Skocz do zawartości
IGNORED

Folia "drapane aluminium"

Kaz K

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy ktoś stosował do oklejania obudowy lub na płyty czołowe folię karbonową termoplastyczną "drapane aluminium". Pełno tego w alledrogo, piszą że nawet nieregularne kształty można oklejać. Jakieś doświadczenia czy spełnia oczekiwania,jaka trwałość oraz wrażenia estetyczne ?

karbon to jest czarna folia imitująca włókno węglowe, drapane aluminium to co innego. Więc ten wzór "karbon" jeszcze OK ale drapane aluminium wygląda jednak z bliska trochę plastikowo. Można się pobawić w nieregularne obłe kształty podgrzewając suszarką ale oklejanie ostrych kantów - nie radzę. Jeżeli już to trochę lepsze efekty dają folie gładkie metalic które nie udają szczotkowanego aluminum.

Ja oklejalem przedni panel wzmacniacza folią 3M o fakturze szczotkowanego aluminium - czarnego. Czarny wygląda bardzo dobrze. Kolega był zaskoczony jak mu powiedzialem że to folia a nie alu. Problemy są 2:

1. Ładne zagięcie na rogach

2. Dostępność - od dawna nie widziałem już tej folii na aukcjach

Srebrne wygląda fatalnie.

Kupiłem ją w hurtowni Lambda w Bydgoszczy jakiś rok temu. Nie mam już i marki folii nie pamiętam. Mieli tylko jeden rodzaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.