Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Analogue Puccini SE

DcD_1290

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich w ważnym Dniu !!

Wiecie może ile jest warty w dzisiejszych czasach w/w wzmacniacz? czy warto dać za niego 1900zł? jest w kolorze czarnym, wersja bez pilota, stan bdb I-szy właściciel.

Pozdrowienia !!

https://www.audiostereo.pl/topic/115752-audio-analogue-puccini-se/

Wiecie może ile jest warty w dzisiejszych czasach w/w wzmacniacz? czy warto dać za niego 1900zł? jest w kolorze czarnym, wersja bez pilota, stan bdb I-szy właściciel.

Wzmacniacz jest niezły. W cenie ok. 1.5k pojawiają się czasem na allegro. Być może wśród ludzi na terenie Polski krąży kilka sztuk, podobnie jak CD Paganini. Te które widziałem miały pilota. Wybór należy do Ciebie. No i oczywiście mam nadzieję że nie zamierzasz kupić go w ciemno.

problem polega na tym iż byłby to zakup w ciemno, a dokładniej zamiana Yaqin ms20l na tego AAP, domyślam się też, że AAP to żaden przeskok jakościowy ale chciałbym jeszcze raz coś spróbować z tranzystora, akurat jego opisywane brzmienie bardzo by mi pasowało, kolumny mam wysokoskuteczne, linie transmisyjną ze wstęgą, na tle dali 450 grają zdecydowanie bardziej rozdzielczo, są chłodniejsze grają bardzo zdecydowanie czasem za ostro ale potrafią też grać przyjemnie milutko. Więc tak rozkminiłem że mogłoby się to fajnie nawet zgrać. Tylko chciałbym wiedzieć ile mógłbym za niego wziąć tylko tak bez "proszenia się" w razie nie wpasowania w system.

PS, a może któryś kolega z forum byłby chętny na niego gdyby jednak nie wpasował mi się w system? ;-)

Jak bez pilota, to być może jest to normalny Puccini bez SE, a te są warte nie więcej jak 1.500zł pod warunkiem, że stan idealny.

Na pewno to jest SE? One się różnią nie tylko pilotem, ale i paroma innymi historiami, między innymi zasilaniem.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

przesyłam fotkę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

Pierwsza wersja była na pojedyńczym trafo 150 VA , druga 2 trafo po 150 VA , trzecia 2 trafo po 200 Va .

Tak więc można zdjąć pokrywę i wszystko powinno być jasne , a jak nie można zdjąć pokrywy :) to po numerze seryjnym.

Był jakieś 4-5 miesięcy temu na alledrogo taki czarny w idealnym stanie za 1300zł wystawiany chyba ze 3 razy z rzędu. W końcu go ktoś kupił, o ile dobrze pamiętam. Tamten też był bez pilota.

czarny z allegro to zwykly puccini, nie se. ten, który Ty pokazałeś na zdjeciach to SE - bardzo zacny wzmak. taki sam tylko srebrny ma moja siostra, ja mam dzielony bellini/donizetti. pierwsza wersja se nie miała pilota, zaprojektowana była jeszcze przez federico paolettiego. kolejne, miedzy innymi te z pilotem miały dużo błędów konstrukcyjnych. wersja z Twoich zdjęć gra ciepłym, niemal lampowym dźwiękiem z super rozciągniętym basem - wiem co mówię, miałem go w domu kupę razy, siostra ma dali evidence 470, ja mam dali 450, dynaudio dm 2./7 i monitor audio silver 8i - ze starymi 450 gra najfajniej. poniżej zdjęcia zrobione przeze mnie. ja bym go brał na Twoim miejscu.

i warto wspomnieć o bardzo dobrym wbudowanym stopniu gramofonowym MM/MC, jeżeli ktoś używa.

Ukryta Zawartość

post-3238-0-25935000-1416086086_thumb.jpg

post-3238-0-02999300-1416086127_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.