Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Espectro napisał:

Usuwając kolejne funkcjonalności z forum do niczego nie dojdziemy.

Dodanie możliwości kliknięcia "minusa" to nie jest usuwanie funkcjonalności. Trudno tu mówić o dodaniu, a raczej odzwierciedleniu stanu faktycznego. A no co komu trzy różne plusy? Eee...

4 godziny temu, Espectro napisał:

Nie odpowiadamy za wpisy i za to co kto pisze.

Nikt nie ma nic przeciwko pisaniu głupot - wprost przeciwnie, wypowiedź głupia jest istotą dyskusji, bo pozwala udzielić mądrej odpowiedzi.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

16 godzin temu, szymon1977 napisał:

Nikt nie ma nic przeciwko pisaniu głupot - wprost przeciwnie, wypowiedź głupia jest istotą dyskusji, bo pozwala udzielić mądrej odpowiedzi.

I tacy jak m.in. ty, mają oceniać czy czyjaś wypowiedź jest głupia?

Masz jakiś papier na swoją wszech wiedzę?

Zdarzało się już, pouczanie dźwiękowca w tematach poruszających zagadnienia związane z reprodukcją dźwięku. 

W tematach motoryzacyjnych, też błyszczałeś.

Ostatnio sporo piszesz o immunologii, epidemiologii, medycynie.

Normalnie człowiek renesansu, w dodatku bez kompleksów. 😉

• Administratorzy
1 minutę temu, Przemysław_51508 napisał:

Masz jakiś papier na swoją wszech wiedzę?

Zdarzało się już, pouczanie dźwiękowca w tematach poruszających zagadnienia związane z reprodukcją dźwięku. 

W tematach motoryzacyjnych, też błyszczałeś.

Ostatnio sporo piszesz o immunologii, epidemiologii, medycynie.

Normalnie człowiek renesansu, w dodatku bez kompleksów. 😉

NIe ma osoby która wie wszystko i jest źródłem wiedzy. Nie ma osoby od której można mieć pewność poprawności wypowiadanych zdań. Nie ma i nie bedzie nigdy. Jeżeli uważamy że ktoś się może znać na tym bo siedzi w tym x lat to są to założenia tylko. Przy takim założeniu można określić wpis jako prawidłowy / poprawny. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

13 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Nic takiego tu nie zrobiłem, ale skoro są dwie skrajnie odmienne, to jedna głupia musi być.

8 minut temu, Espectro napisał:

Jeżeli uważamy że ktoś się może znać na tym bo siedzi w tym x lat to są to założenia tylko. Przy takim założeniu można określić wpis jako prawidłowy / poprawny. 

Niestety ale nie, bo specjaliści prezentują dwa odmienne zdania.

Edytowane przez szymon1977

14 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Nic takiego tu nie zrobiłem, ale skoro są dwie skrajnie odmienne, to jedna głupia musi być.

21 godzin temu, szymon1977 napisał:

Proponuję, aby reakcja uśmieszek odejmowała punkty, bo w praktyce zazwyczaj klikana jest jako wyraz wybuchu śmiechu po przeczytaniu skrajnej głupoty.

• Administratorzy
4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Niestety ale nie, bo specjaliści prezentują dwa odmienne zdania.

To znaczy jakie ?. 

Nadal bazuje się z przeświadczeniem że specjalista ma rację. To jest założenie że specjalista ma rację i nie musi tak być. 

W kwestiach logiki tego nie przeskoczymy. 

12 minut temu, Espectro napisał:

To znaczy jakie ?. 

To nie jest wątek do rozważania konkretnego zagadnienia. Wybacz.

...a my jako laicy-dyletanci, możemy co najwyżej napisać, dlaczego do jednej z opcji się przychylamy. Ale niektóeym faktycznie się wydaje, że ich wpis to prawda objawiona, a wpis odmienny to powód do obrażania autora. Za bardzo się chłopcy spinacie, bo to tylko luźna wymiana poglądów.

W dniu 9.11.2021 o 08:16, Espectro napisał:

Dociera do administracji.

Mam pytanie dotyczące niedozwolonych multikont . W jakie sposób państwo weryfikujecie wykorzystywanie konta przez kilku użytkowników oraz korzystanie z kilku kont przez jednego lub wielu użytkowników ?

Ostatnio zauważyłem ,że jeden z użytkowników zupełnie zmienił styl wypowiedzi - wyraźnie pisze teraz inna osoba . Ponadto na wpisy kierowane do jednego użytkownika odpowiedział inny użytkownik , twierdząc ,że tekst był skierowany do niego .

Zgłosiłem to ale proszę o wyjaśnienie na forum - czy macie Państwo możliwość zweryfikowania i jakie działania są przewidziane w następstwie wykrycia takich praktyk .

Pozdrawiam

...there is no spoon...

• Administratorzy
45 minut temu, arturp napisał:

Ostatnio zauważyłem ,że jeden z użytkowników zupełnie zmienił styl wypowiedzi - wyraźnie pisze teraz inna osoba . Ponadto na wpisy kierowane do jednego użytkownika odpowiedział inny użytkownik , twierdząc ,że tekst był skierowany do niego .

Co do tego to ciezko będzie jeżeli adresy ip i urządzenia użytkowane przez użytkowników się nie pokrywają. Jeżeli ktoś udostępnił konto komuś innemu to będzie to jak zwykłe logowanie na forum a nie wylogowywanie i logowanie na innym.

Napisze mi Pan na PW a dam znać i opisze sprawę trochę dokładniej.

ps. Aktualnie jest kilku którzy używają dwóch kont na forum śmiesznie jest gdy otrzymuje bana na jednym i w przeciągu minuty loguje się z drugiego. Przy kolejnym takim zabiegu otrzyma na drugim bana bo choć pewni jesteśmy to warto się upewniać. 🙂 Ba potrafi się kłócić sam ze sobą. 🙂 

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

To nie jest wątek do rozważania konkretnego zagadnienia. Wybacz.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

...a my jako laicy-dyletanci, możemy co najwyżej napisać, dlaczego do jednej z opcji się przychylamy. Ale niektóeym faktycznie się wydaje, że ich wpis to prawda objawiona, a wpis odmienny to powód do obrażania autora. Za bardzo się chłopcy spinacie, bo to tylko luźna wymiana poglądów.

W dniu 9.11.2021 o 08:16, Espectro napisał:
W dniu 9.11.2021 o 06:59, Maju napisał:

Rozumiem że trzeba pisać tam gdzie pisze "Kontakt" i dotrze to do Pana.....spróbuję.

W dniu 6.11.2021 o 10:28, Maju napisał:

Dociera do administracji.

W dniu 9.11.2021 o 11:16, Maju napisał:

Ciekawe czy moje (teraz już trzy) dotrą.   :))

Nie wiem co dotarło, bo nie mam żadnej odpowiedzi a że kontrowersyjne działanie moderacji nabrały na sile piszę tu, bo za chwile pewnie nie będę mieć tej możliwości tak hojnie jestem punktami nagradzany.

Można mnie tak jak za vlado wykluczyć z tematu, szukanie ciągłych pretekstów (że prowokuję, obrażam, pomawiam) jest śmieszne.....dzisiaj tylko z jednej strony zgłosiłem blisko dziesięć (podobnych i gorszych od mojego) wpisów moich oponentów.....na razie tyle, wstecz bym mógł sięgnąć, ale mi się znudziło.

Rozumiem że trwanie przy swoim i dążenie do prawdy jest solą w oku wielu dlatego zgłaszają niemal wszystko, ale czy to nie przesada gdy kary dotyczą takich wpisów:

"potem mataczył wmawiając że to ja nie zrozumiałem, jednym słowem cyrk..."

"Znasz? Tak twierdzisz." " Ok.....znasz przepis który nie czytasz ze zrozumieniem,"
Zobaczymy czy rozumiesz."

W drugim przypadku zwracam uwagę na wyrwane z kontekstu krótkie treści (cudzysłów).  😉
Innych nie cytuję, bo jak i w tym przypadku należałoby cytować CAŁE posty (lub cały kontekst dyskusji) które są UZASADNIENIEM na te mocne słowa jakie tam użyłem.
Niektórych zresztą przytoczyć się nie da, bo zostały (z częścią merytoryczną) USUNIĘTE!

Może jeszcze to "pomówienie" napisane (o rzekomym wpisie) w obronie przed insynuacjami (notabene POMÓWIENIEM) że bronię pedofilów czy innych przestępców:

"musiałby taki sfałszować....stać ich na to"

Liczę na to że nie zostanę zbyty wymownym milczeniem jak poprzednio.

Pozdrawiam.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
3 minuty temu, Maju napisał:

W drugim przypadku zwracam uwagę na wyrwane z kontekstu krótkie treści (cudzysłów).

3 minuty temu, Maju napisał:

Mowa tu o cytowaniu pełnych wypowiedzi a Pan robi podobnie.

Co do zgłoszeń to aktualnie rozpatruję zaległe.

Proszę używać funkcji "Cytuj wielokrotnie"
image.png
  aby w łatwy sposób podlinkować wpisy. Klika Pan na każdy taki wpis po czym np przychodzi tutaj do tematu i klika 
image.png

Powtarzam jeszcze raz moderacja oraz administracja nie odpowiada za poruszane kwestie w tematach oraz nie jest w stanie potwierdzać takowych wpisów czy są one prawdziwe czy tez nie.

Pisząc komuś że kłamie w temacie, takowy użytkownik ma takie samo prawo napisać o Pańskich wpisach.

Pozdrawiam.

Dziękuję ostrzeżenie @Bezlitosna Niusia, mnie to nie rusza, mam dystans i takich wpisów nigdy nie zgłaszam, choć za podobne dostaję od razu punkty....  :))

18 minut temu, Espectro napisał:
30 minut temu, Maju napisał:

Mowa tu o cytowaniu pełnych wypowiedzi a Pan robi podobnie.

Nie cytuję całości, bo musiałbym długo szukać tego posta, mam też pewności czy bym go znalazł bo część postów została w całości (z częścią merytoryczną) usunięta, cytuję to co znajduję na swoim profilu.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Nie cytuję całości, bo musiałbym długo szukać tego posta, mam też pewności czy bym go znalazł bo część postów została w całości (z częścią merytoryczną) usunięta, cytuję to co znajduję na swoim profilu.

Czyli rozumiem że cytuje Pan z pamięci ? Takie cytowanie jest mało warte. Cytowanie pourywanych wypowiedzi po dwa słowa ..... 

Cytując moderacja może bezpośrednio przejść do tego wpisu.

Takowe cytowanie "wielokrotne" zapisuje się i nie powinno uciekać gdy przechodzi sie miedzy stronami. 

35 minut temu, Espectro napisał:

Powtarzam jeszcze raz moderacja oraz administracja nie odpowiada za poruszane kwestie w tematach oraz nie jest w stanie potwierdzać takowych wpisów czy są one prawdziwe czy tez nie.

Pisząc komuś że kłamie w temacie, takowy użytkownik ma takie samo prawo napisać o Pańskich wpisach.

Wiem.

Problem w tym że z ich strony nie ma ŻADNEGO sensownego uzasadnienia kłamstwa a ja ZAWSZE potwierdzam uzasadnieniem swoje wpisy sugerujące że piszą nieprawdę.

Ostatnie, punkty za to zresztą dostałem że to @Jacchusia przypomniałem, opisałem jak sprawy się miały i napisałem konkluzję:

" potem mataczył wmawiając że to ja nie zrozumiałem, jednym słowem cyrk"

14 minut temu, Espectro napisał:
17 minut temu, Maju napisał:

Czyli rozumiem że cytuje Pan z pamięci ? Takie cytowanie jest mało warte. Cytowanie pourywanych wypowiedzi po dwa słowa ..... 

Nie zrozumiał Pan....zacytowałem to co w uzasadnieniu kary dostaję.
Napisałem jak byk że podałem teraz to co "znajduję na swoim profilu".

To nie ja pourywałem "po dwa słowa" wypowiedzi ale tek kto mi dał karę za to, ta osoba niestety tak uzasadnia nałożone kary.

Napisałem też że szukanie niektórych z tych wpisów mija się z celem bo przepadły, zostały usunięte.

Nie prowadzę księgowości i na zapisuję sobie gdzie szukać wpisu i czy dany wpis jest czy został usunięty, nie ma takich informacji w opisie kary.....dlatego szkoda mi  na to czasu by to odnajdywać.

Zresztą niektóre z tych spraw poruszałem w zgłoszeniach, nie chciałem się powtarzać

Edytowane przez Maju

• Administratorzy
16 minut temu, Maju napisał:

Ostatnie, punkty za to zresztą dostałem że to @Jacchusia przypomniałem, opisałem jak sprawy się miały i napisałem konkluzję:

Każdy z użytkowników otrzymuje za swe wpisy nie za czyjeś. Przy każdym z ostrzeżeń jest temat i cytowana wypowiedz. 

17 minut temu, Maju napisał:

Nie zrozumiał Pan....zacytowałem to co w uzasadnieniu kary dostaję.

Czemu widuję podobny wpis po raz n-ty gdy ktoś ma inne zdanie.

18 minut temu, Maju napisał:

Napisałem też że szukanie niektórych z tych wpisów mija się z celem bo przepadły, zostały usunięte.

Czyli moderacja działa poprawnie i wpisy nadające się na ukrycie / ostrzeżenie rozpatruje poprawnie.

19 minut temu, Maju napisał:

Nie prowadzę księgowości i na zapisuję sobie gdzie szukać wpisu i czy dany wpis jest czy został usunięty.....nie mam na to czasu.

Nikt tego nie wymaga. Wystarczy zgłaszać na bieżąco i potem do takowych się odnosić. Jeżeli wpis spada to znaczy że zgłoszenie było słuszne.

28 minut temu, Maju napisał:

Czyli moderacja działa poprawnie i wpisy nadające się na ukrycie / ostrzeżenie rozpatruje poprawnie

Dziesiątki ZGŁASZANYCH wpisów atakujących mnie i kolegów niewybrednymi epitetami zalega w temacie o Kościołach, żaden nie zniknął a MERYTORYCZNE wpisy na temat giną TYLKO dlatego że się znalazło coś (dosłownie kilka słów) czego można się (na siłę) przyczepić......to jest poprawne?????

13 minut temu, Espectro napisał:

Wystarczy zgłaszać na bieżąco i potem do takowych się odnosić. Jeżeli wpis spada to znaczy że zgłoszenie było słuszne.

Zgłaszam KAŻDE chamstwo w stosunku do nas w temacie, wpisy pozostają.....zgłosiłem wpisy tak jak Pan polecał......CISZA.  To jest słuszne, co jest słuszne?

Na co i jak długo na efekty mam czekać.....czy to co Pan mi proponuje w ogóle ma sens???

Widzę że pisząc tu tracę tylko czas.....każdy mój wpis jest dziwnie lub wręcz opacznie rozumiany, rozpatrywany czy komentowany.....skończę może, bo gdybym napisał co o tym myślę to bez punktów by się nie obeszło.

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Dziesiątki ZGŁASZANYCH wpisów atakujących mnie i kolegów niewybrednymi epitetami zalega w temacie o Kościołach, żaden nie zniknął a MERYTORYCZNE wpisy na temat giną TYLKO dlatego że się znalazło coś (dosłownie kilka słów) czego można się (na siłę) przyczepić......to jest poprawne?????

Z dzisiaj wszystkie jakie były rozpatrywałem w 85-90% na korzyść Pana.

To mnie cieszy.....oczywiście nie mam co liczyć na to że coś z 9 punktów (w większości dawanych na wyrost) zniknie.  😉

Dobre i dobre słowo...  🙂

Życzę wszystkiego dobrego i pozdrawiam.

wszystkie jakie były rozpatrywałem

Chodzi o moje dzisiejsze zgłoszenia z jednej ostatniej strony, których blisko dziesięć było?

Powiem tak, dzisiaj zgłosiłem to co zazwyczaj nie zgłaszam. Prawie nigdy nie zgłaszam.....bo zgłaszam o wiele gorsze, można je nadal czytać w temacie.
Takie wpisy to codzienność w tym temacie, tylko dlatego je zgłosiłem że za łagodniejsze i za takie wpisy punkty dostaję.....ot cała prawda.

Edytowane przez Maju

• Administratorzy
6 minut temu, Maju napisał:

To mnie cieszy.....oczywiście nie mam co liczyć na to że coś z 9 punktów (w większości dawanych na wyrost) zniknie

Za takie wpisy nie.

image.png

Teraz, Espectro napisał:

Za takie wpisy nie.

Jakbym był złośliwy napisałbym tak jak Pan przed chwilą do mnie że nie cytuje Pan całości....tam było też twarde uzasadnienie tych słów, ten wpis o ile pamiętam, nieco okrojony z najostrzejszych określeń pozostał....można go w całości cytować.

Nie mam pretensji do tego wpisu, tego nie kwestionowałem.....ktoś na forum mógł się poczuć urażony gdy takie słowa prawdy o inspiratorach usłyszał. 
Wiem o tym.....

• Administratorzy
5 minut temu, Maju napisał:

Jakbym był złośliwy napisałbym tak jak Pan przed chwilą do mnie że nie cytuje Pan całości....tam było też twarde uzasadnienie tych słów, ten wpis o ile pamiętam, nieco okrojony z najostrzejszych określeń pozostał....można go w całości cytować.

Nie mam pretensji do tego wpisu, tego nie kwestionowałem.....ktoś na forum mógł się poczuć urażony gdy takie słowa prawdy o inspiratorach usłyszał. 
Wiem o tym.....

Ja wrzucam tylko uzasadnienie i cytat z wpisu za który otrzymał Pan ostrzeżenie.

Przychodzenie tutaj i wymaganie zdjęcia wszystkich punktów bez podawania uzasadnienia to czysty trolling.

Godzinę temu, Espectro napisał:

Każdy z użytkowników otrzymuje za swe wpisy nie za czyjeś.

Sory, ale tzw "prowokacja" to najczęściej karanie za niezgodne z Regulaminem wpisy oponentów. Co ciekawe, te wpisy w rzeczywistości nie muszą istnieć, bo czasem wystarczy, że zaistnieją w wyobraźni moderatora.

Swego czasu ktoś tu "wyjaśnił", że muszę brać na klatę ataki personalne na moją osobę, bo zamieszczając w stopce wzmacniacz Onkyo, sam je prowokuję. Piaskownica.

• Administratorzy
5 minut temu, szymon1977 napisał:

Co ciekawe, te wpisy w rzeczywistości nie muszą istnieć, bo czasem wystarczy, że zaistnieją w wyobraźni moderatora.

?

2 minuty temu, Espectro napisał:

?

Przeczytaj jeszcze raz ale całość, a nie tylko wyrwany z kontekstu fragment. A ja idę do roboty.

• Administratorzy
5 minut temu, szymon1977 napisał:

Przeczytaj jeszcze raz ale całość, a nie tylko wyrwany z kontekstu fragment. A ja idę do roboty.

W jaki sposób ma moderacja zapobiegać takim wpisom ? 

Brak tam uzasadnienia tych słów, w całości to dopiero jest ciekawe.....  :)))

Godzinę temu, Espectro napisał:

Przychodzenie tutaj i wymaganie zdjęcia wszystkich punktów bez podawania uzasadnienia to czysty trolling.

Przepraszam jak coś z mojej winy Pan źle zrozumiał z tego co napisałem w pierwszym dzisiejszym wpisie.....nie chodziło mi o rozpatrywanie każdego z osobna przypadku, ale o przypomnienie poprzednich  spraw i przedstawienia nowej, dlatego nie pisałem pełnych uzasadnień.

Te były przeważnie zdawkowe, najczęściej: "wpis prowokacyjny".

Niczego też (poza sprawiedliwością) nie wymagam.....  😉 

Edytowane przez Maju

• Administratorzy
22 minuty temu, slawek.xm napisał:

Jesli za taki wpis otrzymuje sie ostrzeżenie to dla mnie jest to karanie za poglądy

Tylko że to jest cytat z wpisu. A nie uzasadnienie.  

Niezgadzanie się z każdym w temacie to nie poglądy a ślepo obrany cel w życiu.  Ile razy można czytać o tym że każdy się myli a tylko user Maju ma rację. Ile razy ? Każdy wpis tak wygląda. Użytkownik @Majujest wedle tego wszechwiedzącym i na każdy temat może porozmawiać bo z góry zna odpowiedz. I tylko jego zdanie jest prawdziwe i prawidłowe. A każdy się myli.

Nawet gdy wpis podpierany jest linkami i doniesieniami prasowymi to i tak user @Majupotrafi to podważać i mówić że było kompletnie inaczej... 

Nie przesadzajmy ile można prosić o zaprzestanie takowego sposobu wypowiedzi w temacie.

Moderacja kara za byle zaczepkę w temacie banami na tygodnie a w drugą stronę nie działa to kompletnie i reakcji brak, nadal podważą się prace moderacji iz bronią anty katolików.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.