Skocz do zawartości
IGNORED

Ksiądz Lemański suspendowany - abp Hoser podjął decyzję

Vlado

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Uprasza się dyskutujących o powrót do dyskusji dotyczącej tematyki tytułowej, a nie zastępowanie jej kolejną kłótnią światopoglądową i przepychankami personalnymi, jak to miało miejsce w wątku poprzednim. A który został zamknięty z takich właśnie powodów.

Prosimy więc o powrót w ramy dyskusji merytorycznej, niezabarwianej wycieczkami personalnymi. W przeciwnym razie, wątek spotka ten sam los co poprzednie. A jeśli nadal zamierzacie słać na siebie wzajemnie multum raportów, jak ot miało miejsce tej nocy, to tym bardziej wątek nadaje się do zamknięcia, skoro wszystkim dyskutującym przeszkadza forma dyskusji i nie są w stanie tolerować poglądów innych.

Ksiądz Lemański to beznamiętny zamordysta, ale znam gorszych :)

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Niestety opluwanie ks. Lemańskiego jest w pewnych kręgach w dobrym tonie. Żałosne.

Żałosne to jest robienie medialnego krzyku wokół tej kreatury.

Ciekawe, że taki np. Natanek ma identyczne problemy ze Stasiem Dziwiszem a o Natanku jest ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiicho w mediach, cichuuuuuuuuuutkooooooooo.

Dlaczego?

Bo poglądy Natanka są takie "nienowoczesne" w porównaniu z poglądami Lemańskiego, że nie warto sprawy Natanka nagłaśniać w różnych Gwiazdach Śmierci, bo a nuż ludzie się zainteresują...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Znamienna jest histeryczna reakcja na każdą próbę krytyki i ulubione traktowanie tego jako "prześladowanie".

Proszę (nie) nadużywać wielkich słów i wytykanie swoich własnych przywar innym.

Niestety opluwanie ks. Lemańskiego jest w pewnych kręgach w dobrym tonie.

Nikt go nie opluwa.

W zasadzie jak wcześniej pisałem, jeśli miał jakiekolwiek szczere zamiary to absolutnie źle do tego się zabrał.

Obecnie z jego "rewolty" pozostał tylko tylko ON jako powoli zapominany celebryta salonowych mediów.

Niedługo nikt nie będzie w ogóle pamiętał o co chodzi.

Dzięki właśnie ks. Lemańskiemu.

Chyba nie tym polega chęć "naprawiania" co do naprawienia w KK. Efektem jest tylko i wyłącznie pogłębianie problemu, a nie jego rozwiązywanie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

@ Il Dottore

Przypadki są nieporównywalne. Ks. Lemański pragnie kościoła nowoczesnego, dostosowanego do wyzwań czasów współczesnych. Ks. Natanek wygłupia się z tak skrajnych, fundamentalistycznych i dogmatycznych pozycji, że są nieakceptowalne nawet dla Dziwisza.

Proszę (nie) nadużywać wielkich słów i wytykanie swoich własnych przywar innym.

Znów wycieczka osobista.

Nikt go nie opluwa.

Jest wielu plujących. Nawet w tym wątku. Oraz wiele tytułów prasy mieniącej się być katolicką.

Obecnie z jego "rewolty" pozostał tylko tylko ON jako powoli zapominany celebryta salonowych mediów.

Niedługo nikt nie będzie w ogóle pamiętał o co chodzi.

Dzięki właśnie ks. Lemańskiemu.

Nie pozostał tylko on. KK wygrał bitwę, ale przegra wojnę.

Chyba nie tym polega chęć "naprawiania" co do naprawienia w KK. Efektem jest tylko i wyłącznie pogłębianie problemu, a nie jego rozwiązywanie.

Tak twierdzi sterowana odgórnie kampania przeciw ks. Lemańskiemu. Bzdury dla gnojenia człowieka.

Nawet Stanisław Michalkiewicz poświęca niesławnej postaci Lemańskiego jeden (ostatni) akapit w swoim felietonie:

Ukryta Zawartość

Jak zwykle u Michalkiewicza - słusznie i przenikliwie.

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Przypadki są nieporównywalne. Ks. Lemański pragnie kościoła nowoczesnego

Po czym wnioskujesz?

Jak zwykle u Michalkiewicza - słusznie i przenikliwie.

Trudno o większe pismackie plugastwo niż Michalkiewicz. Facet, który publicznie wyszydza holokaust zasługuje wyłącznie na pogardę. Pokaż mi swoje autorytety, powiem Ci kim jesteś.

Trudno o większe pismackie plugastwo niż Michalkiewicz. Facet, który publicznie wyszydza holokaust zasługuje wyłącznie na pogardę. Pokaż mi swoje autorytety, powiem Ci kim jesteś.

Typowe lewackie kłamstwo. Oczywiście żadnych dowodów nie jesteś w stanie przedstawić ale plujesz na oślep, bo Michalkiewicz to szczery Polak, patriota i obrońca łacińskiej cywilizacji.

Więc każdy ideowy lewak MUSI odczuwać do Michalkiewicza nienawiść i obrzydzenie.

Kto nie ma mózgu zwichniętego lewacką ideologią, ten wie, że Michalkiewicz nie wyszydza holocaustu a Przedsiębiorstwo Holocaust. A to jest różnica. Zasadnicza, rzekłbym.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.....jak to miało miejsce w wątku poprzednim. A który został zamknięty z takich właśnie powodów.

Proszę wybaczyć ale sprostuję...poprzedni wątek to został "zniknięty" a zamknięty jeszcze poprzedni. ;)

W sprawie zniknięcia coś wiadomo??? ;)

Tak twierdzi sterowana odgórnie kampania przeciw ks. Lemańskiemu. Bzdury dla gnojenia człowieka.
Jest wielu plujących. Nawet w tym wątku. Oraz wiele tytułów prasy mieniącej się być katolicką.

Tak twierdzisz Ty i jeszcze kilku na tym forum jakoś tych przykładów "sterowania" i "gnojenia" przez "wiadome kręgi" nie potraficie wykazać. Kuriozalne pisanie że prasa świecka lub Onet piszą na obstalunek "wiadomych środowisk katolickich" to bzdura na resorach w którą tylko najbardziej nakręconych przeciw Kk można karmić! ;)

Wykaż tych plujących ("wiele tytułów")...czekam na to, już mi brakuje cierpliwości....Jaro_747 też niedawno coś w podobnym tonie pisał - i podobnie tego nie spieszy się wykazać. :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Tak twierdzisz Ty i jeszcze kilku na tym forum jakoś tych przykładów "sterowania" i "gnojenia" przez "wiadome kręgi" nie potraficie wykazać.

Kiedyś na takie coś modne było określenie "mowa trawa", jak widać gąsek na forum nie brakuje:)

To nie tylko "mowa trawa", ci którym zależy na tym by skłócać katolików lub napuszczać na nich ich przeciwników dbają o to by pustosłowie miało choć namiastkę uzasadniania. Problem w tym że te "uzasadnienia" są nieraz tak naiwne że tylko ci najbardziej nakręceni tym antykatolickim wymysłom są w stanie uwierzyć.

Widzę że Bobcat na poważnie po moim wpisie (#145) mnie ignoruje. Szkoda, bo padło w jego kierunku wiele ważnych pytań (#207 i mój ostatni) na których odpowiedzi nie będzie....sprytne posunięcie, gdy zaczyna brakować argumentów wystarczy udać że się ze mną nie da na poważnie....który to raz przerabiam w rozmowie z nim?? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Proszę wybaczyć ale sprostuję...poprzedni wątek to został "zniknięty" a zamknięty jeszcze poprzedni. ;)

W sprawie zniknięcia coś wiadomo??? ;)

Wątek o którym mowa został usunięty administracyjnie, gdyż administrator forum nie życzył sobie kontynaucji kłótni światopoglądowej, z dopiero co zamkniętego wątku. . A w istocie temu służył ten wątek, niczemu więcej. Tyle napiszę na ten temat, bo z powyższym działaniem akurat nie miałem nic wspólnego. Co nie znaczy, że się z nim nie zgadzam.

Obecny wątek zmierza dokładnie w tę samą stronę. Jedyne co Was nakręca to wzajemne próby "narzucenia" na siłę adwersarzom swoich racji, kompletnie bez cienia tolerancji dla innych osób i ich poglądów. I niestety uważacie, że cel uświęca środki i można to robić każdą dowolną metodą. Tyle, że na forum poza Wami są jeszcze inni użytkownicy, którzy co prawda nie zabierają głosu w tych kłótniach, gdyż najzwyczajniej w świecie przepychanki światopoglądowe ich nie interesują. Za to bardzo nie odpowiada im uciążliwa forma w jakiej to czynicie. Czego wyrazem są zgłoszenia na panel, właśnie od osób trzecich.

Rolą administracji jest chronić ogół populacji forum. Dlatego takie kłótnie nie będą tolerowane. A po raz kolejny warto przypomnieć, że jesteśmy na forum o tematyce audio. A nie na forum o tematyce wojenno-światopoglądowo-politycznej.

Tak twierdzisz Ty i jeszcze kilku na tym forum jakoś tych przykładów "sterowania" i "gnojenia" przez "wiadome kręgi" nie potraficie wykazać. Kuriozalne pisanie że prasa świecka lub Onet piszą na obstalunek "wiadomych środowisk katolickich" to bzdura na resorach w którą tylko najbardziej nakręconych przeciw Kk można karmić! ;)

Wykaż tych plujących ("wiele tytułów")...czekam na to, już mi brakuje cierpliwości....Jaro_747 też niedawno coś w podobnym tonie pisał - i podobnie tego nie spieszy się wykazać. :)))

Kiedyś na takie coś modne było określenie "mowa trawa", jak widać gąsek na forum nie brakuje:)

To nie tylko "mowa trawa", ci którym zależy na tym by skłócać katolików lub napuszczać na nich ich przeciwników dbają o to by pustosłowie miało choć namiastkę uzasadniania. Problem w tym że te "uzasadnienia" są nieraz tak naiwne że tylko ci najbardziej nakręceni tym antykatolickim wymysłom są w stanie uwierzyć.

Widzę że Bobcat na poważnie po moim wpisie (#145) mnie ignoruje. Szkoda, bo padło w jego kierunku wiele ważnych pytań (#207 i mój ostatni) na których odpowiedzi nie będzie....sprytne posunięcie, gdy zaczyna brakować argumentów wystarczy udać że się ze mną nie da na poważnie....który to raz przerabiam w rozmowie z nim?? ;)

I to jest właśnie przykład pustej offtpowej kłótni, która do niczego nie prowadzi. Prowadzonej w sposób uciążliwy, bo w kółko klepiecie posty w takim samym tonie. I pustej, bo nie jest ona związana z tematem tytułowym, który stał się tylko pretekstem do kontynuacji personalnych przepychanek z wątku zamkniętego.

Użytkownika Bobcat uprasza się o "nie wykazywanie" czegokolwiek w odpowiedzi, gdyż nie jest to związane nijak z omawianym tematem, który w tym przypadku stanowi tylko pretekst i tło, do kontynuacji Waszej wzajemnej kłótni z wątku zamkniętego.

Co do użyktownika Jaro_747 to nie odpowie w najbliższym czasie, gdyż automatyczne mechanizmy forum spowodowały, że takowej możliwości został pozbawiony. Proszę więc nie odnosić się do Jego wypowiedzi, gdyż nie może na nie odpowiedzieć. Tak samo jak użytkownik il Dottore, który udał się na automatyczny wypoczynek od pisania postów, po zarobieniu kolejnego punktu za trollingową wstawkę kompletnie nie związaną z omawianym tematem.

Poza tym, po raz kolejny, uprasza się o zaprzestanie personalnej kłótni światopoglądowej, będącej kontynuacją wątku zamkniętego i powrót do tematyki tytułowej. W przeciwnym razie wątek podzieli los poprzednich. Proszę to potraktować jako oficjalną (kolejną już) prośbę i ostrzeżenie ze strony moderacji.

Użytkownika Bobcat uprasza się o "nie wykazywanie" czegokolwiek w odpowiedzi, gdyż nie jest to związane nijak z omawianym tematem, który w tym przypadku stanowi tylko pretekst i tło, do kontynuacji Waszej wzajemnej kłótni z wątku zamkniętego.

Zapewniam, że nie będę nic "wykazywał". Z dniem 30.08.2014 zakończyłem jakiekolwiek rozmowy z @Maju, gdyż (jak napisałem w adresowanym do Niego poście #146) nie ma to najmniejszego sensu i zwyczajnie szkoda czasu. Chętnie uczestniczę w dysputach, nawet tych ognistych, gdzie ścierają się diametralnie przeciwstawne argumenty. Nie mam ochoty pozwolić się dalej prowokować do nieustającej awantury. Nie wynika to bynajmniej z braku argumentów po mojej stronie. Ktoś musi wykazać się większą roztropnością i wycofać z tych przepychanek pierwszy. Co uczyniłem podanego powyżej dnia.

Szkoda, że się potwierdziło co napisałem.

Co napisałem wie ten co zdążył przeczytać.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Obecny wątek zmierza dokładnie w tę samą stronę. Jedyne co Was nakręca to wzajemne próby "narzucenia" na siłę adwersarzom swoich racji, kompletnie bez cienia tolerancji dla innych osób i ich poglądów. I niestety uważacie, że cel uświęca środki i można to robić każdą dowolną metodą. Tyle, że na forum poza Wami są jeszcze inni użytkownicy, którzy co prawda nie zabierają głosu w tych kłótniach, gdyż najzwyczajniej w świecie przepychanki światopoglądowe ich nie interesują. Za to bardzo nie odpowiada im uciążliwa forma w jakiej to czynicie. Czego wyrazem są zgłoszenia na panel, właśnie od osób trzecich.

Pytanie zasadnicze...Po co tu zaglądają?

I to jest właśnie przykład pustej offtpowej kłótni, która do niczego nie prowadzi.

To jest rozmowa ludzi o odmiennych poglądach na pewne sprawy, gdzie ty tu widzisz kłótnie?

Kłotnia to nerwówka,wulgaryzmy i "ogniste, nakręcone" riposty.

Nie każdy post, w którym nie pojawia sie słowo "Lemański" jest nie na temat. Trudno rozmawaiać o księdzu, kosciele katolickim, bez poruszania kwestii jego krytykantów i przeciwników. To byłaby rozmowa _wysoce_ sztuczna, żeby nie powiedziec idiotyczna.

to tak, jakby założyć wątek o wojnie na Ukrainie i zabronic w nim pisać o Rosji bo to offtop...

Maju dnia 05.09.2014 - 07:44 napisał "Proszę wybaczyć ale sprostuję...poprzedni wątek to został "zniknięty" a zamknięty jeszcze poprzedni. W sprawie zniknięcia coś wiadomo???'

Wątek o którym mowa został usunięty administracyjnie, gdyż administrator forum nie życzył sobie kontynaucji kłótni światopoglądowej, z dopiero co zamkniętego wątku. . A w istocie temu służył ten wątek, niczemu więcej. Tyle napiszę na ten temat, bo z powyższym działaniem akurat nie miałem nic wspólnego. Co nie znaczy, że się z nim nie zgadzam.

Cieszę się że ktoś wreszcie raczył cokolwiek napisać jaki był powód "znikniętego" (bez śladu) wątku, nie muszę chyba pisać że z tym jak to się tłumaczy nie sposób się zgodzić, o "stylu" w jakim to zrobiono nie wspomnę.

I to jest właśnie przykład pustej offtpowej kłótni, która do niczego nie prowadzi. Prowadzonej w sposób uciążliwy, bo w kółko klepiecie posty w takim samym tonie. I pustej, bo nie jest ona związana z tematem tytułowym, który stał się tylko pretekstem do kontynuacji personalnych przepychanek z wątku zamkniętego.

Szanowny Panie moderatorze.

Widzę że niezbyt wnikliwie czyta Pan wątek - śpieszę coś przypomnieć.

Forumowicz Jaro_747 a w ślad za nim Bobcat insynuują pewnym środowiskom katolickim nagonkę na Lemańskiego. Wykazałem wklejając linki z tych mediów że informacje są jak najbardziej lakoniczne bez cienia agresji w kierunku Lemańskiego z ich strony. Moderacja pewnie nie zauważyła jak zaraz po tym zostałem nazwany kłamcą przez Jaro_747 a Bobcat powtarza to pomówienie.

Dlaczego moderacja uważa że nie mam prawa żądać w tym układzie od nich przedstawienia skąd te informacje mają? Jak można prowadzić dyskusję opierając ją na sobie wiadomych i niezweryfikowanych informacjach?

Jeszcze do zarzutu offtopu.

W wpisach cytowanych przez moderację jak najbardziej odnoszę się do sprawy Lemańskiego (podaję wyraźnie nr. postów o tym mówiących), jego wizerunku kreowanego przez różne środowiska. Chciałem dociec na czym opierają swoje opinie adwersarze i czy są prawdziwe....tylko tyle.

W tym kontekście proszę czytać te moje ostatnie wpisy szanowna moderacjo.

Zarzut jakobym sprowadzał ją do kłótni żądając uzasadnień na wygłaszane tezy uważam za wysoce nielogiczny....jak najbardziej by rozmowa była poważna należy opierać ją na weryfikowalnych informacjach a nie wymyślonych lub insynuowanych niezgodnie z prawdą swoich opiniach.

SlawekR dnia 06.09.2014 - 10:20 napisał [i]"Użytkownika Bobcat uprasza się o "nie wykazywanie" czegokolwiek w odpowiedzi, gdyż nie jest to związane nijak z omawianym tematem, który w tym przypadku stanowi tylko pretekst i tło, do kontynuacji Waszej wzajemnej kłótni z wątku zamkniętego."[/i]

Zapewniam, że nie będę nic "wykazywał". Z dniem 30.08.2014 zakończyłem jakiekolwiek rozmowy z @Maju, gdyż (jak napisałem w adresowanym do Niego poście #146) nie ma to najmniejszego sensu i zwyczajnie szkoda czasu. Chętnie uczestniczę w dysputach, nawet tych ognistych, gdzie ścierają się diametralnie przeciwstawne argumenty. Nie mam ochoty pozwolić się dalej prowokować do nieustającej awantury. Nie wynika to bynajmniej z braku argumentów po mojej stronie. Ktoś musi wykazać się większą roztropnością i wycofać z tych przepychanek pierwszy. Co uczyniłem podanego powyżej dnia.

Tak kuriozalny apel moderacji spowodował że zaniemówiłem i wczoraj na ten wpis nie odpowiedziałem dając sobie czas na przemyślenie, czy w tej sytuacji jakakolwiek rozmowa z Szanownym Panem ma sens.

Cóż to oznacza, można pisać cokolwiek, szkalować pewne środowiska za rzekomą nagonkę na Lemańskiego a gdy ja proszę o wskazanie gdzie to w rzeczonych mediach miało miejsce (mało tego sam wykazałem że to nieprawda cytaty, linki) moderacja mi sugeruje że to nie na temat zakazując na dodatek podania nam tych informacji przez je rozpowszechniających?

Proszę wybaczyć że napiszę coś co może wydać się na pierwszy rzut oka atakiem na osobę, choć ta osoba wielokrotnie porównaniami takimi w moim kierunku kierowanymi się bez jakichkolwiek reakcji moderacji zwracała, co mnie ośmiela do tego stwierdzenia, że wpis Bobcata w tym kontekście jako żywo przypomina mi najbardziej znaną scenę z filmu "Miś".

Po takich wpisach mogę tylko zapewnić moderację że będę starał się nie wchodzić Wam w drogę.

Co do użyktownika Jaro_747 to nie odpowie w najbliższym czasie....takowej możliwości został pozbawiony.....Tak samo jak użytkownik il Dottore, który udał się na automatyczny wypoczynek od pisania....

To dla mnie nowe informacje, ale pytania przeze mnie do Jaro_747 były zadane na długo przed tym faktem więc nie rozumiem co moderacja sugeruje....żartuję aż tak niedomyślny nie jestem. :))

Nie ma czegoś takiego jak " nowoczesny kościół" Bóg Ojciec od wieków ten sam Chrystus ten sam i dane przez nich prawa te same, sądzą nas po śmierci według tych samych praw. Skoro Chrystus od wieków ten sam to nie On się powinien dostosowywać do obecnych zwyrodniałych czasów ale zwyrodniałe czasy do odwiecznych praw. Najwięcej do powiedzenia o kościele mają Ci co nie biorą udziału ani w jego życiu ani też nic dobrego do niego nie wnoszą dlatego wątek ten należałoby zamknąć jak poprzednie gdzie już doszło do takich wypowiedzi przez samego założyciela obecnego tematu, że nawet nie warto tego przypominać.

Czymże innym jak nie unowocześnieniem KK był Sobór Watykański II? Ksiądz Lemański pragnął kolejnego kroku na tej drodze. Ale jak widać KK jeszcze do tego nie dojrzał. Dlatego niszczy go i dezawuuje.

Czymże innym jak nie unowocześnieniem KK był Sobór Watykański II? Ksiądz Lemański pragnął kolejnego kroku na tej drodze. Ale jak widać KK jeszcze do tego nie dojrzał. Dlatego niszczy go i dezawuuje.

ty chyba o innym Lemańskim piszesz, albo coś ci postrzeganie rzeczywistości silnie zaburzylo...

Piszę jak najbardziej o TYM Lemańskim. Z Jasienicy. Natomiast nie muszę i nie mam ochoty wpisywać się w sterowaną przez wiadomy ośrodek decyzyjny kampanię wdeptywania go w glebę i jak również nie będę powtarzać odgórnie ustalonych, a od początku do końca kłamliwych "zarzutów" wobec niego.

Epitety ad personam proszę sobie darować.

Kardynał Lefebre i reszta skostniałego betonu tak uważa. Ale jednak znakomta większość hierarchii Sobór poparła. Ksiądz Lemański chciał kontunuacji drogi tam wyznaczonej. I tyle.

"W Jasienicy nigdy nie było gminy żydowskiej, choć starzy mieszkańcy naszej wioski pamiętają i dobrze wspominają przedwojennych tłuszczańskich Żydów. W pobliskim Tłuszczu z jego żydowskiej historii nie pozostał najmniejszy nawet ślad, oprócz tych nielicznych okruchów pamięci i jeszcze mniej licznych wyrzutów sumienia kołaczących się u co poniektórych. Jasienica leży nieopodal Tłuszcza, ale przez Jasienicę, podobnie jak przez Tłuszcz, już od dawna przebiega linia kolejowa. To właśnie po tych torach jechały transporty śmierci z Warszawy do Treblinki. Tędy setki tysięcy Żydów wieziono na śmierć. Tędy przejechał Korczak i jego dzieci. Tylko nieliczni skazańcy wyskakiwali z wagonów i próbowali ucieczki. Jeszcze mniej licznym to się udało. Niektórzy z nich zostali obrabowani i wydani w ręce Niemców. Potem zostali zabici i zakopani na jakimś z podwórzy lub przy torach kolejowych. Czy to zbyt mało, by w Jasienicy pamiętać o Żydach?"

Ukryta Zawartość

Ciekaw jestem skąd Lemański ma informacje o mordowaniu Żydów zbiegłych z transportu? Jeżeli są wiarygodne, to powinie zawiadomić IPN, jeżeli nie to nie powinien tego wypisywać na swoim blogu. Na podstawie tego krótkiego fragmentu widać, że Lemański to mitoman, który tworzy mity na własny użytek.

I o czczeniu pamięci - miejscowa szkoła nosi im. Janusza Korczaka. Jednak pamiętają.

Ukryta Zawartość

Ten beton wyznawali św. Maksymilian Kolbe czy np św o. Pio.

Św. Maksymilian Kolbe żył na długo przed Soborem. Więc o czym w ogóle piszesz?

A JP2 beton ekskomunikował.

Co dowodzi, że kościół powinien trwać niezmienny a w tym przypadku lepsze jest wrogiem dobrego.

Lepsze nigdy nie jest wrogiem dobrego. A organizacja czy instytucja, która kostnieje i nie potrafi się modernizować jest skazana na zagładę. Rozumiał to Jan XXIII zwołując Sobór i rozumie to ks. Lemański.

Ukryta Zawartość

Bobcat tu masz żywy dowód na to w jakim jesteś błędzie i w jakiej niewiedzy żyjesz, tu masz ten jak to nazywasz beatyfikowany beton przez Jana Pawła a ja Ci mówię, że to są osoby wierne Chrystusowi i Jego Niezmiennej nauce oraz prawom.

Maksymilian Kolbe był uważany za nienowoczesnego antysemitę w owych czasach i narodowca. Poczytaj dokładną biografię

I właśnie wtedy kościół przedsoborowy był wierny Bogu i Ojczyźnie a także skłonny do poświęceń człowiekowi a nie tańcowi z gwiazdami w tvn.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.