Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

"...Pytałem jak sie ma Audio gd nfb 28 do L.K.S...."

LKS zjada go na śniadanie bez popitki ........... :-)

(żartowałem)

Taka sama bida z nyndzą !!!

(żartowałem)

Nie ma fajnych klocków na rynku!

(żartowałem)

Jest, LKS!

Mogę Ci sprzedać za 2 koła, mam go od września.

(żartowałem, za 3 koła)

(też żartowałem, bo teraz z wymienionymi flakami jest wart z 9 koła))

Edytowane przez Krzysztof_56775
"...Pytałem jak sie ma Audio gd nfb 28 do L.K.S...."

LKS zjada go na śniadanie bez popitki ........... :-)

(żartowałem)

Taka sama bida z nyndzą !!!

(żartowałem)

Nie ma fajnych klocków na rynku!

(żartowałem)

Jest, LKS!

Mogę Ci sprzedać za 2 koła, mam go od września.

(żartowałem, za 3 koła)

(też żartowałem, bo teraz z wymienionymi flakami jest wart z 9 koła))

Dobra a teraz na poważnie chcesz sprzedac czy nie bo zgubiłem się już gdzie był żart

Kupiłem we wrześniu, ale teraz dopiero zauważyłem na "płycie głównej"

(załącznik)

też tak macie - marzec 2014 - ver. 4.0 ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ten DAC jest b. dobry.

Na tyle dobry, że nawet karton w którym przyjechał wyrzuciłem.

No bo, po co mi karton jak ma zostać na długie lata.

I w czy miałbym go teraz wysłać?

W kopertę bombelkową nie wejdzie.

No i przez te dwie wieże klapa się nie domyka :-)

Czy jest alternatywa ?

Do 10 kzł. ciężko znaleźć coś lepszego, powyżej zresztą też ...

a za np. 25 kzł nie kupię, bo biedny chłop kubański jestem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krzysztof_56775

Krzysztof a ile tych daców słyszałeś i porównywałeś bezpośrednio jeden do jednego na tym samym systemie żeby takie wnioski wysnuć. Nie chodzi ile daców słyszałeś w ogóle w sklepie, u kogoś na czy na audio show tylko u siebie na znanym systemie.

Wracając do tematu DSD128 polecam posłuchać w tym formacie JAZZ AT THE PAWNSHOP, oraz Fiona Joy - Signature-Solo.

Krzysztof a ile tych daców słyszałeś

Czekałem na to pytanie :-)

Co tak, późno ?

Ale jest jeszcze coś takiego jak intuicja audiofilska :-)

No i jest coś takiego jak mądrość ludowa, która mówi, każda sroka swój ogonek chwali :-)

Żartuję sobie, to miała być prowokacja, do porównań ......

Moim zdaniem ,żeby kupić tranzystorowy dac wyrażnie lepszy od 2xES9018 trzeba wydać znacznie więcej 2,5tys usd.

Zresztą na rynku jest wyrażna dziura-pomiędzy kwotą 7-8tys a 15tys.zł

Chyba,że ktoś preferuje lampy-wtedy nieco łatwiej.

Dla wszystkich którzy lubią Tidal'a HIFI. W cenie 39,90 - 4 miesiące subskrypcji.

Ukryta Zawartość

Sprawdzałem i mnie zadziałało, choć niby przypisana promocja do konkretnego loginu.

Ukryta Zawartość

LKS jest znowu na allegro. Kupiłem jednego na przetestowanie :) Zobaczymy czy lepszy od Dragona, Fenga i AGD :)

Mimo że nie słuchałem LKS-a jestem pewny że vs Dragon to jest ta sama klasa brzmienia i nie jest jeden lepszy od drugiego, zresztą bardzo wysokiego poziomu. W Smoku na plus świetny dyskretny stopień analogowy i 11 liniowy stabilizowany stopień zasilania, system zegara femtovox. Wiele osób porównywało go klasą do Auralica Wegi, ale lepszość to jestem pewny zależy od preferencji 2xSabre vs. 2xAKM, ewentualnie od wpasowania w system. W Dragonie jedynie te ciągłe pstrykanie przekaźników jest irytujące żeby nie to to byłby dac idealny. Napędzam nim bezpośrednio po xlr końcówkę Thresholda, czyli działa jeszcze u mnie jako pre-amp, i dźwięk bardziej mi odpowiada niż jak podłączam do bardzo dobrej integry Audii Flight FL One zresztą dla tego ją sprzedaje. A podobno tłumiki w domenie cyfrowej degradują dźwięk ja u siebie nic takiego nie zaobserwowałem.

Ja lubię dźwięk bliski i taki mam po podłączeniu z końcówką, z Audią ten dźwięk mimo że bardziej szczegółowy ucieka z pięćdziesiąt metrów do przodu za kolumny i robi się stadion, niektórzy tak lubią, ja nie.

Edytowane przez Kubasa

Mimo że nie słuchałem LKS-a jestem pewny że vs Dragon to jest ta sama klasa brzmienia i nie jest jeden lepszy od drugiego, zresztą bardzo wysokiego poziomu. W Smoku na plus świetny dyskretny stopień analogowy i 11 liniowy stabilizowany stopień zasilania, system zegara femtovox. Wiele osób porównywało go klasą do Auralica Wegi, ale lepszość to jestem pewny zależy od preferencji 2xSabre vs. 2xAKM, ewentualnie od wpasowania w system. W Dragonie jedynie te ciągłe pstrykanie przekaźników jest irytujące żeby nie to to byłby dac idealny. Napędzam nim bezpośrednio po xlr końcówkę Thresholda, czyli działa jeszcze u mnie jako pre-amp, i dźwięk bardziej mi odpowiada niż jak podłączam do bardzo dobrej integry Audii Flight FL One zresztą dla tego ją sprzedaje. A podobno tłumiki w domenie cyfrowej degradują dźwięk ja u siebie nic takiego nie zaobserwowałem.

Ja lubię dźwięk bliski i taki mam po podłączeniu z końcówką, z Audią ten dźwięk mimo że bardziej szczegółowy ucieka z pięćdziesiąt metrów do przodu za kolumny i robi się stadion, niektórzy tak lubią, ja nie.

Dzięki. Parę dni smoka u siebie miałem i jedyna moja wątpliwość, to trochę w moim systemie brakuje mu wypełnienia. Dźwiękowo lepiej się sprawuje Feng, ale ma jednak niedopracowany software jako streamer... i jak nie będzie aktualizacji, to go zwracam. Zamówiłem LKS i jestem ciekawy jak to zagra. Na tą chwilę do 10 tys moim faworytem najlepszy dźwiękowo jest AGD Master tylko, że ten niebieski, mały wyświetlacz mi się wyjątkowo nie podoba :( Master ma tą zaletę, że trzyma dobry poziom również na słabszych realizacjach gdzie wyczynowe daczki grają dosyć jazgotliwie.

Może ten brak wypełnienia to nie wina smoka tylko innego elementu toru albo któryś z kabelków to powoduje. Ja akurat na brak wypełnienia nie narzekam z dragonem, powiedział bym że pod tym względem jest bardzo dobrze, na pewno lepiej jak z Heglem hd25.

Mam pytanie do posiadaczy LKS na jakim źródle gra ono najlepiej głównie chodzi mi czy najlepiej gra po USB z pc z Windows czy jak inaczej odtwarzacie pliki.

Bo wiem że ma on złącze is2e po rj45 i nie bardzo wiem gdzie jak i pod co miałbym to podłączyć

Może ten brak wypełnienia to nie wina smoka tylko innego elementu toru albo któryś z kabelków to powoduje. Ja akurat na brak wypełnienia nie narzekam z dragonem, powiedział bym że pod tym względem jest bardzo dobrze, na pewno lepiej jak z Heglem hd25.

Wiadomo, że to zależy w znacznej mierze od pre i końcówki jak zgrywa się przetwornik. Akurat ten LKS teraz jest w jakiejś przemytniczo-zaskakującej cenie dostępny i z ciekawości można go kupić na odsłuch:) Zgadzam się, że Dragon w tych pieniądzach jest bardzo dobry i być może wrócę w styczniu do niego :)

Bo wiem że ma on złącze is2e po rj45 i nie bardzo wiem gdzie jak i pod co miałbym to podłączyć

Hydraz Z ma konfigurowalne piny HDMI i chyba można ją podłączyć do komputera, ale czy ma to sens jak tam jest Amanero?

Edytowane przez zenon.kowalski

Cena za LKS szokująco niska, tylko żeby się nie okazało ........

za jakiś czas z Chin przyślą wypełnione blankiety na pozostałe 3 raty :-))))

Jak posłuchasz LKS ..... to jak Ty w styczniu z tego wybrniesz ?

I co Ty tym biednym posiadaczom Dragonów powiesz :-))))))))

Gwarancji chyba nie ma.

Ale w każdym ZURT-ie go naprawią.

To prosta maszyna jest !

Teraz na serio.

To bardzo neutralny DAC, powtórzę NEUTRALNY.

Zagra Ci tak jak reszta sprzętu pozwala.

Dobrze, że nie jestem recenzentem z AV, bo nie wiedziałbym jakie cechy mu przypisać,

gra tak jak sprzęt i płyta pozwala. Czyli albo barwnie, tłusto i kolorowo, albo jasno, chudo i ostro.

Koledzy potwierdzą?

Jak czytam, że Dragon usuwa wypełnienia i ma niedopracowany software ......... :-)))))

Edytowane przez Krzysztof_56775

A działa prawidłowo pod Windows i foobar i jplay

I jak się mają zakupy z tego valuebasket

Edytowane przez venom200

Jak czytam, że Dragon usuwa wypełnienia i ma niedopracowany software ......... :-)))))

Pomylił Kolega urządzenia. Niedopracowany software ma Feng S1 Pro. Wiesza się co jakiś czas i przestaje grać. Ale jak to dopracują, to będzie bardzo dobra pozycja do zakupu jako streamer/dac, bo dźwiękowo jest na prawdę dobrze.

Co do Dragona, to złego słowa nie mogę o nim powiedzieć. Wręcz przeciwnie, bardzo mi się spodobał, ale z ciekawości chcę posłuchać więcej przetworników, aby mieć lepszy obraz różnic pomiędzy nimi. Ja mam końcówkę i pre które są bardzo neutralne i trochę by się system przydało osłodzić :)

Ku mojemu zaskoczeniu ten Feng zagrał trochę cieplej niż Dragon, co mnie zaskoczyło. Bez porównania w swoim systemie znając specyfikację, to wróżenie w fusów jest :)

Co do wypełnienia, to akurat mam jeszcze u siebie teraz daczka lampowego. Wprawdzie to DIY, ale zaryzykuje, że klasy AN 3/4 bo jest na Duelundach, srebrnych trafach AN i ogólnie na maksymalnym wypasie. Kość to stary Analog Devices, czyli to samo co AN i wszystkie te daczki o jakich mówimy przy nim nie mają ani takiej barwy, ani wypełnienia czy klimatu. Dragon źle trafił na zawodnika do sparingu :) Smok za to jest nowoczesny konstrukcyjny i ma inne zalety :) Na razie nie mam jednego, wyraźnego faworyta i podchodzę do tematu z dystansem :)

Chcesz słodko i masz pre to idź w multibit, może la scala?

Jaka masz elektronike i kolumny?

• Pokaż nowe odpowiedzi