Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz ? do 650 zł

Benekgrid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , pomóżcie mi dobrać wzmacniacz do kolumn taga 506f v2 , mam same fronty i potrzebuję wzmacniacz stereo , przymierzam się do Yamahy ax-590 4ohm-2x150w 8ohm 2x100w i denona pma-980R 2x150w/4ohm 2x100w/8ohm , czy nie za mocne są dla tych kolumn ? zalecany wzmacniacz dla nich to 20-120w , a może jakieś inne polecicie mi? muszą być z pilotem:) i mieć wyjście słuchawkowe ,przydały by się też z tyłu złącza AC , bo zamierzam później dokupić jakiś tuner i cd, słucham rapu/rocka/metalu ale lubię też posłuchać jakieś stare techno typu dr.motte:) więc bass tez powinien być przyjemnie odczuwalny ;)

z góry dzięki za podpowiedzi .

https://www.audiostereo.pl/topic/115609-jaki-wzmacniacz-do-650-z%C5%82/

Beniu... mama nie nauczyła, że nie wypada śmiecić? może by tak wypadało poprzeglądać forum, poczytać sobie jakie obowiązują tu zasady, co??? takich tematów są tu setki i jeszcze więcej...

Beniu... mama nie nauczyła, że nie wypada śmiecić? może by tak wypadało poprzeglądać forum, poczytać sobie jakie obowiązują tu zasady, co??? takich tematów są tu setki i jeszcze więcej...

owszem na forach można odnaleźć dużo tematów o Taga 506 ale 5.0 i amplitunerach , a do 2.0 nie znalazłem prawie nic , a co do zaśmiecania i zasad to chyba moderacja sprawdzała mój temat i nie było żadnych zastrzeżeń ?

poczytałem trochę różnych tematów i wybrałem ax-590 , tańszy od pma-980R ( może nie tak ładny) i ma 3 AC , jakie tunery i cd byście mi polecili od yamahy (używane oczywiście) ??

A co w kinie ma ciężko? Rozwalaja mnie zawsze wpisy typy, do kina to te sie nadaja, a tamte do stereo. Sek w tym ze do kina to i kartonowe kolumny sa dobre, poskrzeczec troche to kazdy glosnik moze, lupnac, huknać i tyle. Tam nie trzeba generowac sceny, trzymac tępa basu etc.

?👈

Do KD wystarczą budżetowe serie kolumn i podstawowy ampli, miałem okazje posłuchać setu KD za 5tyś i później innego znacznie droższego za ponad 20tyś, przyrost jakości w odniesieniu do tańszego był żałośnie mały...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.