Jump to content
IGNORED

kino z kolumn centralnych?

zukuzuku

Recommended Posts

Guest BlueMax

(Konto usunięte)

Można, dzięki temu będziesz miał świetne dialogi. Ampli żeby w miarę grało należy ustawić na stoliku.

Pytam ponieważ "odziedziczyłem" 5 kolumn mirage omni c150 i pomyślałem żeby zaadaptować je do swojego systemu a że w amplitunerze mogę każdą kolumnę poustawiać osobno czy tez z ciszyć czy dodać kilka dB a jest także equalizer dla każdej z osobna

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Guest BlueMax

(Konto usunięte)

Teoretycznie można tak zrobić i będzie działać. Ale jak to będzie grało to ci nikt nie powie bo prawdopodobnie nikt na świecie nie ma kina na 5 centralnych Mirage.

Będzie grało. Fakt nie będzie pasma jak z kolumn frontowych ale i tak efekt z subwooferem jest OK. Wbrew pozorom jest parę osób w naszym kraju, które posiadają taki zestaw. Nabyli go dzięki wielkiej obniżce sklepu max-audio. Wyprzedawali szt. po 150-200zł albo właśnie w kompletach 5.0 więc można powiedzieć, że była to okazja.

Hidden Content

Guest BlueMax

(Konto usunięte)

Chyba że tak. Ale ci ludzie w tej promocji kupowali właśnie centralne Mirage? Bo centralny centralnemu nie równy jeśli chodzi o pasmo.

Nie grzeb nic w zwrotnicach bo nic nie polepszysz. Ustaw odcięcie suba tam gdzie centralne zaczynają mieć pasmo przenoszenia o sensownym spadku

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalk

Hidden Content

Czyli jak pogrzebie przy zwrotnicach to będzie całym pasmem szło? Przetworniki takie same jak w monitorach. A suba mam e5as missiona

Po co masz grzebać w zwrotnicach jak wszystko załatwi kalibracja amplitunera. On sobie sam ustawi odpowiednie odcięcie i wzmocnienie dla każdej kolumny osobno. Resztę pasma uzupełnisz subwooferem, tylko trzeba samemu poeksperymentować z ustawieniami głośności.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.