Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 3000 zł od czego zaczać ?

QrwiQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem tutaj bardzo nowy i jeżeli chodzi o rozeznanie w sprzecie to również nie jestem orłem.

Proszę o poradę ponieważ będę jechał w weekend posłuchać trochę głośników i nawet nie wiem czego się chwycić. Mam na to około 3kzł. Teraz jestem posiadaczem Quadral Platin X, grają nieźle ale już mi się znudziły. Niestety nie ma u mnie w mieście salonu gdzie mógłbym posłuchać coś ciekawego więc muszę jechać do większego miasta mam do wyboru Poznan Łodz lub Wroclaw. Prosze o porade gdzie najlepiej sie udac i czego sie chwytac. Chociaz bede sie kierowal wlasnymi doznaniami z odsluchu to licze na wasze opinie od czego zaczac aby sprytny sprzedawca nie sprzedal mi tego co akurat mu zalega na magazynie.

Żeby sprecyzować wybór to słucham muzyki bardzo spokojnej, instrumentalnej, na powaznej konczac. Pokoj mam okolo 20 m2 bez zadnych przygotowan do odsluchu audio. Jednak w nastepnym roku sie przprowadzam i tam juz bede przygotowywal sobie pomieszczenie w piwnic typowo do audio. Mysle ze te wskazowki pozwola wam znawcom tej dziedziny poradzic cos dobrego. Wielkie dzieki

Tutaj tez jest pytanie i caly czas szukam. Miotam sie pomiedzy Nad-em a Cambridge Audio narazie to mam amplituner Yamahy 5630 z dvd 530 i wiem ze jest to zestaw skreslony do sluchania muzyki ale zostawie go sobie do kina domowego. Najlepiej kupilbym cos uzywanego (wzmak+ cd) ze wzgledów wiadomych (kasa).

Gdybys wybieral sie do Lodzi to zawin do Audio Academy - do 20 m nawet Phoebe (1.9 kPLN) moglyby wystarczyc (wg Audio dobrze to brzmi z NAD'em), jesli nie to Hyperiony (2.9 kPLN), lub ostatnio chwalone Mimas (chyba jeszcze 2.2 kPLN).

Phoebe i Hyperiony sa 4 ohmow, Mimas 8 ohmowe. Sluchalem Phoebe i do takiego spokojnego grania uwazam, ze sa w sam raz. Uzyj wyszukiwarki - bylo troche o tych kolumnach.

* Poza tym, ze mialem kiedys Phoebe, nie jestem w zaden sposob zwiazany z firma Audio Academy (a szkoda, bo moze mialbym znizke na ich kolumny).

do zoltyy

A gdzie to jest Audio Academy.

Znam troche Lodz wiec podaj mi ulice a znajde. Wlasnie przed chwila zalicytowalem Luxmana L410 wiec jak mi sie uda go wyrwac za dobra cene to pewnie on bedzie moim wzmakiem. Chce sluchac dobrze muzyki ale musze tez jesc wiec dlatego szukam wzmaka i cd-ka uzywanego.

Nie znam adresu, ale powinien byc na: www.audioacademy.com.pl (sprawdzilem: Piotrkowska 68), poza tym planowane jest spotkanie we Wroclawiu, zobacz w watku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moje Phoebe kupil czlowiek z Luxmanem (modelu nie znam), mam nadzieje ze jest zadowolony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

QrwiQ - polecam Hyperiony. Phoebe do 20m są trochę za małe. Poza tym Hyperiony są bardziej detaliczne. U mnie stoją od wczoraj, więc jestem trochę nieobiektywny, ale też dysponowałem budźetem do 3kzł i nie znalazłem nic (nowego) co zagrałoby lepiej od nich.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.