Skocz do zawartości
IGNORED

Po trupach z Ukrainy.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

jest grupa elektorów tow. Mikke która uwierzy w kazdą brednie made in russia. O płatnych aktywistach w internecie nie wspomne.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wystrzel i zapomnij wymaga identyfikacji, to nie jest strzelanie z broni strzeleckiej na 100 m. Może strzelić tym z pozycji odwróconej od przeciwnika ? :D Mamy grupę celów - trzeba określić w który lokujemy pocisk i dopiero po odpaleniu mamy FaF od optyki przez termowizję do radaru.

Ukraina nie zmodernizowała swoich samolotów z wielu względów, od bałaganu po brak pieniędzy i problemy z przedsiębiorstwami (seryjnie robią to co mogą wyeksportować, podobnie jak przemysł rosyjski bo nie utrzymał by się z zamówień rządowych).

Masz jakieś praktyczne doświadczenia z lotnictwem lub obroną powietrzną? Pocisk R-60 może być odpalany praktyczne z każdego typu samolotu czy śmigłowca bojowego produkcji radzieckiej/rosyjskiej.

Ukraina ma ok. 36 samolotów Su-25 różnych wersji. W 2010 roku zatwierdzono program ich modernizacji, o których wcześniej pisałem. W 2010 roku zmodernizowano w ten sposób 3 samoloty tego typu. Do 2015 roku ma być zmodernizowanych 16-30 samolotów.

Możliwości techniczne to jedno a pomysł, że jakiś Su-25 zestrzelił Boeinga to całkiem coś innego i jest to nadzwyczaj mało prawdopodobne.

Chociażby dlatego, że do tej pory nic takiego nie miało miejsca, a zestrzeleń rakietami ziemia-powietrze było całkiem sporo. Nie mówiąc już o tym, że ruscy zaraz by to ogłosili, bo z pewnością uważnie monitorują przestrzeń powietrzną wschodniej Ukrainy.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Oczywiście, że "777" został zestrzelony z wyrzutni naziemnej. Najprawdopodobniej będącej w posiadaniu separatystów. Tylko pewnie nigdy nie dowiemy się, skąd ją wzięli, co nimi kierowało i kto nimi kierował. Mnogość opinii w tej sprawie wskazuje na ożywioną wojnę psychologiczną prowadzoną przez wszystkie strony konfliktu. Cel takiego działania jest tylko jeden - osiągniecie maksymalnego zysku politycznego. Ofiary tragiczne lotu są tu wyłącznie środkiem do osiągnięcia zamierzonego celu. Za kilka lat będzie się o tym mówić z mniejszą namiętnością - talk jak o ofiarach zestrzelonych innych "pasażerów" - koreańskiego czy irańskiego.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tylko pewnie nigdy nie dowiemy się, skąd ją wzięli, co nimi kierowało i kto nimi kierował.

Jaja sobie robisz?!

Dla każdego zdrowo myślacego to jest jasne. Posłuchaj rozmowy separatystów ( oficerów GRU) ze swoimi dowódcami po ruskiej stronie. To wystarczy za cały komentarz.

Linki masz w tym temacie.

Nawet zdjęcia armatohaubic "Dana" były pokazane. Przekomiczne - ciekawe czy w to też Kolega Tommiashi uwierzył?

On w to nie wierzy, jak i ci co piszą to w gazetach. Wykonują tylko swoją (?) robotę.

Tylko pewnie nigdy nie dowiemy się, skąd ją wzięli,...

Jedna z wersji to stąd, gdzie ją potem "ewakuowali" po całym tym fakcie. A wiali z nią w stronę ruskiej granicy...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Jedna z wersji to stąd, gdzie ją potem "ewakuowali" po całym tym fakcie. A wiali z nią w stronę ruskiej granicy...

... dobrze napisałeś: "(...)wiali z nią w stronę ruskiej granicy(...)". Wskaż dowód, że ją przekroczyli.

Jaja sobie robisz?!

Dla każdego zdrowo myślacego to jest jasne. Posłuchaj rozmowy separatystów ( oficerów GRU) ze swoimi dowódcami po ruskiej stronie. To wystarczy za cały komentarz.

Linki masz w tym temacie.

Jaj sobie nie robię. Widzę jednak twoje, zbyt wielkie emocjonalne, zaangażowanie oraz napastliwość, która nie przystoi gospodarzowi wątku.

Nieskromnie uważam, że popełniłem jeden z bardziej obiektywnych i merytorycznych wpisów w tym wątku.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A mógłbyś w takim razie skomentować stenogramy rozmów pomiędzy separatystami a ich ,,naczalstwem'' z Rosji?

Czy zdecydowane oświadczenie Obamy o tym skąd i kto wystrzelił BUK-a, też nie rozwiewa Twoich wątpliwości.

A filmiki z nakręconymi wyrzytniami na terenie kontrolowanym przez separatystów?

Nie układa Ci się to w jedną całość?

Masz jakieś inne argumenty, dowody o podobnej wadze, wskazujące że to jednak Ukraińcy?

Jeśli masz, to koniecznie nam je przedstaw, bo chyba jeszcze nie ujrzały światła dziennego.

I wybacz ale zamordowanie 300 niewinnych osób, w żaden sposób nie związanych z tym konfliktem uważam, za straszną zbrodnię i stąd moje odczucia i ton, zwłaszcza w obliczu tchórzliwej, fałszywej, dwulicowej postawy Rządu Rosji.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A mógłbyś w takim razie skomentować stenogramy rozmów pomiędzy separatystami a ich ,,naczalstwem'' z Rosji?

Czy zdecydowane oświadczenie Obamy o tym skąd i kto wystrzelił BUK-a, też nie rozwiewa Twoich wątpliwości.

A filmiki z nakręconymi wyrzytniami na terenie kontrolowanym przez separatystów?

Nie układa Ci się to w jedną całość?

Masz jakieś inne argumenty, dowody o podobnej wadze, wskazujące że to jednak Ukraińcy?

Jeśli masz, to koniecznie nam je przedstaw, bo chyba jeszcze nie ujrzały światła dziennego.

I wybacz ale zamordowanie 300 niewinnych osób, w żaden sposób nie związanych z tym konfliktem uważam, za straszną zbrodnię i stąd moje odczucia i ton, zwłaszcza w obliczu tchórzliwej, fałszywej, dwulicowej postawy Rządu Rosji.

Nie mógłbym. Nie mam oryginalnych nagrań.

Wszystko to zostało przecież sfałszowane. W Polsze.

A gostek, którego wywleczono z rozbitego samochodu w Sopocie, nie przyznaje się do zarzucanych mu czynów.

Bardzo śmieszne i oryginalne. I na temat.

Och, jak czytam te peany wychwalające USA, to po prostu łza się w oku kręci.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie mógłbym. Nie mam oryginalnych nagrań.

No to jeśli bez posiadania oryginalnych nagrań czy innych dowodów, nie możesz wyrazić swojej opinii, to proszę żebyś poczekał do posiadania takowych i wtedy zabierał głos.

Bo na razie potrafisz snuć przypuszczenia, doszukiwać się skojarzeń bez jakichkolwiek dowodów na poparcie Twoich wpisów.

Ale jednocześnie zasłaniasz się brakiem takowych, do skomentowania istniejących.

W końcu jakieś konkrety...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

A tak poza tematem dyskusji zauważyłem takie oświadczenie w Twojej sygnaturze:

,,Odchodzę z AS i Bocznicy. Ma dość nadgorliwych i ograniczonych moderatorów. Rozważam założenie własnego bloga. ''

Jak długo trwa taki proces odchodzenia z tego forum?

Jakie w końcu?

Patrz post 34 sprzed trzech dni:-)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

No to jeśli bez posiadania oryginalnych nagrań czy innych dowodów, nie możesz wyrazić swojej opinii, to proszę żebyś poczekał do posiadania takowych i wtedy zabierał głos.

Bo na razie potrafisz snuć przypuszczenia, doszukiwać się skojarzeń bez jakichkolwiek dowodów na poparcie Twoich wpisów.

Ale jednocześnie zasłaniasz się brakiem takowych, do skomentowania istniejących.

Jeszcze raz. Nie mogę komentować oryginalnych nagrań, bo nie mam do nich dostępu. Chciałem również zwrócić uwagę, że dotychczas nie weryfikowała ich żadna organizacja międzynarodowa np. ONZ, OBWE, etc.

Widzę natomiast bardzo wyraźnie, że moje wypowiedzi w tym wątku są niewygodne. W związku z tym, zamiast ograniczać mi to, o czym mogę tu pisać, a o czym nie - wystarczy jasno stwierdzić - nie jesteś mile widziany w moim wątku. Dostosuję się bez narzekań.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie o to mi chodzi, zeby Ci zamykać usta w tej rozmowie. Wręcz przeciwnie.

Ale jak rozmawiamy, to staram Ci się zwrócić uwagę na niekonsekwencje w podejściu do tematu.

Podobnie jak do zacytowanego zdania z Twojej sygnatury.

Poczytaj sobie MarkaN. I co, jakoś nikomu nie przeszkadza, jesli to USA zestrzelą samolot.

Bady przecież wiesz że w imię demokracji można strzelać i zabijać kobiety i dzieci!

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Żyję tu 22 lata, jestem obywatelem amerykańskim, płacę podatki i takiego koszmarku jak teraz, nie było chyba jeszcze w tym kraju. Zmienił ten kraj Barak Obama wraz z Sorosem, nie do wyobrażenia, jednak żeby tę wyobrażnie posiadać, trzeba trochę tutaj pomieszkać i odczuć na własnej skórze te wszystkie dobra, socjalne w dupe jeża i inne.

Bady

Ty faktycznie odpowiadzasz na wpisy w tym temacie?

To są peany pochwalne?

Poczytaj sobie MarkaN. I co, jakoś nikomu nie przeszkadza, jesli to USA zestrzelą samolot.

Przecież kobiety i dzieci to terroryści !!

68549993398040737896.jpg

A wczoraj nawet wzmianki o tym nie było w polskich mediach? Przypadek?

29 lutego 1996 rząd Stanów Zjednoczonych zgodził się wypłacić odszkodowanie rządowi Iranu w wysokości 61,8 mln. dolarów za 248 obywateli irańskich, którzy zginęli w katastrofie. Na sumę tę składało się 300 tys. dolarów za każdą ofiarę aktywną zawodowo i 150 tys. na każdą nieaktywną. Wypłaty odszkodowania za sam utracony samolot w wys. 30 mln. dolarów Amerykanie odmówili. Rząd amerykański uważał wypłatę odszkodowania za jednostronny akt dobrej woli, nie oznaczający uznania swojej odpowiedzialności za zaistniałą tragedię. Wypłata odszkodowania zakończyła sprawę wniesioną przez rząd Islamskiej Republiki Iranu przeciwko Stanom Zjednoczonym przed Międzynarodowym Trybunałem Sprawiedliwości w maju 1989 roku[11].

Teraz będzie jakiś chętny do wypłaty odszkodowania?

Poza tym abstrahując od złych Rosjan czy separatystów:

Jak można kierować samolot pasażerski nad teren objęty działaniami wojennymi? Przecież mogli polecieć nad morzem Czarnym np. Jakoś nie słychać tak elementarnego dosyć pytania.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Bady

Ty faktycznie odpowiadzasz na wpisy w tym temacie?

To są peany pochwalne?

Czyli wpisy typu: "źle się dzieje, bo USA zdecydowanie zbyt mało militarnie kozaczy na arenie międzynarodowej" to jakie to wpisy? Ale Putin zły.

Jak można kierować samolot pasażerski nad teren objęty działaniami wojennymi? Przecież mogli polecieć nad morzem Czarnym np. Jakoś nie słychać tak elementarnego dosyć pytania

To jest jedno z tych niewygodnych pytań.............

No ale możemy oczywiście porozmawiać o separatystach, który giną tysiącami. To jest oczywiście spoko, a jak berkut nie chciał pozwolić na zamach stanu, to było źle.

Ukryta Zawartość

Przecież ci plażowicze to też terroryści.!!!

Warto się zastanowić co tam się tak naprawdę dzieje i kto rzeczywiście za to odpowiada.!!!

Wg mnie gdyby dalej Janukowycz rządził nie doszło by do tego.

Pełna odpowiedzialność za ten syf spada na faszystowski rząd w Kijowie + zachód.

Czy na Krymie w ten sposób spędzają czas urlopowicze?

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No ale możemy oczywiście porozmawiać o separatystach, który giną tysiącami.

To niestety prawda. I gdyby ginęli sami wojskowi to byłoby faktycznie spoko, skoro giną w wojnie którą rozpętali.

Tylko, że giną niewinni cywile również.

No ale jakby jutro nasz Śląsk dostał z Niemiec broń, artylerię, czołgi, systemy przeciwlotnicze, oficerów i ogłosił niepodległość, to też należałoby przymknąć na to oko?

Wg mnie gdyby dalej Janukowycz rządził nie doszło by do tego.

No oczywiście.

Dopóki rządził Putin mając marionetkę Janukowycza, to po co by mu były jego zbrojne oddziały na Ukrainie.

Przecież kontrolował ten teren.

To też dobre:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16355167,Epidemia_naglych_smierci_wsrod_rosyjskich_komandosow_.html#BoxSlotIMT

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.