Skocz do zawartości
IGNORED

Maskownice w kolumnach i ich wpływ na jakość dzwięku

Piotr Piasecki

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiał się ktoś kiedykolwiek na wpływ maskownic w kolumnach głośnikowych na jakość dzwięku? Nurtuje mnie ten temat, gdyż nikt chyba nigdy nie zmierzył jaki wpływ mają maskownice na dzwięk. Co sądzicie o tym temacie? Jakie są Wasze odczucia ?

Zdecydowanie hamują nieco wysokie. W sumie nie ma sie o dziwic, wystarczy odrobine przysonic kopulke i juz nie domaga. Dosc silnie slyszalne zmiany i nie jest to zadne VooDoo.

?👈

Wydaje mi się, ze w testach Audio robili takie pomiary. Wszystko zależy od kolumny i rodzaju maskownicy, są mniej lub bardziej przezroczyste dzwiekowo. Czasami różnice były pomijane. Np. Paradgim zaleca granie z maskownicami (chyba ze cos pokrecilem... ;) )

"To co teraz, ha?"

Napisano dziś, 21:36

Zastanawiał się ktoś kiedykolwiek na wpływ maskownic w kolumnach głośnikowych na jakość dzwięku? Nurtuje mnie ten temat, gdyż nikt chyba nigdy nie zmierzył jaki wpływ mają maskownice na dzwięk. Co sądzicie o tym temacie? Jakie są Wasze odczucia ?

Nie czytasz AUDIO ?

Masz tam pomiary i wpływ maskownic

Temat nie jest jednoznaczny. Na niektórych kolumnach (większości !) słyszałem z maskownicami bardzo wyraźne zmulenie całego pasma - które znikało po zdjęciu maskownicy. Ale na niektórych efekt nie był już tak jednoznaczny. Pewnie zależy to od głośników i konstrukcji kolumny.

Zapomniałem dopisać w Waszych zestawach. Mea culpa.

Jakie są Wasze odczucia przy słuchaniu muzyki z maskownicami i bez.

Bardzo prosta odpowiedź brzmi:jak kto woli,ja słucham bez maskownic jak nie ma w pobliżu małolata.A ustawienie kolumn też jest troszkę inne wtedy

Łokmen Saba

Gość baca5

(Konto usunięte)
Maskownica, jak sama nazwa wskazuje, maskuje. Zakładajcie drodzy audiofile maskownice, gdy chcecie zamaskować muzykę.

A chlebak, jak sama nazwa wskazuje, sluzy do noszenia granatow ;)

Coś na temat wpływu maskownicy na dźwięk :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.