Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

ok, nie wiedzialem, ale ty tez nie wiesz, co sie wypisuje w saloniku. to ze zostal zbanowany to nie znaczy, ze nie moze tego przeczytac i napisac w innych watkach (zalozyc nowy) lub na pw.

No niby tak...

A co do Saloniku - wiesz, w sumie mi to lotto :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Można wiedzieć za co Fox733 został zbanowany w Saloniku? Tzn, za co to wiem, ale chodzi o tą oficjalną wersję :) Dziękuję!

Próbowałem się dowiedzieć ale admini mają wolne w łykendy a nikt inny nie czuje się upoważniony do przekazania mi takiej informacji. Tak więc spokojnie zaczekam na wyjaśnienia, nadmienię tylko, że nie napisałem dotąd ani jednego posta w saloniku ani nie napisałem o nim nic negatywnego na forum ogólnodostępnym.

@SVART

A ty skąd wiedziałeś, że masz żółte kartki bo ja nie mam w to w ogóle wglądu?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Proszę zaprzestać wpisów personalnych o Sly30. Jest po za wątkiem i nie może w nim odpowiadać. Ataki personalne będę karał.

to teraz gwoli scislosci, skoro wiadomo, ze osoba atakuje inne zbanowane na forum osoby to rozumiem, ze to jest karalne? Edytowane przez leon28

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

to teraz gwoli scislosci, skoro wiadoma nam osoba atakuje z zacieciem inne zbanowane na forum osoby to rozumiem, ze to jest karalne?

Daj spokój, sobie możesz tylko zaszkodzić. Trzeba trzymać poziom :-)

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Odpuście sobie diagnostykę. W przeszłości popełniałem ten błąd. To do niczego nie prowadzi. Co nam z wiedzy, która nie implikuje działania? W takich przypadkach nic.

to teraz gwoli scislosci, skoro wiadoma nam osoba atakuje z zacieciem inne zbanowane na forum osoby to rozumiem, ze to jest karalne?

Jeśli zgłosicie takie przypadki na panel, to będzie ukarane.

Musisz mi wybaczyć, ale z oczywistych powodów nie czytam codziennie całego forum. Moje poletko to przede wszystkim Bocznica.

Jeśli zgłosicie takie przypadki na panel, to będzie ukarane.

Musisz mi wybaczyć, ale z oczywistych powodów nie czytam codziennie całego forum. Moje poletko to przede wszystkim Bocznica.

To masz niezły ugór ;-)

To masz niezły ugór ;-)

Ugór powiadasz? Bocznica to najnormalniejsza i najbardziej zrównoważona pod względem opinii i wypowiedzi zakładka, traktująca tak szerokie i gorące, bieżące tematy w polskim internecie.

Jestem z Was i tej zakładki bardzo dumny. Sprawiacie mi bardzo wiele radości i dajecie potwierdzenie, że warto kochać ludzi.

W.

Jest po za wątkiem i nie może w nim odpowiadać. Ataki personalne będę karał.

ok, nie wiedzialem

No bo i skąd miałby wiedzieć? Nie każdy śledzi na bieżąco całą dyskusję dlatego na samym wierzchu tematu powinni być widoczni zbanowani w nim userzy jak to drzewiej za Lukara bywało.

Proszę o przesłanie wniosku adminom.

Dziękuję uprzejmie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ugór powiadasz? Bocznica to najnormalniejsza i najbardziej zrównoważona pod względem opinii i wypowiedzi zakładka, traktująca tak szerokie i gorące, bieżące tematy w polskim internecie.

Jestem z Was i tej zakładki bardzo dumny. Sprawiacie mi bardzo wiele radości i dajecie potwierdzenie, że warto kochać ludzi.

W.

Skoro masz taką opinię o Bocznicy, to nawet nie chcę wiedzieć co się dzieje na innych "salonach" ;-)

Edytowane przez hafis

Skoro masz taką opinię o Bocznicy, to nawet nie chcę wiedzieć co się dzieje w saloniku ;-)

Tego i ja nie wiem. Ale swojej Bocznicy na salonik nie zamienię.

Lukasiq - pamiętam! Od razu wyczułem czubooszołomaoszusta. Jak tylko napisałem, że jest ten user podejrzany, to wybitne jednostki forum wylały na mnie wiadro kwasu. Ha ha ha. Normalnie, nawet nie chce mi się komentować tej historii...???

Parker's Mood

Gość vittorio

(Konto usunięte)

No to niestety jest tak jak przewidywałem oto Panowie najświeższe doniesienia z szumnego "saloniku":

"...Marslo, myślałem że salonik będzie miejscem pozbawionym trolli, gdzie ludzie mający pojęcie o audio, bez uprzedzeń będą w stanie wymienić się swoimi doświadczeniami. Różne osoby, rożne punkty widzenia - by pisać w takim miejscu każdy z nas musi mieć trochę dystansu do siebie i wyrozumiałości - to własnie ta różnorodność sprawia, że rozmowa staje się płodna. Wyrozumiałość - tylko tyle trzeba dać od siebie, natomiast zyskać można wiedzę której samej by się nie odkryło, można poznać ciekawych ludzi, wzbogacić swoją płytotekę zestaw muzyczny itd.

Wolicie by był to zamknięty kręg poklepywaczy po plecach. No cóż, nie jest to więc miejsce dla mnie - słodzić sobie można, ale co Wam to da? Salonik świeci pustkami - nie ma tu żadnych merytorycznych wątków i raczej nie będzie, skoro usuwacie najbardziej wartościowych użytkowników.

Dzisaj svart i fox odpuścili salonik Adam ma 2 kartki ja jedną - 4 użytkowników mniej niby nie dużo bo jest 200 salonikowców ale faktycznie pisze może 20-30 więc policz jaki to procent.

Jutro jeszcze dwóch odpadnie i zastanawiam się czy zamiast saloniku nie bardziej opłaca Wam się rozpocząć PW (można dodać 9 osób) wtedy bez żadnych problemów będziecie mogli nawzajem pieścić swoje poczucie wartości bez obawy, że ktoś zburzy Waszą sielankę kilkoma niewygodnymi pytaniami, czy prostym stwierdzeniem faktów. Można by pogadać z Szymonem o akustyce bo się na tym zna, ale prędzej czy później wyjdzie z takiej rozmowy, że tuby + szklana ściana dają fatalną akustykę - możesz za to nienawidzić Szymona, ale to nie jego wina, że prawa fizyki są nieubłagane - ich nie jesteś w stanie pozbyć się żółtą kartką zza komputera.

Sly ciesz się, że pozbyłeś się trolla SVARTa - winyl szumi, ciekaw jestem Twojej miny gdybyś posłuchał Jego kolekcji japońskich 1pressów, czy byłbyś z zasłoniętymi oczami określić czy to CD czy winyl to wątpię, na pewno nie po trzaskach i szumach bo ich tam po prostu nie ma. Na forum się nie dowiesz gdzie je kupił, ani jak ustawił wkładkę, w Monachium ich nie posłuchasz, ale wierz, że takie coś jest możliwe. Może Ci ktoś to kiedyś w saloniku wytłumaczy. A następnym razem jak będziesz próbował podłączyć wzmacniacz SE kablami XLR, możesz skonsultować tą sprawę z mcgyverem - wytłumaczy Ci czemu z punktu widzenia elektroniki jest do debilny wręcz pomysł... Jutro mcgyvera już tu pewnie nie będzie, ale na pewno sporo jeszcze ludzi z pojęciem o lampie w saloniku zostanie, może piano rozjaśni sprawę? Bardzo konkretny jest przyznawaniu żółtych kartek, na audio też się zna bo ma mbl.

Nie masz się co martwić moją działalnością tu w saloniku, posłucham Twojej rady i wrócę gdy dojrzeję. Mam nadzieję, że dojrzałość, która objawiałaby się potrzebą klepania po plecach, co ja widzę jako emocjonalną impotencję nie osiągnę nigdy i będę potrafił znaleźć potwierdzenie własnej wartości bez kółeczka różańcowego.

Jeśli chodzi o mnie jestem zadowolony ze swojego życia - zwiedziłem praktycznie całą Azję, Afrykę i Europę, mam wspaniałą dziewczyną, system audio który mi odpowiada, kilka tysięcy płyt i sporo wolnego czasu. Sam przed sobą się dziwię, że 3 ostatnie dni w dużym stopniu zmarnowałem pisząc farmazony w saloniku, z którego nie czerpię NIC. Żadnej wiedzy, żadnej pozytywnej energii, żadnych znajomości...

Będę chciał zaprojektować trafo wyjściowe do wzmacniacza, to wciskam memory five i dzwonię do gagacka, potrzebuję pogadać o gramofonie dzwonię do rocha, chce informacji o accutonach to dzwonie do koobala, szpulowiec akai wymaga uwagi - jest neomamut, problem z lampami pytam o radę wakutoma, wybór kabla zadzwonię do squada itd. Po cholerę mi to forum i ten cały salonik... Trzymajcie się ciepło. ..."

To jest pożegnalny wpis jednego z uczestników, swoją drogą mam nadzieję, że tą enklawę szlag trafi jak najszybciej i wyleniałe salonowe lwy wylezą z tej zagrody i z podkulonymi ogonami wrócą na otwartą polanę, nie ma siły dostaną za swoje wybryki od pozostałych na polanie ale mam nadzieję zrozumieją swój fatalny w skutkach dla całego forum błąd (przynajmniej Ci, którzy są w stanie cokolwiek zrozumieć).

Lukasiq - pamiętam! Od razu wyczułem czubooszołomaoszusta. Jak tylko napisałem, że jest ten user podejrzany, to wybitne jednostki forum wylały na mnie wiadro kwasu. Ha ha ha. Normalnie, nawet nie chce mi się komentować tej historii...???

No to ciesz się, że tylko na na kwasie od "wybitnych jednostek" się skończyło :).

Edytowane przez vittorio
Gość vittorio

(Konto usunięte)

Tak, tak szanowny Chicago a mówi Ci coś taki tekścik :

"...LUKASIQ, gitara to ciężki instrument, piano jest jak najbardziej dobrym kierunkiem... i najłatwiejszym. Wszystko widzisz i wszystkie akordy masz w jednym miejscu... Nie ma nic lepszego na początku drogi niż piano... Fajnie, że masz takie pomysły. ..."

Bo mnie " ... Normalnie, nawet nie chce mi się komentować tej historii ... ".

Mnie też detektywie - teraz wyszukaj historie, w których Lukasiq zapragnął zainwestować nadmiar lużnej gotówki i pytał o porady. Śmiało userze vittorio - szukaj. Po czym melduj. Tobie chyba faktycznie do twarzy z beretem. Poluzuj gumkę.

Szukaj, szukaj...

Edyt Interpunkt

Przeglądaj, przeglądaj... gdzie jest Lukasiq? No gdzie jest? W doopie ciemnej jest.

Edytowane przez Chicago

Parker's Mood

Gość vittorio

(Konto usunięte)

A coś Pan taki bardzo nerwowy ?

Mnie chodziło tylko o fakt, że dziś to każdy jest pewien swoich reakcji i przemyśleń na określony temat ale w czasie gdy rzecz rzeczywiście miała miejsce to nasz stosunek do wydarzeń miał zdecydowanie inny charakter niż nasza pamięć sugeruje - to się nazywa projekcja,

sam jak widać na "załączonym obrazku" dałem ciała, uległem niestety złudzeniu ale ponieważ cała sprawa nie dawała mi spokoju więc postanowiłem odszukać dziś w nocy wszystkie posty związane z tym tematem po prostu po to by nie ufać swojej pamięci ale mieć pogląd na fakty i zdarzenia, które w rzeczywistości miały miejsce

i wniosek jest jeden, że nie tylko ja uległem temu złudzeniu, co za ironia, w wątku zatytułowanym "Gdzie jest Lukasiq?" na pierwszej stronie wątku znajdziesz potwierdzenie, że nie tylko mnie coś dziwnego się wydawało, zbiorowa hipnoza, autosugestia czy co ?

PS (edit) :

Myślisz, że jest przyjemnie z tego powodu, że niesłusznie nawypisywałem bzdur ? - nie daje mi to spokoju, jak mogłem sam siebie tak nakręcić ?

- dążę do tego by znaleźć odpowiedź na to pytanie.

Edytowane przez vittorio

Ok, sorry za moje szczytowanie, ale tak już mam jak jestem pewien swoich racji. Ale oczywiście i Ty masz rację - niepotrzebnie się irytuję chwilą.

Parker's Mood

Pyanie do moderacji, czy takie wklejanie korespondencji z saloniku, patrz vittorio, jest dozwolone?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)

W.

Przynajmniej handel obwoźny tutaj nie kwitnie...

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Pyanie do moderacji, czy takie wklejanie korespondencji z saloniku, patrz vittorio, jest dozwolone?

Posty nie noszą znamion korespondencji, gdyż nie posiadają adresata i są generalnie zamieszczone na raczej ogólnodostępnym forum - to nie jest zawartość z priv'a,

a czyż Wy salonikowcy nie prowadziliście/prowadzicie dysputy i nie zamieściliście ankiety czy można lub nie można udostępnić treści pisanych w "saloniku" całej społeczności forumowej ?

A w końcu czy to nie Wy sami przewidywaliście w swoich postach, że treści z "saloniku" będą wyciekać i będą publikowane nie tylko na naszym forum ale również na forach obcych, gdzie na bank będą obśmiewane i będzie z nich totalna szydera ?

Dlaczego więc brniecie dalej w to bagienko, świadomie bądź nieświadomie pogrążając całe forum ?

Sądzicie może, że przy kilkudziesięciu czy dwustu "salonikowcach" będziecie w stanie utrzymać cokolwiek w tajemnicy - zapewniam, że im więcej będzie "salonowych lwów" tym więcej informacji będzie wypływać i nic na to nie będziecie w stanie poradzić.

Rozwalajcie forum dalej !

Dajmy spokoj, pytanie bylo natury formalnej do moderacji

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

i to 2 razy:)

Tego i ja nie wiem. Ale swojej Bocznicy na salonik nie zamienię.

cieszy mnie twoja deklaracja i trzymam za słowo

Salonik to nie miejsce dla Ciebie, nie będziesz tam mile widziany

Kto i kogo straszy, nie jest to przypadkiem reakcja osoby od poczatku niechetnej danej idei?

Do normalnych uzytkownikow:

Nie sluchajcie bezpodstawnej krytyki saloniku, jest to miejsce gdzie naprawde mozna wiele sie dowiedziec, skorzystac z wiedzy i doswiadczenia innych w normalnych warunkach, wezcie np mnie, w ostatnim tygodniu mialem mozliwosc wyprobowania chyba 10 roznych lamp bez koniecznosci ich kupowania, bez kaucji, po prostu ludzie sobie ufaja i nikt nikomu nic nie nakazuje, pisze to ja, czlowiek bezstronny(co zapene zaraz ktos podwazy, ale miejcie ludzie swoj rozum).

Zawsze beda ludzie niechetni, najczesciej Ci ktorzy czuja sie w jakis sposob pominieci, powstalo cos o czym nie wiedzieli lub czemu byli przeciwni, stad takie a nie inne podejscie, taki normalny ludzki mechanizm

Czy byloby lepiej, czy gorzej gdyby salonik nie istnial, tu mozna sobie rozne rzeczy przytaczac, fakt jest taki, ze to miejsce jest i funkcjonuje calkiem niezle

A za dowod moze podam chec dolaczenia jednego ze znanych i lubianych/cenionych(przez niektorych) uzytkownikow, czyli kolegi szymona, warto korzystac z rad takich uzytkownikow, a jest tam ich wiecej.

Takze pozdrawiam rozsadnych

Edytowane przez bubusia

Kto i kogo straszy, nie jest to przypadkiem reakcja osoby od poczatku niechetnej danej idei?

Mnie nazywasz osobą od początku niechętną idei saloniku??? Poczytaj ten wątek z okresu w którym salonik ukazał się na forum!

Za zwracanie się do użytkowników dzieląc ich na normalnych według Ciebie udzielam ci kary regulaminowej!

Regulamin nie zabrania przenoszenia dyskusji z wątku do innych zakładek. Nie jest to także PW.

Ooo! OSTRZEŻENIE!!!

Adminów również straszycie, czy na moderatorach poprzestaniecie?

Cóz za problem dać mi w saloniku 3 żółte kartki a potem zastraszając Admina czerwoną? :-)

Widzisz moje miejsce w saloniku, jest zagwarantowane funkcja jaką pełnię, a nie twoim widzi mi się. Gdybyś zadał sobie troszkę trudu, to zanim zacząłeś mnie straszyć sprawdziłbyś, że ja w saloniku nie biorę żadnego czynnego udziału prócz funkcji która pełnię. Z własnego wyboru nie biorę! A to z powodu tego, że ów salonik nie ma już nic wspólnego z założeniami które popierałem kiedy się tworzył. To z kolei jest jasne dla każdego, kto troszkę zna psychologie i socjologię.

To Wy wrócicie na otwarte forum a nie odwrotnie.

EOT.

...jeżeli moje słowa odebrałeś jako straszenie to musisz być wyjątkowo bojazliwym człowiekiem

dlatego niech ostatnie zdanie należy do Ciebie

...jeżeli moje słowa odebrałeś jako straszenie to musisz być wyjątkowo bojazliwym człowiekiem

dlatego niech ostatnie zdanie należy do Ciebie

Dziekuję.

Zatem, nie wiem co ty rozumiesz przez określenie bojaźliwy, są na tym forum ludzie, którzy lepiej mnie znają:-) Nie mniej intencja twojego wpisu jest ewidentna.

I to koniec naszej dyskusji,

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.