Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Każde słowo które osłabia moderację, wywołuje u niektórych euforię. BlueMax, wiem czemu masz coś do mnie. Kolega jest częściej rozmowny, jak widać.

Trzeba było być rozmownym jak do ciebie pisałem na PW ale nie raczyłeś nawet odpisać a teraz nagle doskonale wiesz o co chodzi i wyciągasz publicznie rzeczy, które powinny zostać tajemnicą moderacji. Jest to żałosne i stanowi kolejny przyczynek do twojej "pracy" jako moderatora. No ale czego spodziewać się po człowieku, który najpierw połowę forum określił jako dwulicowych chamów a obecnie dzieli forumowiczów na karanych i ich kumpli.

Każde słowo które osłabia moderację, wywołuje u niektórych euforię. BlueMax, wiem czemu masz coś do mnie. Kolega jest częściej rozmowny, jak widać.

Pal, ty tak specjalnie piszesz, czy tak rzeczywiście myślisz?

Osobą osłabiającą moderację jesteś ty- nie cir, misimor czy melb.Zrozum to w końcu a jak nie potrafisz tak prostej i oczywistej rzeczy to przyjmij to chociaż do wiadomości.

A ja się im nie dziwię.

Zamiast ustrzelić jednego złośliwego trolla, który do dzisiaj pisze co mu ślina na język przyniesie w swoich dwóch wątkach na Analogu, pozwolono opuścić forum wielu wartościowym ludziom.

W tym sporze administracja i moderacja stanęły po stronie gościa, który swoimi prowokacjami napędza ruch na forum a nie po stronie sensownych, merytorycznie piszących osób.

W efekcie macie martwą zakładkę Analog.

Dokładnie tak. Do tej pory wszyscy z nas, którzy wprost napisali prawdę o tym troll'u, są za zgodą moderacji zbanowani w jego wątkoblogach. To wymownie świadczy o priorytetach zarządzających tym forum.

W.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Trudno się dziwić dorosłym ludziom, że nie chcą zostać zakwalifikowani do żadnej z tych kategorii (karanych lub ich kumpli) przez takiego osobnika jak ty i zwyczajnie odchodzą.

Pytało już o to parę osób, zapytam raz jeszcze: czy powstały listy karanych, w tym karanych wielokrotnie czyli recydywistów?

Czy ty Palton nie widzisz, że normalni użytkownicy forum nie mogą patrzeć na to co się tu dzieje? Wszędzie widzisz wrogów, podsycasz konflikty a w swoim działaniu nie widzisz nic złego. Pisze to forumowicz obecny tu od 10 lat, nigdy (jeszcze) za nic niekarany, ale to pewnie już niedługo.

Edytowane przez BlueMax
Gość rochu

(Konto usunięte)

Pragne przypomnieć, że tuż przed akcją z maja odbył sie przedziwny festiwal dotyczący rzeczonych wątków Excela.

Wątki wylądowały na Bocznicy, potem były zamykane, otwierane i znów zamykane.

Excel ogłosił protest i... wygrał z moderacją.

Wątki wróciły do zakładki Analog a oponenci Excela dostali bany w tych wątkach.

Nie ma co się dziwić, że zbanowani oponenci odeszli z forum i zachowali takie a nie inne wspomnienie o moderacji.

Niestety nie da się wyjaśnić tego zamieszania tym, że moderacja jest nieliczna albo o niczym nie wiedziano.

To była decyzja biznesowa, gdzie w imię oglądalności forum poświęcono wcale liczne grono uzytkowników.

Edytowane przez rochu

Ano, właśnie...

Zresztą, gdyby troll i psuj pisał tylko w swoich dwu wątkach* -pal sześć! Niech pisze te bzdety; i tak nikt rozsądny - nie czyta.

Tylko, że niestety - psuj włazi wszędzie i wszędzie pieprzy trzy po trzy.

* - wciąż twierdzę, że jeden z tych wątków - to blog i jako taki powinien być przeniesiony w odpowiednie miejsce.

I prawdą jest - za zgodą Moderacji - Analog, może nie upadł jeszcze, w każdym razie - jest na równi pochyłej...

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Obawiam się ze palton do rocha pojedzie odczytać listę uzgodnioną z zacnym gronem dziesięciu i tyle. Karty już są rozdane. Będzie to portal kilku znajomych i krewnych królika. No i wymoderowany sprzedażowo.

Trzeba wiec odkupic forum od Dawida :-)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ostatnio wszędzie jest moda na wojny i kłótnie.

Apeluje do paltona i drugiej strony by nie kontynuowali wojny. Niech to będzie test na intencję obu stron.

• Użytkownicy+

Trudno się dziwić dorosłym ludziom, że nie chcą zostać zakwalifikowani do żadnej z tych kategorii (karanych lub ich kumpli) przez takiego osobnika jak ty i zwyczajnie odchodzą.

Pytało już o to parę osób, zapytam raz jeszcze: czy powstały listy karanych, w tym karanych wielokrotnie czyli recydywistów?

Czy ty Palton nie widzisz, że normalni użytkownicy forum nie mogą patrzeć na to co się tu dzieje? Wszędzie widzisz wrogów, podsycasz konflikty a w swoim działaniu nie widzisz nic złego. Pisze to forumowicz obecny tu od 10 lat, nigdy (jeszcze) za nic niekarany, ale to pewnie już niedługo.

Oczywiście masz rację. Tak samo jak z PW. Łatwo było napisać:

Plączesz się w sposób żałosny.

Efektownie było, koledzy przyklasnęli... Gdy wyjaśniłem jak było, to ani słowa o tym. Zamiast tego, czepiamy się kolejnej rzeczy. Przed południem wyjaśniłem maszy, jak było z określeniem pewnej czynności. I co? I nic. Budzi się kolega i znów swoje. Może doczytaj, jak to było. Powtarzanie o "obrażeniu połowy forum" zostało wyjaśnione. Każdemu z osobna mam opisywać to samo? Po co, jak znajdzie się kolejna rzecz i kolejna i kolejna. Oczywiście za wielokrotnie powtarzane nieprawdy, złośliwości i zarzuty, ani słowa. Nic. Nagle woda w usta. Nie, nie oczekuje pokłonów, przeprosin, czy gestów przyjaźni, jak to drwiąco niektórzy mówią. Oczekuję zrozumienia. Każdą rzecz, jaką wymyślicie, jestem w stanie obalić za pomocą dowodów w postaci cytatów, przytoczonych faktów, czy linków. To Was koledzy rozjusza, że nie jesteście w stanie nic udowodnić. Wiele razy prosiłem o przykłady moich nagannych zachowań, niesprawiedliwych banów, czy kręconych interesów. Tyle tego jest, a jakoś nie widać nawet pół dowodu. Kurczowe łapanie się kilku mocnych ale adekwatnych określeń, jest śmieszne. Dzieje się tak, ponieważ sami używacie podobnych, a u kolegów trolli używających tego często i bezpodstawnie, w ogóle Wam to nie przeszkadza.

W przypadku Twojego zgłoszenia, podjąłem decyzję o nie ingerowaniu w wątek. Przeczytałem wszystko wnikliwie, cofnąłem się do wcześniejszych wpisów i postanowiłem pozostawić jak jest. Nie wiem, może bm drugi raz postąpił tak samo, a może inaczej. Staram się postępować zgodnie z sumieniem, ale czasami są sprawy niejednoznaczne. Oczywiście powiesz, że zostawiłem bluzgi. Ok. Były jednak one wplecione w dłuższe wypowiedzi, a wątek poszedł spokojną drogą dalej. Być może zrobiłem źle. Nie mam patentu na mądrość i sprawiedliwość. Natomiast staram się postępować uczciwie i na świadomym oszustwie mnie nie złapiecie. Tego jestem pewien.

Alek mówił o tym, żeby nie dyskutować. Tak, zgadzam się. Moderator który nie dyskutuje, niemal nie istnieje. To w opinii forumowiczów dobry mod, szczególnie dla tych bardziej krewkich. Problem w tym, że bez dyskusji nikogo się nie przekona. Wszyscy mi mówią, sieć cicho i rób swoje. Mógłbym i miałbym spokój. Ale co z tego? Forum wtedy będzie lepsze? Naprawdę, moja osoba się tu nie liczy. Przyjdzie czas, że zrezygnuję.

W krótkim czasie, wyjaśniłem kilka spraw. Może to ktoś doceni, może ktoś zrozumie. Może coś się uda zrobić u rocha. Może dożyję czasu, gdy np. grynio nie obrzuci mnie g... dla zabawy.

Ostatnio wszędzie jest moda na wojny i kłótnie.

Apeluje do paltona i drugiej strony by nie kontynuowali wojny. Niech to będzie test na intencję obu stron.

Proszę bardzo. Długo pisałem post, nie widziałem Twojego. Niech kosmos będzie z nami :)

Na litość boską, Robert czy który tam ma dzisiaj dyżur. A wycinajże wolniej wpisy niepoprawnych kolegów, bo nie nadążam czytać. Miejże wzgląd na wiek :-) Najlepiej czyszczenie przeprowadźcie dopiero jutro rano.

Włodek.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Tak jak pisałem - od wyjaśniania takich spraw jest PW, na które nawet nie raczyłeś odpisać. Czy odpisujesz tylko swoim kumplom a resztę olewasz czy ci się nie chciało czy nie wiedziałeś co napisać, w to już nie wnikam. Ja jestem w stanie wiele rzeczy zrozumieć ale do tego niezbędna jest rozmowa. W tym wypadku zostałem potraktowany wpisem "Won", wyzwany od "porąbanych zomowców" oraz zbanowany w wątku, a następnie zlany ciepłym moczem przez moderację. Tak to wygląda z mojej strony. Widocznie taki mamy klimat, a w tym wypadku standardy. Teraz to wyjaśniasz publicznie zamiast zwyczajnie odpisać na PW? To ma być profesjonalne? Tak naprawdę to nie ma ta sytuacja w tej chwili większego znaczenia, ja już prawie zapomniałem jakbyś mi nie przypomniał. Ot, taki mały przyczynek.

A z wyjaśnieniem co do czytania PW nie polemizowałem, przyjąłem do wiadomości, innymi słowy zrozumiałem. Weryfikował nie będę.

Edytowane przez BlueMax
Na litość boską, Robert czy który tam ma dzisiaj dyżur. A wycinajże wolniej wpisy niepoprawnych kolegów, bo nie nadążam czytać. Miejże wzgląd na wiek :-) Najlepiej czyszczenie przeprowadźcie dopiero jutro rano.

Włodek.

Dołączam się do prośby. Ja z kolei jestem za młoda i Twoim zdaniem mam problemy z percepcją ;-), to wytłumacz mi dlaczego najlepiej (staninowo) napisałam gimnazjalny z polaka, a z części dotyczącej czytania ze zrozumieniem miałam maksa, bo jak Boga kocham, nie pojmuję ;-) Gadanie o testach i konkursach to hobby inteligentnych małolat :-D

@palton

Zarzucasz innym brak taktu, ale zważ na to, że wiele Twoich postów jest agresywna, choć cały czas udajesz "świętoszka", to chociażby czepianie się mego wieku w Twoim wydaniu było agresywne. Czyżby poniosły Cię emocje? ;-) Czyżbyś wystawiał punkty, banował oraz ignorował i atakował innych z morderczym zamiarem? ;-)

Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Dołączam się do prośby. Ja z kolei jestem za młoda i Twoim zdaniem mam problemy z percepcją ;-), to wytłumacz mi dlaczego najlepiej (staninowo) napisałam gimnazjalny z polaka, a z części dotyczącej czytania ze zrozumieniem miałam maksa, bo jak Boga kocham, nie pojmuję ;-) Gadanie o testach i konkursach to hobby inteligentnych małolat :-D

Marysiu do kogo kierujesz ten wpis? Domniemuję, że nie do mnie?

W.

Fabuła kwiecista jak w serialu brazylijskim, tyle pierdolenia nawet na niedzielnej sumie nie uraczysz...wierzyć mi się nie chce że to dorośli mężczyźni.

A ile propozycji zmian, że aż ogarnąć wszystkiego naraz nie można.

Nie chcę się powtarzać, ale czy ja przypadkiem nie mówiłem, że tak właśnie będzie?

Nikt tu nie chce żadnych zmian. Chodzi tylko o to, żeby się ponapierdalać, prywatne sprawy pozałatwiać, wszystkich ze sobą skłócić, a po nas choćby potop.

Parantulla, jeszcze raz proszę, żebyś przybył na spotkanie. Nie widziałem takiej deklaracji, być może ją przeoczyłem.

Chyba już nawet Rochu nie wierzy, że jakieś tam spotkania kogoś tam z kimś tam cokolwiek tutaj zmienią. Co zmienią, komu zmienią, po co zmienią?

Nikomu na tym nie zależy i wszyscy mają to wszystko centralnie w odbycie, takie przynajmniej odnoszę wrażenie, wrażenie graniczące z pewnością niestety.

Oczywiście spotkać się można, nie mówię że nie, tylko nie wiązałbym z tym spotkaniem jakichś większych nadziei na zmiany, dlatego bez urazy Panowie,

ale tłuc się tysiąc kilometrów w jedną stronę tylko po to, żeby usłyszeć "no dobra, to już wiemy o co chodzi, pomyślimy, zobaczymy, co się da, to się zrobi"

i tłuc się drugi tysiąc kilometrów w drugą stronę tylko po to, żeby wejść na forum i zobaczyć dokładnie to samo co widzę teraz (a tak właśnie będzie)

to szczerze mówiąc mi się nie chce dupy z domu ruszać. Od gadania samo nic się nie zrobi. Potrzeba jeszcze dobrej woli i chęci, a tych jakoś nie widzę.

Po przeczytaniu czterech ostatnich stron tego wątku normalnie jestem załamany ...

586.gif

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A Platon ma remanent?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, że w kółko piszesz to samo, a jedynym problemem jaki na tym forum dostrzegasz jest to,

że moderatorzy nie są tutaj traktowani jak święte krowy, nie mają władzy absolutnej i nie ma obowiązku bicia im pokłonów przy logowaniu.

Rozumiem że o tym będziecie debatować i to debatowanie jakkolwiek się zakończy ma wyleczyć forum i uzdrowić sytuację?

Jak widzisz można to wszystko streścić w dwóch linijkach tekstu, zupełnie nie rozumiem po co się co chwila rozwijać na pół strony,

a tym bardziej jeszcze spotykać w realu, żeby omawiać sprawy dla wszystkich oczywiste.

Chodzi tylko o władzę i wpływy czyli jak zawsze gdy nie wiadomo o co chodzi. A prawdziwe problemy jak były tak nadal są nawet nie tknięte.

A to sorry, źle zrozumiałem intencje proponowanego spotkania, jak propozycje pierwotnie się pojawiłem. Myślałem, że spotkam po prostu ciekawych ludzi, o podobnych audio zainteresowaniach. PO prostu chciałem poznać w realu ludzi, których znam tylko wirtualnie. Ale widzę, że robi się z tego kolejną checę i idiotyczne teorie spiskowe. Tak to jak oczywiście rezygnuję. Bo później będziecie wyszydzać i łacha drzeć przez kolejny miesiąc z tych którzy się spotkali. Więc wycofuję moją chęć uczestniczenia, a na cholerę mnie to potrzebne.

Swojego zdania, że administracja powinna być tam gdzie być powinna i zabierać jednoznaczny głos kiedy powinna, nie zmienię.

I absolutnie nie ma to nic wspólnego z chęcią ochrony "świętych krów" wręcz przeciwnie, bo jednoznaczne zajęcie stanowiska nie musi być wcale pozytywne dla danej osoby, jeśli zarzuty są słuszne i rozsądnie uzasadnione. Ale niech do czorta jasnego to stanowisko będzie, a nie tak jak jest teraz i jak było do tej pory. A nie wylewanie syfu w personalnych przepychankach przez X stron i podkręcanie tym samym niezdrowej atmosfery.

Dobrej nocy życzę.

Edytowane przez SlawekR

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.