Skocz do zawartości
IGNORED

Coś nowego do posłuchania...

Piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Nadchodzi chwila, że wszystkie posiadane płyty są już oklepane i zna się je na pamięc.... w radiu jak zwykle jakiś pop.... i nie ma czego słuchać.

W związku z tym, czy mogą Państwo polecić mi jakieś tytuły ?

Jestem na wszystko otwarty, bo moja płytoteka jest na razie dość uboga.

Dziękuje

ps.Najlepiej prosze napisać swoje ulubione albumy, wtedy będe wiedział co dobre. :-)

anouar brahem - wszystko

spokojna czasmi smutna muzyka, lekko orientalna

a po za tym lubie dobra elektronike... (nie brzmi najlepiej, to jednak nie zywe instrumenty)

DJ Shadow, Dj Krush, The Roots, Zap Mamma, Erykah Badu

, polecam radio jazz www.radiojazz.pl mozna sobie posłychac i co najwazniejsze na strone mozna sprawdzic co aktrualnie gra

Mozna tez "zapuscic" na troche Michala Wisniewskiego, jak spiewa moj ulubiony kawalek "Keine grenzen"... ;p Na kompie mam odpalony "zmontowany" teledysk do tego przez kogos... Znana scenka, SS w rytm refrenu i slow "keine grencen" zwala szlaban na granicy Polskiej we wrzesniu 1939... Odlot... To dostarczy ci mocnych wrazen, jak jestes znudzony... ;p

Moje typy na wyrwanie ze stanu znudzenia muzyką:

Peter Gabriel - szczególnie polecam "Passion", ale inne też są OK (np. "Ovo", "3", "So", "Us")

The Sisters of Mercy - "Floodland"

Mike Oldfield - "Platinum"

Sinead O'Connor - "The Lion And The Cobra"

Lacrimosa - "Elodia"

Rage Against the Machine - wszystko

Tori Amos - Little Earthquakes i Scarlet's Walk, Under the Pink też fajne. Kiedyś byłem maniakiem Kate Bush, szkoda że po Hounds of Love się skończyło.

Audioslave

Queens of the Stone Age

Suzanne Vega, np. 2 pierwsze płyty

a może coś pogodnego, The Brand New Heavies, Incognito, Count Basic? takie składanki sympatyczne były pt. "Pozytywne Wibracje" polecam część 2 i 4.

Massive Attack - wszystko :-)

Pat Metheny prawie wszystko :)

Sting

Marilyn Manson - Mechanical Animals, Holy Wood no i nowa groteska powinna dać czadu, a na pewno wyrwie ze stanu znudzenia :)

jak lubisz pop nowa Madonna

albo George Michael - Ladies & Gentlemen albo Songs from the Last Century

a może coś żwawszego - Faithless - wszystko :-)

to tak "z grubsza"...

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Wiecie co, zauwazylem ze wsrod rasowych audiofilow humor raczej nie gosci zbyt czesto... Wiele moich "przesmiesznych" zartow na forum splywa po was, jak po kaczkach-audiofilkach... Panowie (i Panie?), wiecej luzu, czasami warto podchwycic dobry zart, a nie trzymac sie sztywno tematu... ;)

Gość krzysiek do Piotrek

(Konto usunięte)

jeśli siedzisz w pracy przed komputerem i chciałbyś dla odmiany posłuchać czegoś innego niż popsieczka znalazłem wczoraj fajne radyjko: http://sunflower.man.poznan.pl:8000/rockradio.ogg (słucha się w winampie, CTRL+L) nadaje toto 128kbit czyli da się słuchać (www.rockradio.pl chyba potrzebny ci będzie plugin ogg)

a także www.smoothjazz.com fajne radyjko również 128kbit

Gość homer_1

(Konto usunięte)

do LEO

odetchnąłem z ulgą po Twoim drugim wpisie - bo już miałem w zanadrzu przygotowany wpis na temat "twojego ulubionego kawałka michała wiśniewskiego!!!!"

Leo ty audiofilu jeden!!!!

a tak na marginesie czerwonowłosego gościa z TVN - czy wiecie co tak naprawdę pije podczas "szoł dla mass" - dla ułatwienia dodam że nie jest to ICE TEA ...

POLECAM:

Dead Can Dance - prawie wszystko

ERA - The MASS naprawdę dobra lekka i ciekawie zrealizowana muzyka

Jan Garbarek - The Visible World, Rites, Ragas And Sagas - jest to Jazz i nie Jazz - dla wszystkich lubiących dobrą ciekawą i świetnie zrealizowaną muzykę

Peter Gabriel - jak poprzednik tylko bez OVO ale za to z ostanią UP - rewelacja po 4 przesłuchaniu - od razu nie przechodzi gładko!!

hehe. speechless jest ok pod warunkiem ze ma sie kolumny z przestrzenią.

Aczkolwiek ostatnia płytka Count Basic tez jest niczego sobie.

Z tego stylu polecam tez:

Electribe - 101 memories (troche slabo nagrana)

no i Alison Goldfrapp - obie płytki.

Gość krzysiek do bego

(Konto usunięte)

o, ostatniej CB nie mam i nie słyszałem, tzn tylko jakieś sample w sklepie internetowym i tak na pierwsze ucho wpadało mi to bardziej w rnb...

bego jak możesz to napisz na [email protected] to sobie pogadamy :-)

Ja prócz tych oklepańców... (których uwielbiam) polecam:

Delerium - "Karma"

Deep Forest - "World Mix"

Yello - "Baby"

Beautiful World - "In Existence"

Shiller - "Weltreise"

Chicane - "Far From The Maddening Crowds"

Mike & The Mechanics - "Beggar On A Beach Of Gold"

Do tego:

Mike Oldfield...

Vangelis... to podstawa.

Aaa, jeszcze coś - koniecznie posłuchajcie:

Sarah McLachlan...

A ostatnio jestem zafascynowany muzyką w stylu chillout oraz ambient...

Gość sylas do homer_1

(Konto usunięte)

Do "Up" nie udało mi się przekonać samym słuchaniem płyty. Częściowo przekonałem się dopiero po koncercie Petera Gabriela w Berlinie w którym miałem przyjemność kilka dni temu uczestniczyć :) Chyba i do Poznania się wybiorę, bo naprawdę warto.

A do ulubionych płyt dorzucam jeszcze This Mortal Coil - "It'll End In Tears".

Słucham jeszcze Dead Can Dance i Kate Bush, ale ktoś już ich wymienił.

• Redaktorzy

Oj, chlopaki i dziewczyny, sam pop. Nikt nie slucha jazzu albo klasyki? Albo czegos w tym rodzaju? Sprobujcie Koncernu klawesynowego JSBacha BWV 1052, Ton Koopman z Amsterdam Baroque Orchestra, ERATO. Zwlaszcza pierwsza sciezka. Tylko trzeba miec system z wykopem.

No tak, już Wodecki śpiewał, aby zacząć od Bacha...

Niedawno nabyłem płytę z utworami na trąbkę i orkiestrę w wykonaniu Wyntona Marsalisa i London Chamber Orchestra. W sam raz, aby zapoznac się z klasyką i posłuchać gry znanego jazzmana. Takie 2 w 1.

ta strona zawiera coś takiego co nazwa sie "artykuły" pkt2. kiedyś kiedy jeszcze nie śledziłem forum przeczytałem ten artykuł. pod jego wpływem kupiłem 5 płyt. naprawdę nie żałuję. a poza tym przeczytaj opinie o płytach. też kupiłem jedną pod wpływem opisu jednego kolegi . wykonawczyni nazywa sie jacintha - miodzio. a tak nawiasem mówiąc gdyby wszyscy koledzy wpisali po 2 -3 swoje ulubione płyty do działu "opinie" to nie musiałbyś poruszac tego wątku.

Jazzanova -"In Between". Ostatnio nabylem droga kupna(w Media Markt!) vinyl i przyjemnosc jest niopisana:).Jak lubisz "smecenie" to polecam Bel Canto -"Birds Of Passage" i"Shimmering, Warm And Bright", lub Pieter Nooten and Michael Brook -"Sleeps With The Fishes". Z troszke tanecznych rytmow Orbital -"Work 1989-2002"(takie Greatest Hits) + Lamb -"What Sound" (polamane rytmy). A Michala Wisniewskiego zostaw w spokoju, On ma swoj Swiat:)))Milego odbioru

Gość Paul do Marka

(Konto usunięte)

oj Marku:) wybacz, ale po raz trzeci Cie spytam czy czasem nie jestes z Radomia:) dwa razy nie odpowiedziales a raz sam spytales:) Dzisiaj to wszystko jeszcze sie poglebilo, wysylalem bowiem paczke na poczcie i moje bystre:) oko zobaczylo paczke : na pudelku stalo jak byk ze to gramofon Pro-Jecta ! I to na moim osiedlu. Mialem warowac i czekac kto to odbierze ale niestety czasowo nie moge sobie na to pozwolic:( Pozdrowka.

Sie Masz Paul! Tak to moja paczka ze starym "nowym" kochanym gramofonikiem!!!:)))O ktorej byles na poczcie? Ja robilem kilka razy"podjazdy" ale ciagle byla kolejka, moze sie minelismy. Podaj jakis kontakt.

no nie:):):) ale masakra:) - teraz nie zaluje ze taki wytrwaly bylem w pytaniu Cie:):) bylem tak 0 13:30 :) ach to moje oko:) przejdzmy prosze na priv, napisz gdzie dokladniej mieszkasz:) [email protected]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.