Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

proponuję raz do roku robić konkurs na najgorzej ocenianego przez użytkowników moderatora i zwycięzcę zwalniać z tego zaszczytnego obowiązku

...there is no spoon...

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

No to któryś z moderatorów mógł się poczuć dotknięty Waszą postawą. Atak na moderację jak nic.

Ja to widzę raczej tak, że jeśli moderator vlado został zatrzymany przez policję za przekroczenie prędkości, to jest to atak personalny na moderację, jeśli pani nie miała mu wydać grosika, to jest to atak personalny na moderację, to, że są upały - jak nic jest to atak personalny na moderację, kiedy moderator vlado się potknie i wywróci - chodnik dokonał ataku personalnego na moderację, deszcz zmoczył moderatora vlado - atak personalny na moderację, ktoś mu w kolejce powie "pan tu nie stał" - atak personalny na moderację.

A co? Chlejesz olej?

Co ty wypisujesz... Czy ja jestem silnik z Bolidu Młodzieży Warszawskiej?

proponuję raz do roku robić konkurs na najgorzej ocenianego przez użytkowników moderatora i zwycięzcę zwalniać z tego zaszczytnego obowiązku

Bardzo mi się podoba doskonała precyzja Twojego postu! Bo napisanie "najbardziej niekompetentnego moderatora" byłoby... No pewnie, że tak, atakiem personalnym na moderację :-)

Opowiem wam kawał o moderatorze vlado.

Jest sobie wątek o piwie, może znacie. Napisał tam Arton55, że mu Imperator Bałtycki smakuje. Ni z gruchy ni z pietruchy władował się moderator vlado, krzycząc, że "kłamstwo!". Nie miał do napisania kompletnie nic o piwie, więc popełnił klasyczny offtopic,

Wierutne kłamstwo!

Zainteresowanych odsyłam do wspomnianego zajścia w wymienionym wątku.

Napisano 03.08.2015 - 14:06

Wyświetl postUżytkownik ARTON55 dnia 03.08.2015 - 13:40 napisał

Polecam Iperatora Bałtyckiego. Zdjęcie spóźnione bo moja działalność określana jest na szkodliwą. Kto się nie załapał następna warka będzie dostępna przed świętami w grudniu. Ma się pojawić nowe piwo Zwierzyniec w edycji limitowanej 0 poj. 0,33.. Nie piłem ale warto poszukać. Może już ktoś miał okazję?

(..)

Na to podkreślone kłamstwo ARTONa odpowiedziałem w tamtym wątku:

"Napisano 03.08.2015 - 15:29

Mój wpis nie jest polemiką z Artonem, lecz informacją dla Wszystkich o prawdziwym powodzie otrzymywanych kar przez Artona, wywołaną powielanym kłamstwem które zacytowałem.

EOT."

postanowiłem zareagować, pisząc tak: "A co to kogo k... obchodzi? To jest wątek o piwie, wynocha.". I teraz puenta. Kto zgadnie, co zrobił moderator vlado?

Dał mi 3 punkty karne za ATAK na moderację :-) W dodatku atak PERSONALNY :D Hahahaha :D

Następne wierutne kłamstwo!

Za ten chamski wpis użytkownik 'Papierwoleju' nie otrzymał żadnej kary. Niech przytoczy opis ostrzeżenia za które karę ową otrzymał.

Wobec powyższego za perfidny kłamliwy atak na moderatora vlado udzielam regulaminowego ostrzeżenia, oraz bana na ten watek ze względu na posługiwanie się kłamstwem w celu oczerniania mojej osoby.

Niech przytoczy opis ostrzeżenia za które karę ową otrzymał.

Wobec powyższego (...) udzielam (...) bana na ten watek

Jesteś królem konsekwencji, moderatorze vlado. Musiałem założyć nowe konto, żeby spełnić twoją zachciankę.

Otóż, moi kochani, w jednym vlado ma rację - skłamałem, pisząc, że dostałem punkty za tamten wpis. To zbieg wydarzeń w czasie sprawił, że wyciągnąłem taki wniosek. Ale nic straconego, dobrze, że moderator vlado o tym wspomniał, bo sprawa jest dzięki temu JESZCZE ZABAWNIEJSZA! Otóż dostałem punkty karne za to, że zgłosiłem do moderacji prosty fakt, że moderator vlado wpieprza się z buciorami do wątku i robi tam offtopic! Hahahaha :D Zostałem ukarany za to, że zgłosiłem postępowanie niezgodne z regulaminem :D Ale jajca!

Wierutne kłamstwo!

Co jest kłamstwem, drogi vlado? Że nie miałeś do powiedzenia kompletnie nic o piwie? Ależ jest to prawda, dowód jest w wątku i każdy może sprawdzić, bo nie zdążyłeś jeszcze usunąć (szybko, panowie!). A może nie jest prawdą, że to, co zrobiłeś, to był klasyczny offtopic nie mający ABSOLUTNIE NIC WSPÓLNEGO z tematem wątku? To akurat też jest prawda, a dowód, póki co, jest dokładnie w tym samym miejscu i każdy może go zobaczyć.

Teraz, moim mili, mam już 18 punktów, do vlado dał mi jeszcze 5 za obraźliwy wpis za otrzymaną restrykcję (chyba nie potrafi zrozumieć, co to jest kawał, a definicji nie zna) oraz 3 za... TAK!!! Atak personalny na moderację :D :D :D

Aha, vlado, jakbyś się pytał, to to jest moje konto firmowe. Powołuję się na twoje słowa, że jak jedno jest firmowe a drugie prywatne, to wolno mieć dwa. I że żonie, pracownikom i psu też wolno pozakładać i że to jest okej. Twoje słowa, sprawdź sobie.

Pa wszystkim.

Aha, vlado, jakbyś się pytał, to to jest moje konto firmowe. Powołuję się na twoje słowa, że jak jedno jest firmowe a drugie prywatne, to wolno mieć dwa. I że żonie, pracownikom i psu też wolno pozakładać i że to jest okej. Twoje słowa, sprawdź sobie.

Następne bzdury i wierutne kłamstwa.

To nie jest firmowe konto, tylko przed chwilka założone konto odwetowe. Nie oznaczone jako branża. Użytkownik związany branżowo z audio ma prawo posiadać jedno oznaczone konto firmowe i jedno zwyczajne, tak ze następny stek kłamstw i bzdur.

I aby zakończyć tę farsę z ;Papierwoleju;

Co jest kłamstwem, drogi vlado? Że nie miałeś do powiedzenia kompletnie nic o piwie? Ależ jest to prawda, dowód jest w wątku i każdy może sprawdzić

Oczywiście że nie miałem nic do powiedzenia o piwie. W tamtym wątku użytkownik ARTON55 w swym wpisie, zarzucił moderacji i Administracji forum, że jest banowany ponieważ uznano jego działalność za szkodliwą, co jest kłamstwem.

Odpisałem wiec w tamtym wątku na ten jego zarzut, podając do ogólnej wiadomości powody banów na których z własnej winy ARTON55 przebywa.

Nie był to żaden off ze strony moderatora a jedynie odpowiedź na zamieszczony tam kłamliwy zarzut.

Wściekłość i chamstwo widoczne we wpisach do mnie zamieszczonych tam przez "Papierwoleju" jest wynikiem jego osobistej nienawiści do moderatora vlado. Ta zaś jest wynikiem odmiennego traktowania "Papierwoleju" niż do tej pory przez moderację. Otóż vlado nie chce pokornie współpracować z trollem i banować zgłaszanych na panel niewygodnych adwersarzy, a co gorsza konkurentów branżowych. Mało tego, ten niewydarzony moderator (vlado) nie banuje nie raz kilkakrotnie zgłaszanych na raz, misternie prowokowanych chamstwem dyskutantów, a o zgrozo, karze za to zgłaszającego najinteligentniejszego w swoim mniemaniu trolla "Papierwoleju". Co pozostaje? Ano wyszukać każde najdrobniejsze gówno i ośmieszyć, zajechać i zaszczuć gnoja vlado, zgodnie z zamieszczonym w awatarze hasłem "vlado wy***rdalaj".

I nie jest to odosobniona reakcja trolla który istnieje na tym forum pod kilkoma klonami wyłącznie po to, aby trollować i podkarmiać własny interesik.

Ale o tym to już każdy wie.

Jeszcze raz nadmienię, skończyło się rozstawianie moderacji po katach i wykorzystywanie do własnych gierek. Jak sami widzicie zmienia się skład moderatorów. Stare już nie wróci. Starzy trolle furiaci albo zmienią swe postępowanie, albo będą systematycznie tępieni pod każdym następnym klonem.

I bajkę straszaka, jak to forum upada kiedy największych trolli ubywa opowiadajcie sobie nawzajem, zapewne w nią uwierzycie :-)

W.

Moderacja popełnia wiele błędów - sztandarowym dowodem są wątki , w których dyskredytuje się nas Polaków a gloryfikuje Rosjan co w obecnej sytuacji agresji na Ukrainę jest działaniem nastawionym na usankcjonowanie rosyjskiej agresji . Tego moderacja nie widzi . W imię błędnie rozumianej wolności słowa dopuszcza działania szkodliwe dla naszego kraju .

Z drugiej strony przyda się więcej kontroli bo faktycznie furiatów , idiotów i trolli nie brakuje ale czasy moderacji bez ograniczeń już nie mogą wrócić .

ALE.

To jest nasze forum . To za nasze wejścia , wpisy itd reklamodawcy płacą na jego utrzymanie . Bez użytkowników nie byłoby z tego biznesu grosza . Raz już zrobiliśmy porządek z panoszącymi się moderatorami . Jeśli będzie trzeba zrobimy ponownie . Warto mieć to na uwadze . Pozdrawiam .

...there is no spoon...

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Moderacja popełnia wiele błędów - sztandarowym dowodem są wątki , w których dyskredytuje się nas Polaków a gloryfikuje Rosjan co w obecnej sytuacji agresji na Ukrainę jest działaniem nastawionym na usankcjonowanie rosyjskiej agresji . Tego moderacja nie widzi

Jestem za. Nie ma usprawiedliwienia dla zabijania ludzi. Jakiekolwiek gloryfikacja roswyjskich morderców powinna byc karana

Moderacja popełnia wiele błędów - sztandarowym dowodem są wątki , w których dyskredytuje się nas Polaków a gloryfikuje Rosjan co w obecnej sytuacji agresji na Ukrainę jest działaniem nastawionym na usankcjonowanie rosyjskiej agresji . Tego moderacja nie widzi . W imię błędnie rozumianej wolności słowa dopuszcza działania szkodliwe dla naszego kraju .

Moderacja nie posiada ani aspiracji, ani mandatu do bycia cenzorem światopoglądowym. Każdy może otwarcie wyrażać swe przekonania jeśli czyni to w zgodzie z regulaminem Forum i prawa obowiązującego w RP. Zapewne Polacy doskonale sami obronią się w otwartej dyskusji.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Każdy może otwarcie wyrażać swe przekonania jeśli czyni to w zgodzie z regulaminem Forum i prawa obowiązującego w RP.

Nieprawda.

W tym temacie nie było ani złamania prawa, ani regulaminu a mimo to moderacja zadziałała:

http://www.audiostereo.pl/wasze-typy-i-antytypy-na-inne-zrodla-informacji-o-tematyce-hdtv_113900.html/page__hl__%20o%20%20tematyce%20%20hdtv__st__180

idiotów i trolli nie brakuje ale czasy moderacji bez ograniczeń już nie mogą wrócić .

Pełna zgoda. Taka moderacja nie może wrócić i nie wróci.

Czyżbyś miał jakieś przykłady dzisiejszego działania moderacji w stylu o jakim wspomniałeś?

Nieprawda Vlad . Napisałeś :

>>Każdy może otwarcie wyrażać swe przekonania jeśli czyni to w zgodzie z regulaminem Forum i prawa obowiązującego w RP. Zapewne Polacy doskonale sami obronią się w otwartej dyskusji.>>

Nie mogą się bronić ponieważ autorzy wątków wykorzystują możliwość banowania niewygodnych uczestników dyskusji .

I tu jest miejsce dla moderacji , która śpi i nie widzi realnego zagrożenia .

...there is no spoon...

Nieprawda.

W tym temacie nie było ani złamania prawa, ani regulaminu a mimo to moderacja zadziałała:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jest sprawa jednego moderatora i jego osobistej decyzji. Jeśli wciąż czujesz się pokrzywdzonym żądaj wyjaśnienia u Zarządu Forum. Ja ani żaden inny indywidualnie moderator, oprócz tego który taka decyzje podjął, nic zrobić nie możemy.

Nie mogą się bronić ponieważ autorzy wątków wykorzystują możliwość banowania niewygodnych uczestników dyskusji .

Ja z tym patologicznym przywilejem walczę od początku mego zaistnienia na tym forum. Nie jestem już sam i obiecuję, że jak wszyscy powrócą z urlopów natychmiast zażądam dopełnienia decyzji które już wstępnie zapadły w tej sprawie. W takiej formie zostać to nie może.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Vlad

Jeśli twierdzisz ,że każdy ma prawo to nie odbierajcie mu tego prawa przez danie możliwości banowania przez autorów wątków . Przynajmniej na bocznicy . Ja maiłbym wiele do powiedzenia w obronie własnego narodu ale nie mogę . Bo wystarczy ,że mój głos jest krytyczny a już dostaję bana . Tymczasem autor o antypolskich poglądach bez ograniczeń realizuje swój plan mydlenia oczu i odwracania kotka ogonem . Bez znaczenia czy ktoś mu za to płaci czy nie .

To nieuczciwe i poprostu krótkowzroczne .

...there is no spoon...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

To jest sprawa jednego moderatora i jego osobistej decyzji. Jeśli wciąż czujesz się pokrzywdzonym żądaj wyjaśnienia u Zarządu Forum. Ja ani żaden inny indywidualnie moderator, oprócz tego który taka decyzje podjął, nic zrobić nie możemy.

Nie twierdzę, że jest inaczej. Nie wiem. Bardzo możliwe że jest tak jak piszesz.

Nie zmienia to jednak faktu, że w niektórych przypadkach, my forumowicze wbrew temu co piszesz, nie możemy wyrażać swoich opinii OTWARCIE mimo że są zgodne z regulaminem i prawem.

Bo jak widzisz znajdzie się moderator, który nam to skutecznie uniemożliwi.

A reszta moderacji pisze, to nie my, to nie nasza sprawa. Dla forumowicza nie ma żadnego znaczenia czy jego wypowiedzi ukryje jeden, czy wszyscy moderatorzy. Skutek jest identycznie taki sam. To nie ma dla nas żadnego znaczenia. Liczy się tylko fakt moderowania wypowiedzi w sytuacji, gdy nie było złamania ani prawa ani regulaminu.

Twoja wypowiedź jest niestety kuriozalna.

To tak samo jakby mnie na ulicy wypałował za nic umundurowany policjant na służbie, a jak pójdę na skargę, to na komisariacie słyszę.

To osobista decyzja jednego policjanta, my nic do tego nie mamy i nic z tym zrobić nie możemy.

Jednocześnie odmawiamy podania powodów tego pałowania jak i tożsamości tego funkcjonariusza.

Edytowane przez HQ150

Vlad

Jeśli twierdzisz ,że każdy ma prawo to nie odbierajcie mu tego prawa przez danie możliwości banowania przez autorów wątków . Przynajmniej na bocznicy . Ja maiłbym wiele do powiedzenia w obronie własnego narodu ale nie mogę . Bo wystarczy ,że mój głos jest krytyczny a już dostaję bana . Tymczasem autor o antypolskich poglądach bez ograniczeń realizuje swój plan mydlenia oczu i odwracania kotka ogonem . Bez znaczenia czy ktoś mu za to płaci czy nie .

Dziękuję. Ten wpis jako jeden z głosów użytkowników pozwolę sobie również załączyć z innymi, jako poparcie takiego stanowiska.

W.

Nie twierdzę, że jest inaczej. Nie wiem. Bardzo możliwe że jest tak jak piszesz.

Nie zmienia to jednak faktu, że w niektórych przypadkach, my forumowicze wbrew temu co piszesz, nie możemy wyrażać swoich opinii OTWARCIE mimo że są zgodne z regulaminem i prawem.

Bo jak widzisz znajdzie się moderator, który nam to skutecznie uniemożliwi.

A reszta moderacji pisze, to nie my, to nie nasza sprawa. Dla forumowicza nie ma żadnego znaczenia czy jego wypowiedzi ukryje jeden, czy wszyscy moderatorzy. Skutek jest identycznie taki sam. To nie ma dla nas żadnego znaczenia. Liczy się tylko fakt moderowania wypowiedzi w sytuacji, gdy nie było złamania ani prawa ani regulaminu.

Masz swoje racje. Jednak moderator który zamknął ów watek chyba napisał jakieś rozsądne wyjaśnienie powodów swej decyzji. I tutaj przyjęcie takiego motywowania lub nie powinieneś nam otwarcie przedstawić.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

vlado.

Ile razy mam napisać, że NIC NIE NAPISAŁ i NIC NIE WYJAŚNIŁ.

W tym rzecz. Tajemnica. Nawet tajemnicą jest jego tożsamość. Przecież nawet nie wiem kto to zrobił, bo moje pytania o to pozostały bez odpowiedzi. Nic, zero. Kompletna cisza.

Gdyby było inaczej to nie marnował bym Twojego czasu.

Oczywiście obiecuję, że jak mi ten moderator uzasadnienie swojej decyzji przedstawi to go chętnie upublicznię.

Edytowane przez HQ150

Ile razy mam napisać, że NIC NIE NAPISAŁ i NIC NIE WYJAŚNIŁ.

Jak widać wiele jest jeszcze koniecznych zmian do wprowadzenia zarówno co do obowiązków użytkownika jak i moderacji. Moim zdaniem taka sytuacja nie powinna mieć miejsca.

Funkcjonuje jednak opinia, że moderator nie powinien w żaden sposób dyskutować z użytkownikami w temacie swej pracy. To nieprofesjonalne. I ja zarzuty popełniania takiego błędu otrzymałem i przyjąłem do wiadomości. Uważam jednak, że w przypadku udzielenia kary nawet znanemu trollowi, dokładna informacja za co, jest konieczna. Nie można karać za nic lub bez słowa nagany, to niewychowawcze.

A już sam, na własne życzenie wciąż rozmawiam z tymi których pouczam lub karzę na podstawie regulaminu. Wysłuchuję ich tłumaczeń, często połajanek a i chamskich pyskówek, lub gróźb na PW. Robie to otwarcie w wątkach, aby wszyscy mogli się do tych sporów odnieść, a to czynie właśnie dla siebie. Muszę mieć pewność, że nie przesadzam, lub nie staje sie stronniczy z wewnętrznej do kogoś niechęci. A jak inaczej jeśli nie przez właśnie otwarta weryfikację u użytkowników. Przecież oprócz stron jaką wówczas stanowię ja i ukarany, to właśnie Wy czytając przedstawiane argumenty najlepiej wskazujecie czy odbija mi władza, jak to często lubicie określać, czy jednak czynie słusznie.

Nie jestem profesjonalnym moderatorem. Jestem przede wszystkim użytkownikiem i człowiekiem.

W.

sorry za wieloakapitowośc :-)

Arturp ma całkowitą rację, owy user, co kocha banować robi to non-stop, co wiecej ciekawie uzasadnia banowanie mojej osoby - nieletnia, jestem ciekawa, ile lat ma panienka, którą ma w avatarze ;-) i czy owy avatar bardziej nie deprawuje "dziecka" ;-), bo prawnie już dzieckiem nie jestem, a za rok to jasny gwint będę dor... przepraszam - pełnoletnia.

Osobiście uważam, że w każdym miejscu za opowiadanie IDIOTYZMÓW powinno się obrywać i gdzieś mam, że regulamin tak nie mówi, są rzeczy, tak logiczne i proste, (tak samo, jak są pojęcie pierwotne) że nie trzeba ich wyjaśniać, jedną z nich jest to, że nie jedzie się po własnym kraju, głowie państwa (nie ważnie czy Komorowski czy Duda, tak się nie robi) czy innych ludziach przez inne poglądy, orientację czy coś. Już niech se ludzie piszą do mnie "dziecko", jak muszą... heheh, ale nie jestem debilem, który nie może wygłaszać poglądów, bo mogę, takie prawo mam i chcę z niego korzystać.

Jak debil, troll, antysemita, psychol i homofob oraz "Polak", co jedzie po własnym narodzie jak po łysej kobyle jest autorem tematu to do k***y nędzy nie może banować, bo z tak skrajnymi poglądami jest NIEOBIEKTYWNY.

Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Napisano wczoraj, 11:45

Użytkownik arturp dnia 14.08.2015 - 11:35 napisał

Vlad

Dziękuję. Ten wpis jako jeden z głosów użytkowników pozwolę sobie również załączyć z innymi, jako poparcie takiego stanowiska.

W.

Zgodnie z deklaracją, na własną odpowiedzialność decyduję zdjąć bany WSZYSTKIM zbanowanym przez założycieli wątków Użytkownikom. Dotyczy to wątków światopoglądowych w zakładce BOCZNICA.

Proszę jednocześnie o zgłaszanie się w tym wątku wszystkich, którzy zostali w ten sposób pozbawieni możliwości otwartej dyskusji przez założycieli wątków.

W.

A czy 747 odbanuje mnie też w wątku o Hujni? Bądź co bądź to też wątek światopoglądowy, bo on ją czci jak jakieś bóstwo.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A czy 747 odbanuje mnie też w wątku o Hujni? Bądź co bądź to też wątek światopoglądowy, bo on ją czci jak jakieś bóstwo.

Nie, to nie jest wątek światopoglądowy. To jest wątek - z resztą każdy wie jaki :-)

Kuriozalny? ;-)

Ale on Hujenkę traktuje niczym bóstwo, bluźni jeszcze twierdząc, że jest lepsza niż Aretha ;-)

P.S. Sittek, pokonałeś mnie, szacun ;-)

Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

UWAGA.

Wpis ten ma charakter informacyjno edukacyjny i dokumentacyjny. NIE STANOWI ATAKU NA MODERACJĘ.

Oto co ostatnio dzieję się tu na forum. Zwracałem się w tej sprawie wielokrotnie do administratora jednak ze skutkiem jak w tej odpowiedzi.

przepraszam za brak odpowiedzi.

Admin1 zajmuje się problemami technicznymi a nie banami i punktami ;-)

Czyli możliwości odwołania od działań moderacji nie ma.

Ostatnio otrzymałem informację z systemu iż został złożony wniosek o usunięcie mojego konta. Jeśli to prawda to:

- czy nie jest to dowód na problemy jakie mnie na tym forum spotykają a są za manifestowane w stopce?

- czy nie nie powinienem wiedzieć kto go złożył? Przy okazji szybki konkurs zgadywanka kto jest tym moderatorem?

- czy nie powinienem znać treści tego wniosku? Bo chyba minimum przyzwoitości tego wymaga by osoba wobec której dzieją się takiego kalibru działania była z nimi zaznajomiona?

A oto krótka moja historia i działań jednej i tylko jednej osoby. Użytkownika z dodatkowymi uprawnieniami. Czyli jak funkcjonuje forum w nowej formule.

POWITANIE

288tag4.jpg

PRAWA REGULAMINOWE

1zn6f83.jpg

PRAWA ZAGWARANTOWANE PRZEZ KONSTYTUCJĘ RP

rvao37.jpg

rkdh68.jpg

A TAKA MNIE SPOTYKA PRAKTYKA.

BAN W TEMATACH DUCHOWO-RELIGIJNYCH

ajl6ph.jpg

23m7bpt.jpg

BAN NA OTWIERANIE WĄTKÓW.

2u89kzp.jpg

OSTRZEŻENIA

x367sy.jpg

r2vk75.jpg

Nie muszę tłumaczyć, że działalność punktacyjna odbiera możliwość zabierania głosu w ogóle.

O dalszych działaniach będę informował.

WPIS TEN JEST ZGODNY Z REGULAMINEM PKT.1 § 4 I NIE JEST

ATAKIEM NA MODERACJĘ. MA CHARAKTER INFORMACYJNY.

PROSZĘ O NIE USUWANIE JEJ.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.