Skocz do zawartości
IGNORED

Najbardziej nasycone kolumny podłogowe

akrool

Rekomendowane odpowiedzi

>>tomkly miałem swojego czasu Vendersteeny i mimo że nie był to model ze szczytowej serii to i tak po wielotygodniowych próbach z różną elektroniką, to z tą docelową zagrało tak że (choć nie lubię takich porównań) można śmiało powiedzieć iż dźwięk był na poziomie min.30 kzł>>mowa o samych kolumnach. Lecz w czym innym upatrywałem ich wyjątkowość. Były kompletnie pozbawione cech własnych jeśli rozumiesz co chcę przez to powiedzieć ;-).

Pozdrawiam.

A możesz zdradzić jaki to był model Vandersteenów.

Gość Maximus Aurelis

(Konto usunięte)

miron z całym szacunkiem, ale nie jestem z tych którzy chwalą się gdzie, co i jak tym bardziej z posiadanego systemu na publicznym. Nie ma to większego znaczenia bo co może mieć to chyba tylko to że wiem jak grają modele o których toczy się dyskusja ;-).

Pozdrawiam.

A co to za afera żeby napisać jaki model miałeś? Nie ściemniaj tu i nie dorabiają ideologii! O tamtych nic nie napiszesz ale SF to obrona Częstochowy? Ściemniasz. Najłatwiej napisać, że miałem to czy tamto. A potem trzeba wymijająco zbywać temat co?

Miron nie pytał o adres ani za ile kupiłeś. Zapytał tylko, który model.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Były kompletnie pozbawione cech własnych jeśli rozumiesz co chcę przez to powiedzieć ;-).

Oczywiście. Vandersteeny to są kolumny wybitne, bliskie wzorca neutralności. Choć w kategoriach absolutnych jednak po minimalnie cieplejszej stronie mocy. Jedna z najciekawszych dostępnych obecnie na rynku marek.

Oczywiście. Vandersteeny to są kolumny wybitne, bliskie wzorca neutralności. Choć w kategoriach absolutnych jednak po minimalnie cieplejszej stronie mocy. Jedna z najciekawszych dostępnych obecnie na rynku marek.

Zgadzam sie, choc z tych co ja słuchałem to fenomenalnie brzmiały wlasńie piątki. Quattro brakowało trochę uczucia.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

to prawda; prawdziwy killer , w swych $$ nie znam lepszych kolumn

Robiliśmy w Hi-Fi Studio B.-B. porównania z innymi kolumnami z podobnego przedziału cenowego i naprawdę z większości nie było co zbierać... Jedynie kilka się jako tako obroniło, ale i tak 1C były najlepsze.

Gość Maximus Aurelis

(Konto usunięte)

A co to za afera żeby napisać jaki model miałeś? Nie ściemniaj tu i nie dorabiają ideologii! O tamtych nic nie napiszesz ale SF to obrona Częstochowy? Ściemniasz. Najłatwiej napisać, że miałem to czy tamto. A potem trzeba wymijająco zbywać temat co?

Miron nie pytał o adres ani za ile kupiłeś. Zapytał tylko, który model.

Uderz w stół, a nożyczki się odezwą. Sly proszę nie zaczynaj. Bo równie dobrze ja też mogę Cię poprosić o wykazanie swojego systemu...a może systemów ??.

A ponadto miron wszystko wie bo inteligentny jest i wiedział jak to zrobić.

I naprawdę odpuść sobie sly, bo znów zarzucasz coś co kompletnie mija się z celem i prawdą moich wpisów.

Pozdrawiam.

Wiele razy pisałem jakie mam sprzęty i nigdy nie robiłem z tego afery. Na tej zasadzie co ty "miałeś" Vandersteeny to ja "miałem" kilkaset systemów.... :-) miłej nocy.

Gość Maximus Aurelis

(Konto usunięte)

Wiele razy pisałem jakie mam sprzęty i nigdy nie robiłem z tego afery. Na tej zasadzie co ty "miałeś" Vandersteeny to ja "miałem" kilkaset systemów.... :-) miłej nocy.

Sly jeśli mogę. Nikt prócz Ciebie jakoś się nie uczepił, iż nie raczyłem na ogólnym napisać jakie to Vendersteeny miałem. Lecz niech będzie, może spowoduje że będziesz miał miły dzień. Były to 1Ci i teraz nie wiem czy to już hi-end czy dopiero przedsionek ??.

Niemniej w moim odczuciu kolumny które jak niektórzy słusznie zauważyli są kapitalne w swojej klasie i nie tylko choć to opinie zawsze subiektywne.

A co do Twoich systemów sly, ja w zasadzie mam informacje na bieżąco co Ty tam sobie zwozisz ;-)

Miłego dnia.

Pozdrawiam.

Aidy w systemie z elektroniką McIntosha: MCD550 odtwarzacz SACD/CD, C50 przedwzmacniacz stereofoniczny i monobloki MC601.

Okablowanie Cardasa z serii Clear i Clear Light.

Dodatkowo Apple MacBook Pro, jako źródło plików dla MCD550.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

SonusFaberAida-01.jpgSonusFaberAida-03.jpgSonusFaberAida-08.jpg

Ukryta Zawartość

SonusFaberOlympicaIII-04w.jpg

Cena do jakości brzmienia - dla... :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Z tego co na zdjęciach powyżej wybieram na ślepo...Everesty DD67000, choć nie słuchałem. Aidy słuchałem....porażka! Ale Aidy bardziej mi się wizualnie podobają niż Everesty.

Z tego co na zdjęciach powyżej wybieram na ślepo...Everesty DD67000, choć nie słuchałem. Aidy słuchałem....porażka!

Świetny wybór :-))) ...gratulacje!!! Choć na zdjęciach są Everesty DD66000

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
Gość cybant

(Konto usunięte)

Z tego co na zdjęciach powyżej wybieram na ślepo...Everesty DD67000, choć nie słuchałem. Aidy słuchałem....porażka! Ale Aidy bardziej mi się wizualnie podobają niż Everesty.

Na podstawie zdjęć Aidy zagrają lepiej ...przynajmniej są podłączone i zwrócone w kierunku słuchacza ....

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Tylko to nie o salon chodzi ....;)))

Aj noł ,ale tam ,a fajne mają warunki ,można posłuchać wielu legend ,o których na tym forum wielu tylko bajdurzy:))np Magnepan,wszystko co "słyszał" widział tylko na zdjęciach:))

TY "będziesz" słuchać estradówek ???

Buhaaaahaaaaahaaaaa !!!

A kto ma dłuższego?

Jak dzieci ...

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Wątpie. Nowa seria Gryphona jest bardzo ciekawa ale nie ma gdzie tego posłuchać.

Są w Top HIFI nawet do kupienia w promocyjnej cenie. Zamiast 100 tys PLN można je kupić za 60 tys. Problem z odsluchem polegał na tym ze jak je kiedyś widziałem w salonie to miały uszkodzony tweeter bo jakiś idiota postanowił pomacać delikatną membranę paluchem. Chyba jednak to juz naprawili skoro wystawiają je na sprzedaż. W poniedziałek zajrzę do nich i sprawdzę. W każdym razie jak ktoś ma pokój 40 m2 to warto sie nimi zainteresować. Znajomy szuka kolumn dynamicznych o potężnym dźwięku i dlatego zapytałem czy ktoś ich moze gdzieś słuchał w wielkim świecie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.