Skocz do zawartości
IGNORED

Dzieła oratoryjne Bacha

pianoart

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś zbiera nagrania oratoryjnych form Bacha:mszy, kantat, pasji, magnificat...? Interesują mnie nagrania na kopiach dawnych instrumentów zgodne z barokowymi zasadami wykonawczymi, poruszające się w zakresie obsady pojedyńczej obsady (Rifkin, Parrott, McCreesh...) lub delikatnie zwielokrotnionej ( Harnoncourt, Leonhardt, Fasolis, Pichon...)

https://www.audiostereo.pl/topic/113477-dzie%C5%82a-oratoryjne-bacha/

Kantaty w wykonaniu Gardinera: płyty 'Soli Deo Gloria' i seria 'The Bach Cantata Pilgrimage'. Mam też Suzukiego z BIS, ale chyba bliżej mi do Gardinera. BCJ z Suzukim widziałem na żywo i bardzo mi się podobało - znakomity koncert 'Mass in B' w uniwersyteckiej kaplicy - koncert, którego się nie zapomina.

Parker's Mood

1. Styl Suzuki trochę mi sie kojarzy z Herreweghe, takie bezpłciowe międlenie, bardziej mi do dynamicznego Fasolisa z Barocchistami (Weihnachts-Oratorium) czy uduchowionych Missae Breves Pygmalionu pod Pichon'em

Czekam aż BIS w dobrej cenie wystawi komplet kantat Bacha pod Suzukim. Dla mnie the best.

Już ze 4 lata temu wyszedł i rozszedł sie jak świeże bułki. Co prawda nie wszystkie bo cały czas coś jeszcze dogrywa ale na pewno znakomita większość.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.