Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-2020 AE kontra Marantz PM 15s2

ROCKmann

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam nie znam sie na bowersach, ale napisze Ci, ze Denon 2020 przepieknie pociagnol MA PL200. Szum na rozwalonej gale volume prawie zaden gdzie na innych wzmakach to byl swist i z tym Krell 300i pewnie byloby podobnie.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

No właśnie słyszałem ze Krell brumi dosyć mocno. Jade dzisiaj odsłuchać 2020ae i jeszcze Anthema 510 do KD.

2020ae architekturę ma solidna :) zobaczę jak wypadnie soncznie

Sprawdź jeśli możesz takie klocki jak:

vincent sv 234,,anthem integrated 225, na giełdzie hifi jest pm 11 s1 tylko trzeba dogadać cenę.

Zobacz też dzielonego rotela rb 1582/rc 1550/1580.

A ja się jeszcze podpytam: jak wypada Denon w odniesieniu do Creeka Destiny? Gra inaczej czy może sporo lepiej? Czy z ProAcami D18 zagra, czy lepiej innych głośników poszukać? Sam zastanawiam się nad jakimiś zmianami... ale jeszcze tego Denona nie słuchałem.

A ja się jeszcze podpytam: jak wypada Denon w odniesieniu do Creeka Destiny? Gra inaczej czy może sporo lepiej? Czy z ProAcami D18 zagra, czy lepiej innych głośników poszukać? Sam zastanawiam się nad jakimiś zmianami... ale jeszcze tego Denona nie słuchałem.

Gdzieś Ty się podziewał ?

:)

Spróbuj koniecznie Denona . Poczytaj test z AV , dokładnie tak gra .

Słuchałem Vincenta 237 , słabiutko . Anthem 225 to też ma daleko od PMA2020AE

11S1 to już inne granie ale nie wiem jak tam zasilaniem

Co masz na mysli?

Vincent sv 237 to lampa, a 234 to tranzystor następca 233, anthem 225 co prawda nie jest tak dobrze zrobiony jak denon i prezentuje zupełnie inna klasę dźwięku jaki i brzmienie, ale kosztuje dużo mniej - można go dostać za niewiele ponad 4tys zł.

Do autora sprawdź dzielonego rotela rc 1580/1582 niekoniecznie wersję mkII cenowo wychodzi ~9000zł i z B&W zagra całkiem nieźle, sluchałem cm8 z rc 1550/rb 1552 i grało to zdecydowanie lepiej niż z marantzem pm-k1 pearl lite, lepszy bas, bardziej nasycone brzmienie i jest to zestaw bardziej wydajny prądowo.

.

Vincent sv 237 to lampa, a 234 to tranzystor następca 233, anthem 225 co prawda nie jest tak dobrze zrobiony jak denon i prezentuje zupełnie inna klasę dźwięku jaki i brzmienie, ale kosztuje dużo mniej - można go dostać za niewiele ponad 4tys zł.

Do autora sprawdź dzielonego rotela rc 1580/1582 niekoniecznie wersję mkII cenowo wychodzi ~9000zł i z B&W zagra całkiem nieźle, sluchałem cm8 z rc 1550/rb 1552 i grało to zdecydowanie lepiej niż z marantzem pm-k1 pearl lite, lepszy bas, bardziej nasycone brzmienie i jest to zestaw bardziej wydajny prądowo.

.

Jak dolem ?,bo tego cm 8 nie maja za wiele

Vincent sv 237 to lampa

Hybryda .

anthem 225 co prawda nie jest tak dobrze zrobiony jak denon i prezentuje zupełnie inna klasę dźwięku jaki i brzmienie, ale kosztuje dużo mniej - można go dostać za niewiele ponad 4tys zł.

Jaka kasa , takie wykonanie i granie . Wątek jest o PMA2020AE i to jest inny świat .

Mialem 2020ae na test przez 2 dni.Na pewno pradowo wydajny, b. dobra przestrzen, duza scena, b. dobra dynamika, dzwiek 'wychodzacy' ze sciany,gitara z przodu, perkusja dalej, itp.,itd. Jednak nie do konca mnie przkonuje na cichym graniu,gdzie ten duzy prad nagle sie ulatnia i dzwiek traci 'wage'. Z kolei podkrecanie do gory, narastanie skali dzwieku (logarytmiczne??) ja sam odbieram jako zamykanie sie dzwieku; narasta zbyt gwaltownie.

Nie wiem moze to kwestia kolumn, ja gralem na Bowersach. Ostatnio sluchalem AP Avantera z Burmeister (wzmak+CD) i tam wlasnie 'floor sound' i narastanie dzwieku bylo po prostu piekne; wrazenie jakbys zblizal sie do sceny, a nie ze skala dzwieku zabija moje uszy....Dzwiek,ktory koi, mozna sluchac godzinami zarowno na 9 jak i 12 i wiecej...No ale wiadomo to inna polka i nie ma co porownywac :))

Reasumujac Denon to wzmak godny, na ktory warto zwrocic uwage. Jak zawsze w audio; wszystko zalezy od wlasnego ucha i preferencji- jak w restauracji z jedzeniem i z winem, kazdy lubi cos innego....

Pozdrawiam

Czyli w budżecie 7500 PLN trudno znaleźć coś lepszego?

zalezy od kolumn, jak masz mocno nasycone kolumny denon bedzie ok, jak kolumny graja szczuplej ale szybko i dokladnie to szukaj onnego operatora

niewiem jak ta najnowsza seria ale ogolnie denony dopiero znosna gore mialy dopiero od seri 2... ae wiec tu pewnie bedzie podobnie,

zalezy od kolumn, jak masz mocno nasycone kolumny denon bedzie ok, jak kolumny graja szczuplej ale szybko i dokladnie to szukaj onnego operatora

niewiem jak ta najnowsza seria ale ogolnie denony dopiero znosna gore mialy dopiero od seri 2... ae wiec tu pewnie bedzie podobnie,

Wszystko pięknie, ale jeszcze nie wiadomo czego kolega oczekuje :-)

Mialem 2020ae na test przez 2 dni.Na pewno pradowo wydajny, b. dobra przestrzen, duza scena, b. dobra dynamika, dzwiek 'wychodzacy' ze sciany,gitara z przodu, perkusja dalej, itp.,itd. Jednak nie do konca mnie przkonuje na cichym graniu,gdzie ten duzy prad nagle sie ulatnia i dzwiek traci 'wage'. Z kolei podkrecanie do gory, narastanie skali dzwieku (logarytmiczne??) ja sam odbieram jako zamykanie sie dzwieku; narasta zbyt gwaltownie.

Nie wiem moze to kwestia kolumn, ja gralem na Bowersach. Ostatnio sluchalem AP Avantera z Burmeister (wzmak+CD) i tam wlasnie 'floor sound' i narastanie dzwieku bylo po prostu piekne; wrazenie jakbys zblizal sie do sceny, a nie ze skala dzwieku zabija moje uszy....Dzwiek,ktory koi, mozna sluchac godzinami zarowno na 9 jak i 12 i wiecej...No ale wiadomo to inna polka i nie ma co porownywac :))

Reasumujac Denon to wzmak godny, na ktory warto zwrocic uwage. Jak zawsze w audio; wszystko zalezy od wlasnego ucha i preferencji- jak w restauracji z jedzeniem i z winem, kazdy lubi cos innego....

Pozdrawiam

Dokładnie - każdy lubi i oczekuje czegoś innego.

Mnie właśnie Denon ujął nasyceniem przy cichym graniu :-)

Denona trzeba posłuchać kilka dni, ja miałem okazję pobyć z PMA A100 i na pewno nie urzekł mnie muzykalnością, myślę że z 2020 może być podobnie

spojrzałem na tył tego Denona i jakoś strasznie dużej mocy nie zauważyłem, pobór mocy 360W to chyba nie jest jakoś wybitnie dużo, za to obudowa jego robi największe wrażenie

Co możesz napisać na temat Denona PMA2020AE oprócz zdjęć widzianych w sieci ?

To że słuchałem go w salonie audio z wysokim modelem kolumn Dali i nie tylko.

Jeżeli wg. Ciebie Denon 2020 to Hi-end, to co możesz powiedzieć np. o końcówkach mocy wartych 50 tys. PLN?

KotD,

wszystko co w danym momencie ma Muda, jest hi-end i zjada inne klocki na śniadanie. Jeszcze jakieś pół roku temu, może ciut więcej był to jakiś 50-kilogramowy Xindak, oczywiście tylko w duecie ze Stream Magikiem. Po prostu "ten typ tak ma". Mogę ci zamiast niego odpowiedzieć na twoje doświadczenie. Jeśli słuchałeś i Denon cię nie urzekł, słuchałeś za krótko, w złym zestawieniu, kolumny są do luftu itd. itp. ;)

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

To że słuchałem go w salonie audio z wysokim modelem kolumn Dali i nie tylko.

Czyli nic na jego temat nie wiesz .

Pomijam salon i nieznane ci warunki ani nieznane kolumny . PMA2020AE zaczyna inaczej grać po minimum kilku tygodniach intensywnego grania .

Mojego kupiłem w połowie maja i w sierpniu zaczął grać inaczej . To samo potwierdził Icemann007 w klubie Denona i kilku jego właścicieli.

Jeżeli wg. Ciebie Denon 2020 to Hi-end, to co możesz powiedzieć np. o końcówkach mocy wartych 50 tys. PLN?

A , to jakość mierzymy ceną ?

Budową , jakością spasowania , wykonania , jakością elementów i projektem model ten można stawiać z najdroższymi i najlepszymi wzmacniaczami a i nie każdy z tych dużo droższych od niego jest od niego lepiej zbudowany .

wszystko co w danym momencie ma Muda, jest hi-end i zjada inne klocki na śniadanie. Jeszcze jakieś pół roku temu, może ciut więcej był to jakiś 50-kilogramowy Xindak, oczywiście tylko w duecie ze Stream Magikiem. Po prostu "ten typ tak ma".

Chyba każdy normalny , dążący do jak najlepszego dźwięku kupuje coraz lepszy sprzęt ?

Zdziwiony ?

Xindaka chwaliłem , chwalę i chwalić będę bo to wyjątkowy wzmacniacz ale nie tylko brzmienie było u mnie priorytetem o czym wielokrotnie pisałem i nie będę się powtarzał ..

KotD,

wszystko co w danym momencie ma Muda, jest hi-end i zjada inne klocki na śniadanie. Jeszcze jakieś pół roku temu, może ciut więcej był to jakiś 50-kilogramowy Xindak, oczywiście tylko w duecie ze Stream Magikiem. Po prostu "ten typ tak ma". Mogę ci zamiast niego odpowiedzieć na twoje doświadczenie. Jeśli słuchałeś i Denon cię nie urzekł, słuchałeś za krótko, w złym zestawieniu, kolumny są do luftu itd. itp. ;)

;) Dokładnie. Tego się spodziewam;)

A , to jakość mierzymy ceną ?

Budową , jakością spasowania , wykonania , jakością elementów i projektem model ten można stawiać z najdroższymi i najlepszymi wzmacniaczami a i nie każdy z tych dużo droższych od niego jest od niego lepiej zbudowany .

Nie w ogóle nie ma znaczenia. Wszystkie urządzenia są robione tak samo tylko płacimy za znaczek. Pasuje taka odpowiedź?

Wszystkie urządzenia są robione tak samo tylko płacimy za znaczek. Pasuje taka odpowiedź?

Nie chce mi się tego komentować , świadczy to tylko o tobie , twojej wiedzy albo twoim poziomie .

;) Dokładnie. Tego się spodziewam;)

Jednak o poziomie który reprezentujesz na tym forum .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.