Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Espectro napisał:

WIe Pan co jednocześnie można przyczepić się do pisania z małej litery narodowości i pochodzenia jako ujma i obraźliwe zachowanie.... 

Jednak wycofuje się z swych słów za "żydy" nie zdejmę punktów. 

Jak Pan chce może odwołać się od mojej decyzji przez formularz na dole strony.

Tak dla wyjaśnienia w sposób być może w końcu zrozumiały dla niektórych:

Odpowiednikiem pisania "żydowskie wojsko" zamiast "armia izraelska" jest napisanie, że granicy z Białorusią strzeże katolicka straż graniczna - co z pewnością wzbudziło by gorące protesty określonej grupy userów...

Gość Kw202

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Zbig napisał:

że granicy z Białorusią strzeże katolicka straż graniczna - co z pewnością wzbudziło by gorące protesty określonej grupy userów

Myślę że znakomita większość żołnierzy broniąca naszych granic to jednak katolicy (choć sam nim raczej nie należę 😉

Po za tym co jest obraźliwego w nazwaniu kogoś katolikiem? 

Tak samo nazywanie żyda żydem nie jest obraźliwe, przynajmniej takie być nie powinno. 

• Administratorzy
6 minut temu, Zbig napisał:

Tak dla wyjaśnienia w sposób być może w końcu zrozumiały dla niektórych:

Odpowiednikiem pisania "żydowskie wojsko" zamiast "armia izraelska" jest napisanie, że granicy z Białorusią strzeże katolicka straż graniczna - co z pewnością wzbudziło by gorące protesty określonej grupy userów...

TO prawda. Ale pisanie w sposób w którym się wyraźnie naciska na pewne słowo które ma być obraźliwe jest czymś jasnym dla każdego. TO jak przekręcanie nazwiska albo imienia tak aby kogoś obrazić tym. Już pomijam że ktoś może ma dziwne lub śmieszne nazwisko ale nadal robicie to aby kogoś tym urazić. 

1 minutę temu, Kw202 napisał:

Po za tym co jest obraźliwego w nazwaniu kogoś katolikiem? 

kogoś katolikiem nie ale w jakiej formie i w jakiej wypowiedzi. BO prześmiewczo że to katolicy bronią tej granicy będzie obraźliwe.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Gość Kw202

(Konto usunięte)
15 minut temu, Espectro napisał:

WIe Pan co jednocześnie można przyczepić się do pisania z małej litery narodowości i pochodzenia jako ujma i obraźliwe zachowanie.... 

Jednak wycofuje się z swych słów za "żydy" nie zdejmę punktów. 

Jak Pan chce może odwołać się od mojej decyzji przez formularz na dole strony.

Czyli podwójne standardy i Polaków można wyzywać od bydła? 

• Administratorzy
4 minuty temu, Kw202 napisał:

Tak samo nazywanie żyda żydem nie jest obraźliwe, przynajmniej takie być nie powinno. 

jest nadal choc pewnie potocznie się uznało że tak nie jest.

Żyda Żydem nie ale: tamte "żydy" jest obraźliwe. Albo: tamte "rumuny" -> Obywatele Rumuni. 

Albo: tamte "cygany" -> Romowie 

2 minuty temu, Kw202 napisał:

Czyli podwójne standardy i Polaków można wyzywać od bydła? 

Nie nie wolno. Dlatego wycofałem punkty choć nie koniecznie powinienem. Nadal wiem że słowa te padały z ust własnie tego polityka co jednocześnie wyrównało się z tym co napisał a powinien zacytować użytkownk w wpisie. 

I żęby nie było:

"Wielu współczesnych liderów tej społeczności z Polski oczekuje posługiwania się wyłącznie nazwą „Romowie”, a określenie „Cyganie” traktuje jako pejoratywne i obraźliwe."

Gość Kw202

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Espectro napisał:

jest nadal choc pewnie potocznie się uznało że tak nie jest.

Żyda Żydem nie ale: tamte "żydy" jest obraźliwe. Albo: tamte "rumuny" -> Obywatele Rumuni. 

Albo: tamte "cygany" -> Romowie 

Nie nie wolno. Dlatego wycofałem punkty choć nie koniecznie powinienem. Nadal wiem że słowa te padały z ust własnie tego polityka co jednocześnie wyrównało się z tym co napisał a powinien zacytować użytkownk w wpisie. 

To już Pana sumienie, w każdym razie serdeczne dzięki od rodaków za równe traktowanie.. 

• Administratorzy
3 minuty temu, Kw202 napisał:

To już Pana sumienie, w każdym razie serdeczne dzięki od rodaków za równe traktowanie.. 

Wpis i tak ukryto, bo jest wulgarny. Nie popieram i powinno się ukarać za takie słowa, ale to jedyny wyjątek gdzie zastosowałem taki wyznacznik, a nie inny. Takich polityków powinno się usuwać, a nie nagłaśniać. Nawet nie wchodzę w to co faktycznie przedstawia takowy, ale to w jaki sposób to robi.

14 minut temu, Kw202 napisał:

Powiedz żołnierzowi IDF, że służy w żydowskim wojsku - myślę że tak 3 na 4 by Ci kolbą zęby wybiło w odpowiedzi, a Ty byś nadal nie rozumiał za co 🙂 

9 minut temu, Espectro napisał:

Jakich Polaków"  Mój wpis dotyczył jedynie jednego z nich, a to, że jest Polakiem nie ma żadnego znaczenia. 

Jest różnica zasadnicza w stwierdzeniu 'on jest bydlakiem' a wy "Polacy (albo Żydzi jesteście) bydlakami"

W każej nacji znajdują się bydlaki, bo to cecha charakteru człowieka a nie narodowości, rasy czy wyznania.

• Administratorzy
2 minuty temu, jar1 napisał:

Jakich Polaków"  Mój wpis dotyczył jedynie jednego z nich, a to, że jest Polakiem nie ma żadnego znaczenia. 

Jest różnica zasadnicza w stwierdzeniu 'on jest bydlakiem' a wy "Polacy (albo Żydzi jesteście) bydlakami"

W każej nacji znajdują się bydlaki, bo to cecha charakteru człowieka a nie narodowości, rasy czy wyznania.

Prawda. Jako powód na który się zgodziłem wycofać punkty za PAŃSKI wpis było stwierdzenie żę owe słowa w Pańskim wpisie są pochodzenia owego polityka. Nic więcej. Gdyb było inaczej mowy by nie było żadnej.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
5 minut temu, Zbig napisał:

Powiedz żołnierzowi IDF, że służy w żydowskim wojsku - myślę że tak 3 na 4 by Ci kolbą zęby wybiło w odpowiedzi, a Ty byś nadal nie rozumiał za co 🙂 

A czego innego się po nich spodziewać, mordują z czystym sumieniem noworodki, strzelają do karetek, bombardują obozy dla uchodźców... 

8 minut temu, jar1 napisał:

rasy czy wyznania.

Naprawdę? 

A jak ma traktować żyd osobę innej wiary, czy homoseksualistów? 

Jak wy nas nazywacie? 

Goje czy jakoś tak? 

Jak nie można pisać bydlę, to będę pisał lewak. 😉 

Zrozumiałbym jeszcze obrońców praw zwierząt, bo one niczemu nie są winne, ale ludzie sami zapracowują na swoją o sobie własnym działaniem. Szczególnie patopollitycy, bo działają w przestrzeni publicznej.

• Administratorzy
2 minuty temu, Kw202 napisał:

A czego innego się po nich spodziewać, mordują z czystym sumieniem noworodki, strzelają do karetek, bombardują obozy dla uchodźców... 

Mam nadzieję, że awatar nie przedstawia 1-1 spostrzeżeń osoby przedstawionej na awatarze ? jak i Pańskich przemyśleń ?

Teraz, jar1 napisał:

Jak nie można pisać bydlę, to będę pisał lewak. 😉 

Zrozumiałbym jeszcze obrońców praw zwierząt, bo one niczemu nie są winne, ale ludzie sami zapracowują na swoją o sobie własnym działaniem. Szczególnie patopollitycy, bo działają w przestrzeni publicznej.

Niektórzy tak. A niektórzy nie. 🙂 

• Moderatorzy
14 minut temu, Kw202 napisał:

Jak wy nas nazywacie? 

Goje czy jakoś tak?

'Wy" tzn, kto??  

Jeśli to się będzie powtarzać, zostaniesz "relegowany" z forum.

I bardzo proszę zmienić Avatar , propagowanie wizerunku przestępcy, nie jest zgodne z zasadami tego forum, jak również z dobrymi obyczajami.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Marcinus napisał:

'Wy" tzn, kto??  

Jeśli to się będzie powtarzać, zostaniesz "relegowany" z forum.

I bardzo proszę zmienić Avatar , propagowanie wizerunku przestępcy, nie jest zgodne z zasadami tego forum, jak również z dobrymi obyczajami.

Póki co to jeszcze nie jest przestępca, nie został jeszcze skazany. 

• Moderatorzy

Póki co to jeszcze nie jest przestępca, nie został jeszcze skazany. 

Dobrze byłoby, najpierw dokładnie się zapoznać z dossier tego pana.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Marcinus napisał:

Dobrze byłoby, najpierw dokładnie się zapoznać z dossier tego pana.

Fakt budzi kontrowersje. 

Został już skazany? 

1 godzinę temu, Zbig napisał:

Odpowiednikiem pisania "żydowskie wojsko" zamiast "armia izraelska" jest napisanie,

Zamiast "Wojsko Polskie" napisanie "polskie wojsko".

Godzinę temu, Zbig napisał:

Powiedz żołnierzowi IDF, że służy w żydowskim wojsku - myślę że tak 3 na 4 by Ci kolbą zęby wybiło w odpowiedzi

Gdyby nie miał kolby w rękach moglibyśmy podyskutować, ale nie miałby o czym. A do Ciebie mam prośbę: nie rób z przemocy argumentu.

1 godzinę temu, Kw202 napisał:

co jest obraźliwego w nazwaniu kogoś katolikiem? 

Jak ktoś deklaruje, ze nie jest katolikiem to rozmijanie się z prawdą, a jak wiata nie jest przedmiotem dyskusji to publiczne poruszanie spraw prywatnych.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
23 minuty temu, szymon1977 napisał:

Gdyby nie miał kolby w rękach moglibyśmy podyskutować, ale nie miałby o czym. A do Ciebie mam prośbę: nie rób z przemocy argumentu.

Jak ktoś deklaruje, ze nie jest katolikiem to rozmijanie się z prawdą, a jak wiata nie jest przedmiotem dyskusji to publiczne poruszanie spraw prywatnych.

Ale jak ktoś jest katolikiem to nazwanie go katolikiem to nic złego dla niego. 

30 minut temu, szymon1977 napisał:
2 godziny temu, Zbig napisał:

Odpowiednikiem pisania "żydowskie wojsko" zamiast "armia izraelska" jest napisanie,

I ponownie gierki słowne zamiast skupienia się na meritum.

Tak dla Twojej wiadomości - nie ma czegoś takiego jak "Wojsko Polskie", są Siły Zbrojne RP.  Chyba że z przyzwyczajenia miałeś na myśli LWP tylko L Ci się zjadło, ale to się trochę spóźniłeś, jakieś 33 lata 😉 

35 minut temu, szymon1977 napisał:
2 godziny temu, Zbig napisał:

Powiedz żołnierzowi IDF, że służy w żydowskim wojsku - myślę że tak 3 na 4 by Ci kolbą zęby wybiło w odpowiedzi

Nie było mowy o żadnej dyskusji.  Przemoc nie jest tu żadnym argumentem a jedynie zobrazowaniem sytuacji, zresztą całkiem trafnym, bo za zniewagę tej klasy można dostać w ryj na całym świecie, bez względu na nację.

• Moderatorzy
Godzinę temu, Kw202 napisał:

Już nawet go wypuścili 😉

Tak naprawdę nie wiem, czy z Twojej strony to rodzaj prowokacji, czy niewiedza...  Gdyby to było jednak to drugie, poniżej garstka informacji o człowieku, którego próbowałeś "promować" :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślę, że jednak nie chcesz się z nim utożsamiać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Administratorzy
5 minut temu, Marcinus napisał:

Tak naprawdę nie wiem, czy z Twojej strony to rodzaj prowokacji, czy niewiedza...  Gdyby to było jednak to drugie, poniżej garstka informacji o człowieku, którego próbowałeś "promować" :

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Olszański

Milutki taki nie za ciekawy  "określając jako „element niepewny”[12]" jak to na wikipedi piszą.

image.png

"1 listopada 2022 w czasie odbywania dozoru policyjnego został zatrzymany celem odbycia wyroku sześciu miesięcy pozbawienia wolności[44][45]. 30 sierpnia 2022 roku sąd rejonowy Warszawa Mokotów wydał wyrok 2 lat ograniczenia wolności i wykonywania prac społecznych[46]. 30 kwietnia 2023 roku Olszański wyszedł na wolność po odbyciu pierwszej kary[47][48]."

Gość Kw202

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Marcinus napisał:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Olszański

W niektórych sprawach ciężko się z nim nie zgodzić, ale większość to prawdziwy odlot 😉

• Administratorzy
Teraz, Kw202 napisał:

W niektórych sprawach ciężko się z nim nie zgodzić, ale większość to prawdziwy odlot 😉

O panie. Kawałek obejrzałem na yt. Nie wiem z tym sie można zgadzać. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Espectro napisał:

O panie. Kawałek obejrzałem na yt. Nie wiem z tym sie można zgadzać. 

Że Żydzi są traktowani w Polsce lepiej niż Polacy. 

Ale potrafi rozbawić prawda? 

• Administratorzy

Wskaże Pan przykład na swe słowa.

Bo o ile pamiętam to nikt mnie nie pyta jak wchodzę do sklepu jakiej narodowości jestem. 

W urzędach też nie pytali oraz w dowodzie też nie ma jakiej nacji jestem.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Teraz, Espectro napisał:

Wskaże Pan przykład na swe słowa.

Bo o ile pamiętam to nikt mnie nie pyta jak wchodzę do sklepu jakiej narodowości jestem. 

W urzędach też nie pytali oraz w dowodzie też nie ma jakiej nacji jestem.

Mamy przykład z dnia dzisiejszego. 

Polaka można nazwać bydlęciem całkiem bezkarnie i śmiać się jeszcze z tego że jedyne konsekwencje może wyciągnąć obrońca praw zwierząt. 

Nazwanie żyda żydem to już 3 punkty. 

7 minut temu, Kw202 napisał:

Nie słyszałeś o tradycyjnej polskiej gościnności? 🙂 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.