Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki po Sennheiser HD 600 - bez wzmacniacza słuchawkowego

rayjk

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem Sennheisery HD600 które grały ze wzmacniaczem hybrydowym SOHA II. Grało to super ale trochę kosztowało i zajmowało przy okazji sporo miejsca. Sprzęt sprzedałem i chciałbym teraz kupić słuchawki do 600pln, grające bez wzmacniacza słuchawkowego. Muzyki słucham przeróżnej, HD600 mi bardzo pasowały chociaż trochę brakowało mi tam basu. Nie jestem naiwny i wiem, że do 600pln nie ma szans na znalezienie czegoś podobnego i grającego bez wzmacniacza ale ciekawy jestem czy jest szansa na chociaż coś przybliżonego do HD600? Myślałem o Beyerdynamic DT660, Ultrasone HFI-580 albo AKG K550. Czy te słuchawki nie "zgwałcą" moich uszu? Które byście doradzili?

K550 to zupełnie inne granie, konturowe i raczej twarde, neutralne i świetnie kontrolowane ale będzie Ci brakowało tej słodyczy i gładkości hd600, chociaż w aspektach neutralności grania będą to konstrukcje podobne.

Do 600zł nie znajdziesz nic przyblizonego do hd600, troche powyżej można na przykład sięgnąć po beyerdynamic dt 880 pro 250ohm, świetne słuchawki, z bardzo ciekawą sceną oraz holografią, bardzo neutralne i relaksujące.

Jeżeli masz jakieś pytania to zapraszam, oczywiście zapraszam Cie też do odwiedzenia naszego salonu :)

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

K550 to zupełnie inne granie, konturowe i raczej twarde, neutralne i świetnie kontrolowane ale będzie Ci brakowało tej słodyczy i gładkości hd600, chociaż w aspektach neutralności grania będą to konstrukcje podobne.

Do 600zł nie znajdziesz nic przyblizonego do hd600, troche powyżej można na przykład sięgnąć po beyerdynamic dt 880 pro 250ohm, świetne słuchawki, z bardzo ciekawą sceną oraz holografią, bardzo neutralne i relaksujące.

Jeżeli masz jakieś pytania to zapraszam, oczywiście zapraszam Cie też do odwiedzenia naszego salonu :)

Ale czy Beyery zagrają dobrze bez wzmacniacza? Bo właśnie o to mi chodzi, żeby słuchawki grały i z komputera i ze wzmacniacza zintegrowanego do którego podpięte mam kolumny (Arcam A85). Jestem gotowy na spadek jakości względem HD600. Jeśli polecasz DT880 to czy DT660 też mi się spodobają?

weź dt880 albo dt990 (trochę bardziej "muzykalne" bo mają lekko podbity bas i sybilanty - jest więcej "fun'u") w wersji 32ohm i nawet dziurka z telefonu je pociągnie jakoś - ale jak wexmiesz wersje 600ohm to będzie duży problem ;)

weź dt880 albo dt990 (trochę bardziej "muzykalne" bo mają lekko podbity bas i sybilanty - jest więcej "fun'u") w wersji 32ohm i nawet dziurka z telefonu je pociągnie jakoś - ale jak wexmiesz wersje 600ohm to będzie duży problem ;)

A ja ciągle się będę upierał przy tych DT660 ;) cena jest o połowę niższa niż DT880. Różnica w dźwięku jest aż tak kolosalna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.