Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2014

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Nic a nic nie wiecie o dobrym dźwięku.....<br /><br /><br />

Jadę na pielgrzymkę do Katowic może się dowiem co już zapomniałem na stare lata.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Proszę wpierw posłuchać mojego rozwiązania a potem krytykować ile wlezie. To będzie sprawiedliwe. Inaczej krytyka jest krzywdząca.

Niech gra nawet jak z laptopa, ale na pewno będzie wygodniejsze, ładniejsze i te 3 tysie można za to zapłacić.

System gra dobrze, albo nie....

Boenicke to na pewno duże zaskoczenie tej wystawy. Zeta Zero skutecznie uprzykrzała możliwość spokojnego posłuchania tych kolumn. Na pewno robią wrażenie wielkością dźwięku z tak małej obudowy ale łomot zza ściany utrudniał ocenę szczegółów brzmienia.

Zdecydowanie potwierdzam. Z niedowierzania aż dookoła obszedłem te banner'y informacyjne, w poszukiwaniu tego ukrytego woofera ... Nie znalazłem.

Natomiast fakt pozostaje faktem, że są bardzo niskiej efektywności. A z tym się wiąże podłączenia ich do całkiem sporej elektrowni ...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tak, zdecydowanie cena około 3 tys. zł jest bardzo przystępna. Należałoby podłączyć do tego DAC z przedziału powiedzmy do 5-6 tys. zł i oceniać w porównaniu do odtwarzaczy CD z przedziału do 10 tys. zł.

Drogi Staszku,

Sprostuje Twoj wpis odnośnie Audio Note.

Źródłem był transport CDT Three + DAC 2.1 Signature.

Co do dźwięku to rownież przyznam, ze była to ciekawa barwna prezentacja ale co do basu to sie totalnie z Tobą nie zgodzę. Bas był słaby, nizszego basu tam niestety nie było a to co go udawało to buczace pomieszczenie, rozdzielczość wyższego basu tez pozostawiała sporo do życzenia.

----------------------------------------------------

<br />Natomiast fakt pozostaje faktem, że są bardzo niskiej efektywności.  A z tym się wiąże podłączenia ich do całkiem sporej elektrowni <br />

To musiały być przynajmniej dwa Solution w tandemie na kanał bo łomot był jak na takie maleństwa przeogromny.

Stasiop !!!

Obiecałem znajomym ,że mam coś specjalnie dla ciebie :) YT

dodam że przytachałem kamerę Sony HDR-CX305 ma dobry basss ,kamera :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wpis zawiera lokowanie produktu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Spore rozczarowanie to sposób prezentacji w Hi Fi Clubie. Głośno chodząca klimatyzacja i otwierające sie drzwi. Tylko 3 kawałki. Do tego niestety w pierwszym kawałku prawa kolumna Rockporta dziwnie zabzyczala w pewnym momencie. Jakby wysokotonowy nie przerobił. No i mocne, rozpraszające pykniecia z płyty analogowej. No zesz @&)%#!!!!

No to chyba siedziałem obok Kolegi na tym właśnie odsłuchu. Chyba nawet gadaliśmy o walniętej kopułce. Takie bzyczenie to często w kopułkach Tonsila obserwowałem i naprawiałem, ludziom takie bzyczące wysokotonowce regenerowałem. Najnormalniej w świecie częściowo odklejona cewka / ocieranie w szczelinie.

Źródłem był transport CDT Three + DAC 2.1 Signature.

Co do dźwięku to rownież przyznam, ze była to ciekawa barwna prezentacja ale co do basu to sie totalnie z Tobą nie zgodzę. Bas był słaby, nizszego basu tam niestety nie było a to co go udawało to buczace pomieszczenie, rozdzielczość wyższego basu tez pozostawiała sporo do życzenia.

Tak bas nie byl doskonaly ale i tak wszelkie kontrabasy wypadaly tam nad wyraz czytelnie, nikt w mojej ocenie nie mial takiej melodyki. Ja bardziej tutaj ocenilem samego DAC-a anizeli caly system, ale i tak calosciowo mi sie bardzo podobalo, z cyfry nic lepszego nie slyszalem na Audio Show poprostu. Co do cyferki DAC-a to wydawalo mi sie ze jest to nr 3 ale bylo ciemno wiec moze i sie pomylilem.

Numer dwa mojej absolutnej listy dzwiekowej wystawy zajmuje tutaj system zlozony z glosnikow Focal Utopia wzmacniaczy Soulution oraz zrodla Soulution, glosniki te moim zdaniem WYBITNE nie ma chyba lepszych glosnikow, wysokie ultra dobre srodek tez wyjatkowy nie mowiac o basie ktory tez byl ekstra. Nie slyszalem jeszcze tak udanej prezentacji Utopii i nie wiem czy to wynik tego ze Focal wprowadzil tam istotne jakies zmiany czy tez system byl dobrze skonfigurowany. Niestety bylo slychac troche elektronike i brakowalo systemowi barwy, i analogowej oglady. W kazdym badz razie, gdybym mogl sobie pozwolic bralbym Utopie do siebie juz w ciemno! ;)

A to mnie zaskoczyłeś. Byłem pewien, że nie będą się tobie podobać. Wiele osób nie lubi Utopii ale ja się nie dziwę. W Monachium nigdy mi się nie podobały te prezentacje. Ta w W-wie nie mogła być dobra na więcej niż połowę ich możliwości. Kolumny nie wygrzane, wzmacniacze i okablowanie organizowane awaryjnie, żeby z czymś to zagrało i źródłem był transport plików Cyrus. Nie jest łatwo napędzić Grande Utopie, wbrew temu co niektórzy sądzą, że mając 94dB to napędzi je cokolwiek. Jakoś napędzi ale żeby dobrze je napędzić, to muszą być dobrze dobrane wzmacniacze.

A z zaświatów prosto z Nirvany zagląda do nas diabeł wcielony i powód tych kłótni Elberoth ;)

WITAMY !!!

Co tam Adamie u Ciebie :D

A ja nie mam nic przeciwko, nawet dobrze, ze mozna(jako tako oczywiscie) porownac ze znanymi producentami, co wiecej, jakos dziwnym trafem dzwiek DIYowcow jest czesto lepszy niz w pokojach zawodowcow

A gdyby jeszcze funkcjonowały te kufelki piwa tutaj, to niechybnie bym postawił.

Co racja, to racja.

Można się podśmiewać z tych Seas'ów Excel oraz tego wysokotonowca SS. Ale trzeba patrzeć na relację osiągów do ceny, czy kosztu raczej.

Jak dla mnie - za te pieniądze, co poszły na wykonanie tych kolumn - to po prostu bajka.

Gość cybant

(Konto usunięte)

A to mnie zaskoczyłeś. Byłem pewien, że nie będą się tobie podobać. Wiele osób nie lubi Utopii ale ja się nie dziwę. W Monachium nigdy mi się nie podobały te prezentacje. Ta w W-wie nie mogła być dobra na więcej niż połowę ich możliwości. Kolumny nie wygrzane, wzmacniacze i okablowanie organizowane awaryjnie, żeby z czymś to zagrało i źródłem był transport plików Cyrus. Nie jest łatwo napędzić Grande Utopie, wbrew temu co niektórzy sądzą, że mając 94dB to napędzi je cokolwiek. Jakoś napędzi ale żeby dobrze je napędzić, to muszą być dobrze dobrane wzmacniacze.

Mogli zamiast Solution pożyczyć Amplifona :)

A to mnie zaskoczyłeś. Byłem pewien, że nie będą się tobie podobać.

Wiesz co tam pozmieniali w tych nowych Utopiach? Byc moze dali lepszej jakosci zwrotnice, a to moze zrobic bardzo duzo. Cos ta pani mowila niby po angielsku ale ja slyszalem tylko francuski, zamiast jej sluchac to sie dziwilem jak mozna mowic po angielsku kiedy ja slyszalem francuski - to tylko Franzuci takie rzeczy potrafia :D

Użytkownik rochu dnia 10.11.2014 - 07:47 napisał

Całkowicie nie rozumiem wpuszczania na taką imprezę DIY.

Masz rację. W maratonach powinni przecież biegać sami nakoksowani zawodowcy, a muzykę robić jedynie ludzie po konserwatorium... Ordnung must sein.

Twonk, .. mam nadzieję że żartowałeś.

Żartowałeś, prawda ?

W Grande Utopiach III EM zmieniono wiele względem poprzedniej wersji BE. Jest nowa generacja wszystkich przetworników, są 3 stopniowe regulacje oddzielnie dla średnicy i mid basu, 2 x 3 stopniowe dla Tweetera i 6+3 stopniowe dla basu. Szczegółów zwrotnicy nie znam.

W Grande Utopiach III EM zmieniono wiele względem poprzedniej wersji BE. Jest nowa generacja wszystkich przetworników,

Czyli sa nowe glosniki...nawet dali pomacac ten berylowy glosnik, masa jak oplatek na swieta, ale ponoc kruche bardzo. Pasmo ma z tego co mowili 150kHz!!! wow.. Niestety do DIY juz glosnikow nie daja...a tak bylo kiedys dobrze.

Twonk, .. mam nadzieję że żartowałeś.

Żartowałeś, prawda ?

To był raczej sarkazm. Trudne słowo, oznacza wielkiego wodza Wizygotów. ;-)

Skądinąd dziwię się, że w ogóle pytasz, skoro wiesz, że sam jestem po części DIY-owcem... ;-)

Czyli sa nowe glosniki...nawet dali pomacac ten berylowy glosnik, masa jak oplatek na swieta, ale ponoc kruche bardzo. Pasmo ma z tego co mowili 150kHz!!! wow.. Niestety do DIY juz glosnikow nie daja...a tak bylo kiedys dobrze.

Oj Stasiop łyknałeś to jak mały pelikan dorsza :) miałem w rekach tę ich "oryginalną" membrankę, zginałem ją ,grube toto było i nie pękało.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.