Skocz do zawartości
IGNORED

Test nowego wzmacniacza Marton Opusculum Ref.

jozwa maryn

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Rzecz w tym, że obecni tu dyskutanci nie chcą nic wiedzieć a tylko pogadać, aby inni myśleli z jakimi to rzeczoznawcami mają do czynienia a sobie podreperować ego.

No bo jaki ma inny cel dyskusja na temat ile producent Martona zapłacił za elektrolity, gniazda zasilające i tym podobne i dywagowanie na tej podstawie ceny ostatecznej produktu - przecież to stek bzdur, nie mający z niczym związku - bicie piany.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Jak widać od uprzejmego kosmity można niechcący dostać po gębie, a mieli być tacy dobrzy (ci kosmici).

Przepraszam, że pytam o wielki Artonie ale czy dostałeś jakieś specjalne środki wspomagające wraz z ostatnim transferem międzygalaktycznym ???

Gość cybant

(Konto usunięte)

O przepraszam, jak głąb to ja już odchodzę.

Nie gołąb tylko głąb ;))

>cybant

Chcesz wiedzieć więc jesteś podejrzany. I pewnie głąb bo głąby pytają. smile.gif

I niekompetentny?!

No cóż jakoś to zniosę;))

Ja chciałbym wiedzieć jaki jest sposób wyceny? Chciałbym poznać jej rzetelność.

Nie istnieje coś takiego jak rzetelność wyceny.Materiał czyli bawełna na damską bluzkę to circa 0,30-0,50PLN,bluzka ta-już jako szczyt aktualnej mody wisi w znanej sieciówce z damskimi fatałaszkami za 230PLN.

Zawsze zamiast dawać kartę kredytową żonie można kupić starego stingera i szyć jej po nocach ubranka.Wtedy stajesz się świadomym przeciwnikiem nierzetelnych wycen...jeśli tylko masz wystarczająco dużo czasu,umiejętności i chęci.

Tak jest w każdej dziedzinie,bez wyjątku.

l'enfant sauvage

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie istnieje coś takiego jak rzetelność wyceny.Materiał czyli bawełna na damską bluzkę to circa 0,30-0,50PLN,bluzka ta-już jako szczyt aktualnej mody wisi w znanej sieciówce z damskimi fatałaszkami za 230PLN.

Zawsze zamiast dawać kartę kredytową żonie można kupić starego stingera i szyć jej po nocach ubranka.Wtedy stajesz się świadomym przeciwnikiem nierzetelnych wycen...jeśli tylko masz wystarczająco dużo czasu,umiejętności i chęci.

Tak jest w każdej dziedzinie,bez wyjątku.

Zacytuję Vittoria ;) " gówno" nam do wyceny;)".

Wycenę i tak zweryfikuje rynek , zresztą bardzo płytki w Polsce w przypadku tej klasy urządzeń.

można kupić starego stingera i szyć jej

jak stingera - to szyć do niej

z pewnej odległości - dla bezpieczeństwa :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Parę postów wcześniej było ośmieszenie rynku wyceny diamentów i jakoś nie spotkało się to ze zdecydowaną reakcją. Daje to wiele do myślenia. Niech producenci samograjów zaczną sprzedawać produkty na licytacjach zobaczymy co są faktycznie warte.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Zawsze zamiast dawać kartę kredytową żonie można kupić starego stingera i szyć jej po nocach ubranka.

Jak ja swojej kupiłem starego stingera i powiedziałem żeby sama się zatroszczyła o swoje ubranka to teraz już ze mną nie mieszka (a ubranek ma w bród, tylko są trochę utytłane bo jak spadają to musi je zbierać po okolicznych polach)

post-46916-0-55442400-1415295120_thumb.jpg

Gość vittorio

(Konto usunięte)

A dlaczego miałbym się deklarować jako branża skoro nie jestem branżystą ?

Nie bardzo rozumiem Twoje intencje, uprzedzając kolejne dziwne pytania dodam, że na stingerach też nie szyję a kosmitów nie cierpię w myśl zasady, że nie cierpię nie cierpieć.

Ales klar ?

Gość cybant

(Konto usunięte)

A dlaczego miałbym się deklarować jako branża skoro nie jestem branżystą ?

Nie bardzo rozumiem Twoje intencje, uprzedzając kolejne dziwne pytania dodam, że na stingerach też nie szyję a kosmitów nie cierpię w myśl zasady, że nie cierpię nie cierpieć.

Ales klar ?

Si , ale wzmaki szyjesz...przecież sam Sly owi proponowałeś odsłuch z tego co pamietam?

Moje intencje ...nie cierpię ściemniających branżystów.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Oczywiście, że szyję wzmacniacze jak i przetworniki (żebyś nie miał co do tego wątpliwośći to takie o jakich śni się po nocach nie tylko Tobie ale jak sądzę ogółowi tego forum), i sprawia mi cholerną frajdę gdy od czasu do czasu gdzieś się pojawię ze swoimi urządzeniami i poprzewracam ludziom w głowach.

Ogólnie rzecz biorąc sprawia mi to cholerną frajdę kiedy prostuję ludziom poglądy na temat audio w szczególności gdy na ich własnym gruncie konfrontuję ich niebotyczne, hi-endowe zestawy z moimi konstrukcjami (z reguły daje usłyszeć wówczas taki charakterystyczny odgłos upadającej na podłogę szczęki tudzież zmniany koloru na twarzy gospodarza - wtedy ja jestem w pełni usatysfakcjonowany) chociaż wiem, że żaden do klęski się nie przyzna - duma im na to nie pozwala.

Oczywiście, że szyję wzmacniacze jak i przetworniki (żebyś nie miał co do tego wątpliwośći to takie o jakich śni się po nocach nie tylko Tobie ale jak sądzę ogółowi tego forum), i sprawia mi cholerną frajdę gdy od czasu do czasu gdzieś się pojawię ze swoimi urządzeniami i poprzewracam ludziom w głowach.

Ogólnie rzecz biorąc sprawia mi to cholerną frajdę kiedy prostuję ludziom poglądy na temat audio w szczególności gdy na ich własnym gruncie konfrontuję ich niebotyczne, hi-endowe zestawy z moimi konstrukcjami (z reguły daje usłyszeć wówczas taki charakterystyczny odgłos upadającej na podłogę szczęki tudzież zmniany koloru na twarzy gospodarza - wtedy ja jestem w pełni usatysfakcjonowany) chociaż wiem, że żaden do klęski się nie przyzna - duma im na to nie pozwala.

To przed tobą wielka kariera i nie mniejsze pieniądze, a to miła nagroda za dobrą robotę. Tego szczerze życzę. Wystawiasz się na AS? Zajmujesz się tym nie od dziś. Powinieneś mieć już poważne sukcesy na swoim koncie. Ja bym nie marnował takiej szansy, jeśli faktycznie twoje sprzęty są tak dobre. Gigawatt, Enerr, Equilibrium, Amplifon itd pokazali jak można robić sprzęt na najwyższym światowym poziomie nawet u nas, w Polsce.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Powiem wprost ...i to całkiem poważnie ...po raz pierwszy nie wiem co napisać...

Cooooo? Zatkało kakao ! ;)

Chyba muszę coś łyknąć bo na trzeźwo się nie da .

Dzisiejszy dzień to chyba jeden z najjaśniejszych na naszym horyzoncie audio , czytając wypowiedzi kilku osób.

Tak, ja chyba też walnę lufę, bo żal, że nie będziemy mogli już nic pisać na forum. W końcu nie mamy aż takiej wiedzy inżynierskiej, żeby mieć prawo pisać. Przynajmniej dobrze poznamy budowę kolumn pmcompa bo on pisać będzie mógł dalej. Dowiemy się jak zbudowane są jego JBL, oraz jak działają jego JBL, a poza tym jak fajne są te jego JBL i dlaczego zamienił Harbethy na JBL. Przy okazji liźniemy nieco historii kolumn…JBL,a ponad to poznamy jak działa inna zwrotnica z kolumnami…oczywiście JBL. No i jeszcze za ile kupił JBL i za ile można nabyć z Audiomarkt kolumny….JBL.

To będzie fachowe i bardzo ciekawe forum, wreszcie pisane przez osobę z dogłębną inżynierską wiedzą techniczną o audio, a nie przez amatorów-użytkowników innych sprzętów, jak było do dziś… :-)…krótko mówiąc…JBL…czyli…Jezu Bądź Litościwy.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

No to na zdrowie ;-)

W końcu nie mamy aż takiej wiedzy inżynierskiej, żeby mieć prawo pisać.

A pisz Waść, co tam przecież wolno, w końcu od tego jest forum - wszak forum dyskusyjne, dyskutuj zatem.

Ale akurat ja nie czuję się na siłach by zgłębiać meandry budowy sprzętów. Nie czuję też takiej potrzeby. Mnie interesuje jak coś odtwarza muzykę.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Chyba muszę coś łyknąć bo na trzeźwo się nie da .

No tak, uważaj tylko żeby Ci tego kluska z obiadu nie cofnęło.

Dzisiejszy dzień to chyba jeden z najjaśniejszych na naszym horyzoncie audio , czytając wypowiedzi kilku osób.

Rozumiem, że ta fotka ze stingerami Ci tak horyzonty audio rozjaśniła jeśli tak to pogrzebię w swoich zasobach może znajdzie się jeszcze trochę podobnych ;-)

Ale akurat ja nie czuję się na siłach by zgłębiać meandry budowy sprzętów. Nie czuję też takiej potrzeby. Mnie interesuje jak coś odtwarza muzykę.

I zupełnie słusznie, tak w tej materii mamy zbieżne opinie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Rozumiem, że ta fotka ze stingerami Ci tak horyzonty audio rozjaśniła

Nie wiem czy to stingery czy może to jednak stringi w dupę mnie uwierają ;)

Audio Szoł coraz bliżej.

Już się boję co to będzie się po tym szoł na forum działo ;)

Gość jt211

(Konto usunięte)

Tak, ja chyba też walnę lufę, bo żal, że nie będziemy mogli już nic pisać na forum. W końcu nie mamy aż takiej wiedzy inżynierskiej, żeby mieć prawo pisać. Przynajmniej dobrze poznamy budowę kolumn pmcompa bo on pisać będzie mógł dalej. Dowiemy się jak zbudowane są jego JBL, oraz jak działają jego JBL, a poza tym jak fajne są te jego JBL i dlaczego zamienił Harbethy na JBL. Przy okazji liźniemy nieco historii kolumn…JBL,a ponad to poznamy jak działa inna zwrotnica z kolumnami…oczywiście JBL. No i jeszcze za ile kupił JBL i za ile można nabyć z Audiomarkt kolumny….JBL.

To będzie fachowe i bardzo ciekawe forum, wreszcie pisane przez osobę z dogłębną inżynierską wiedzą techniczną o audio, a nie przez amatorów-użytkowników innych sprzętów, jak było do dziś… :-)…krótko mówiąc…JBL…czyli…Jezu Bądź Litościwy.

Oj Sylwester taki znafca jak Ty i nie wiesz co znaczy JBL ???

Junk But Loud !!!

Gość vittorio

(Konto usunięte)

No to proponuje do tych stringów uzyc singera a nie stingera, różnica ogromna ;-))))

No jak to co się będzie działo to samo co po każdym szoł miazga, walcowanie itp.

Oj Sylwester taki znafca jak Ty i nie wiesz co znaczy JBL ???

Junk But Loud !!!

Dobre, dobre. Nie znałem. Widać nędzny ze mnie "snafca".

Pzdr.S.

Tylko nasuwa się pytanie czy ta sieciówka jest faktycznie warta te parę tysięcy i niezbędna dla motoryki wzmacniacza ?

Większość firm, dodaje zwykły kabel sieciowy(tzw.komputerowy), więc ten dedykowany i tak jest lepszy od komputerowego.

Liczysz sobie kondensator BHC 15000uF na napięcie min 63VDC po 5 $ ?

Chętnie kupię...

Co to za brednie, za 5$ to można jedynie kupić 4700uF/25VDC.

Widać że niektórzy są rzeczoznawcami i bardzo zorientowani w tym temacie.

Nikt nie bierze pod uwagę długowieczności kondów i temperatury 85stopni C a 105stopni C, to duża różnica w cenie i klasie.

To tak, jakby malarzy rozliczać za cenę płótna i farb.

Dobreee,

No bo jaki ma inny cel dyskusja na temat ile producent Martona zapłacił za elektrolity, gniazda zasilające i tym podobne i dywagowanie na tej podstawie ceny ostatecznej produktu - przecież to stek bzdur, nie mający z niczym związku - bicie piany.

Zgadzam się w 100%.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Większość firm, dodaje zwykły kabel sieciowy(tzw.komputerowy), więc ten dedykowany i tak jest lepszy od komputerowego.

Co to za brednie, za 5$ to można jedynie kupić 4700uF/25VDC.

Widać że niektórzy są rzeczoznawcami i bardzo zorientowani w tym temacie.

Nikt nie bierze pod uwagę długowieczności kondów i temperatury 85stopni C a 105stopni C, to duża różnica w cenie i klasie.

Dobreee,

Zgadzam się w 100%.

Czy Pan Papież to Pan Marton?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.