Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
7 minut temu, bum1234 napisał:

Tak, to naturalne. Ale jeśli argumenty są nie do podważenia, to zaczyna się wojenka i ataki personalne. 

to czemu stara się Pan wmawiać innym żę są idiotami bo kupili kabel i wierzą w to co słyszą ? 

5 minut temu, Seyv napisał:

Ja osobiście widzę to tak: jedyne co powinniśmy robić to pilnować by nie pojawiały się szykany, sarkazm czy wyśmiewanie. 

i tego staramy się trzymać. zaś drugie to przecież jest lista userów którzy wyjątkowo lubią nawracać na swoje w tematach 🙂 bo jeżeli teraz poleci tych kilku co lubią sobie popisać o kabelkach albo o innych zjawiskach to tematy będą spływały syfem i ciągłym pisaniem bzdetów bez merytoryki. 

Muda po prostu w nim kłamie, chcąc uchronić swoje interesy.

1. Wskazać w jaki sposób kłamie.

2. Jakie interesy ? czy to osobnik z branży ? dlatego nikt nie zgłosił tego usera do oznaczenia ?

Zakładając ten nieszczęsny wątek Muda dowiódł swojego wybitnego poziomu a także próbuje ukryć swoją bezsilność wobec normalnej i rzetelnej argumentacji.

rzetelnej i normalnej to proszę bardzo nie ma problemu. Kwestia taka że moderacja nie jest głupia i jak ktoś robi to po raz n-ty to po raz n+1 ty nadal będzie to robił i robi .... nie zgrywajmy teraz niewiniątek bo po ostrzeżeniach łatwo widać za co one były ...

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

16 minutes ago, Espectro said:

to czemu stara się Pan wmawiać innym żę są idiotami bo kupili kabel i wierzą w to co słyszą ? 

Proszę o cytat zawierający takie sformułowania w moim wykonaniu.

17 minutes ago, Espectro said:

1. Wskazać w jaki sposób kłamie.

Nie mam już do tego cierpliwości. Wielokrotnie wskazywałem Mudzie, w których miejscach mija się. z prawdą. Ileż razy można.

18 minutes ago, Espectro said:

2. Jakie interesy ? czy to osobnik z branży ? dlatego nikt nie zgłosił tego usera do oznaczenia ?

Teraz to mi ręce opadły:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Screenshot 2024-06-12 at 09.46.55.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
2 minuty temu, bum1234 napisał:

Teraz to mi ręce opadły:

to był sarkazm z mojej strony. 

Po to macie właśnie oznaczenia "Branża" aby mieć świadomość z kim się rozmawia i jaki ma w tym interes. 

oraz gdy takowy coś poleca dziwnym trafem podając link do swego sklepu powinno się zgłaszać. 

21 minutes ago, Espectro said:

Po to macie właśnie oznaczenia "Branża" aby mieć świadomość z kim się rozmawia i jaki ma w tym interes. 

Tak, ale taki znaczek nikogo nie usprawiedliwia i ni uprawnia do sprzecznych z regulaminem działań.

Po tekśtach w tym nieszczęsnych wątku i znaczku branża można od razu się zorientować po co ten wątek.

• Administratorzy
4 minuty temu, bum1234 napisał:

Tak, ale taki znaczek nikogo nie usprawiedliwia i ni uprawnia do sprzecznych z regulaminem działań.

Po tekśtach w tym nieszczęsnych wątku i znaczku branża można od razu się zorientować po co ten wątek.

I po to też jest... Blokowanie pisania branży nie możemy, bo będą tworzyć konta i pisać formą marketingu szeptanego ....

32 minutes ago, Espectro said:

I po to też jest... Blokowanie pisania branży nie możemy, bo będą tworzyć konta i pisać formą marketingu szeptanego ....

Blokować nie można, to fakt.

A jeśli chodzi o marketing szeptany to był jest i będzie 🙂

Godzinę temu, Seyv napisał:

Widoczność tego tematu daje też możliwość zapoznania się z zaistniałą sytuacją jego "bohaterowi".

Nieorawda, nie daje, ponieważ został wykastrowany z wpisów zdecydowanie broniacych, poddanego ATAKOM PERSONANYM tytułowego bohatera.

• Administratorzy
Teraz, bum1234 napisał:

Blokować nie można, to fakt.

A jeśli chodzi o marketing szeptany to był jest i będzie 🙂

prawda. Kwestia taka aby przypadkowy użytkownik z dobroci serca polecając coś innemu użytkownikowi nie podawał linku do swego sklepu 🙂 "ten wzmacniacz jest super, tak się składa, że mam takowy do sprzedania oto link ..." 🙂 

Teraz, iro III napisał:

Nieorawda, nie daje, ponieważ został wykastrowany z wpisów zdecydowanie broniacych, poddanego ATAKOM PERSONANYM tytułowego bohatera.

Po wpisach moich nie za wiele więcej ciekawe się tam pojawiło. Dlatego ukryto i oznaczono odpowiedzi na zadawane pytanie w temacie. 

Godzinę temu, Espectro napisał:

czemu stara się Pan wmawiać innym żę są idiotami bo kupili kabel i wierzą w to co słyszą ? 

To jest subiektywane odczucie po przeczytaniu technicznych argumentów, tych "co kupili, wierzą i slyszą". Podający takie argumenty nie mogą odpowiadać za te odczucia.

• Administratorzy
Teraz, iro III napisał:

To jest subiektywane odczucie po przeczytaniu technicznych argumentów, tych "co kupili, wierzą i slyszą". Podający takie argumenty nie mogą odpowiadać za te odczucia.

za to można ich uświadamiać zę są idiotami, bo wydali X kwotę na kabel którego autor wpisu i tak nie słyszy ? 

3 minuty temu, Espectro napisał:

Po wpisach moich nie za wiele więcej ciekawe się tam pojawiło

Może ocenę należałoby pozostawić czytającym, zamiast w/g widzimisię kasować? 

• Administratorzy

To jest ten powód dla którego nawraca sie na swoje gdy ktoś pobłądzi w świecie audio ?

Wiecie jaki jest problem ? Problem w tym, że słuchacie sprzętu a nie muzyki ....

1 minutę temu, iro III napisał:

Może ocenę należałoby pozostawić czytającym, zamiast w/g widzimisię kasować? 

nic na forum się nie kasuje. Ukrywa się jedynie. Temat miał być zamknięty i tak też sie stało. 

3 minuty temu, Espectro napisał:

nic na forum się nie kasuje. Ukrywa się jedynie

Nie żartuj, jaka jest różnica i efekt dla czytających?

• Administratorzy
Teraz, iro III napisał:

Nie żartuj, jaka jest różnica i efekt dla czytających?

Taki, że wpisy można przywracać. A usunięty już nie 🙂 

10 minutes ago, Espectro said:

Problem w tym, że słuchacie sprzętu a nie muzyki ....

Ja słucham muzyki a zwolennicy voodoo - sprzętu.

Przejrzałem ten nieszczęsny wątek. Stara śpiewka. Na większość "zarzutów' wobec mojej osoby nawet szkoda odpowiadać. Te sformułowania wyraźnie pokazują brak chęci zrozumienia podstawowego celu, dla którego tu piszę.

Nie będę tego komentował.

Na deser przytoczę jedno zdanie, które wszystko tłumaczy:

"Swoje doświadczenia w tym temacie mam i o nich piszę, natomiast bum1234 neguje pozytywny wpływ kabli więc zniechęca potencjalnych klientów do zakupów..."

Bez komentarza.

33 minuty temu, Espectro napisał:

Taki, że wpisy można przywracać. A usunięty już nie

Jak mam przywrócić swoje? 

38 minut temu, Espectro napisał:

To jest ten powód dla którego nawraca sie na swoje

Nawracanie to cecha charakteru (związana z wiarą) albo interes. Jest upierdliwe dla otocznia. Świat nie dzieli się na "my i oni". To nie wybory do koryta, by dorwać się do żłoba.

Dla mnie świat to ja i różni inni.  Nie muszę wszystkich cytać, ze wszystkimi rozmawiać. Sam sobie dobieram, to, czego ja chcę. 

Edytowane przez jar1
  • Administratorzy
14 minut temu, jar1 napisał:

Jak mam przywrócić swoje? 

42 minuty temu, Espectro napisał:

popatrzę i przywrócę jeżeli takowe są 

15 minut temu, jar1 napisał:

Dla mnie świat to ja i różni inni.  Nie muszę wszystkich cytać, ze wszystkimi rozmawiać. Sam sobie dobieram, to, czego ja chcę. 

Prawda. Ale gdyby zaczął by Pan chodzić po bloku czy ulicy i każdego w sklepie czy gdzieś namawiać do swego a gdy ten ktoś mówi żę ma własne zdanie na jakiś temat obrażać personalnie to jak to jest ? Tu chodzi o problem specjalnego chodzenia po tematach i świadomej chęci nawracania na zdanie jakie się własne ma. Rozumiem raz drugi piąty czy nawet dyskusję ciągłą ale jeżeli ten ktoś ma nadal inne zdanie to się go nei obraża personalnie ...... 

2 minuty temu, Espectro napisał:

popatrzę i przywrócę jeżeli takowe są 

Łaski nie potrzebuję. 😉

A w tamtym wątku nie uczestniczyłem. 

• Administratorzy

Jestem w stanie zrozumieć każdego kto podejmuje własne decyzje i jakoś z nich sobie układa życie. Ale jeżeli ktoś coś mi wmusza lub obraża mnie za to jaką decyzje podejmuje ..... 

Teraz, jar1 napisał:

Łaski nie potrzebuję. 😉

A w tamtym wątku nie uczestniczyłem. 

czyli zawracanie gitary 🙂

• Moderatorzy
Godzinę temu, iro III napisał:

Tylko Twój pierwszy wpis się do tego odnosił reszta to już personalne przepychanki z użytkownikiem z drugiej strony sceny audio. I teoretycznie ten wpis można by było odsłonić tylko, że w tym momencie dyskusja przeniosła się tu i wszyscy zainteresowani już o tym wiedzą więc wg mnie tamten temat można całkowicie ukryć. Jeśli ktokolwiek ma coś do dodania lub powtórzenia (bo wątpię by jakikolwiek nowy argumenty się pojawił) może to uczynić w tym temacie.

Edytowane przez Seyv

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Administratorzy
6 minut temu, Seyv napisał:

Tylko Twój pierwszy wpis się do tego odnosił reszta to już personalne przepychanki z użytkownikiem z drugiej strony sceny audio. I teoretycznie ten wpis można by było odsłonić tylko, że w tym momencie dyskusja przeniosła się tu i wszyscy zainteresowani już o tym wiedzą więc wg mnie tamten temat można całkowicie ukryć. Jeśli ktokolwiek ma coś do dodania lub powtórzenia (bo wątpię by jakikolwiek nowy argumenty się pojawił) może to uczynić w tym temacie.

taki też był plan. Aby tamten temat wyjaśnić a jeżeli są nadal wątpliwości tutaj rozmawiać. Nie przenosiłem wpisów bo zrobił by się młyn tutaj. 

16 minut temu, Espectro napisał:

Prawda. Ale gdyby zaczął by Pan chodzić po bloku czy ulicy i każdego w sklepie czy gdzieś namawiać do swego a gdy ten ktoś mówi żę ma własne zdanie na jakiś temat obrażać personalnie to jak to jest ? Tu chodzi o problem specjalnego chodzenia po tematach i świadomej chęci nawracania na zdanie jakie się własne ma. Rozumiem raz drugi piąty czy nawet dyskusję ciągłą ale jeżeli ten ktoś ma nadal inne zdanie to się go nei obraża personalnie ......

Od tego są służby porządkowe (nagabywanie) a na forum moderacja.  Również kwestia organizacji zakładek i egzekwowania ich przeznaczenia i funkcjonowania. Patrole policyjne też na nią nie wychodzą dopiero, gdy ktoś się poskarży.

Nawracanie innych to upierdliwość dla innych. 

W audio, jak ktoś nie słyszy, to mi to nie przeszkadza.  A jak ktoś chce mnie nawraca na niesłyszenie, to nie czytam, albo wsadzam do ignorów.  

• Administratorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

Od tego są służby porządkowe (nagabywanie) a na forum moderacja.

Dokładnie.

Nawracanie innych to upierdliwość dla innych. 

nie tylko 

W audio, jak ktoś nie słyszy, to mi to nie przeszkadza.  A jak ktoś chce mnie nawraca na niesłyszenie, to nie czytam, albo wsadzam do ignorów.  

tak też można. Główny problem to słuchanie sprzętu, a nie muzyki. 

6 minut temu, Espectro napisał:

tak też można. Główny problem to słuchanie sprzętu, a nie muzyki. 

Jak się nie ma sprzętu, to się nie słucha muzyki.

To forum postało i od zawsze głównie dotyczy problematyki z nim związanej. By sprzęt grał muzykę, tak, żeby się podobało.

A powstało (Audiostereo), bo ludzie tym zainteresowani mieli już dosyć pieprzenia w kółko o ślepych testach na googlowskiej grupie audio. 

Gość

(Konto usunięte)
30 minut temu, Espectro napisał:

Główny problem to słuchanie sprzętu, a nie muzyki. 

Zawsze sluchamy muzyki inaczej testować sprzętu nie mozna 🙂

Właśnie zmiany odtwarzanej muzyki sprawiają ,że ten wzmacniacz/kabel/ dac subiektywnie komuś odpowiada

• Administratorzy
24 minuty temu, jar1 napisał:

To forum postało i od zawsze głównie dotyczy problematyki z nim związanej. By sprzęt grał muzykę, tak, żeby się podobało.

A powstało (Audiostereo), bo ludzie tym zainteresowani mieli już dosyć pieprzenia w kółko o ślepych testach na googlowskiej grupie audio. 

To trochę jak przesuwaniem granicy nad tym że pozwalamy tak pisać i powoli przesuwamy granicę. (Okno Overtona) 

8 minut temu, slawek.xm napisał:

Zawsze sluchamy muzyki inaczej testować sprzętu nie mozna 🙂

Właśnie zmiany odtwarzanej muzyki sprawiają ,że ten wzmacniacz/kabel/ dac subiektywnie komuś odpowiada

Prawda. Ale finalnie powinno nas łaczyć słuchanie muzyki a nie słuchanie kabla czy wzmacniacza. I pisanie coś w stylu że "ten wzmacniacz nie może dobrze grać ...." BO takowe też się pojawiały. "jak XYZ może dobrze grać ? przecież to dla biedoty ...." 

48 minut temu, jar1 napisał:

masz na myśli całkowity brak sprzętu czy tylko w Twojej ocenie sprzęt nie warty uwagi?

21 minut temu, Espectro napisał:

Prawda. Ale finalnie powinno nas łaczyć słuchanie muzyki a nie słuchanie kabla czy wzmacniacza. I pisanie coś w stylu że "ten wzmacniacz nie może dobrze grać ...." BO takowe też się pojawiały. "jak XYZ może dobrze grać ? przecież to dla biedoty ...." 

niestety ale to o czym piszesz to codzienność. Dodałbym do tego: "nie słyszysz? to masz kiepski sprzęt albo jesteś głuchy". W tym przypadku powiedzenie "muzyka łagodzi obyczaje" nabiera innego znaczenia...

• Administratorzy
7 minut temu, GhostR1 napisał:

niestety ale to o czym piszesz to codzienność. Dodałbym do tego: "nie słyszysz? to masz kiepski sprzęt albo jesteś głuchy". W tym przypadku powiedzenie "muzyka łagodzi obyczaje" nabiera innego znaczenia...

Dokładnie. Dlatego też staramy sie aby takich grupek panujących na forum z takim gadaniem umilać życie 🙂 

Nie zawsze się da i nie zawsze jest to też wina ilości pieniędzy wydanych na sprzęt. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.