Skocz do zawartości
IGNORED

Awaria CD playera. Co zamiast?

Dali_User

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety mój odtwarzacz Audio analogue uległ awarii. Sprzedałem go jako uszkodzony i rozgladam się za czymś innym. Najbezpieczniej jest cos kupic nowego np. Pioneera PD 10 którego miałem i działał bez problemów rok. A moze cos starszego z Pioneerów lub wyzszej klasy Denona DVD 2900? Plusem starszych sprzetów to niska cena, zawsze po awarii mozna kupic cos innego . Proszę o porady

https://www.audiostereo.pl/topic/114635-awaria-cd-playera-co-zamiast/

Jak kupisz jakies stare dvd to tez jak laser padnie to zazwyczaj jest dupa. Kup jakiegos playera z dostepna glowica i tyle.

Biorę pod uwagę denona dvd 2900. Laser i oprogramowanie ciągle dostepne.

ok 800zł. Więcej na razie nie da rady

Szkoda , Za 200zł więcej mam nowiutkiego , nieużywanego DENONa DCD720AE w złotym kolorze z pełną krajową gwarancją .

Pomyśl bo naprawdę warto ! Gra dużo lepiej od choćby Pioneera PD 9700 i masz pełną jak dobrze pamiętam 3 letnią gwarancję .

O DVD zapomnij .

PD 10 też .

Może jakiś NAD z serii CD 54X ale tu niewiadoma co do ich stanu , chyba że z pewnych rąk znajdziesz .

Dobrą opcją sa raty . PD 50 kupisz na raty 40x0% . Jak dasz radę to się nawet nie zastanawiaj .

Sam od kiedy pamiętam byłem zwolennikiem sprzętu używanego ale raz że lasery coraz bardziej niedostępne a dwa coraz więcej wałków .

• Moderatorzy

Szkoda , Za 200zł więcej mam nowiutkiego , nieużywanego DENONa DCD720AE w złotym kolorze z pełną krajową gwarancją .

Pomyśl bo naprawdę warto ! Gra dużo lepiej od choćby Pioneera PD 9700

Słuchałem między innymi DCD655,DD755, DCD1450AR oraz stare, niskie modele jak np. DCD1450, DCD1015 itp. i każdy z nich był gorszy lub wyraźnie gorszy od poczciwego PD9700... Słyszałem też nowego DCD520AE i to straszna padaka była, głupio by mi było nawet porównywać go do PD9700 bo to po prostu inna liga. Jeśli natomiast DENON DCD720AE jest lepszy od PD9700 to znaczy że Denon wziął się do roboty i poprawił jakość swoich urządzeń o kilka klas. A już myślałem, że jesteśmy skazani na tandetę do końca życia. Jednym słowem: idzie nowe lepsze!

-----------------

• Moderatorzy

Nie ma DCD-1450. Cos slabo porownywales. Po drugie porownywales tego pionka do samych denonow z przedzialu ~250zl z wyjatkiem 1450ar to nie ma co sie dziwic.

stary DCD1400. pomyliłem odznaczenia.

Po drugie porownywales tego pionka do samych denonow z przedzialu ~250zl z wyjatkiem 1450ar to nie ma co sie dziwic.

Ale ja się nie dziwię. Dziwi mnie tylko to, że wszystkie te denony prezentują podobny poziom i każdy z nich jest gorszy od pd9700. DENON DCD720AE prawdopodobnie prezentuj równie marny poziom co niskie modele Denonów z wcześniejszych serii i jedyne co mnie dziwi to to:

Gra dużo lepiej od choćby Pioneera PD 9700

Wprawdzie, nie słyszałem DCD720AE, ale miałem doczynienia 520AE który różni się chyba tylko brakiem USB i wyjścia słuchawkowego i on na pewno PD9700 do pięt nie dorasta.

-----------------

Ale ja się nie dziwię. Dziwi mnie tylko to, że wszystkie te denony prezentują podobny poziom

Wszystkie AR chodza na takich samy kosciach, a 655 i 755 to wrecz to samo. Dcd-1400 nie mialem, a dcd-1015 to tez sredni model.

?👈

Słyszałem też nowego DCD520AE i to straszna padaka była, głupio by mi było nawet porównywać go do PD9700 bo to po prostu inna liga. Jeśli natomiast DENON DCD720AE jest lepszy od PD9700 to znaczy że Denon wziął się do roboty i poprawił jakość swoich urządzeń o kilka klas

Nie miałem DCD 520AE i nie wiem jak gra ale z tego co widzę to jest inaczej zbudowany i ma gorsze zasilanie . 520AE chyba też nie ma AL32 .

Przyznam że sam byłem mocno zdziwiony jak nowy odtwarzacz za takie pieniądze może grać , a jednak .

Jednym słowem: idzie nowe lepsze!

I w końcu !

Doskonałym tego dowodem jest PD 50 .

O DVD zapomnij .

PD 10 też .

Może jakiś NAD z serii CD 54X ale tu niewiadoma co do ich stanu , chyba że z pewnych rąk znajdziesz .

Dobrą opcją sa raty . PD 50 kupisz na raty 40x0% . Jak dasz radę to się nawet nie zastanawiaj .

Sam od kiedy pamiętam byłem zwolennikiem sprzętu używanego ale raz że lasery coraz bardziej niedostępne a dwa coraz więcej wałków .

Własnie się przejechałem na uzywanym sprzęcie...

Jakiego tego audio analogue miałeś?Co sie zepsuło?Pytam bo sam niedawno kupiłem paganiniego i mimo ze ma 8 lat to na razie smiga bez zarzutu

Napęd padł. Nie tak całkiem bo czasem załapuje ale juz padł

Nie martw się o Paganiniego !

W paganinim siedzi taki sam napęd panie rydz :)) więc ja bym zaczął sie martwic :) a przynajmniej nie był tak pewny swego

Jestem rozczarowany. Co jak co ale jak napęd TEAC siada...kiedys miałem marną mini wieżę Phillipsa. Mija 13 lat a ciagle czyta płyty ..

To zalapuje czy sprzedałeś?Nie idzie naprawic?

Załapuje ale co to za radocha słuchania czekac czy wczyta płytę czy nie.

To zalapuje czy sprzedałeś?Nie idzie naprawic?

Dokładnie z tą awarią jest tak. Włączam odtwarzacz, kładę płytę , zamykam szufladę a ta otwiera się sama z powrotem. Potrafi tak kilka razy. Także nie wiem czy to do naprawy a nowy naped niezle kosztuje

Skoro jestes zadowolony i uwazasz ze to dobry player to ja bym wolal go dac do szpeca zeby zobaczył o co chodzi niz kupował coś drugiego za 800zł.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Skoro jestes zadowolony i uwazasz ze to dobry player to ja bym wolal go dac do szpeca zeby zobaczył o co chodzi niz kupował coś drugiego za 800zł.

Jeszcze go nie wysłałem wiec teoretycznie mógłbym zadzwonic do serwisu audioklanu. Zobaczymy

Taaak ? -:)

To sobie popatrz jak zbudowany jest Paganini , i jaki w nim napęd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten naped wyglad bardzo podobnie do stosowanych np w Denku DCD-655, 755AR, 500AE. bardzo prosty. Z tym ze one chodizly na KSS-213C, a tu jest chyba KSS-210A?

Załapuje ale co to za radocha słuchania czekac czy wczyta płytę czy nie.

Podkrec go i tyle. I tak nic z niego nie bedzie, a moze cos zdzialasz wiec bedziesz wiedzial na czym stoisz. Jakby krancowka padala to odrazu by ci kieszen zamykal, albo otwieral i nie probowal wczytywac dysku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

Ten naped wyglad bardzo podobnie do stosowanych np w Denku DCD-655, 755AR, 500AE. bardzo prosty. Z tym ze one chodizly na KSS-213C, a tu jest chyba KSS-210A?

Ma jakis stary egzemplarz paganiniego. W nowych siedzi juz naped TEAC CD 5010

Podkrec go i tyle. I tak nic z niego nie bedzie, a moze cos zdzialasz wiec bedziesz wiedzial na czym stoisz. Jakby krancowka padala to odrazu by ci kieszen zamykal, albo otwieral i nie probowal wczytywac dysku.

Co ciekawe berz płyty otwiera sie kieszen i zamyka normalnie, nie otwiera się sama. Zostawię tego cdka. Kupujacego przeproszę, specjalnie go nie wyrolowałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.