Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz ja sam byłem w kropce,odwiedził mnie mój serdeczny druh w audio ze swoim Audio-gd-no i złapałem infekcję na pliki.Wtedy zacząłem się rozglądać-wyszło całkiem nieżle.

Kabel hdmi jakiś z nowszych.Trzeba spojrzeć na schematy czy rozkład pinów jest identyczny.

w audiophonics pojawiły się dac-i Audio-gd z Amanero Combo usb

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak wiem że w Auralicu Vedze siedzą OPA1621, właśnie dla tego w ogóle się nie interesowałem tym daciem, zresztą słyszałem od kilku osób które go słuchały że gra bardzo filigranowo i delikatnie a ja zupełnie innego brzmienia szukałem. Nie tyle jestem fanem tranzystorów i układów dyskretnych ale uważam je za dużo lepiej brzmiące od scalaków, pozbyłem się ich z całego swojego toru audio, dla mnie opampy fałszują barwę i są za mało naturalne. Oczywiście jestem świadomy tego że w systemie kolegi dyzia4 może LKS zagrać lepiej bardziej się wpasował albo miał takie preferencje jeżeli chodzi o brzmienie, w końcu szukał coś grającego podobnie do Primare, bo wiadomo że nie jest tak że wszystko gra ze wszystkim ale trzeba słuchać i porównywać żeby dobrać najlepiej współpracujące ze sobą urządzenia. Ja słuchałem dragona w trzech różnych systemach i uważam że jeżeli chodzi o brzmienie jest to dac wybitny jak na swoją cenę, charakteryzuje się bardzo nasyconym, barwnym, dynamicznym, takim z pazurem dźwiękiem czasami potrafi dać po uszach bo nic nie potrzebnie nie wygładza, nie ugrzecznia, niektórzy tak lubią, kwestia gustu, po prostu potrafi przekazać emocje w bezpośredni i dosadny sposób.

Oczywiście jestem świadomy tego że w systemie kolegi dyzia4 może LKS zagrać lepiej bardziej się wpasował albo miał takie preferencje jeżeli chodzi o brzmienie, w końcu szukał coś grającego podobnie do Primare, bo wiadomo że nie jest tak że wszystko gra ze wszystkim ale trzeba słuchać i porównywać żeby dobrać najlepiej współpracujące ze sobą urządzenia.

Bardzo szanuję takie wypowiedzi a nie sprzeczki, że coś jest lepsze od czegoś. Zarówno Dragon jak i LKS to dobre DACi ale pamiętajmy, że na końcu jest cały zestaw i odbiorca z określonymi preferencjami. To bardzo mądre, co napisałeś :)

Bardzo szanuję takie wypowiedzi a nie sprzeczki, że coś jest lepsze od czegoś. Zarówno Dragon jak i LKS to dobre DACi ale pamiętajmy, że na końcu jest cały zestaw i odbiorca z określonymi preferencjami. To bardzo mądre, co napisałeś :)

Ale pewne kwestie są obiektywne: rozdzielczość, dokładność, jakość basu, dynamika, itd, itp.
  • 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Jeżeli ktoś chce poczytać trochę to link powyżej. Test zrobiony w moim "garażu".

Po więcej info zapraszam do komunikatora :)

Ukryta Zawartość

super dzieki

dyzio jeszcze moze coś od siebie bo wiadomo ze sklepo-dystrybutor nie opisze subiektywnie i nad wyraz uczciwie sprzętu którego nie ma w swojej ofercie :)

Edytowane przez biniek84

Tak jest ! Od siebie !

Gdybyś miał obsadzić miejsca na podium, to Twoim zdaniem jakby to wyglądało ?

Ukryta Zawartość

"Prawdziwy HI-END, przez 4 tygodnie użytkowania nie zauważyłem żadnych deficytów i słabych punktów. Analogowy charakter, detal, alikwoty, głebia, szerokość, anagażujący a nie wykastrowany dźwięk !! ........ Brawo Chiny, nie ma potrzeby wydawać 20000-40000 zł na zachodni DAC !!!"

Ja mogę się obiema rękami podpisać pod powyższą konkluzją z artykułu, do którego linka zamieściłem, a który był już w tym wątku linkowany. Nie sądziłem, że większość plików DSD będzie tak wyraźnie biła naprawdę bardzo dobry dźwięk PCM. Nawet dobrze zrealizowane płyty w mp.3 absolutnie daje się słuchać z przyjemnością. Znakomity sprzęt. Teraz się przymierzam do JFeng Digital UDS-1T. Na razie nie wiem jak go nabyć bezpośrednio w Chinach.

Ukryta Zawartość

Chłopaki, co musiałbym zrobić, aby słuchać DSD czy jakoś tak ?

O SLD czy LSD slyszałem.

Obecnie podobno słucham po CPN czy PCM ?

Pomożecie ?

To teraz od siebie:

1. LKS

2. Pioneer

3. MF

I to nie podlegało żadnej dyskusji. Tak jak trafnie zauważyliście :) więc po większą ilość szczegółów zapraszam do komunikatora :)

Edytowane przez dyzio4

Ukryta Zawartość

Jeżeli ktoś chce poczytać trochę to link powyżej. Test zrobiony w moim "garażu".

Po więcej info zapraszam do komunikatora :)

Intryguje mnie to ze wejście optyczne LKS jest na poziomie ASE/EBU jakoś to się kłoci z tym co do tej pory te standardy zapewniały co do jakości.

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Chłopaki, co musiałbym zrobić, aby słuchać DSD czy jakoś tak ?

O SLD czy LSD slyszałem.

Obecnie podobno słucham po CPN czy PCM ?

Pomożecie ?

obecnie słuchasz PCM o parametrach,które widzisz na twoim dac-u.

darmowe pliki DSD możesz pobrać np.tutaj:

Ukryta Zawartość

z odpowiednio skonfigurowanego darmowego Foobara ,prześlesz te pliki kablem usb do dac-a

i będziesz miał sygnał DSD-o czym poinformuje cię wyświetlacz dac-a.

Też byliśmy zdziwieni ale nie ma żadnej różnicy. Nic.

u mnie różnica głośności pomiędzy AES/EBU a optykiem jest wyrażna.

Na razie nie wiem jak go nabyć bezpośrednio w Chinach.

shenzhenaudio jest dystrybutorem J.Feng Digital.

napisz i zapytaj o cenę,dostępność.

cena nie powinna być wyższa niż 600-650usd+koszty.

tutaj chyba nieco drożej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

shenzhenaudio jest dystrybutorem J.Feng Digital.

napisz i zapytaj o cenę,dostępność.

Pytałem dwa razy. Bez odpowiedzi, a raczej z odpowiedziami, którymi były moje maile :)

u mnie różnica głośności pomiędzy AES/EBU a optykiem jest wyrażna.

Może to kwestia transportu czyli u mnie NAD M50? Nie ma absolutnie żadnej różnicy pomiędzy AES/EBU a optycznym. Natomiast jest bardzo duża różnica pomiędzy RCA a XLR na korzyść XLR.

Może to kogoś zainteresuje. Dostałem odpowiedź od JFenga, że wyjście I2S UDS-a 1T nie jest kompatybilne z LKS-em.

Kolejna smakowicie wyglądająca nowość z Chin-nowa linia przewodów zasilających Copper Colour:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gotowych kabli z schuko nie spotkałem.Można zamówić u sprzedawców z aliexpress.

Natomiast wtyki są-mam dwa-są niezłej jakości.

Zamarzyły mi się carbonowe wtyki CC,takie jak na zdjęciu-okazuje się,że nie są zbyt tanie.

Odświeżona oferta Black Cat(Stereovox !):

Ukryta Zawartość

foto-relacja:

Ukryta Zawartość

niestety znowu drożej-a głośnikowy Lupo bardzo by się przydał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po 3 tygodniach otrzymałem zakupionego na allegro LKS MH-DA003. Proszę o informację jak sprawdzić czy w urządzeniu jest nowa wersja sterownika Amanero. Niestety nie mam już Hegla H80 i nie mogę na razie LKS odsłuchać -:)

Oj! To długo, ja dostałem po 2 tygodniach.

Gra bardzo dobrze ! (trochę musi się wygrzać)

Odkręć górna pokrywę kluczykiem imbusowym,

poszukaj w necie informację jak wygląda nowa płytka z Amanero (są takie fotki) i porównaj.

Też już nie mam Hegla, tylko HD20 a to bardzo dobry DAC był.

Edytowane przez Krzysztof_56775
  • Pokaż nowe odpowiedzi