Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do komputera (do grania, filmów, muzyki)

MartInR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Poszukuje głośników do PC, głównie gry i filmy czasem muzyka. Pokój mały ok 11m2 prostokątny.

Na początku szukałem 5.1, ale jak poczytałem to zgłupiałem. Teraz już nie wiem który zestaw 2.0/2.1/5.1.

Dowiedziałem się tyle że do muzyki najlepsze 2.0.

Gdzieś znalazłem wpis że nie ma sensu wycinać niskich tonów i dawać je na subwofer. Autor wpisu nie widział najmniejszego sensu w zestawach 2.1. Czy to prawda ?

Dobre głośniki 2.0 posiadają regulację tonów i nie ma problemu z podkręceniem bassu.

Jak napisałem w pierwszej chwili chciałem 5.1 i już napaliłem się na Genius SW-HF5.1 5200, ale szukając dalej zgłupiałem. Geniusy znalazłem za 529PLN, więcej nie chciał bym wydawać ale jak by mnie ktoś przekonał że warto to dam i 600PLN.

Co możecie powiedzieć o Genius SP-HF2020 V2 295PLN, warte swojej ceny.

To że jestem gotów w ostateczności zapłacić 600PLN nie znaczy że nie wolałbym wydać tylko 300PLN. Kwestia tego czy warto tyle wydać i czy jest sens w moim przypadku.

Najważniejsze:

-do grania (45%)

-do filmów (45%)

-do muzyki (10%)

A powiedz mi dlaczego zestaw 2.0 byś zaproponował.

Jeśli miał by być 2.0 to z możliwością regulacji bassu przy głośnikach, a nie grzebaniu w ustawieniach karty dźwiękowej co chwila.

Z racji że dziś niedziela może jurto się posypia propozycje.

Jesli tak uwielbiasz bass i szukasz glownie do filmow i grania niz muzyki (10% ?), to najlepiej kup 2.1 i spokoj.

Po plastikowych glosniczkach stawianych na biurku z takich marek jak Creative czy wrecz Logitech i Genius, gdzie te dwie ostatnie nie sa firmami audio, nie spodziewaj sie bassu.

Regulacja bassu pokretlami skonczy sie harczeniem zamiast faktycznego bassu.

Jak chcesz glosniki 2.0, czyli takie ktore dobrze sprawdza sie w muzyce a zarazem beda potrafily dostarczyc bass, to zainteresuj sie kolumnami aktywnymi firmy M-Audio (powinienes sie zmiescic w 400 pln za pare nowek w obudowie MDF zamiast plastkiku, z wieksza srednica membran, i wbudowanym wzmacniaczem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.