Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

jedynym problemem jaki na tym forum dostrzegasz jest to,

że moderatorzy nie są tutaj traktowani jak święte krowy, nie mają władzy absolutnej i nie ma obowiązku bicia im pokłonów przy logowaniu.

Parantulla, jakieś sprzeczne komunikaty, bo powyżej byłeś cytowany przez red. P. jako przykład obrony zdania części moderacji. Jak to więc w końcu jest? Jesteś dobrym szperaczem przekrętów, w pozytywnym tego słowa znaczeniu, więc może odnieś się jak można kręcić na dwie sprzeczne ze sobą fukncje (redagowanie i moderowanie) i pozostać przy tym bezstronnym? Na pewno już poczyniłeś w tym kierunku jakiś research...

Co do Sławka, to zgadzam się, że potrzeba może i trochę silnej ręki administracji i szefa portalu (przy okazji, a kiedy red. P. pozbędzie się aktualnego i zostanie nowym szefem Site?), ale głównym problem tutaj nie jest brak ww. (administracja najzwyczajniej w świecie ma dosyć tak samo P. jak i nas), tylko mentalność i postępowanie kilku modów, którzy robią z tego forum prywatny folwark.

Co do Sławka, to zgadzam się, że potrzeba może i trochę silnej ręki administracji i szefa portalu (przy okazji, a kiedy red. P. pozbędzie się aktualnego i zostanie nowym szefem Site?), ale głównym problem tutaj nie jest brak ww. (administracja najzwyczajniej w świecie ma dosyć tak samo P. jak i nas), tylko mentalność i postępowanie kilku modów, którzy robią z tego forum prywatny folwark.

Szymon tylko żyje w świecie realnym ze swoimi świnkami.................bo ma dosyć bydła tu na forum.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

jako przykład obrony zdania części moderacji. Jak to więc w końcu jest?

Palton wyrwał kilka zdań Kolegi parantuli z początku rokoszu. Myślę, że wtedy nie wszyscy widzieli o co kaman.

mentalność i postępowanie kilku modów, którzy robią z tego forum prywatny folwark.

Dokładnie. I ogromny brak bezstronności, uczciwości i przyzwoitości. Forum to użytkownicy a nie moderatorzy. Moderować macie teksty a nie modelować forum "pod siebie".

Tak, moderacja musi być. To za duże forum, za dużo zagrożeń. Pytanie czy akurat osobowo ona musi tak wyglądać. Przykład paltona, ktory nigdy nie ma sobie nic do zarzucenia, jest znamienny. Autokrytyka czasami by się przydała. I nie rozumiem tego trzymania się za wszelką cenę tego stołka. Tak bardzo zależy? (sic).

kilka literówek mi się wdarło, poprawiałem

Edytowane przez GratefullDe

Parantulla, jakieś sprzeczne komunikaty, bo powyżej byłeś cytowany przez red. P. jako przykład obrony zdania części moderacji.

Powyżej były cytowane fragmenty moich wpisów dotyczących protestu w który grupka kilku osób

wmanewrowała pozostałych tylko i wyłącznie po to, żeby zrobić zamieszanie w wyniku którego

uda się stąd wyprowadzić jak najwięcej duszyczek mających zasilić nowo powstające fora. I temu byłem przeciwny.

A że głównym i jedynym postulatem protestujących było odstrzelenie moderatora na P, to o tym też wspomniałem przy okazji,

bo moim zdaniem wcale nie chodziło o leczenie audiostereo.pl tylko o to, żeby jak najwięcej ludzi przyłączyło się do protestujących.

Większość z nich nawet nie wie przeciwko czemu konkretnie protestowała, ale za to przez chwilę czuli się ważni i potrzebni.

I tyle. Nigdzie ani słowem nie broniłem zdania moderacji, ani w tych cytatach, ani nigdzie indziej.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

grupka kilku osób

wmanewrowała pozostałych tylko i wyłącznie po to, żeby zrobić zamieszanie w wyniku którego

uda się stąd wyprowadzić jak najwięcej duszyczek mających zasilić nowo powstające fora.

Pozwól, że sprostuję. Założenie nowych for to była konsekwencja postępowania moderacji a nie odwrotnie.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Powyżej były cytowane fragmenty moich wpisów dotyczących protestu w który grupka kilku osób

uda się stąd wyprowadzić jak najwięcej duszyczek mających zasilić nowo powstające fora. I temu byłem przeciwny.

A że głównym i jedynym postulatem protestujących było odstrzelenie moderatora na P, to o tym też wspomniałem przy okazji,

bo moim zdaniem wcale nie chodziło o leczenie audiostereo.pl tylko o to, żeby jak najwięcej ludzi przyłączyło się do protestujących.

Większość z nich nawet nie wie przeciwko czemu konkretnie protestowała, ale za to przez chwilę czuli się ważni i potrzebni.

I tyle. Nigdzie ani słowem nie broniłem zdania moderacji, ani w tych cytatach, ani nigdzie indziej.

No cóż pieprzu twojej wypowiedzi dodaje fakt, iż zostałeś zaproszony do grona "komitetu organizacyjnego" majowej akcji oraz, że aktywnie uczestniczyłeś w jego dyskusji.

Wiesz zatem kto w nim uczestniczył i wiesz jakie były założenia akcji.

Wiesz także, że w organizacji akcji nie brał udziału nikt z osób organizujących późniejszą secesję.

To tyle tytułem uzgodnienia twojej wypowiedzi z realnie zaistniałą niegdyś rzeczywistością.

To tyle tytułem uzgodnienia twojej wypowiedzi z realnie zaistniałą niegdyś rzeczywistością.

Tytułem uzgodnienia zapomniałeś dopisać, że jeszcze przed rozpoczęciem protestu

mój udział w obradach zakończył się nagłym zablokowaniem mi dostępu do dyskusji,

gdy tylko zacząłem zadawać niewygodne pytania, bo już wtedy czułem pismo nosem

i dlatego jako pierwszy postanowiłem się wypisać z tej całej zabawy.

I nie zostałem o nic poproszony ani nigdzie zaproszony, tylko perfidnie wciągnięty w zakulisowe rozgrywki,

o których wie tylko garstka nielicznych, a cała reszta dumnie pręży pierś do orderów, chociaż nawet nie wie za co je dają.

Oczywiście, że jak każdy mam zastrzeżenia do pracy moderatorów, jednak nie ma co popadać w histerię i opowiadać,

że jak moderacja się zmieni albo zostanie zlikwidowana, to nagle sytuacja na forum się odmieni.

Nic takiego się nie stanie i wszyscy doskonale zdają sobie z tego sprawę, więc po co dalej drążyć temat?

No jak to po co, wiadomo po co. Jak zwykle jedni załatwiają tutaj prywatne porachunki, inni się lansują,

a jeszcze inni szykują grunt pod własne interesy, bo chyba nikt nie jest na tyle naiwny, aby sądzić,

że ktoś będzie za "dziękuję" nowe forum zakładał dla garstki uchodźców z audiostereo.pl którym moderacja nie pasuje.

Naprawdę ktoś w to wierzy?

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość rochu

(Konto usunięte)

Tytułem uzgodnienia zapomniałeś dopisać, że jeszcze przed rozpoczęciem protestu

mój udział w obradach zakończył się nagłym zablokowaniem mi dostępu do dyskusji,

gdy tylko zacząłem zadawać niewygodne pytania, bo już wtedy czułem pismo nosem

i dlatego jako pierwszy postanowiłem się wypisać z tej całej zabawy.

I nie zostałem o nic poproszony ani nigdzie zaproszony, tylko perfidnie wciągnięty w zakulisowe rozgrywki,

o których wie tylko garstka nielicznych, a cała reszta dumnie pręży pierś do orderów, chociaż nawet nie wie za co je dają.

To Twoja wersja tej samej bajki.

Masz do tego prawo.

Zostałeś zaproszony, zaproszenie przyjąłeś.

Nikt cie nie zmuszał.

Skoro nie pasowało ci, mogłeś wyjść z wątku samodzielnie, z własnej woli.

A ponieważ twoje zachowanie w tym wątku kolokwialnie mówiąc nieco odstawało od pozostałej reszty, uznano Twoja obecnośc za niepożądaną.

Twoje późniejsze zachowanie w temacie majowej akcji pozwala niektórym snuć przypuszczenia, że poczułeś się tym dotknięty i ten stan trwa do dzisiaj.

Osobiście tego żałuję bo uważam Ciebie z mądrego gościa, który wie czego chce i nie jedną dobrą rzecz mógłby zrobić.

Jest jednak problem komunikacyjny i dość trudno ocenić o co Ci tak na prawdę chodzi.

Jeżeli Ciebie to usatysfakcjonuje to proszę przyjmij moje przeprosiny za ten niefortunny incydent w maju.

Edytowane przez rochu

Jest jednak problem komunikacyjny i dość trudno ocenić o co Ci tak na prawdę chodzi.

Cały czas o to samo, a mianowicie jeśli hasłem przewodnim jakichkolwiek rozmów są zmiany na forum,

a w rzeczywistości dotyczą one praktycznie tylko i wyłącznie moderacji, a w zasadzie jednego moderatora,

to ja z całym szacunkiem serdecznie dziękuję i nie jestem zainteresowany. Tłumaczyłem już dlaczego.

Jeżeli Ciebie to usatysfakcjonuje to proszę przyjmij moje przeprosiny za ten niefortunny incydent w maju.

Ależ ja naprawdę nie mam żalu ani pretensji, bo tyle to jeszcze jestem w stanie zrozumieć.

Nie rozumiem natomiast co ma przynieść komu dobrego zastąpienie jednego moderatora innym,

poza osobistą zemstą i postawieniem na swoim przez tych, którzy mu to poprzysięgli.

To są cudze prywatne sprawy w których nie zamierzam uczestniczyć, bo mi to akurat wisi.

To są cudze prywatne sprawy w których nie zamierzam uczestniczyć, bo mi to akurat wisi.

Dziwne zaprawdę powiadam Wam co wypisujesz. Nie trzyma mi się to kupy, za przeproszeniem. Z jednej strony drapieżnie tropisz najdrobniejsze przekręty wytykając je na każdym kroku, podwójne nicki, sprzedawców allegro etc., ale z drugiej strony akurat jakże "wisi" Tobie oraz akceptujesz podstawową i jawną nieuczciwość w postaci łączenia dwóch sprzecznych pod kątem interesów "funkcji", a do tego stronniczość moderatorów, w tym nieuczciwe praktyki za plecami użytkowników forum. Tym razem mi tutaj coś Paratulla nie pasuje ... Bo albo więc jesteś konsekwentny w krzewieniu prawdy albo jak widać stwarzasz tylko ku temu pozory i działasz jak Ci się podoba. Tak to niestety wygląda.

I żeby było jasne, mi nie chodzi o zemstę na określonej osobie, bo nie mam za co się mścić na P. lub JM, ale o zwracanie uwagi i eliminowanie nieakceptowalnych zachowań moderatorów. Jakoś np. Cir potrafi się zachować, Elb w ogóle zamilkł, a Sławek odpuścił sobie. Nie mam więc nic do moderacji w ogólności, musi być, ale podobne postępowanie i przekręcanie faktów przez kilku modów jest dla mnie nie do zaakceptowania. Tak samo reagowałbym, gdybyś tak postępował jako mod Ty, Rochu, SA lub którykolwiek inny forumowicz. Być może inny mod będzie podobny, choć wg mnie gorzej już być nie może.

• Użytkownicy+

nieuczciwe praktyki za plecami użytkowników forum.

Udowodnij rzucane oskarżenie, w przeciwnym razie zgłaszam administracji jako pomówienie.

Tak to niestety wygląda.

Jeśli coś mi tu inputujesz to spróbuj wyrażać się jaśniej, tak żebym wiedział do czego konkretnie pijesz.

Moderator ten czy inny, zawsze będzie miał więcej narzędzi do dyspozycji niż zwykły użytkownik forum

i nie ma bata, żeby z nich nie korzystał wedle własnego uznania.

Zapytam po raz kolejny - co to dla Ciebie czy dla mnie za różnica, kto tam jest czy nie jest moderatorem?

Jest dla Ciebie jakaś? Bo dla mnie nie ma żadnej, dlatego nie widzę potrzeby przesadnego zajmowania się tą kwestią,

a już na pewno nikt mnie nie przekona, że wysłanie tego czy innego moderatora na zieloną trawkę odmieni sytuację na forum.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Zapytam po raz kolejny - co to dla Ciebie czy dla mnie za różnica, kto tam jest czy nie jest moderatorem?

Zasadnicza w przypadku, gdy jeden obrzuca mnie od dwulicowych chamów a drugi wykonuje swoją robotę bez wdawania się w zbędne dyskusje i stronniczość.

Zasadnicza w przypadku, gdy jeden obrzuca mnie od dwulicowych chamów a drugi wykonuje swoją robotę bez wdawania się w zbędne dyskusje i stronniczość.

No może i tak, bo żaden z was go nigdy niczym nie obrzucał i nie miała prawa facet zwyczajnie się wk***ić,

tylko weź mi jeszcze wytłumacz jakie to wszystko ma przełożenie na sytuację ogólną tego forum,

bo tego momentu ciągle nie mogę wychwycić, gdzie obrzucanie dwulicowymi chamami się zazębia z agonią audiostereo.pl

Gość masza1968

(Konto usunięte)

No może i tak, bo żaden z was go nigdy niczym nie obrzucał i nie miała prawa facet zwyczajnie się wk***ić,

tylko weź mi jeszcze wytłumacz jakie to wszystko ma przełożenie na sytuację ogólną tego forum,

bo tego momentu ciągle nie mogę wychwycić, gdzie obrzucanie dwulicowymi chamami się zazębia z agonią audiostereo.pl

Szczerze?

To mi wisi kalafiorem losy tego forum i całej tej moderacji.

A jak go ktoś obrzucił to niech bierze odwet i wyzywa tego od którego sam oberwał. Ja go niczym nie obrzucałem i nie życzę sobie tego w stosunku do mnie.

Jak nie panuje nad własnymi emocjami to oznacza, że sie nie nadaje do tej roboty. Bo czy to palton czy inny sralton to zawsze moderator komuś na odcisk nadepnie. Taka funkcja. Tylko do niej należy mieć predyspozycje a on ich jak widać nie ma.

Edytowane przez masza1968

Udowodnij rzucane oskarżenie, w przeciwnym razie zgłaszam administracji jako pomówienie.

Jesteś naprawdę rozkoszny chłop............taki prawdziwy kujawiak.

Natomiast proponuję,abyś te swoje pomówienia w stosunku do mojej osoby ujawnił-BARDZO PROSZĘ.........jak tego nie uczynisz zrobię to sam.

Będzie to czytał każdy kto chce,oraz oczywiście administracja,a sprawą pomówienia ma szansę zająć się sąd powszechny z powódżtwa cywilnego.

Kozaczysz do czasu-gwarantuję Ci to-ponieważ nie jesteś tu żadnym bossem,ani menago...........

WĄTPLIWE JEST TEŻ ABYŚ BYŁ AUDIOFILEM,JESTEŚ NATOMIAST EKSPERTEM D/S ZAMORDYZMU.

CZY BRONISZ SPRAWY SŁUSZNEJ.............A JAKIEJ TO CHYBA SAM NIE WIESZ.

Szczerze?

To mi wisi kalafiorem losy tego forum i całej tej moderacji.

. Bo czy to palton czy inny sralton

Co Ty gadasz?)

Szczerze?

Szczerze?

Szczerze, to było do przewidzenia, że jak zwykle po raz enty i tak wszystko zostanie sprowadzone do Paltona,

tego co tam kiedyś napisał, czego nie napisał, co tam kiedyś komuś zrobił, a czego nie zrobił.

Ja mam to w dupie, bo dla mnie to są jakieś pierdoły, no to wtedy czytam, że stwarzam pozory i tak to wygląda.

Kolejne bezsensowne bicie piany z którego po raz kolejny nic nie wyniknie. Ale Palton, no bo Palton, a dlaczego Palton...

Ludzie, ileż można?

Palton, nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi. Przecież pisałem. Dowiesz się więcej szczegółów na spotkaniu zapewne, a chodzi dokladnie o tworzenie jakichś dziwnych i tajnych grup ustaleń jak uzdrowić forum itp., więc nie brnijmy w ten temat dalej. Poza tym, dla mnie taką praktyką jest łączenie funkcji moderatora i notabene osoby z branży co samo ze sobą jest sprzeczne, gdyż wyłącza bezstronność. Nie przyznasz się do tego, bo siedzisz po drugiej stronie barykady (mod. i piszący w prasie). Nie musisz potwierdzać w sumie. Po co to takie akcje? Nie można też grzecznie? Czy to nie jest robienie czegoś za plecami? Poza tym nikogo nie oskarżam, wszystko wyjaśniłem. Ja i inni chcą porozumienia, a nie obrzucania się wzajemnie. Ty za to znowu stajesz z pozycji wyższego i straszysz. Nie tędy droga do porozumienia, taką postawą do niczego nie dojdziesz, chyba że usuniesz z forum na stałe niewygodne sobie osoby, w tym m.in. S.A.

Administracji jeszcze raz chętnie wyjaśnię w czym rzecz, więc nie musisz zgłaszać, spokojnie.

No i co? Mnie też dodasz (dodałeś) już do listy dwulicowych chamów? Gdzie ta lista?

Edytowane przez SVART

Parantulla, kręcimy się wokół jednego. Wyjasniłem powyżej, że chodzi o pewne granice przyzwoitości etc. I naturalnie, że nie ma dla mnie znaczenia kto jest modem, ale jakim jest człowkiem, czy można mu zaufać etc. Odpowiednio ujął to też Masza.

Edytowane przez SVART

Z uporem maniaka pytam moderację po co są wątki podpięte w których często ostatnie wpisy są sprzed 2-4 tygodni?

Użytkownik palton dnia 16.01.2015 - 14:30 napisał

Przykład i dodatkowa odpowiedź sama się znalazła.

Natomiast proponuję,abyś te swoje pomówienia w stosunku do mojej osoby ujawnił-BARDZO PROSZĘ.........jak tego nie uczynisz zrobię to sam.

Będzie to czytał każdy kto chce,oraz oczywiście administracja,a sprawą pomówienia ma szansę zająć się sąd powszechny z powódżtwa cywilnego.

FAJRANT!

Dobrze Panowie, jest piątek wieczór. Zbieramy manele i cieszymy się z weekendu, bo to widzę nie ma sensu dalsze spieranie się. Zobaczymy do czego dojdzie w Krakowie, tylko tam muszą być upoważnione osoby z SITE.

Przemiłego weekdnu, Wszystkim, bez wyjątku! :-]

Edytowane przez SVART

Szczerze?

Szczerze, to było do przewidzenia, że jak zwykle po raz enty i tak wszystko zostanie sprowadzone do Paltona,

tego co tam kiedyś napisał, czego nie napisał, co tam kiedyś komuś zrobił, a czego nie zrobił.

Ja mam to w dupie, bo dla mnie to są jakieś pierdoły, no to wtedy czytam, że stwarzam pozory i tak to wygląda.

Kolejne bezsensowne bicie piany z którego po raz kolejny nic nie wyniknie. Ale Palton, no bo Palton, a dlaczego Palton...

Ludzie, ileż można?

Parantulla

Wiesz,że nieetyczny jest Twój avatar...............to ron jeremy jebaka nad jebaki

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ależ Parantulla, istnieje coś takiego jak Drugie Prawo Klary.

Wg tego twierdzenia, każda dyskusja prowadzona na Bocznicy i tak zahaczy o temat Paltona ; )

Według innego twierdzenia (Winstona Churchilla, o ile dobrze pamiętam)

każdy problem dostatecznie długo ignorowany przestaje istnieć.

I zdaje się jest to jedno z ulubionych powiedzeń administracji tego forum, właścicieli

i kogo tam jeszcze sobie wymyślicie, żeby nagle wszystko rzucał i leciał z wami rozmawiać :)

Tym bardziej, że zdaje się poza postulatem odsunięcia moderatora na P oraz moderatora na J

żadnych innych problemów na forum audiostereo.pl jak na razie nie stwierdzono...

a sprawą pomówienia ma szansę zająć się sąd powszechny z powódżtwa

I znowu :-)

Obserwuję was chłopaki od dawna i śmieszy mnie to wasze straszenie sądem. Naprawdę. Wiecie przynajmniej jak to się je w praktyce? Ile kosztuje,ile trwa? Kiedyś straszyło się starszym bratem, albo kumplem , teraz jak widzę robi się to sądem. To ma naprawdę przestraszyć, zmusić kogoś aby nam uległ, przestraszył się, wycofał? Zastanawiam się jeszcze czy zdarzyło się już aby ktokolwiek na forum wytoczył sprawę karną z powództwa cywilnego przeciwko innemu forumowiczowi, za to co napisał? :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Tym bardziej, że zdaje się poza postulatem odsunięcia moderatora na P oraz moderatora na J

żadnych innych problemów na forum audiostereo.pl jak na razie nie stwierdzono...

Jset wiele tematów wartych omówienia - wprowadzenie możliwości ignorowania wątków, kwestia dozwolonego zakresu pisania przez branżę w wątkach tematycznych, poszerzenia grona moderatorów, wprowadzenie kadencyjności moderacji, kwestia uporządkowania chlewika w zakładce pc-audio i temat przegonienia rezydujących tam wysłanników trójwymiarowego, kwestia likwidacji martwych kont, temat wiecznie szwankującej wyszukiwarki.

To tylko to co na szybko przychodzi mi do głowy..

Edytowane przez rochu

Co ma moderator do: pracy wyszukiwarki? Do możliwości ignorowania wątków? Do likwidacji martwych kont? Po co kadencyjność? Ci dobrzy powinni być na stałe, zwłaszcza jak są za darmo.

ps. Ktoś tu przegina.

Arton, idź nawracać UFO - bo chyba nie bardzo wiesz co jest grane, zielone ludziki może Ci coś pomogą. A Święta już u Zielonych były?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.