Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz stereo z DAC-USB

MegaHertz

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam wzmacniacza stereo z wbudowanym DAC-USB (muzyka z komputera) do 4 tyś. Moje kolumny to Elac FS 67.2. Zależy mi na dobrej, rozdzielczej, wysuniętej trochę do przodu średnicy, delikatnych (nie drażniących) wysokich tonach, najlepiej z niskim basem, ale najważniejsze to słyszeć dobrze wszystkie dźwięki ze średnicy (gitary akustyczne i elektryczne, smyczki, wokale, chórki). W necie znalazłem dwa modele, które jak na razie biorę pod uwagę:

Pioneer A-70

NAD C 356 DAC

Pomożecie? :)

https://www.audiostereo.pl/topic/113874-wzmacniacz-stereo-z-dac-usb/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wierzę w jedynego, kabla grającego.

Witaj,

zdecydowanie namawiam na wzmacniacz NAD C356 BEE DAC. To bardzo mocne, solidnie skonstruowane urządzenie, które będzie idealnie współpracowało z Twoimi kolumnami. Ważną sprawą jest pełnowartościowy, naprawdę bardzo dobrze brzmiący przetwornik.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. Dajemy także możliwość odsłuchu urządzenia w Twoim systemie.

W przypadku pytań oraz oferty finansowej służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wiem :) Czasem lepiej mieć mniejszy wybór bo łatwiej podjąć decyzję. Mając ochotę na loda łatwiej wybrać z pięciu smaków niż z czterdziestu. ....a jeszcze łatwiej iść do dziewczyny ;)

poczekaj parę tygodni na Marantza PM-7005

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Świetny tekst :D

Dodałbym jeszcze jeden:

Panie Boże kiedy umrę nie pozwól żonie/rodzinie sprzedać mojego sprzętu audio za tyle ile powiedziałem, że kosztował.

poczekaj parę tygodni na Marantza PM-7005

Nie wiem czy kolega dobrze czyta,ale mowa jest o wzmacniaczu-to po pierwsze,po drugie PM 7004 -a po nim 8005 to modele wzmacniaczy,a 7005 to ampli AV.

POZDRAWIAM.

kolega dobrze czyta i rozróżnia amlpi AV i integry stereo . PM 7005 to nowa wzmacniacz z wejsciami cyfrowymi i USB łykjący DSDx2. Wnętrze zaprojektowane od nowa i nie mające wiele wspólnego z PM7004 oraz PM8005 . Jedynie opakowanie z serii M1 ( wszystkie urządzenia Marantza po 2008 roku )

Więc stałem się posiadaczem NADa 356 BEE z DAC i różnica jest duża oczywiście na plus :) Nie jest idealnie, ale o wiele, wiele lepiej od HK 3490. Jednak wzmacniacz ma jeden minus - trudno ustawić głośność, delikatne przekręcenie pokrętła powoduje duży przeskok i przyrost głośności. Pilotem jest jeszcze gorzej - jedno krótkie wciśnięcie plusa powoduje przeskok od cicho do głośno (nawet za głośno). Z tego co czytałem to podobno normalne, ale czy na pewno?

Często można tutaj obserwować różnego rodzaju kłótnie i złośliwe dyskusje - kto słyszy więcej, kto wie lepiej, kto się lepiej zna, kto ma "lepszy" sprzęt. Niestety jeszcze nie natrafiłem na tym forum na przejawy radości z tego co w bajce "audio" jest najważniejsze czyli z słuchania muzyki, dlatego pozwolę sobie na to:

ZAJEBIŚCIE SIĘ CIESZĘ, ŻE KUPIŁEM TEGO NADA I JARAM SIĘ JAK DZIECIAK PREZENTAMI NA KOMUNIĘ SŁUCHAJĄC SWOICH ULUBIONYCH OD LAT PIOSENEK I ODKRYWAJĄC W NICH ZUPEŁNIE NOWE DŹWIĘKI :))))

I chwała ci za to -bo w tej kasie to przyzwoity klamot.

Ale jak poprzebierasz ,posłuchasz,zmienisz kolumny-nabierzesz doświadczenia w odsłuchu-to gwarantuję ci że zdanie zmienisz-w sensie że można lepiej-no ale i kaska inna,choć nie zawsze.

Wiem, wiem. Apetyt rośnie w miarę jedzenia ;) Mojemu zestawowi do ideału wiele brakuje, ale i tak ogromnie cieszy mnie postęp jaki nastąpił i za każdym razem będzie cieszyć wchodzenie na każdy kolejny poziom w tej niekończącej się drodze do ideału ;)

• 5 miesięcy później...

Podłączę się pod temat. Również szukam wzmacniacza z DAC do kolumn Xavian Gran Colonna (o. zamknięta) + sub REL-T5. Głównym źródłem będzie terminal HP z daphile oraz rzadziej odtwarzacz CD NAD-S500 z XLR. Kwota w której chciałbym się zmieścić to max. 3-4kPLN. Po głowie chodzą mi:

1. NAD C356 (nowy, plus: dwa wyjścia na kolumny A i B, minus: przełącznik usb-optyk z tyłu)

2. Peachtree Audio Decco65 lub Nova65SE (nowy, plus: dużo wejść cyfrowych -> mogę podłączyć inne urządzenia jak ps3, cd, dvd itp.)

3. Hegel H70 (używany, plus: XLR, minus: USB tylko do 16/48, przełącznik coax-optyk z tyłu)

Uprzedzając pytania - nie interesuje mnie rozwiązanie typu wzmacniacz osobno i dac osobno :)

Pod kątem funkcjonalności najbardziej odpowiada mi produkt Peachtree Audio bo wszystkie urządzenia mogę podpiąć do wejść cyfrowych (tylko czy to ma sens?), natomiast nie wiem jak ten wzmacniacz gra w porównaniu do innych. Ktoś porównywał w/w wzmaki lub może polecić coś innego?

W tej kwestii za wiele się nie zmieniło, raczej droższe konstrukcje doczepiają do swoich urządzeń USB DACi,

Peachtree Audio to solidna firma, ale pochwał pod jej stron tu nie uświadczysz, bardzo mało osób miało z nią kontakt. Wypożycz sprzęt z Top Hi Fi, jak będzie ci leżał to zostaw jak nie to oddaj i weź sobie NAD'a 356

• 10 miesięcy później...

Podłączę się pod temat. Również szukam wzmacniacza z DAC do kolumn Xavian Gran Colonna (o. zamknięta) + sub REL-T5. Głównym źródłem będzie terminal HP z daphile oraz rzadziej odtwarzacz CD NAD-S500 z XLR. Kwota w której chciałbym się zmieścić to max. 3-4kPLN. Po głowie chodzą mi:

1. NAD C356 (nowy, plus: dwa wyjścia na kolumny A i B, minus: przełącznik usb-optyk z tyłu)

2. Peachtree Audio Decco65 lub Nova65SE (nowy, plus: dużo wejść cyfrowych -> mogę podłączyć inne urządzenia jak ps3, cd, dvd itp.)

3. Hegel H70 (używany, plus: XLR, minus: USB tylko do 16/48, przełącznik coax-optyk z tyłu)

Uprzedzając pytania - nie interesuje mnie rozwiązanie typu wzmacniacz osobno i dac osobno :)

Pod kątem funkcjonalności najbardziej odpowiada mi produkt Peachtree Audio bo wszystkie urządzenia mogę podpiąć do wejść cyfrowych (tylko czy to ma sens?), natomiast nie wiem jak ten wzmacniacz gra w porównaniu do innych. Ktoś porównywał w/w wzmaki lub może polecić coś innego?

Pytanko w sprawie Peachtree Nova65SE: Testowałeś? Kupiłeś? Jakieś wrażenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.