Skocz do zawartości
IGNORED

Co robicie z kompaktami błonowymi ?

profee

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dawno nie pisałem na forum. Dziś piszę bo pojawił mi się problem: muszę coś zrobić z kilkoma aparatami fotograficznymi typu kompakt, na błonę. Chyba każdy napotkał taką sytuację: Wyrzucić głupio, robić zdjęcia na błonie - to trzeba hobbysty. A jak wy robicie? Proszę napiszcie.

Do śmieci! Nie ma sentymentów.

Lustrzankę na błonę sobie zatrzymałem (nie wiem po co, bo i tak nie używam - Zenit z Heliosami) ale kompakty won.

Gdyby to można było sprzedać to bym sprzedał, ale nikt tego nie kupi. Ogłoszenie wychodzi drożej niż cena jaką się uzyska za taki aparat.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Lustrzankę na błonę sobie zatrzymałem (nie wiem po co, bo i tak nie używam - Zenit z Heliosami)

Ja też!

Niektóre z obiektywów po zastosowaniu przejściówek, mogłem użyć z Canonem przy fotografowaniu martwej natury w kontrolowanych warunkach oświetleniowych. Ale uwaga! można uszkodzić matrycę w canonie niektórymi obiektywami.

Kompakt błonowy....kurva ?

To skrót myślowy ... ale nie mała, dziewicza ..urwa!

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Plastic- fantastic-był

Jedynie do utylizacji.Ewentualnie prezent na juniorów dla politechniczneo wychowania .Ale wtedy z kompletem wkrętaków i młotkiem:)

Szanse mają markowe lusterkowce

AsahiPENTAX, Miamyia, Ricoh .Contax, Chinon.

Poza sentymentem wymagają myślenia przy foto, choćby o ilości klatek którymi się dysponuje. A i efekty przebijają nieraz cyfrowe shot'y

Ale uwaga! można uszkodzić matrycę w canonie niektórymi obiektywami.

Matryce czy lustro.? Które to takie podstępne szkła.?

Robiłem przez adaptery Pentaxem, Rokinonem Albinarami , Chinonem i z mocowaniem P/K i M- 42 i nie miałem problemu .Może do czasu? :(

A ja nadal korzystam z "błonowego". Jest w tym jakaś magia. To jest coś takiego jak umówienie się z kumplami na kręgle, chociaż można sobie razem pograć w sieci w co się tam tylko chce...

A ja nadal korzystam z "błonowego". Jest w tym jakaś magia.

No właśnie — może na forum lampowym/winylowym wezmą z pocałowaniem w rękę? :))

A jak już, to nie do śmieci, tylko do recyklingu…

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.