Skocz do zawartości
IGNORED

Posumowanie rządów Tuska.

Włodzimierz

Rekomendowane odpowiedzi

<br /> Unia jest prawie bankrutem, kolejne państwa mają kłopoty m. In. przez permanentny deficyt budżetowy. Nie wszyskie kraje go zawsze mają, przykładem są Czechy.<br />Reforma "sześciolatków" miała tylko jeden cel nie mający jednak nic wspólnego z wychowaniem i edukacją ale wyłącznie z <br />
zakladajac teze ze z finansami to zdaje sie sie ze te finanse dotycza Polski i jej obywateli a nie niemców i maja wpływ na tzw deficyt ktory ci sie tak nie podoba.Czy ty przypadkiem nie masz poplatania z zapetleniem??.Jesli Unia jest bankrutem to w takim razie USA wiekszym.Wiec o czym ty gadasz i po co?? A co do koryta tuska to takie samo jak twoje... chiba.Odebranie przywilejow gornikom, rolnikom wymaga wiekszosci o ile wiesz... co to.Nigdy takiej nie było a twoje chciejstwo przelej na nastepnych chętnych do odebrania przywilejów.Az sie pala....

wladimirze uljanowiczu dobrze rowniez odnosi sie do tuska.Jak widac jezd jeden zadowolony.

jesli wladimir uljanowicz zechciał stworzyc temat na temat jaki jest tusk niedobry to mial to zaznaczyc w stopce.

bo tak to niestety wyszło ze jeden zadowolony i cała robota na nic...obywatelu wladimirze uljanowski.

bo mozna by wiedziec ze kosciolek tez zabiera prawie 2mld i dokladnie jest to psu na bude.Jakos tu nie czepiasz sie kosciola??

a nawet robisz myk....A to takie samo koryto... towarzyszu niedzielny.Zadluzenie czech to 46% PKB.My jakies 55% co jest srednia europejska.

Nic o Kościele nigdzie nie wspomniałem i się go nie czepiam w przeciwieństwie do Ciebie. Temat jest o rządach Tuska, " radyjka" ( jeśli myślisz o Radiu Maryja) nie słuchałem nigdy. Ty masz chyba jakieś kompleksy, może ten brak "mgr".

Faktycznym właścicielem USA są od dawna Chiny ale co im po tych papierach jak Stany padną i dlatego tak to trwa. Teoria spiskowa głosi, że prędzej czy później ktoś wywoła wojnę żeby wyprostować światowe finanse.

Wracając do rządów Tuska to zmarnowany czas i nic tego nie zmieni. W tym 25 leciu były dwie szanse na zrobienie czegoś naprawdę przełomowego. Pierwsza to na starcie i jakiś tam sukces reform Balcerowiczaa i rządy Tuska właśnie, który miał najwięcej czasu i wykorzystał go po prostu nie specjalnie.

Polskie społeczeństwo niezbyt dobrze ocenia jeden z największych sukcesów rządów Tuska - politykę wschodnią:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I nie ma się co dziwić. W dużo lepszych warunkach zewnętrznych, rząd Tuska na kierunku wschodnim osiągnął stan na poziomie 1939 roku.

Ukryta Zawartość

Podsumowując rządy Tuska - Gigantyczny dług .Kompletna kompromitacja polityki zagranicznej głównie wschodniej.Dwie kadencje oprócz podwyższania haraczu (podatków) żadnych reform.Stan państwa jak na taśmach podsumowują panowie z PO ch... i d... i kamieni kupa.

Tusk nie wypełnił ani jednej swojej obietnicy wyborczej.
  • 2 miesiące później...

W cieniu wyborów samorządowych pojawiła sie o to taka informacja:

"Polska przepłaciła za Pendolino - przyznaje już nawet Komisja Europejska, która po raz kolejny obniżyła kwotę dofinansowania do kupowanych przez PKP Intercity składów. Uznała, że niepotrzebnie zdecydowaliśmy się na superszybkie pociągi, które nie będą miały gdzie się rozpędzić - dowiedział się Biztok.pl"

Ukryta Zawartość

Projekt Pendolino miał być sztandarowym osiągnięciem rządu Tuska w polskim kolejnictwie. Widać, że rząd Kopacz też się chciał nim pochwalić. Teraz wychodzi na to, że oba rządy mogą się na nim ostro przejechać. Na te, nieukończone zresztą, tory powinna wjechać prokuratura, CBA, a może i komisja sejmowa.

Ukryta Zawartość

Druga kadencja rządów Tuska stworzyła Państwo antyobywatelskie, antyrodzinne, bazujące na okradaniu obywateli bez żadnego umiaru, przesiąknięte korupcją i układami. Państwo obmierzłe dla zwykłego obywatela, które odebrało nadzieję na godne życie zarówno seniorom jak i młodzieży. Państwo o nierówności społecznej równej bez mała Rosji.

Cytując klasyka:

" NIE O TAKIE POLSKIE WALCZYLIŚMY" :-(

Włodek.

Ps.

Ta parodia wyborów samorządowych przyniosła dla mnie światełko o które walczyłem i czekałem aż dotąd.

BANDA MILERA PRZEGRAŁA WYBORY. Hurrra!!! Pięćdziesiąt cztery lata musiałem przeżyć aby się doczekać. Jest wiec szansa, że szybciej oczyści się koryto z tych najstarszych świń. Dwa pokolenia i może będzie to praworządny kraj. Daj Boże.

Flaszka godnej myszowatej czeka na weekend.

Pozdrawiam.

Włodek.

(...)

Ps.

Ta parodia wyborów samorządowych przyniosła dla mnie światełko o które walczyłem i czekałem aż dotąd.

BANDA MILERA PRZEGRAŁA WYBORY. Hurrra!!! Pięćdziesiąt cztery lata musiałem przeżyć aby się doczekać. Jest wiec szansa, że szybciej oczyści się koryto z tych najstarszych świń. Dwa pokolenia i może będzie to praworządny kraj. Daj Boże.

Pozdrawiam.

Włodek.

Bardzo interesujące. Napisz w jaki sposób walczyłeś.

Bardzo interesujące. Napisz w jaki sposób walczyłeś.

Z komunizmem w Polsce, od szkoły podstawowej w formie sabotażu i sprzeciwu wobec narzucanym "wartościom". Od 1980 roku do 1993 w NSZZ "Solidarność" w sposób wystarczający do otrzymania do Państwa uprawnień kombatanckich.

A do czego ci ta wiedza jest użyteczna, jeśli można zapytać?

W.

Z komunizmem w Polsce, od szkoły podstawowej w formie sabotażu i sprzeciwu wobec narzucanym "wartościom". Od 1980 roku do 1993 w NSZZ "Solidarność" w sposób wystarczający do otrzymania do Państwa uprawnień kombatanckich.

A do czego ci ta wiedza jest użyteczna, jeśli można zapytać?

W.

Zwyczajnie ciekawy świata jestem i okolicy. To twoje kombatanctwo jakoś mnie nie przekonuje. Walka z komunizmem w szkole podstawowej - to pewnie nie należałeś do SKO, a może nie dawałeś składek na budowę Stolicy, no może jeszcze akt bohaterstwa w postaci odmowy nauki radzieckiego hymnu na pamięć. Co innego działalność NSZZ "S". Przecież to jedyny związek zawodowy świata, który doprowadził do utraty milionów miejsc pracy we własnym kraju. Proponuję coś jeszcze coś ad vocem i ograniczyć tego rodzaju dywagację.

Cóż, twoje dywagacje na temat mojej przeszłości i to czy ciebie przekonują czy nie, są mi absolutnie obojętne. Zapytałeś, odpowiedziałem. Wpisu do którego się wciąłeś nie kierowałem bezpośrednio do ciebie, bo i po co?

Nie istnieje płaszczyzna na której człowiek o twoich poglądach mógłby stanowić dla mnie partnera do rozmowy.

Ale podziękuj Bogu, a może raczej szczęściu, że w tamtych czasach nigdy się ze sobą nie zetknęliśmy.

EOT.

W.

Cóż, twoje dywagacje na temat mojej przeszłości i to czy ciebie przekonują czy nie, są mi absolutnie obojętne. Zapytałeś, odpowiedziałem. Wpisu do którego się wciąłeś nie kierowałem bezpośrednio do ciebie, bo i po co?

Nie istnieje płaszczyzna na której człowiek o twoich poglądach mógłby stanowić dla mnie partnera do rozmowy.

Ale podziękuj Bogu, a może raczej szczęściu, że w tamtych czasach nigdy się ze sobą nie zetknęliśmy.

EOT.

W.

To, że ktoś uczęszczał do szkoły podstawowej w PRL-u albo należał do "S" nie czynią go jeszcze kombatantem. Ja też chodziłem do podstawówki, a do "S" należałem do wypadków Bydgoskich. Wystąpiłem, bo nie podobało mi się politykierstwo szefa komisji branżowej Regionu (dziś jeden ze znaczących PO-wiaków) oraz postawa Rulewskiego - tu wszyscy wiedzieli, że Rulewski darł mordę, jak Rokita w samolocie - aż mu sztuczna szczęka na podłogę wypadła, a do społeczeństwa poszło, że ZOMO mu zęby wybiło.

To, że wpisu nie kierowałeś bezpośrednio do mnie, nie znaczy, że nie mogę wtrącić czegoś na jego temat - skoro nie ma on związku z wątkiem. Proponuję, abyś upust swoim najgłębszym uczuciom dawał gdzie indziej.

Ostatnie zdanie w twoim pozwala mi wypowiedzieć opinię, że miałem tu do czynienia z gówniarzem.

• 2 miesiące później...

"Na wyrok po katastrofie w kopalni Halemba trzeba było czekać aż dziewięć lat. Dopiero za kilka dni Sąd Okręgowy w Gliwicach wypowie się w sprawie tragicznej śmierci 23 górników, których w 2006 r. zabił metan. Górnictwo ma najdłuższą listę tych, którzy zginęli, wykonując swoją pracę. Strach o życie synów i mężów jest na stałe wpisany w życie śląskich rodzin. Ilekroć słyszę ujadanie na nazywane przywilejami płace i emerytury górnicze, wiem, że robią to ludzie, którzy nigdy by za takie pieniądze w górnictwie nie pracowali.

Kolejnym rządom nic tak się nie udaje jak szczucie na tę branżę i przypominanie, że kiedyś górnicy w obronie miejsc pracy palili opony w Warszawie. Politycy PO najchętniej by ten sektor sprywatyzowali, a ich idolką jest premier Thatcher – wziąć jak ona za pysk robotników, którzy jeszcze jakoś się ostali w III RP, i pokazać, gdzie jest ich miejsce. Na szczęście są już za słabi, by to zrobić. Donald Tusk zostawił swojej następczyni wiele min, które w każdej chwili mogą wybuchnąć. Jedną z największych jest sytuacja w górnictwie. Za zapaść tej branży i kryzys, w jakim znalazła się Kompania Węglowa, odpowiedzialni są przede wszystkim Tusk oraz kolejni ministrowie skarbu i gospodarki. Rząd miał w ręku wszystkie potrzebne instrumenty kadrowe i finansowe, by w ciągu siedmiu lat przeprowadzić polskie górnictwo przez rafy. Niestety, przez te lata nie wyszedł poza ogólniki. Nie było strategicznego projektu. Nie było nawet sensownego, fachowego zespołu, który by taką strategię przygotował. Polityka kadrowa Tuska w sprawach górnictwa to kompletne dyletanctwo. Ilu wiceministrów w czasie jego rządów zajmowało się górnictwem? I który na tym się znał?

Czy ktoś odpowie za kolejne infantylne decyzje? Jedni łączyli kopalnie, a drudzy dzielili branżę na coraz dziwniejsze struktury. Ciągła reorganizacja. Dobrze było i jest tylko setkom spółek pasożytujących na górnictwie. Bałagan. Korupcja – nie górników przecież. I obietnice. Tych było multum. Premier Kopacz mogę współczuć. Ale bardziej obchodzi mnie los górników. Tych, którzy pracują pod ziemią, i nadzoru górniczego.

Na ich miejscu upubliczniłbym pełną listę osób, które przez siedem lat brały pieniądze za zarządzanie górnictwem. Ministrów, wiceministrów, dyrektorów, prezesów itd. I listę geszeftów, jakie są robione na górniczych plecach."

Ukryta Zawartość

Trzeba przyznać,ze naczelny "Przegląd"-u niezwykle trafnie podsumował jedno z największych osiągnięć rządów Tuska.

tusk_bienkowska_barborka_pap388.jpeg

W oparach sukcesu - Barbórka AD 2014.

Ukryta Zawartość

Nie było nawet sensownego, fachowego zespołu, który by taką strategię przygotował.

Dziwne że jeszcze kogoś to dziwi. Jednym z warunków udzielenia dotacji przedakcesyjnych z UE było zmniejszenie w Polsce korupcji. Pamięta ktoś jeszcze ministra Pola (czy jak się ten od dróg czy transportu i infrastruktury nazywał), który budował dzielnie autostrady i w dziesięć lat wybudował osiem kilometrów? Ale przez te lata działały odpowiednie zespoły do analiz i planowania - i znajomi królika pobierali wynagrodzenie za symulowanie pracy.

Obecnie jest analogiczna sytuacja z budową elektrowni atomowej. Właśnie zerwali kontrakt z australijską firmą doradczą której zapłacą 60 milionów odszkodowania i kto jest temu winien - oczywiście ruskie bo Australijczycy pracowali tez przy elektrowniach w rosyjskich. Niestety chłyt propagandowy się nie udał bo Australijczycy odpowiedzieli że po stronie polskiej była merytoryczna miernota. Co jest typowe dla politycznej oligarchii zatrudniającej rodziny nieudaczników na synekury. I podatnicy zapłacą teraz za te miernoty kilkadziesiąt baniek, a kilkaset już zapłacili na to finansowanie nepotyzmu i będą płacić dalej.

kilkaset już zapłacili na to finansowanie nepotyzmu i będą płacić dalej.

Jeśli się jezd idiotom i głos oddaje się bezkrytycznie,to tylko lekarz może to wyprostować.Tylko skąd wziąć takiego....lekarza?

jeszcze będziecie wspominać Donia z łezką w oku

Tak samo jak i ciebie,hehehe

Z komunizmem w Polsce, od szkoły podstawowej w formie sabotażu i sprzeciwu wobec narzucanym "wartościom".

No patrz pan to ja też taki bojowy byłem. A nawet znam takich bojowych z podstawówki teraz W ch...ałwe i trochę jeszcze się znajdzie takich "sabotażystów" co kupę obok pieluchy walili w proteście.

Od 1980 roku do 1993 w NSZZ "Solidarność" w sposób wystarczający do otrzymania do Państwa uprawnień kombatanckich.

I teraz będę musiał płacić podatki na takich k o m b a t a n t ó w.

Na pewno czeka? Bo odniosłem wrażenie, że już po konsumpcji jesteś.

Nie trzeba opozycji ani niezadowolonych do podsumowania..wystarczy cytat.

W końcu ten pierwszy zwiał...zostało to drugie i trzecie.

1402764274_by_b0z0_600.jpg

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Najważniejsze, żeby nie było gorzej.-)

A polityka to błoto i każdy kto się w nim tarza musi się ubrudzić...

Nie każdy ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najważniejsze, żeby nie było gorzej.-)

Słyszałeś wypowiedź Schetyny?

Już jest gorzej.

Czy każdy kolejny minister spraw zagranicznych powinien być głupszy od poprzednika ?

Nie słyszałeś? Stwierdził że Auschwitz wyzwolił front Ukraiński więc wyzwolili go Ukraincy :-) :-) :-)

żadna gazeta nie zostawiła na nim suchej nitki.

Na rosyjskich forach nawołują do ponownego wyzwolenia Polski żeby sobie dobrze zapamiętał :-)

Schetyna zrobił z Polskiego Radia, Radio Erewań, bo wszem tylko, że nie wyzwolili lecz spacyfikowali, i nie Auschwitz tylko Powstanie Warszawskie.

Jak podpierał się z Kerrym pulpicikiem to było widać po uwielbieniu w oczach że mało go w tyłek nie pocałuje publicznie - taki z niego minister ... zagraniczny. Skąd oni wyciągnęli tego królika?

Ukryta Zawartość

to kolejny człowiek znikąd, któremu Kiszczak spalił "papiery" ?

Ukryta Zawartość

a w czym się wygłupił? a może mądrze cuś rzekł?

Mógł na szkołe nie pluć a do niej chodzić,to by wiedział,że front ukraiński to nie Ukraińcy.Ty zresztą też.

drzewko, przecież wyjasnił, więc o co kaman? masz problem? w czym się pomylił? a że ruskie psubraty się pieniaja to chyba dobrze? chyba,ze jesteś innej opcji? to wszystkim na forum wytłumacz jakiej?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.