Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Przy okazji czy administracja gotowa już jest aby usunąć z forum publicznego tą deklarację dyskryminacji "antyaudiofilów", której autorem jest osoba, która za swoją działalność w branży audio... eee, szkoda gadać.

Wiem dlaczego pytasz. Temat póki co zostaje. I jest na czasie chodź uspokoiło się znacząco.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

który przedstawienie odmiennego niż jego zdanie traktował jako troling antyaudiofilski i pretekst do blokowania dostępu do dyskusji i wlepianie lubktów karnych.

Podam przykład: Gość szukający mercedesa nie chce słyszeć żę polonez lub inna corsa jest taka sama i to bzdura wydawanie tylu pieniędzy tym bardziej że różnicy nie ma bo Jeden i drugi samochód dojedzie do celu. 

Bardzo bym prosił o nie robienie po raz kolejny wycieczek po tematach stricte związanych z kablami przez Pańską osobe. I staranie się nawracać na swoje. To jak z polityką wręcz się robi lub innym kościołem. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

8 minut temu, Espectro napisał:

Wiem dlaczego pytasz.

Napisałem wprost dlaczego pytam i nie dopowiadaj mi czegoś innego.

Temat póki co zostaje. I jest na czasie chodź uspokoiło się znacząco

Na czasie to jest Regulamin, który daje te same prawa i obowiązki każdemu userowi.

Bardzo bym prosił o nie robienie po raz kolejny wycieczek po tematach stricte związanych z kablami przez Pańską osobe

Jak ktoś w temacie dotyczącym kable wychodzi w tematykę ogólną to nie ma takiego prawa, które zabrobiłoby komukolwiek przedstawić odmienne zdanie. Napisał TAM merytorycznie na kilka innych tematów, to ja TAM to merytorycznie skomentuję. A jeśli odpowie prywatą to liczę na Twoją bezstronność i obiektywizm.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
5 minut temu, szymon1977 napisał:

Napisałem wprost dlaczego pytam i nie dopowiadaj mi czegoś innego.

Nie dopowiadam. Wiem bo punktów kilka wpadło.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Na czasie to jest Regulamin, który daje te same prawa i obowiązki każdemu userowi.

I tak powinno być.

35 minut temu, Espectro napisał:

Nie dopowiadam. Wiem bo punktów kilka wpadło.

Dopowiadasz, bo jak uznam, że jakiś punkt dostałem bezpodstawnie, to wiem jak złożyć odwołanie.

2 godziny temu, Espectro napisał:

Ktoś jeszcze tak ma ? jakiś czas temu próbowałem odtworzyć ten błąd ale niestety nie udało mi się.

U nie tak się zrobiło - cały czas od jakiegoś czasu.

2 godziny temu, Espectro napisał:

I tak powinno być.

Dokładnie! Więc po co jakieś deklaracje, z argumentacją zafałszowaną usunięciem kontrargumentów i zablokowaniem ich autorom możliwości pisania? Jak na to patrzeć biorąc pod uwagę dokonania autora w branży, za które po części pozbawiono go uprawnień moderatora? Chcesz walczyć z trolingiem to po prostu to rób, ale ten przejaw dyskryminacji opononentów przez byłego na szczęście moderatora nikomu do niczego nie jest potrzebny. A nawet jeśli, to jako Admin napisz w zamian jakiś sensowny, a temu pozwól przejść do historii.

4 godziny temu, Espectro napisał:

Jak malarstwo to nic szkodliwego.

Ja mam takie np reklamy. Poniekąd związane z moimi zainteresowaniami. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja mam Brzankami Sumatrzańskimi i żadna mi się na pasku nie wyświetla...

Mazdę omijam szerokim łukiem i co...

B2DC79C0-88ED-4EB9-9464-D457661D2030.thumb.jpeg.3b65840e9284e6f250f6d0fd19b509d7.jpeg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ASURA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

11 hours ago, ASURA said:

Wolisz wieśwagena?

Myślę, że lada do ciebie bardziej pasuje. Albo kamaz 😄

• Administratorzy
13 godzin temu, Wuelem napisał:

Ok to działam.

Jaka przeglądarka i czy otwiera Pan kilka zakładek forum w tym samym czasie ?

13 godzin temu, szymon1977 napisał:

ale ten przejaw dyskryminacji opononentów przez byłego na szczęście moderatora nikomu do niczego nie jest potrzebny

Ja nie bronię byłego moderatora. Jest kilka kwestii które są dość sensowne i póki co trzymamy się tych. Zresztą decyzje nie podejmuje pojedyncza jednostka a wspólnie lub sam właściciel forum. Taka była decyzja i tego się trzymamy. 

12 godzin temu, ASURA napisał:

I jednak jako proponowana. 🙂 

Takie to reklamy. 

Mazda jest fajna, lecz  ma poważną wadę... Potrafi szybko nadzwyczaj zmienić właściciela (oczywiście bez wiedzy prawowitego) 🤨

Edytowane przez endriuw
literówka
40 minut temu, Espectro napisał:

Ja nie bronię byłego moderatora. Jest kilka kwestii które są dość sensowne i póki co trzymamy się tych.

Nie przeczę. Jak już pisałem proponuję nawet abyście napisali oficjalne info i je podwiesili w każdym z działów tematycznych. Ale podklejenie pseudodyskusji, w której autor przekłamuje rzeczywistość poprzez usunięcie kontrargumentów i blokadę możliwosci pisania, a sam swoją działalnością w branży... Ty nie bronisz, ja źle o kimś bez potrzeby pisać nie lubię, ale fakty obaj znamy a także Twoje na ich temat info. Po prostu źle to wygląda. Napisz po prostu zwięźle i treściwie w kilku kulturalnych zdanich, podwieś i zablokuj, a to coś niech przejdzie do historii.

BTW zauważ, że choć raz na czas ktoś coś palnie (np ja), to antyaudiofilskich troli na Forum już nie ma. Mógłbym Ci za to zrobić "the best of" z cytatami jak w zwyczaju mają audiofile zwracać się do innych gdy się z nimi nie zgadzają. Mógłbym podlinkować całe wpisy, które w całości są pretensjami do innych userów i ani słowem nie odnoszą się merytorycznie do dyskusji. Mógłbym... ale szkoda mi na to czasu.

• Administratorzy
8 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie przeczę. Jak już pisałem proponuję nawet abyście napisali oficjalne info i je podwiesili w każdym z działów tematycznych. Ale podklejenie pseudodyskusji, w której autor przekłamuje rzeczywistość poprzez usunięcie kontrargumentów i blokadę możliwosci pisania, a sam swoją działalnością w branży...

Kompletnie mijamy się z tematem, o którym mowa. 

9 minut temu, szymon1977 napisał:

zwyczaju mają audiofile zwracać się do innych gdy się z nimi nie zgadzają.

Oby z kulturą. Zresztą nowe tematy przeglądam przy samym zatwierdzeniu. 

10 minut temu, Espectro napisał:

Kompletnie mijamy się z tematem, o którym mowa. 

Wprost przeciwnie - ja wprost wyjaśniam dlaczego mlom zdaniem to coś nie powinmo zostać podwieszone, choć przeciwko oficjalnemu info nic nie mam.

10 minut temu, Espectro napisał:

Oby z kulturą

Mam rozumieć, że audiofil ma prawo zaśmiecać Forum tasiemcowymi pretensjami do osób posiadających odmienne zdanie? Hmmm... osobiście kultury w takiej reakcji na merytoryczne wpisy nie widzę.

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

Worost przeciwnie - ja wprost wyjaśniam dlaczego to coś nie powinmo zostać podwieszone, choć przeciwko oficjalnemu info nic nie mam.

A ja mówię o tym że będzie i trzymamy się tej zasady.

Na co Pan nadal tłumaczy co to za temat i po co on jest.

16 minut temu, Espectro napisał:

A ja mówię o tym że będzie i trzymamy się tej zasady.

A co Ci broni przed zredagowaniem i podwieszeniem oficjalnych dwóch zdań? Można by je nawet dodać jako punkt zero Regulaminu.

Ps 

Nie jestem przeciwnikiem treści tylko formy.

18 minut temu, Espectro napisał:

Pan

Nie jestem żaden "Pan" ani nawet "pan".

• Administratorzy
17 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie jestem żaden "Pan" ani nawet "pan".

34 minuty temu, szymon1977 napisał:

A co Ci broni przed zredagowaniem i podwieszeniem oficjalnych dwóch zdań? Można by je nawet dodać jako punkt zero Regulaminu.

Dla mnie to już bicie piany a nie chęć faktycznego rozwiązania sprawy. Aby wszystkim było lepiej.

9 minut temu, Espectro napisał:

Dla mnie to już bicie piany a nie chęć faktycznego rozwiązania sprawy. Aby wszystkim było lepiej.

A dla mnie konkretne rozwiązanie konkretnego problemu.

• Administratorzy
W dniu 27.09.2022 o 22:41, slawek.xm napisał:

Przeglądam wątki mam kilka stron do przeczytania

po kliknięciu następnej strony za każdym razem zostaje na dole strony (nastepna strona zaczyna sie od konca 🙂 )

co zrobić by następna strona otwierała się zaczynając od góry?

ciągłe przewijanie od dolu do gory zaczyna mnie juz troche irytować 🙂

może da rade dodac strzalkę przenoszącą na gore strony?

15 godzin temu, Wuelem napisał:

Proszę sprawdzić czy teraz nadal tak jest ?

6 minut temu, szymon1977 napisał:

A dla mnie konkretne rozwiązanie konkretnego problemu.

Czekamy na wniosek większej ilości użytkowników. 

Godzinę temu, Espectro napisał:

17 godzin temu, Wuelem napisał:

Proszę sprawdzić czy teraz nadal tak jest ?

Działa jak dawniej - przerzuca na górę nowej strony tematów.

Dziękuję i przychylam się do sugestii wcześniejszej, abyśmy pisali na "ty", bo forum to jedna grupa koleżeńska. Oficjalnie, to należy bany rozdawać z uzasadnieniem : -), zwykłe pisanie fajniejsze jest na luzaku.

Najlepszego!

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Czekamy na wniosek większej ilości użytkowników. 

Hmmm... myślałem, że Twoj lajk wystarczy abyś pchnął sprawę na właściwe tory i raz na zawsze uregulował ten drażliwy temat. Sprawa pojawia sie tu regularnie, ale to nie demokracja i większosci nie zbierzesz... choć w sumie jedyni dotąd "głosujący", czyli ja i Ty zebraliśmy 100% "TAK" 🙂

Ale to nie mój cyrk, jeśli chcecie by wolę Własciciela Forum wyrażał wątek-pyskówka, zapoczątkowany przez usera, który swoją działalnoscią w branży audio zapracował na utratę uprawnień moderatora... a jak Vlado wyleciał to cofnięto wszystkie przyznane przez niego bany.

• Administratorzy
2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Hmmm... myślałem, że Twoj lajk wystarczy abyś pchnął sprawę na właściwe tory i raz na zawsze uregulował ten drażliwy temat.

Był wielokrotnie poruszany i póki co nikomu nie przeszkadza. Poza Tobą.

9 minut temu, Wuelem napisał:

Dziękuję i przychylam się do sugestii wcześniejszej,

Powinno przescrollowac do górnego paska menu a po załadowaniu na pierwszy post. (zeleży jak szybko się załadują wpisy) Czyli dwa razy powinno przescrollowac po stronie.

1 minutę temu, Espectro napisał:

Był wielokrotnie poruszany i póki co nikomu nie przeszkadza. Poza Tobą.

Tu nie chodzi o to czy komuś  subiektywnie przeszkadza, tylko o obiektywnie właściwe rozwiązanie sprawy. Nie to nie, dziękuję za zainteresowanie. Nie teraz to kiedyś wrócę.

10 minut temu, Wuelem napisał:

abyśmy pisali na "ty", bo forum to jedna grupa koleżeńska

Ja bym się tak nie rozpędzał. Jest tu forowicz, który nazwanie go w poście kolegą, zgłasza do moderacji.🙂

• Administratorzy
2 minuty temu, jezz napisał:

Ja bym się tak nie rozpędzał. Jest tu forowicz, który nazwanie go w poście kolegą, zgłasza do moderacji.🙂

Mogę potwierdzić. Generalnie staram się bezosobowo trochę zwaracać do ogółu w temacie. 

PW to inna sprawa. Jednocześnie także unikam wtedy głosów iż robię coś po znajomości gdy ja oraz inny user piszemy sobie po imieniu w tematach. 

Pisanie per Ty to ogólnie przyjęta w necie zasady, by zwracać się ineczej trzeba mieć powód.

Godzinę temu, Espectro napisał:

piszemy sobie po imieniu w tematach. 

Po nicku.

Nigdy po imieniu. Na forum jest "nowa "osobowość", nawet z trochę odmienną ochroną prawną, ale jej tzw. dobra osobiste (osoby pod nickiem) istnieją i nie można tu robić nadużyć.

Tak więc osoba z imienia jest inną niż osoba z nicka. Choć to ta sama osoba 🙂

Ale zwroty: "tobie", "dla ciebie", "ty" są jak najbardziej właściwe - zamiast niestosownych "Pan / Pani". Czyli popieram @szymona1977. Mam do tego wyraźny powód, aby jego wpis wyróżnić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.