11 godzin temu, cortes napisał:

Szanowna administracjo! Ktoś błędnie interpretuje definicje rasizmu... Za Wikipedią:

Rasizm, dyskryminacja rasowa (z fr. racisme od race „ród, rasa, grupa spokrewnionych”) – zespół poglądów opartych na pseudonaukowej teorii przyjmującej wyższość jednych ras nad drugimi[1][2]. Przetrwanie tych „wyższych” ras staje się wartością nadrzędną i z racji swej wyższości dążą do dominowania nad rasami „niższymi”

Mem na temat uprawiania zoofili przez muzułmanów nie nosił ani grama rasizmu. Jest to tylko stwierdzenie faktu nie będącego niczym nadzwyczajnym. Występuje również w Danii (domy publiczne ze zwierzętami) oraz min. w Finlandii. Jedni zwierzęta jedzą a drudzy uprawiają z nimi seks. Czy to rasizm? Raczej dewiacja i wynaturzenie...

Nosi za to obraźliwe sformułowanie w stosunku do jakiejś nacji i szerzenie kłamliwego spojrzenia na dany naród, rasę, grupę społeczną). (bo nie każdy Polak to złodziej) (tak jak nie każdy muzułmanin .....) .............

Jedni zwierzęta jedzą a drudzy uprawiają z nimi seks. Czy to rasizm? Raczej dewiacja i wynaturzenie...

Nie wiem co mam Panu odpisać na takie zdanie. 

14 godzin temu, xetras napisał:

Czy logicznym tytułem tematu mogłoby być Humor na forum a nie "Brak humoru na forum"?

Pytanie retoryczne

(Tytuły to zwykle klikbajtowe powinny być to może i niech zostanie po staremu, poza tym nie jestem jego autorem i to on decyduje o tytule)

"Brak humoru..." bardziej zachęca i brzmi bardziej tajemniczo...

Ja jednak do tego że tytuł jest z zawartością niezgodny nie przyzwyczaję się, akceptuję tę lokalną specyfikę ale dziwi mnie liczność zaprzeczeń w zdaniach, ja staram się ich w ogóle unikać

Forma prześmiewcza do tego iż na forum w tematach się nie żartuje i nie wrzuca memów. Z tąd też taka nazwa tematu. (manifest) 

A tematów do memów i żartów jest kilka co za róznica. 

14 godzin temu, MV2 napisał:

Szkoda niszczyć tak zacny dorobek. Przewali Pan z mojego limitu jakieś 1GB i po sprawie.

Ja tylko atakuję Adm i Mod, a twórczość Szanownego Użytkownika mariusz05, to aż miło obejrzeć...

Ściskam łapkę górną [prawą]..

Pozdrawiamy cieplutko ze słonecznych Suwałk. (dzis tylko -15) 

Dania i Finlandia pokazuje, że to tolerancja, akceptacja, równouprawnienie, normalność... a fuj! 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.